Treceți la conținutul principal

Pasiuni - serialul meu favorit

  Hey! Am inceput acest an cu cateva dorinte legate de blog. Vreau sa abordez macar ocazional alte subiecte. Sunt de acord, cosmeticele si produsele de ingrijire sunt foarte atragatoare, dar universul meu nu se rezuma doar la ele si cred ca un om poate avea mai multe pasiuni.

  Inca din septembrie 2011 eram convinsa ca voi scrie despre serialul meu preferat, mai ales ca tocmai il revazusem online si eram inca sub o influenta puternica. Timpul a trecut, eu n-am scris, serialul a fost dat si la tv si eu tot n-am scris. Nu din lene, Doamne-fereste, ci pentru ca simt ca orice as spune despre el, n-ar insemna mare lucru comparativ cu fenomenul pe care l-a declansat. Este un serial care se simte, care iti poate provoca hohote de ras sau de plans, uneori in acelasi timp.


   Am mai spus ca nu sunt fana de filme si seriale, le consider superficiale si de cele mai multe ori simt ca-mi pierd vremea cu ele si, totusi, am ajuns la concluzia ca M*A*S*H* e GENIAL!


   Prima data l-am vazut cand eram in generala si refuzam sa-mi fac ultimele teme, doar ca sa vad episoadele inainte sa plec la scoala, caci invatam de dupa-masa. M-a costat cateva note mai putin laudabile, insa am continuat sa-mi urmaresc personajele preferate :)). De revazut, l-am revazut in vara lui 2011 si, bineinteles am avut alta perceptie fata de aceea a pustoaicei de 12 ani.


  Actiunea are loc in timpul razboiului din Coreea din anii '50 si urmareste viata doctorilor si asistentelor de la unitatea 4077 M*A*S*H* (Mobile Army Surgical Hospital). Episoadele serialului se impart in doua categorii distincte: cele usurele, amuzante, de tot hazul si cele serioase, pline de dramatism. Daca inainte imi placeau prostioarele si partea amuzanta, acum situatia s-a schimbat si am ramas absolut fascinata de subiectele abordate si jocul actoricesc in cele mai dramatice momente. Sub masca sotiilor si a nazbatiilor, descoperim oameni extraordinar de capabili, dedicati muncii, foarte uniti si sufletisti.

  Este singurul serial pe care l-am vazut ce evolueaza constant, care face schimbari de personaje inspirate si care nu si-a pierdut din savoare nici o clipa din cei 11 ani in care s-a filmat.



   Mai mult ca sigur ca intrebati care e personajul meu favorit. Recunosc, imi plac toti, fiecare e unic si are rolul lui foarte bine stabilit. Imi place mult veteranul Pierce si amicul lui B.J., insa am o mare slabiciune pentru Charles Emerson Winchester III. Mi se pare un personaj deosebit de complex sub atitutinea lui aproape vesnic aroganta si superioara, dar din pacate, apare doar din sezonul 6.


   Daca stau si ma gandesc in urma, imi aduc aminte de foarte multe episoade, dar cred ca cel in care Pierce plange pentru prima data de cand e in razboi, sau cel in care acelasi Pierce nu reuseste sa adoarma zile in sir din cauza surescitarii nervoase sunt unele dintre cele mai sensibile si bine jucate momente de televiziune. La fel, memorabil e ultimul episod al seriei.


   As putea sa vorbesc si as schimb impresii ore in sir, pentru ca, oricat de ciudat ar fi, acest serial m-a marcat si l-am asezat pe un piedestal, desi nici nu ma nascusem cand filmarile s-au incheiat.



   Daca nu l-ati vazut pana acum, nu va lasati inselate de pelicula nu prea buna si de ideea ca e un serial din 1972-1983. El ascunde mai multa profunzime si lectii de viata decat oricare alt serial. Daca sunteti mai sensibile sau impresionabile, va incurajez sa luati un pachet de batistute langa voi, eu am avut nevoie de prea multe ori...Stiu ca sunt subiectiva, insa chiar il recomand.




   Cine l-a vazut si care e personajul vostru preferat?



Kissez!



 

Comentarii

  1. si eu il ador si rad la fel de mult la el ca si prima data cand l-au difuzat pe protv.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu l-am vazut, dar mi-ai dat o ideee foarte buna.
    Oricum am devorat tot ce era de devorat asa ca...gracias. ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper sa-ti placa macar pe jumatate cat imi place mie si sa-mi spui cum ti s-a parut.

      Ștergere
  3. Nu am auzit niciodata de serialul asta :"> incepe sa ma tenteze

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci nu pot sa cred! Am vazut previewul pe fb si ma gandeam "doar n-or fi actorii din MASH.." :)))
    Mie nu-mi place, cam tot ce-i film vechi nu imi place, insa iubitul meu..il adora, e preferatul lui. Ca sa vezi ce diferiti pot fi 2 oameni. :)
    Ma uitam si eu seara cu el, ca nu aveam ce sa fac, e distractiv, dar tot nu ma convinge sa-l urmaresc.. Acum i-am spus unde sa-l vada online, a inceput sa-si downloadeze episoadele. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu l-am urmarit...tot prin generala. Imi amintesc ca era seara (22:30-23:00)si dimineata reluare (10:00-10:30...sper sa nu gresesc). Eu il urmaream dimineata, imi placea mult...numai ca eu imi faceam temele cu ochii la el (ce teme mai erau si alea ?!:) )
    Stiu cand a fost redifuzat, il mai urmaream uneori. Oricum, are ceva special acest serial si cand il revad imi amintesc instant acea perioada din viata mea.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa, asa. era pana la ora 11, apoi l-au mutat pana la 11:15 iar mie imi incepea scoala la 11:25. ajungeam toata transpirata la scoala, iti dai seama si fara sa vad sfarsitul dupa ultima pauza publicitara :)).

      Ștergere
  6. Nu l-am vazut inca dar sincer,la cat de frumos ai vorbit despre el,trebuie sa-l vad!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa sti ca ai mare dreptate cu serialul acesta, chiar acum vreo 3 luni l-am revazut, desi e plin de umor reuseste sa atinga subiecte sensibile, iar la un singur personaj nu m-as putea rezuma, toate sunt foarte complexe si bine conturate si nu se pierd in multime...

    RăspundețiȘtergere
  8. everybody hates chris o comedie dementiala :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. banuiesc ca-i o comedie usoara si astea nu prea ma satisfac...

      Ștergere
  9. Doamne, cat mi-a placut serialul acesta. L-am vazut la TV cand s-a difuzat prima data in tara, eram prin liceu si imi aduc aminte ca nu am pierdut niciun episod. Sa nu mai zic ca am plans la sfarsit de numa'. :P
    Si eu il recomand din suflet, mai ales pentru cei care apreciaza serialele, este "obligatoriu" sa vada o data in viata MASH. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca ne uitam in acelasi timp :). eram fericita cand era vacanta sau cand ma imbolnaveam, ca ma uitam in liniste :)).

      Ștergere
  10. mA bucur ca ne impartasesti si alte pasiuni!Nu am vazut serialul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca unora le va placea ca vorbesc si din alte perspective, insa munca si imaginatia la un astfel de articol cere mai mult timp decat un review, spre exemplu...

      Ștergere
  11. si eu ma uitam cu iubitul meu pe pro cinema, nu stiu daca mai este, e tare funny:D

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am vazut cateva episoade ( recunosc ca nu toate :) , acum ceva ani...

    RăspundețiȘtergere
  13. ba da, chiar m-ai facut curioasa.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu am vazut serialul pana acum dar sper ca in vacanta sa incep sa il urmaresc. de obicei imi plac serialele cu medici si sper sa imi placa si acesta.. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Apreciez umorul fin din seriale, umorul care ma pune pe ganduri, nu aceleasi glume banale intalnite mereu. La unele seriale de comedie ma uit din inertie, nu sunt multe, dar mai am nevoie sa privesc ceva in timp ce mananc.
    Imi amintesc cu placere de MASH de cand eram copil si chiar m-am gandit de multe ori sa-l revad. La mine atingea si coarda sensibila a copilului care visa sa fie medic. Cred ca e foarte greu sa regizezi un serial care sa amuze deopotriva copii si adulti, care sa transmita un mesaj usor de inteles pt toata lumea. De abia astept sa-l revad, multumesc ca mi-ai amintit de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa si eu, am seriale pentru cand mananc :)))))))

      ai perfecta dreptate si-ti urez vizionare placuta!

      Ștergere
  16. :) Oare ProTv era postul ce a difuzat serialul acesta cu multi-multi ani in urma?
    Eu il consider genial - ca regie, scenariu, distributie, interpetare actoriceasca!
    Chiar nu-mi amintesc care era personajul favorit (vizionandu-l intr-o alta etapa a vietii) insa acum (cand sunt la al 3-lea sezon) imi place la nebunie H. Pierce - in viata de zi cu zi sigur nu as aprecia anumite laturi ale personalitatii sale:)) insa, ca personaj, are o savoare!!!

    Ma bucur ca am redescoperit blogul tau, voi reveni!:)

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, pe Pro tv :).
      da, de multe ori ma uitam si, chiar daca era comic, imi dadeam seama ca nici eu n-as fi putut convietui prea mult cu el :)). adevarul ca geniile sunt ciudate intotdeauna.

      ma bucur, te mai astept!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla