Treceți la conținutul principal

Sampon Syoss - review

   Hello! Astazi urmeaza postarea pe care am promis-o undeva prin iarna :)). Intai de toate, caracteristicile parului meu: nevopsit, lung pana pe la jumatatea spatelui si mixt. Adica varfurile uscate si radacinile cu tendinte puternice de ingrasare. Si cand spun puternice, nu glumesc. In rest, am un par foarte drept si, desi firul este cam subtire, el atarna foarte greu. In plus este foarte silky, incat orice agrafa pur si simplu curge de pe el. Nu am nevoie de placa.


   Per total, sunt multumita de culoare: saten la prima vedere, dar am atat fire brunete mai aspre, cat si blonde si usor roscate :)). In soare se vad reflexele roscate, dar ca sa observati si restul ar trebui sa va uitati foarte atente prin parul meu. Prin liceu, eram convinsa ca am albit, dar s-a dovedit ca firele "carunte" erau doar de un blond foarte deschis :)). De altfel, in copilarie am fost blonda, pana pe la vreo 5-6 ani. Osclilez intre par mediu, pana la umeri si par mai lung. Cam dupa doi ani schimb lungimea. Scurt nu m-am mai tuns din clasa a V-a, cand pur si simplu am plans dupa parul meu. Nu-mi place sa ma stiu cu parul scurt, poate si pentru ca in copilarie tot asa am fost si eu vroiam plete de printesa :).

  De vopsit, l-am vopsit doar vreo 2 ani, in blond. Lumea imi spunea ca-mi sta foarte bine in proportie de 98% si niciodata n-am primit atatea complimente pentru parul meu. Totusi, mi l-am distrus, mai ales la varfuri, desi foloseam masti si balsamuri, plus ca s-au petrecut cateva evenimente in viata mea, asa ca am decis sa ma intorc la saten si m-am vopsit cu Garnier, care mi-a tinut (pe varfuri) aproape doi ani, pana am tuns tot ce era vopsit.


   Momentan, ma simt bine satena si stiu ca nu o sa incaruntesc decat prin preajma a 40 de ani (mostenire), asa ca ma bucur de el si nu-l voi mai vopsi. Mi-am dat seama ca totusi sunt norocoasa cu parul meu, chiar daca nu e perfect.


   Ma spal zilnic sau la doua zile. Prin natura ocupatiei mele, imi permit sa ies si la doua zile din casa si atunci il spal la doua zile, cand trebuie sa ies zilnic, il spal in fiecare seara. Stiu ca parerile sunt foarte impartite, dar va rog sa nu-mi spuneti ce sa fac cu parul meu ;). Ne stim de ani de zile si stiu ce-i prieste. Am invatat pe propria piele lucruri pe care apoi le-am citit pe blogul Adelei Sirghie, pe care o citesc cu drag. Cine nu are un par gras, nu poate intelege, dar fiecare par are personalitatea lui.


   Pe pielea/scapul/parul meu am ajuns la concluzia ca:

- trebuie spalat cand se ingrasa. Nu e sanatos sa stam cu sebumul acela. Daca s-a ingrasat, e clar ca e murdar. Nu cred ca iesiti cu hainele murdare, sau cel putin sper ca nu.
- nu merge cu nespalatul cateva zile, ca sa-i mentii senzatia de prospetime. Cu cat stai mai mult, cu atata il imbacsesti si-ti trebuie sampon in cantitate dubla. Sunt mituri.
- nu merge cu sampoane pentru par gras: irita scalpul si-l face sa produca mai mult sebum, cele mai bune sunt sampoanele pentru par normal.
- parul scurt, in cazuri ca al meu, se murdareste si mai repede, chiar si parul mediu, pentru ca se tot lipeste de fata si de make-up. Mie imi arata mai ok cand e mai lung.
- trebuie folosit balsam chiar daca ai par gras, are nevoie de ingrijire chiar daca la prima vedere pare ca nu.
- nu folosesc masti decat rar, imi lasa parul mult prea pleostit.
- nu prea folosesc produse de styling. Oricum parul meu are personalitare. Ani de zile am folosit spuma pentru volum, dar am avut probleme cu monstruleti pe obraji, asa ca am abandonat ideea.
- la fiecare spalare, samponez o singura data.
- il las sa se usuce natural primavara, vara si toamna, iarna apelez la foehn.
- vopseauna de par nu usuca radacina, de altfel acolo creste par nou, care are aceleasi metehne vechi, discrepanta va fi si mai vizibila.

   Si credeti-ma ca m-am saturat de toate coafezele atotstiutoare, care se uita ca la nebuna, cand le zic sa nu ma spele pe cap, ca ma spal zilnic. Pot sa pun pariu ca daca as sta dupa sfatul lor si as iesi toata laiatza, tot ele ar fi primele care ar comenta "Ia uite si la nespalata asta!" Oricum, eu il spal in primul rand pentru mine, nu suport sa-mi simt parul murdar. Dar e adevarat ca nu m-as simti confortabil pe strada sau in alte locuri publice. Acestea fiind zise, va rog sa nu-mi comentati ca o sa raman cheala sau chestiuni de acest gen. Daca totusi va mananca degetele si desi am sa va public parerea, nu raspund la niciuna de gen. Consider ca m-am facut inteleasa prin postarea aceasta kilometrica. Nu am probleme hormonale, nu-l agresez prea mult, doar l-am mostenit. In plus, am o apa foarte moale in oras, cu putin calcar. Cand m-am spalat la mare, sau chiar si vara asta prin Cehia, Austria, Ungaria, am observat ca mi se ingrasa mai incet. Si nu stau la casa sa-mi permit sa "recoltez" apa de ploaie.

  Si nu, prin spalari dese nu se ingrasa parul mai repede, din contra am reusit sa-l usuc putin.









  Acum, sa trecem la sampoane. Am incercat sute, nu exagerez. Sa fiu sincera, in copilarie mi se pareau mult mai bune, decat ce se gaseste acum pe piata, ori nu eram atat de exigenta. Am observat ca ma inteleg cu sampoane foarte des blamate.
  Scurte pareri:

Head&Shoulders - mi-a facut matreata, mi-a iritat scalpul, mi-a decolorat parul. Unul dintre cele mai proaste pentru mine.

Pantene - matreata cat cuprinde

Garnier Fructis - ok, l-am folosit deseori

Herbal Essences - mi-a placut cel pentru volum, l-am folosit vreun an

Elseve - parca nu m-as fi spalat, foarte prost

Gerovital -  mi-a uscat scalpul, deci productie suplimetara de sebum si par lesinat

Sampoane profesionale am incercat doar prin saloane, dar mi s-a ingrasat parul tot atat de repede, asa ca nici nu m-am obosit sa intreb cu ce m-a spalat :)).


  Inca dinainte de reclamele cu samponul profesional accesibil tuturor, am remarcat sticlele de Syoss. Raportul pret-cantitate nu prea m-a incurajat, dar tot le dadeam tarcoale. Intr-un final, am zis ca risc si am cumparat un bidon. Aveam mari emotii, pentru ca in seara urmatoare trebuia sa merg la teatru si eram ingrozita ca parul nu va arata curat 24 de ore. Din timpul spalarii, am simtit ca e foarte bland, cel putin asa l-am perceput eu si initial aveam impresia ca nu curata bine. Parul mi-era foarte moale, spre deosebire de efectul celorlalte sampoane, care imi lasau varfurile ca sarma. In gandul meu am zis: e clar, maine seara o sa arat ca linsa de vitel.


   Apoi m-a uimit ca parul nu mi-era incalcit. L-am uscat si am vazut ca e foarte matasos. M-am culcat si a doua zi dimineata, m-am dus sa ma uit in oglinda cu ochi critic. Parul arata ok. De obicei, a doua zi dimineata puteam sa simt cum apare sebumul la radacina. De data aceasta scalpul era perfect curat. Si seara era la fel. Nu-mi venea sa cred! Am fost si la teatru si a aratat ok, nu am avut probleme. Pana si cealalta dimineata arata binisor. Am marit perioada de par proaspat spalat de la 20 de ore, cam la 36. Uneori pot sa ies afara si a doua zi, alteori nu, depinde si de timp si programul anterior.


   Am avut multe sortimente: prima data l-am avut pe cel pentru luciu, apoi cel pentru volum, pentru par uscat si deshidratat (mi-a facut bine si acela, surprinzator), si acum sunt la a doua sticla de sampon pentru par normal si fin. Cred ca acesta imi place cel mai mult. Nu am sesizat mari diferente intre ele, poate doar la primul, care oferea un luciu frumos, dar asa devenea si parul meu si mai silky. Acum deja tremur de groaza ca-i schimba ingredientele si nu stiu ce-o sa ma fac daca nu mi se potriveste. Pentru mine e cel mai bun sampon ever! Curata scalpul delicat si, in acelasi timp, nu-mi usuca varfurile. Nu exagerez, cand spun ca e o comoara. Plus ca pretul e hilar, pentru cat e de bun.

  In rest ce sa va mai spun: mi se pare ca intr-adevar arata a sampon profesional, imi place ambalajul negru, sobru, cantitatea. Nu am ce sa-i reprosez. O sticla imi ajunge cam 3 luni, pentru ca am nevoie de o cantitate mica, plus ca miroase foarte frumos :). De la mine are nota 10, desi stiu ca in blogosfera nu este prea iubit.





Kissez!




Comentarii

  1. Ma bucur tare mult ca tie ti-a priit acest sampon...
    Eu l-am folosit acum vreo 2 ani si tin minte ca mi-a facut o matreata teribila si ma manca scalpul...si de atunci nu l-am mai incercat..
    Desi citind postarea ta bag de seama ca avem un par asemanator...si al meu e gras la radacini si uscat la varfuri, doar ca nu e drept ci am putin natural in el....cred ca o sa ii mai dau o sansa samponului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum? Poate fi asemanator si totusi, sa nu avem aceleasi "leac". Dca nu ti-a facut bine atunci, nu cred sa-ti faca nici acum.

      Ștergere
    2. fetelor treaba voastra,incercati cate vreti,dar ca syoss antidandruf nu gasiti.nu mai am matreata si nu ma mai mananca scalpul.

      Ștergere
  2. Eu-s obisnuita sa samponez de 2 ori mereu si oricat incerc, nu ma dezobisnui!:))
    Poate-l incerc si eu, daca ma indur sa las Schauma deoparte, caruia ii pregatesc si review.
    Si parul meu e o "comoara" - tot la doua zile il spal, si a doua zi il port prins, de obicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi l-am purtat ani de zile prins, acum mi se pare ca-mi sta foarte rau, asa ca il tot port desfacut.
      Dca samponul face spuma bogata de la prima samponare, ar trebui sa fie de ajuns.

      Ștergere
  3. M-ai tentat. Si eu am exact aceleasi probleme. Mamaliga lui de sebum! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc ori sampon de la Nivea si balsam de la Nivea, ori de la Hair X ( De la Oriflame), care sunt foarte bune pentru parul meu. Si eu am parut aproape la fel.. uscat la varfuri si cu tendinte de ingrasare la radacini. Singura mea problema este ca eu am nevoie foarte mare de placa, parul meu fiind undeva intre ondulat si drept, car cu mult prea mult volum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut si Nivea, singurul ok era cel dioamnd shine, sau asa ceva,pentru aspectul primei zile, in a doua arata deja plouat.
      De la Oriflame am avut multe, aceeasi problema.

      Ștergere
  5. Imi regasesc caracteristicile parului in ceea ce ai povestit tu. Numai ca eu pot sa ma spal o data la 3 zile. Si eu folosesc tot Syoss acum, il am pe cel pentru par vopsit (cred ca sunt vreo 2, al meu are sticla transparenta). Nu pot spune ca m-a impresionat cu ceva anume. L-am luat in locul lui Clear pe care l-am folosit multa vreme pt ca ma scapase de mancarimi (capatate tot de la un sampon). Dar ma bucur ca tie iti prieste si ca ai gasit produsul care iti mentine parul curat mai mult timp. E visul tuturor femeilor cu par cu tendinta de ingrasare!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai astea cu sticla verde transparenta sunt noi, de aceea banuiesc ca vor schimba si celelalte sampoane.
      Si Clear am avut, nu mi-a placut deloc, aveam senzatie de prurit pe scalp.

      Ștergere
  6. Am incecat osingura data acest sanpon si mi lasat parul curat. Nu mam iritat nu matreata si nu mancarime la scalp.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am un sampon pe care l-am cumparat de curand, dar crede-ma, e foaaarte bun (este gerocossen). O sa fac un review despre el in curand. Si eu am parul vopsit (un castaniu) si este lung si tot incerc sa il ajut sa creasca ca sa am complet culoarea mea naturala. Am mai incercat unul de la Favisan pentru par gras si tin minte ca nu imi agresa deloc scalpul sa produca mai mult sebum. Personal, ti-as sugera sa folosesti un sampon uscat. Nu inlocuieste spalatul cu apa si sampon, dar macar mai intarzii spalatul pe cap un picut. Eu am unul de la Syoss, il mai folosesc once in a while cand sunt foarte grabita sa plec undeva si nu apuc sa imi spal parul.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea inteleg cu produsele romanesti in general.
      Am si sampon uscat, e cam degeaba. E adevarat ca nu-l am pe cel Syoss, il voi cumpara cand termin Balea.

      Ștergere
    2. Niciun sampon care contine Sodium Laureth Sulfate nu e "sanatos" din pacate. Sau cele cu silicon sunt proaste iarasi. Macar in astea romanesti daca te uiti pe eticheta vezi extracte naturale din plante, eu zic sa mai incerci romanesti poate iti va prii vreunul.
      Si daca vrei varianta englezeasca Syoss, da o tura prin magazinele Catena cand ai timp. Se numeste gama Tresemme (Syoss dar sub un alt nume - in Anglia) si sunt aduse de acolo. Aveau in Catena acum cateva luni, nu stiu daca acum mai aduc.

      Ștergere
    3. nu mai incerc acum nimic, doar daca-mi strica syoss-ul.
      am mai vb de asta si ieri :)

      Ștergere
  8. Parul tau e al tau si tu stii cel mai bine ce ii prieste, nu conteaza ce parere au altii despre produsele pe care le folosesti tu, ci cum iti simti tu parul dupa ce le folosesti. Recunosc ca m-ai facut curioasa de acest sampon si la un moment dat, in viitor, o sa il iau si eu, cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, dar intotdeauna se gaseste cineva cu motz care sa creada ca ceea ce gandeste este universal valabil. Totusi, eu nu ma duc sa-i spui unei fete cu parul uscat sa si-l spele mai des. Dar e adevarat ca atunci cand vad par slaninos ridic din spranceana, nu de alta, dar daca eu pot sa ma spal zilnic, altele nu fac "efortul" acesta nici saptamanal.

      Ștergere
  9. Si eu am probleme cu parul. De vreo 2 ani s-a schimbat foarte mult si nu inteleg de ce pentru ca in perioada aceea eu nu schimbam nimic in rutina de ingrijire. Desi si inainte se ingrasa destul de repede, imi erau suficiente 2 spalari pe saptamana pentru a il mentine curat, acum trebuie sa il spal din 2 in 2 zile, altfel e jale. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa am 2-3 sampoane prin preajma, sa le alternez, ca altfel ma umplu de matreata. Si unul trebuie sa fie musai antimatreata.In rest, ca si tine, nu tin cont de sfaturile tuturor specialistilor. Ceea ce imi face bine inseamna ca este bun pentru mine si nu are importanta daca sunt ”contra curentului”.
    Cat despre samponul asta, m-ai facut curioasa. Mi l-au mai recomandat si altii, insa inca nu l-am incercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fiu sincera, daca-l spalai de doua ori pe saptamana, nu cred sa fi avut tendinta de ingrasare pronuntata, mai degraba era un par normal.

      Am observat ca au influenta mai multi factori, chiar si stresul. Cu matreata eu nu am probleme, de ani de zile nu mai am, cum vedeam ca-mi face unul, cum il schimbam. Incearca-l, cred ca in DM inca mai costa 12 lei. Daca nu-ti prieste, speli cada cu el :)

      Ștergere
  10. M-ai facut curioasa....cred ca voi incerca si eu sampoanele syoss...dar eu nu mai am probleme cu varfurile uscate si despicate pt.ca mi-am tuns varfurile:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu si daca le tund tot cu varfuri uscate ma confrunt, ca e deja destul de lung.

      Ștergere
  11. Eu folosesc Head&Shoulders de muuulti ani, pentru ca mama nu suporta altceva si de la ea m-am obisnuit si eu cu el. E samponul la care ma intorc mereu atunci cand imi cauzeaza altele cine stie ce. Mai nou folosesc si Total Repair de la Gliss, dar despre el nu am inca o parere clara. Syoss nu am incercat din cauza ca am citit la muuulta lume ca nu e bun deloc si ca incalceste parul, ori parul meu e fiiin si se face late daca nu am grija :)) L-as incerca doar asa... de la cineva cunoscut, sa vad cum e, inainte sa il cumpar :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am invatat in timp ca ma inteleg cu produsele blamate si le detest pe cele laudate. Bine, nu e o regula stricta, dar se aplica de multe ori :))

      Ștergere
  12. Chiar te-au traumatizat oamenii cu sfaturile lor in privinta parului gras ;))). Din pacate stiu cum e pentru ca si eu il am gras si au fost momente cand daca imi mai spunea cineva sa-l spal mai rar imi venea sa le smulg tot parul din cap :)))) Singurul "remediu" pt parul gras e sa-l speli cand se ingrasa.
    Tin minte ca am folosit si eu varianta pentru volum si mi-a placut mult de tot...iar acum am varianta fara silicon...ceva 2in1...pentru volum si par vopsit...dar l-am folosit de prea putine ori ca sa-mi fac o parere despre el

    RăspundețiȘtergere
  13. Articolul tau seamana mai mult a "cum imi ingrijesc parul" decat un simplu review la un produs pentru par. Un articol cred ca aproape complet, putin haotic scris, dar bun, cu multe detalii utile. :)
    Nu am incercat Syoss, e bine ca ai gasit ceea ce iti trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii, daca nu scriam cum mi-e parul si ce-i fac, dar postam review-ul urmau o mie de intrebari. asa am vrut sa multumesc si sa luminez pe toata lumea, mai ales ca a fost primul articol despre parul meu.

      haotic, nehaotic, ma reprezinta si sincera sa fiu dupa ce am scris atata, nu mi-a mai ars sa-l mai intorc. iti dai seama ca pentru fetele cu parul uscat, articolul e complet inutil :))

      Ștergere
  14. Da si mie mi-a placut Syoss,desi are multe opinii negative. Eu am balsamul pt stralucire si-l folosesc la co-wash. Nu o sa-ti recomand acest procedeu,dar mie imi face bine:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iata ca vad acest comentariu dupa o groaza de luni...

      Ștergere
    2. Da, n-are nimic. Oricum nu te ajuta prea mult pe tine sa te speli cu balsam... Mie nu mi se ingrasa parul deloc si imi permit:))

      Ștergere
    3. de fapt sigur ti-am vazut comentariul atunci cand l-am publicat, dar am uitat sa raspund. probabil s-a pierdut printre altele, fiind la o postare mai veche.

      nu, nu ma risc sa ma spal cu balsam, dar am citit mai multe articole pe tema asta si reultatele erau spectaculoase.

      Ștergere
  15. Nu stiu ce sa zic despre acest sampon Syoss . Nu m-a impresionat , l-am incercat si imi pica parul de la el ....de curatat ,curata cat de cat ok pot sa zic dar imi pica parul groaznic ....si eu am parul gras si se murdareste foarte repede :( nu stiu ce sa mai incerc...am auzit ca gama de sampon si balsam Head and Shoulders Apple Fresh e superb si miroase extraordinar...m-ar tenta sa-l incerc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar fi bine daca ar exista un produs universal valabil, dar din pacate trebuie sa testam o multime de sampoane pana la "the one".
      eu cu h&s nu ma inteleg deloc, asa ca nu cred ca voi cumpara samponul, eventual doar balsamul.

      Ștergere
  16. mie cel mai bun sampon mi se pare elseve cu laptisor de matca...imi lasa parul extrem de matasos iar vara vaiii imi miroase bestial parul a miere

    RăspundețiȘtergere
  17. Interesantă faza cu H&S; eu am părul cu o structură asemănătoare cu a ta și H&S e singurul șampon din magazinele normale care mă ajută cu mătreața pe care o fac de fiecare dată când încerc să mă las de el (probabil încă nu mi-am găsit un șampon potrivit mie); ce mai vreau să-ți zic e că am încercat o singură dată șampon Syoss dar îmi pleoștea părul în ultimul hal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am de gand sa-mi iau si sysoss-ul in varianta verde si sa fac comparatiile. adevarul e ca oricat ne-ar parea parul de asemanator, nu putem sti cum va reactiona la un nou sampon.

      Ștergere
  18. Bună! O primăvară frumoasă iți doresc.
    În legătură cu prezența mea aici,abia am dat de blogul tău și am citit această postare..Wow,sunt profund impresionată de cum ai descris efectele acestui șampon,având în vedere că avem părul oarecum asemănător..chiar m-ai făcut curioasă. De-a lungul anilor,am încercat diverse șampoane..de la Head and shoulders ,Garnier,Shauma,produse naturale și altele de care nu îmi amintesc în momentul de față..niciunul nu m-a mulțumit,plus că făceam mătreață exegerat de multa de la ele..Apoi am descoperit Clear și am scăpat complet de mătreață de la a doua spălare,l-am folosit 2 ani dar am renunțat la el pentru că îmi usca foarte mult părul,a ajuns să fie la vârfuri ca o mătură,ca o sârmă..nu știu cum sa explic,dar la rădăcina tot gras a rămas..Așa că în acest moment mă spăl cu elseve arginine rezist×3,care e pe terminate..Sunt mulțumită fiindcă mi-a facut părul mai moale,în schimb am iarăși mătreață asociată cu mâncărimi,pe care nu le mai suport..și în ce privește reclama care i se face...la mine nu a funcționat..îmi cade părul așa de tare încât cred ca o să rămân cheală și când mă gândesc că atunci când eram mică aveam un păr super des,creț și frumos..
    În fine,ca și tine m-am săturat de așa zisele sfaturi ale celorlalți..nu văd unde greșesc..nu folosesc deloc placă,nici uscător sau spumă,fixativ ori altceva..nu m-am vopsit niciodată în viața mea și am 19 ani..În concluzie,nu agresez părul in niciun fel și mănânc foarte sănătos,obicei deprins din copilărie..fără prăjeli,sucuri,dulciuri etc..Dacă întreb pe cineva,ori îmi recomandă vreun șampon nașpa ,ori îmi zice să mănânc sănătos...
    Oricum cred ca nu are nimic de a face cu asta..așa am eu părul,nu știu ce să zic..dar în privința căderii exagerate a părului,care nu e doar de la elseve ci e de câțiva ani..doar că acum parcă s-au înrăutățit lucrurile..chiar nu găsesc nicio explicație..
    Acum vreau să îmi cumpăr un șampon,dar nu știu ce să fac..Dove sau nivea nu am incercat,insa sincer,nu mă tentează..sunt prea cremoase,ca și cremele..Gliss,la fel reclamă de aruncat la gunoi..Wash and go, în niciun caz nu vreau să îl testez,pentru că e renumit pentru volum,iar eu am exagerat de mult volum în prima zi de spălare de la orice tip de șampon,încât trebuie neapărat să îl prind in coadă și să îmi pun un milion de clame,mai ales acum când părul crește și am firicele mici..iar a doua zi după ce m-am spălat, arăt de parcă nu m-aș fi spălat de 2 ani..atât de unsuros e părul..Astea sunt veșnicele mele probleme,pe care nici nu cred că o să le rezolv vreodată..tot ce vreau acum e să scap de mătreață,dar nu vreau să mă întorc la clear,din cauza a ce am spus,nu că nu și-ar face efectul..
    Tot ce îmi mai rămâne e să aleg între pantene si syoss..Grea decizie.Acum stau foarte prost cu banii, și indiferent de ce aleg va trebui să -l folosesc până se termină,fie că îmi place sau nu..E foarte accesibil și convenabil prețul șamponului syoss la o cantitate de 500 ml,parcă nu îmi vine să cred..dar tare îmi e frică ca o să persiste mătreața și va trebui să o suport câteva luni bune..Am scris un roman :))
    Mă bucur pentru tine că ai găsit șamponul care îți place și îi face bine părului.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! Mersi la fel :).

      Eu cu matreata nu prea am avut probleme la viata mea si deloc in ultimii ani, deci nu pot sa ma pun total in pielea ta. Atata doar pot sa repet, ca yoss nu mi-a facut matreata si ca il simt bland la nivelul scalpului. Stiu ca am citit ca si ingredientele sunt ok pentru un sampon. Cat despre matreata propriu-zisa, nu stiu daca n-ar fi mai bine sa cumperi in sampon special conceput in famacie. Sunt mai scumpe de obicei, dar poti sa astepti o perioada in care esti mai ok cu banii...

      Stiu ca acum catva timp ziceau cateva fete ca uscarea parului cu foehnul usuca radacinile. Initial n-am observat nicio diferenta, dar mai nou (in ultimul an) am vazut ca exact asa e. Incearca sa-l usuci la radacina, dar nu agresiv, adica sa insisti cu uscatul pana se inroseste pielea, dar sa-l usuci totusi. S-ar putea ca, in timp, sa observi nicte schimbari.

      Altceva am mai observat: daca imi prind parul in coada si imi dau parul din fata peste cap, se murdareste mult mai repede. Daca il prind aducand "bretonul" in spate dinspre urechi parul ramane curat mai mult timp.

      Cat despre caerea parului, probabil este pe baza de stres :(.

      Syoss se gaseste si in varianta de 300 de ml mai nou, insa pretul difera foarte putin fata de cel mare, de 500 de ml. Primul e vreo 10-11 lei, celallat 13-14, dar macar poti cumpara o cantittae mai mica sa vezi cum iti prieste. Nu toate sampoanele Syoss sunt la 300 de ml, doar cateva.

      Sper sa-ti gasesti si tu samponul si daca incerci Syoss, poate mai treci pe-aici sa-mi spui cum ti s-a parut :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla