Treceți la conținutul principal

Tu ce citesti?

    Hello! In ultima vreme am primit multe tag-uri, ceea ce ma bucura pentru ca inseamna ca multa lume se gandeste la mine, insa eu am ramas restanta la postat. Cu ocazia asta, fac un mic experiment de care sunt foarte curioasa. Tag-ul de ieri a avut succes, a fost citit, comentat. Sunt curioasa astazi cata lume va intra sa citeasca despre carti :). Leapsa aceasta mi-a fost "pasata" de M and M (apropo, a ajuns lumea la mine pe blog cautand celebrele bombonici colorate, cred ca ai o "vina") :)) si trebuie sa raspund la cateva intrebari.

1 : Fa un rezumat al ultimei carti citite / a unei carti care te-a surprins intr-un mod placut  sau a unei carti care consideri ca oricine are ceva de invatat din aceasta . ( Puteti pune si imagini / citate .)

   Ultima carte citita a fost Rebecca de Daphne du Maurier, dar sunt aproape sa termin si Satra, mai am doar vreo 90 de pagini din ea, asa ca azi sigur ma ocup de ea. Nu prea sunt eu de acord cu recenziile, nu vreau sa dau prea multe detalii, de teama ca risipesc farmecul cartilor. Oricum, mi-au placut amandoua. De la "Rebecca" ma asteptam la ceva gen romance, dar mama s-a incapatanat sa mi-o cumpere. In primele pagini sunt foarte multe descrieri, care pe mine ma cam plictisesc, insa, pe parcurs, cartea a devenit interesanta. Povestea se invarte in jurul  a doua femei, amandoua fiind, pe rand, sotiile aceluiasi om. Prima sotie, Rebecca, iubita de toti, femeia perfecta la prima vedere, iar a doua (careia nu-i aflam numele pe parcursul romanului) sensibila, modesta care va trai in umbra celei dintai. Mi-a placut faptul ca cea de-a doua sotie, desi teribil de stingherita si fiind pusa in niste situatii deosebit de delicate si neplacute, reuseste sa le invinga si se transforma pana la sfarsit intr-un om puternic. Daca doriti, puteti sa va uitati si la film, este un clasic din 1940. Actorii sunt alesi bine in conceptia mea, DAR nu respecta 100% cartea, ceea ce m-a cam dezamagit. Cartea e mult mai interesanta.
   Satra - Aici am avut mari asteptari, subiectul mi s-a parut foarte interesant, despre deportarea tiganilor in Transnistria. Zaharia Stancu ne ofera o imagine credibila despre viata satrei: dura, superficiala si profunda in acelasi timp, despre povestile de iubire din interiorul satrei, spiritul tiganesc. Am citit-o foarte usor, este plina de actiune, nu cred sa plictiseasca pe foarte multa lume.

   Cam asta am citit in ultima saptamana si ma bucur ca am gasit doua carti care mi-au placut, pentru ca de obicei sunt dezamagita de descoperirile mele.



2. Numeste 3 carti care ti-au placut si consideri ca merita citite.

  1984, am innebunit lumea cu romanul acesta. Oricate carti mi-ar trece prin mana, niciuna nu se apropie de my one and only!

  In rest, vi le recomand momentan pe cele mai de sus. Am alte preferate despre care am mai scris pe blog, asa ca puteti sa cautati in articolele anterioare.


3. Numeste 3 carti care nu ti-au placut sau care te-au plictisit inca din primele foi :

  Destul de multe, dar am perseverat si de cele mai multe ori le-am terminat.
Anul trecut insa am trecut printr-un moment foarte greu cu Cele 120 de zile ale Sodomei. I-am facut si articol, m-a umplut de greata.
Alta carte pe care momentan n-am terminat-o si care m-a plictisit teribil a fost Incest de Anais Nin, multa lume o recomanda, eu era sa adorm in scaun, am citit doar vreo 60 de pagini pe care le-am considerat extraordinar de plictisitoare, o sa ma intorc la ea in zile mai bune si pline de rabdare, nu ma doboara pe mine o carte.
A treia?? Hmmm... Stiu ca tot anul trecut m-am cam chinuit cu cateva, dar nu-mi aduc aminte exact. Anul trecut am citit o multime de carti, nu cred sa mai ajung vreodata la numarul atins in 2011 :)).




   Eu il dau mai departe in special Aurorei si Ginei, stiu ca ele mai fac postari despre carti. In rest, invit pe toata lumea sa-l preia, dar imi dau seama ca s-ar putea sa nu fie pe plac tuturor, asa ca nu vreau sa va supun la cazne :).



Kissez!



Comentarii

  1. imi place mult acest tag si cred ca o sa il preiau si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  2. M.a amuzat faza cu bomboniciile :))). :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place si cred ca o sa fac si eu acest tag, daca nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Alina,

    Vreau sa preiau si eu tag-ul, mai ales partea cu ultima carte citita.
    De asemenea m-ai facut curioasa legat de Satra pe care o sa o cumpar si o sa o citesc imediat ce termin cartile deja cumparate :)
    Spor la citit in continuare :)
    Sa ai o zi buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello!
      Esti libera sa-l preiei, imi face placere sa vad lumea interesata.
      Si eu am fost foarte curioasa de Satra, acum sa vad cum se termina :) Ms! O zi faina si tie :)

      Ștergere
  5. Chiar imi place acest tag, si tot mai des descopar ca eu inca traiesc in lumea mea copilaroasa, unde citesc numai carti sf, fantasy pentru adolescenti ( etapa pe care am depasit-o de muult). Cred si ca de aceea nu imi simt varsta, inca ma cred liceeana :D.Poate imi fac "curaj" si ma incumet la carti mai serioase. Satra suna bine :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cauta pareri despre mai multe carti cunoscute si incearca cu una care te tenteaza mai mult :)

      Ștergere
  6. Ce ne-am potrivit. Si eu am facut acest tag aseara si azi l-am publicat.
    Nu am putut sa bag de seama ca amandoua am trecut 120 de zile ale Sodomei pe lista negativa. Eu am aruncat-o la tomberon, nu puteam sa ma impac cu ideea ca tin asa ceva in casa. Chiar si acum, cand imi amintesc de ea mi se face rau. Filmul este joaca de copil pe langa roman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ti-am spus de la inceput ca e o carte...nebuna, dar ai vrut tu s-o citesti :)) eu am pus-o prin spatele celorlalte carti :))) da e clar ca n-o s-o recitesc.
      mie sa fiu sincera, mi-au facut mai rau clipele putine la numar, pe care le-am vazut din film, poate si pentru ca am citit cartea mecanic, fara sa incerc sa-mi imaginez toate oribilitatile acelea. altfel n-as fi reusit s-o termin.

      Ștergere
  7. Eu mi-as dori sa am mai mult timp pentru citit. De obicei cand incep o carte nu o mai las din mana, iar cele care ma plictisesc...le cam abandonez ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca le abandonez ma bantuie! pe cuvant. ma tot gandesc la ele si prefer sa le citesc in etape sau sa cietsc obligat-fortat vreo 10-15 pagini pe zi, iar in paralel sa citesc o carte care-mi place. macar cu metoda asta imi ating scopul, desi, in general, nu-mi place sa citesc mai multe carti in acelasi timp.

      Ștergere
    2. Nici mie, dar de obicei mai fortez sa le termin dar daca e super plictisitoare nu si nu si gata :))

      Ștergere
    3. bine, si eu cand sunt plictisita, incep sa calculez cate pagini mai am pana la final si, aproximativ, cate ore :))

      Ștergere
  8. Fain tagul, sper sa am timp sa-l preiau si eu.
    Pupaciuni.

    RăspundețiȘtergere
  9. :) ms pentru tag. Sigur il voi face doar ca trebuie sa ma gandesc un pic la cele 3 carti care m-au plictisit. Nu prea am lasat carti necitite hmm dar daca stau bine sa ma gandesc ar fi 2 care m-au plictisit.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte dragut tag-ul si interesant.In ultimul timp am citit si eu destul,imi era tare dor dupa o perioada plinaa de carti pentru bac:D pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cititul cartilor poate fi cea mai buna idee de relaxare :)

      Ștergere
  11. Buna, Alina :) Hmmm....Mi-ai amintit de Rebecca, trebuie s-o recitesc, mi-a placut asa de mult, am citit-o acum multi ani . E interesant sa recitesti o carte, o intelegi cu totul diferit ..dupa varste :) Chiar daca nu imi fac simtita prezenta, te urmaresc in fiecare zi :) Te pup .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey! :) da, si eu am recitit carti dupa cativa ani si le-am inteles diferit, mi-au atras atentia exact partile care inainte le trecusem cu vederea. E interesant cum se schimba omul si cum, cu ajutorul cartilor, ne putem cunoaste mai bine pe noi insine.

      Mersi ca ma urmaresti asa de des :)

      Ștergere
  12. opa! si tag-ul asta imi place! cred ca-l fur si eu! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna. Dupa ce am citit mai multe recenzii, ieri m-am decis sa achizitionez aceasta carte: https://carturarul.ro/cele-cinci-limbaje-ale-iubirii/. Ce parere ai despre ea?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla