Treceți la conținutul principal

Prajitura cu gutui

    Hey! Va spuneam ieri ca am emotii cu prajitura...Ei bine, a iesit! Eu am preluat reteta de pe blogul lui Meg, dar am modificat-o putin. Am pus margarina in loc de unt si cu o idee mai putin zahar. In plus, am pus gemul chiar in prajitura, nu deasupra, si am pus-o asa la cuptor. Reteta lui Meg avea si praf de copt(desi nici ea nu l-a utilizat), dar eu incerc sa-l ocolesc. Pana la urma e o placinta cu gutui si nu cred ca e nevoie sa se umfle asa de tare. 
   Avem nevoie de:
-250 g zahar
-250 g margarina
-500 g faina
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie

-3 gutui

Am avut si probleme. Dupa ce am folosit cele 500 de grame de faina aluatul era in continuare lipicios. Bineinteles ca am adaugat faina, si cred ca am folosit aproape 700 g pana la final.

Scriu si eu pasii pe care i-am urmat, desi nu e mare lucru :)

-dupa ce am tinut margarina afara, sa se inmoaie, am pus-o intr-un castron si am mixat-o, am adaugat pe rand zaharul, ouale, coaja de lamaie si faina.
-am scos aluatul si l-am mai framantat putin si am mai adaugat faina pentru ca era foarte lipicios
-l-am pus la frigider cel putin jumatate de ora, ca m-am luat cu alte treburi

-gutuile au fost curatate si aruncate in apa care fierbea
-le-am tinut acolo pana s-au inmuiat foarte tare
-le-am scos si le-am facut pasta cu ajutorul mixerului

-am scos aluatul si l-am impartit in 4, am facut doua tavi micute. Initial am vrut una mare, dar aluatul tot nu era perfect si se rupea/lipea daca faceam o foaie mare.
-in tavita am pus hartie de copt, am pus o foaie de aluat, deasupra am intins pasta de gutui, iar apoi am acoperit cu alta foaie
-la cea de a doua, dupa ce am pus gutuile, am pus si un strat generos de dulceata de caise, si apoi am acoperit


-fiecare a stat aproximativ 25 de minute la cuptor.

Din fiecare tavita au iesit 15 bucati mari, dupa cum se vede. E buna, imi place, dar mi se pare ca e prea putin fruct. Pentru cat aluat e, eu voi folosi data viitoare cel putin 6 gutui. Mie gutuia mi se pare extraordinar de aromata si chiar nu facusem pana acum vreo prajitura cu acest ingredient. Va invit s-o incercati, e foarte interesanta combinatia de aluat foarte dulce cu gutuile acrisoare. De fapt, eu folosesc acest gen de aluat si la placinta cu mar, dar asta mi se pare si mai reusita :)

Chiar daca aseara spuneam ca-mi place mai mult cea simpla, doar cu gutui, parca astazi ii dau tarcoale celeilalte, gemul potenteaza gustul gutuilor.


In poza, cea din dreapta e cu dulceata, dar cred ca se vede.


Kissez!



p.s. Gemul tot eu l-am facut :)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader