Treceți la conținutul principal

Alina in bucatarie :)

   Hey! Stiti deja ca nu ma dau mare bucatareasa, dar ca mai incerc anumite retete :). Problema principala este ca, desi mancarea mea este gustoasa si se bucura de aprecieri (sper ca nu m-a mintit nimeni pana acum), mai trebuie sa lucrez mult la capitolul aspect. Pur si simplu nu arata prea bine si de multe ori ma supar cam tare. Totusi, va prezint ultimele creatii si adaug ca sunt chiar reusite pentru papilele gustative. Tot ce vedeti mai jos a fost facut in ultima saptamana.

   Cum am cumparat/primit de 3 ori revista Femeia luna aceasta, m-am gandit sa fac si cateva retete prezentate in acest numar. Toate ideile aratau foarte bine si mi se pareau apetisante, asa ca am purces la treaba. Nu voi scrie retetele exact ca in revista, ci de pe foaia mea simplificata.



Quiche Lorraine


-300 g faina
-150 g unt
-100 ml apa foarte rece
-150 ml smantana
-120 g bacon
-80 cascaval ras
-2 oua
-sare, piper


Mod de preparare:

-cernem faina intr-un vas, in centrul ei punem untul taiat cubulete
-framantam pana obtinem un aluat nisipos, incorporam apoi apa rece pana devine elastic
-punem la frigider 30 de minute

-intindem aluatul si il punem intr-o forma rotunda, avand grija ca aluatul sa imbrace si marginile formei
-adaugam baconul prajit si racit
-batem ouale, adaugam smantana, cascavalul ras, sarea si piperul
-turnam deasupra baconului
-indoim marginile tartei inspre centru. Tarta trebuie sa fie total acoperita. La mine s-a desprins o bucata :(
-intepam tarta cu furculita in mai multe locuri
-coacem. Eu am avut un foc destul de mic si am copt aproape o ora




Este foarte buna, dar extraordinar de satioasa. Dupa ce am mancat portia din imagine n-am mai vrut nimic de mancare pana a doua zi :))





Supa provensala

-6 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-2 crengute de cimbru
-200 g smantana
-3 linguri ulei de masline
-un galbenus
-sare, piper (preferabil alb, eu am avut doar negru in casa)


Mod de preparare:

- un litru de apa se pune la foc mediu cu usturoiul curatat, sarea, cimbrul
-dupa ce fierbe 20 de minute, stingem focul si punem dafinul si acoperim cu capacul pentru 10 minute
- inlaturam mirodeniile
-scoate usturoiul si-l pasam, apoi il punem la loc, in supa
-amestecam galbenusul cu smantana, adaugam un polonic de supa, omogenizam si turnam totul in oala
-adaugam piperul

Supa se serveste cu crutoane si nu trebuia lasata sa se raceasca pentru ca-si va pierde aroma. Eu nu prea sunt fana de supe in general, insa am gustat-o. E ok, dar va sfatuiesc s-o mancati intr-o zi cand nu mai aveti de gand sa iesiti sau sa primiti musafiri :))





  In ultimele zile mi-am dat seama ca am mai multe tipuri de salam/branza si ketchup-uri desfacute si, pentru ca nimeni nu se inghesuia la ele, m-am apucat sa fac pizza. Blatul l-am luat din Real, mi se pare ok.

La primele doua am folosit salam Sinaia,salam Chorizo, oua, cascaval, baconul ramas de la prima reteta si ketchup picant.

La ultimele doua am folosit salam Sinaia, salam bavarez taiat fasii, cascaval, felii de branza si alt tip de ketchup, dar tot picant.









Cam asta am facut eu in ultima vreme, plus prajitura cu mere caramelizate, dar pe aceea am postat-o deja, in varianta cu nectarine aici. Trebuie doar schimbate nectarinele cu merele.


Va tenteaza ceva din ce am gatit eu?:)








Kissez!










Comentarii

  1. Alinutza ce bine arata Quiche'ul.Ma gandesc ca se poate scoate baconul,nu?Eu nu mananc carne:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca se poate, mai ales ca nu e vorba de o cantitate prea mare. Ma gandesc ca ai putea pune mai mult cascaval ca sa compenseze.

      Nici eu nu ma omor dupa carne si am avut vreo 3 ani in care n-am pus gura pe ea.

      Ștergere
    2. Eu am implinit 8 ani de cand nu am mancat carne si ma simt extraordinar.Daca o sa fac in weekend Quiche'ul revin cu poze sa ne "duelam" :*

      Ștergere
    3. si eu ma simteam bine ca nu mancam, dar era dificil sa traiesc intr-o lume de carne:)) asa ca m-am reapucat sa mananc, insa nu mananc nici des nici mult.
      de abia astept sa vad pozele! :)

      Ștergere
  2. Alina, Alina, ce-mi faci tu mie?
    Mor de foame si de pofta acum ;))
    Toate arata foarte bine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca ai intrat nemancata, cand ti-e foame totul pare mai apetisant :(, desi ale mele n-arata prea bine.

      Ștergere
    2. Din contra, arata fooooarte bine.
      Yumm, yumm :D

      Ștergere
    3. o sa incerc sa te cred :))

      Ștergere
  3. carnea are proteina, necesara si ea in viata asta
    mi-as infinge coltii in q :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mor....de pofta!Arata bine dar nu am voie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, eu am mancat in Franta Quiche Lorraine si eu stiam ca se face cu ceapa si/sau praz. Oricum poti incerca data viitoare, cred ca o sa iasa gustos. Oricum, spor la bucatarit si sa stii ca e important sa continui, ca asa ne perfectionam doar. Mie imi place sa gatesc, dar lately nu prea am mai avut timp. Ma relaxeaza:D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceasta reteta ceapa era optionala, iar eu am evitat-o stiind ca voi manca in aceeasi zi acea supa cu usturoi. Chiar m-am gandit data viitoare s-o adaug. Din pacate n-am ajuns inca in Franta ca sa mannanc aceasta tarta de la mama ei. Cand se va intampla, probabil reteta facuta de mine mi se va parea cam neispirata :))


      Si mie imi place gatitul, l-am descoperit doar acum cativa ani si lumea care ma stie de mult timp se minuneaza ce schimbare s-a petrecut cu mine. Insa eu perseverez.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla