Treceți la conținutul principal

Despre circuitele europene cu mult haz :)

   Hello! M-am hotarat sa abordez acest subiect, pentru ca am vazut ca multa lume nu stie la ce sa se astepte cand pleaca intr-un circuit.

   Eu m-am interesat destul de mult, apoi am avut ceva cunoscuti care au fost si, in final, am studiat foarte bine programul excursiei. Oricum, peste tot putem gasi informatii despre excursii cu masina proprie, excursii de zacut la soare, dar foarte putine despre circuitele cu autocarul. Pentru mine a fost varianta cea mai buna din mai multe puncte de vedere: mi-a convenit mult perioada de sfarsit de iunie, alaturi de un ghid poti acumula mult mai multa informatie, mergi la sigur si bifezi toate obiectivele. Nu ai grija masinii, trebuie doar sa te urci in autocar si sa urmezi programul. Mi se pare varianta cea mai buna pentru oamenii activi, dornici de cultura si care vor sa vada foarte multe intr-un timp relativ scurt. Totusi, o categorie des intalnita pe circuite sunt oamenii de varsta a treia. Preturile sunt tentante si, in plus, au reduceri de seniori, asa ca o sa intalniti in special babute guralive, care le stiu pe toate si au fost in n excursii de gen :). Si cand spun babute, ma gandesc la varsta de aproximativ 80 de ani!  Intr-un fel ma bucur sa vad atata pofta de viata, dar intr-altul imi dau seama ca-si supun organismul la niste eforturi considerabile.

   Eu am nimerit cam toate categoriile de varsta, dar si toate specimenele posibile. Ma inarmasem dinainte, asa ca doar am ras de lipsa unora de educatie (asta ca sa nu plang), pur si simplu nu am vrut sa ma enervez si am reusit. Va dati seama ca, atunci cand aduni vreo 40 si ceva de persoane intr-un autocar, compatibilitatea nu poate sa fie prea buna, dar atata timp cat sunteti constienti de asta, n-o sa va faca probleme. Am avut si oameni cu bun simt, dar si unii care-si inchipuiau ca autocarul le apartine. De fapt, de aceste probleme poti sa te izbesti zilnic, la tot pasul, asa ca mie nu mi s-a parut prea grav.

   Daca va stiti lenesi, fara chef de umblat si, mai ales, fara conditie fizica, stati acasa! Va spun din start! Nu aveti ce sa cautati la asa ceva, pentru ca veti parcurge un fel de maraton. Eu stau bine la capitolul acesta si chiar asa ceva mi-am si dorit: sa umblu pana cad in nas. Insa am descoperit persoane care si-au inchipuit ca circuitul inseamna sa stai in autocar. Gresit! Circuitul inseamna si 10 km parcursi pietonal pe zi. Spre exemplu: pleci dimineata de la hotel, uneori la 7:30, autocarul  te duce pana in locul X, iar de acolo, in frunte cu ghidul, strabati si bifezi toate obiectivele turistice, care de multe ori se intind pe o raza de cativa km. Daca te poticnesti pe drum n-ai ce face, trebuie sa mergi inainte pentru ca autocarul pleaca din locul unde te-a lasat, nu te poti intoarce. Asa ca trebuie sa te tarai ca melcul. Am avut cazuri, ca de asta va spun. O femeie s-a chinuit toate zilele, insa era si o fumatoare inraita si, credeti-ma, nu facea parte din babutele acelea guralive. Cele din urma, umblau ca niste fetite, mereu in primul rand, alaturi de ghid! Am ramas fara grai cand le-am vazut! Am avut si un domn care a lesinat in Praga, si altii care aratau atat de tristi incat iti venea sa le plangi de mila. Pana si eu, in ultima seara, pe croaziera de la Budapesta era sa adorm :)). Am cascat o ora pana m-am plictisit, desi peisajul era captivant, dar oboseala m-a cam rapus.

  In zilele urmatoare, voi lua fiecare tara la rand si, chiar daca n-am sa va fac caracterizarea istorica sau cu adevarat un jurnal de vacanta, voi incerca sa va prezint lucruri cat de cat utile.

   Oricum, romanul e tot roman si va spun cu sinceritate, ca mi-a fost putin rusine la un moment dat de poporul meu, nu numai din cauza colegilor de autocar, insa am mai intalnit si altii. Oricum, se vede clar ca venim din Europa de est. Sunt unele lucruri pe care nu le inteleg: da, esti in autocar, esti putin sifonat, esti obosit, ti-e cald si alte cele, dar cum te poti duce in centrul Pragai, Vienei cu haine cu care iesi sa joci septica in fata blocului?? Sau, am avut un specimen, o "doamna" ce se credea extraordinar de cocheta (poate pentru ca era data cu Comme une evidence de la Yr), care facea poze peste tot unde era interzis si care umbla cu sosete albe, destul de groase si incaltata in niste sandale destul de ponosite pe care le calcase in spate, semn c-o jenasera. Si pe mine m-au durut picioarele pana n-am mai putut, dar nici nu m-am gandit sa ma descalt in castelul de la Konopiste!!! Pana si ghidul local s-a holbat la picioarele ei :))

   O adevarata moda este, dupa ce ai servit micul dejun, sa-ti bagi mancare prin plase! Dupa modelul Leana lui Partag de la Vacanta Mare (Sper ca va aduceti aminte de cine vorbesc...), trebuie sa razi tot de pe masa si sa arunci in papornita, dupa care sa mananci, brunch-ul, pranzul si uneori chiar si gustarea de dupa amiaza! Si as fi inteles oarecum acest fenomen daca ai un copil pofticios sau daca pur si simplu n-ai bani, esti falit, dar vrei sa vezi lumea. Credeti-ma ca am fost atenta si niciun motiv nu era valabil. In fata mea, au stat doua "doamne", eu le-as fi zis cotofene. Au umplut tot autocarul cu miros de parizer si alte cele si pe durata intregii saptamani nu s-au spalat de loc pe cap!!! Dar aveam aere, frate, pana in tavan! Una dintre ele se lauda ca a fost doctorita...Bineinteles ca eu cu gura mea mare, am avut cateva momente in care efectiv le-am luat peste picior, dar n-au priceput nimic. Tot "doctorita", dupa croaziera pe Dunare, si-a indesat pui fript prin plase, ca sa-i ajunga a doua zi pe drum :)))) Bineinteles ca eu jumatate de zi am zis cu glas tare ca imi pare rau ca nu am luat galeata aia pentru aripioarele KFC cu mine :))Si tot specimenele astea doua, si-au luat sticle de bere (sticla, sticla) si le-au bagat in cala!!!! Cat timp acesti oameni isi vor duce specia mai departe, Romania nu are nicio sansa sa evolueze! Este tristul adevar! Nu numai ca nu-i intereseaza, dar nici macar nu realizeaza o secunda, cat de penibili sunt.

   A! Sa va mai spun ceva: inca de cand m-am urcat si in a doua zi, am observat ca tot autocarul se uita la mine! Sunt eu ceva mai tafnoasa, asa, la prima vedere, dar totusi! Nu apucasem sa ma pun bine in scaun. Ma gandeam ca am ceva pe fata, ca mi-or fi ochelarii manjiti, ca am spus ceva... Vise! Dupa aceea m-am prins de ce se holba autocarul la mine! Ia sa va vad, ghiciti?? :)) Se uitau la mine ca eram machiata! :))))) Si nu va inchipuiti ca eram ca o papusa ruseasca! Eram data cu fdt, rimel, putin blush si un ruj cu ceva particule de sclipici, dar cu un aspect destul de cuminte. :)) Dupa vreo 2 zile s-au potolit si m-au "acceptat" :)) Si eram si imbracata foarte simplu: tricou, blugi si bascheti! Nu stiu ce li s-o fi parut asa de interesant la mine, dar, intr-adevar, eram singura din autocar machiata cat de cat! Oricum, eu fac parte dintre oamenii care, in excursii in general si in circuite in principal, nu doresc discutii si amicitii care mi se par total inutile. Destul sunt nevoita sa inghit una si alta in viata de zi cu zi, ce-mi mai trebuie mie barfeli de seara? Daca o sa va intalniti cu mine in vreun circuit si eu n-o sa stiu ca ne cunoastem, probabil ca n-o sa va reusiti sa va bagati sub piele mea :)). Ba, s-ar putea sa ma uit si urat! ;)

   Mai stiti babutele pe care le-am amintit? Si ele, si cateva femei mai tinere (dar nu foarte), au facut o adevarata pasiune pentru ghidul nostru :)) Bietul om, undeva in jurul varstei de 50 de ani, bucatica tanara pentru senioare, a fost literalmente agasat! Era bataie pe el :))))) Intr-adevar, era un domn prezentabil si inteligent, care s-a purtat frumos cu noi toti, insa pur si simplu il inconjurasera si nu stiau cum sa-l prinda singur pe la colturi. Eu sincera sa fiu, il admir ca mai rezista si , desi la un moment dat am cochetat cu ideea de deveni ghid, ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am apucat aceasta cale(nu de alta, dar exista si mosuleti). Oricum, momentul culminant a fost cand una dintre babute (care statea in spatele meu), intr-un joc de cuvinte, i-a spus ghidului ca le-a tulburat cu prezenta lui :))). Si tot babuta cu pricina, dupa ce a mancat din papornita niste cascaval care mie-mi mirosea a stricat, in plin Schonbrunn a dat drumul la un... gaz mic, incat am fugit toti din jurul ei!!!

   Ei, acum am vrut sa va amuz! Per total, excursia a fost frumoasa si o sa vedeti in articolele urmatoare cateva capturi si impresiile bune. Postarea asta a fost, asa, sa-i pregatesc sufleteste pe cei care aleg un circuit si sa va destind pe voi la sfarsit de saptamana :)




Kissez!





Comentarii

  1. Chiar m-am amuzat cu postarea ta mai ales ca planificam si eu un ciurcuit cu autocarul impreuna cu o prietena. Acum ca am citit experientele tale, am sa ma gandesc de doua ori inainte sa ma decid daca o sa ma duc sau nu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, merita, nu te speria atat de repede :))

      Ștergere
    2. De la ce companie ti-ai cumparat circuitul turistic?

      Ștergere
    3. Omnia, o sa detaliez zilele viitoare.

      Ștergere
  2. Teoretic citind articolul tau ,am calatorit si eu cu tine :)
    Si eu tot nu imi fac prietenii in excursii :) si da ma pot uita si urat :))
    Pupicei, ca de obicei foarte amuzanta si draguta povestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) mersi! Inseamna ca ne-am tolera perfect intr-o excursie :)) ne-am face prietene prin insasi acest fapt :))

      Ștergere
  3. Vai Alinuto, Vai!!! :))

    Rad sa nu plang :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu papornita la drum :))
    Foarte amuzanta povestea ta, abia astept sa vad niste poze!
    Calatorii placute in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms :)) am vrut s-o pozez pe tipa cu sosete, dar n-am avut ocazia, asa ca pozele vor fi toate serioase :))

      Ștergere
  5. Hai ca m-ai facut sa rad. Romanul e roman dom'ne nu ne stricam reputatia ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am amuzat copios :)) Nici mie nu imi place sa imi fac prietene prin excursii, pentru ca imi distrag atentia de la scopul calatoriei, plus ca incep sa povesteasca verzi si uscate, chestii, telenovele si toata viata lor, de altfel (am patit-o eu, dar am si fost in aceasta ipostaza...asa e cand fetele se aduna la un loc :))pe mine ma enerveaza cand se formeaza "bisericute" in timpul excursiilor. si sa nu uitam de categoria aceea de persoane care se tin ca scaietii dupa tine la fiecare pas ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer, decat sa plec cu autocarul undeva, mai bine stau acasa. Asta daca nu aleg masina sau avion.. Pe mine ma enerveaza sa astept dupa x y z k l m, care bineinteles ca intarzaie pentru ca au uitat ora, s-au mai oprit sa se mai pozeze etc. Si probabil la multe dintre fazele pe care le-ai spus tu m-as fi enervat.
    Plus ca mi se pare atat de incomod! Baremi cand esti cu masina opresti cand ai chef, te mai relaxezi un pic, te mai intinzi.. insa autocarul nu poate opri cand vrea fiecare.
    E bine ca ai reusit totusi sa te distrezi si sa te simti bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stau acasa :))

      In primul rand, s-a mai intarziat, dar nu enorm, pentru ca i-a amenintat ca pleaca fara ei :)) Nu prea stateam fara ghid, asa ca nu au avut loc intarzieri prea mari. Incomod e daca mergi fara sa te opresti. Noi mergeam maxim 3 ore si faceam pauza, dar eu nu coboram decat daca mergeam sa vedem un obiectiv. La cat alergi, cand stai in autocar spui "slava Domnului" :)) Oricum, fiind in partea de vest a tarii, drumul pana la granita a fost chiar scurt. Mai rau a fost de cei veniti din Bucuresti.

      M-am calit cu drumurile, cred ca daca as aduna cate drumuri am facut cu autocarul, as insuma cateva saptamani :)) cu trenul tot asa. Asta a fost nimic, tine cont ca am fost in Grecia cu autocarul si am facut 24 de ore. N-am murit, dar mi s-a parut foarte obositor si nu cred ca as mai repeta operatiunea :)) Pe mine tot ce nu trece de 16 ore, maxim 20, nu ma sperie ;)

      Ștergere
  8. Foarte interesanta postarea...iti multumesc ca reusesti mereu sa ne citesti gandurile...chiar aveam nevoie de o astfel de postare deoarece imi aduce aminte de practicile din facultate....cand aveam si eu niste "specimente" in grupa care au confundat traseul turistic cu promenada si s-au incaltat cu pantofi cu toc de 10 cm..cine mai era ca ele...moda trebuie respectata si-n padure...ca doar veverita, ursul trebuie sa aiba si ei de la cine sa se inspire:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. niciodata asa ceva.nu sunt tentata sa plec in vacanta cu ghid,cu alta lume straina,asta nu e vacanta.te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Dabea astept s avad continuarea cu tarile poze etc.
    Si mie imi plac astfel de tururi si mi-ar place sa le fac , ador sa merg pe jos , sa cunosc.
    Babele raman una din principalele noastre probleme cat despre indesatu in traista , problema asta este si mai veche :))
    Aici este si vina agentiilor pentru ca nu informeaza bine clientii ca se calatoreste atat , ca se merge atat , si in ce consta un traseu.
    Si sunt de acord cu tine cu privinta la aceste "amictii" . Prefer mai bine singura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am avut programul clar cu luni inainte, dar unii isi inchipuie ca e pus acolo doar de ochii lumii.

      Ștergere
  11. Hehe m-a amuzat materialul tau scumpa mea :)) Abia astept sa vad si niste pozici :) pooop dulce

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce sa spun,chiar m-am amuzat...dar m-ai si convins sa nu imi trebuiasca in viata mea excursii cu oameni necunoscuti:D(nu am rabdarea pe care,se pare,ai avut-o tu)
    Abia astept si restul postarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. macar pe astia poti sa-i ignori, dar ce te faci cand te enerveaza un "prieten"? ;)

      Ștergere
  13. M-am amuzat teribil citind postarea ta. Nu am fost niciodata intr-un circuit si nici nu ma tenteaza pentru ca nu imi place sa depind de altii. Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai vrea sa vezi cat mai multe in timp scurt, probabil te-ar tenta ;)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla