Treceți la conținutul principal

Mic dejun?

  Hey! Azi dimineata m-am trezit cu pofta de a manca ceva bun si chiar cu putina foame, ceea ce-i lucru rar intalnit la mine in ultima vreme. Drept urmare, am facut (mental) o inventariere rapida a tot ce era comestibil prin casa :)).

  Dar inainte, sa va spun cate ceva despre obiceiurile mele: de ani de zile nu renunt la micul dejul. De fapt nu renunt la a gusta ceva, cat de mic, pentru ca stomacul meu, saracul, a avut parte din multa Cola prin tinerete, plus ca toti nervii mei ajung, ca prin minune, tot in stomac. Nu mananc mai mult cand sunt stresata, ba din contra, in situatii agitate nu reusesc sa inghit nimic.

   Recunosc ca uneori mananc nesanatos inca de la primele ore ale diminetii. Nu sunt un bun exemplu si n-o sa va indemn la Mars pe stomacul gol asa cum aleg eu sa-l mananc uneori, insa o sa va indemn sa va ascultati organismul. El o sa va dicteze si ritmul meselor la un moment dat si degeaba e scris pe toate gardurile ca trebuie sa iei mesele la ore fixe cand tu ai cu totul alt metabolism. Pentru mine, mesele fixe sunt imposibile, pentru ca, asa cum va spuneam, am un stomac cam nervos si daca nu ii dau ce doreste, face urat. Eu ard caloriile intr-o veselie cand am ceva urgent de facut sau cand gandesc prea mult.  Si decat sa ciugulesc tot felul de prostii in nestire, sa nu ma satur si sa ma enervez, am ales sa mananc cand mi-e foame.

  Tot programul mi-a fost dat peste cap in scoala generala, cand invatam de dupa-masa si toate obiceiurile legate de mancare mi-au fost schimbate fundamental. Daca pana atunci pranzul luat pe la 13-14 era de departe cel mai important moment al zilei, a trebuit sa ma schimb si sa pun mai mult accent pe micul dejun.

  Am facut muuuulte greseli de alimentatie, acum sunt un ingeras cu tot Mars-ul ocazional la micul dejun :). Important e, zic eu, ca am evoluat cumva si incerc sa ma indrept in continuare. Totusi, n-o sa ma auziti niciodata ca voi adopta o dieta drastica, n-o sa arunc zaharul din casa si nici n-o sa fac toata viata carnea pe gratar. Norocul meu e ca-mi plac fructele si legumele, ghinionul e ca nu le tolerez prea bine.

  In fine, de la ce am pornit si la ce am ajuns :)). Ce mananc eu dimineata:

- sendvis: mi se pare varianta cea mai simpla si oarecum sanatoasa, depinde ce punem intre cele doua felii de paine. Plus ca "tzine la stomac" si combinatiile sunt infinite. De obicei aleg sunca slaba, cascaval sau alte branzeturi. Si acum mi-am adus aminte de mama care-mi zice" Daca e o sunca stravezie pe raft, sigur o alegi  tu si o bagi in cos!" :))
- un covrig cu pate vegetal. Va rog, nu ma omorati pentru covrigul acela, oricum mananc cam la doua saptamani :)). Nu sunt speriata de paine, n-am observat sa ingrase si nici nu ma simt rau dupa ea.
- doua banane. Sunt singurele fructe pe care pot sa le mananc dupa o noapte fara mancare, restul imi dau dureri puternice de stomac.
- dulciuri: biscuiti, turta dulce si alte prostioare. Sunt dependenta de biscuiti digestivi si crackers. Daca aveti aciditate, stomac nervos etc, v-as zice sa nu va feriti de ele. Eventual sa va uitati la ingrediente. Mie imi calmeaza toate pornirile rebele si imi simt stomacul linistit.
- cereale cu lapte mai rar, nu suport prea bine laptele, desi imi place. In schimb am descoperit in Lidl fulgi de ovaz care-mi taie aproape toata pofta de dulce, si, credeti-ma, pofta exista! :)) Iata-i impreuna cu cerealele mele favorite, cu merisoare :).

Ce nu mananc:
- mancare gatita. Nu pot sa-mi inchipui cum ar fi sa ma trezesc si sa trag ceaunul cu mamaliga (spre exemplu), langa mine si sa ma infrupt. Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar chiar nu pot sa inteleg cum e sa mananci asa ceva la prima ora. M-as simti cu o tona in plus toata ziua.
- nu prea mananc oua, mi se par prea grele dimineata, omleta o asociez mai mult cu pranzul.
- nu beau cafea. De fapt cafea beau trei cani intr-un cincinal :)), dar mi se pare teroare pentru stomac sa primeasca asa ceva fara niciun pic de mancare.
- fructe, in special cele acre. Ma fac sa dansez step in timp ce ma tin de stomac.


   Da, si dupa tot articolul asta va anunt ce am mancat eu in dimineata asta: compot de visine! Uimitor, m-am simtit foarte bine dupa el. :))


  Voi ce mancati dimineata?


Kissez!




Comentarii

  1. Si mie imi plac cerealele din Lidl :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm, ni se aseamana povestea (in punctele esentiale)...

    Dar...poti manca doua banane consecutiv???
    Eu mananc una, cu greu :)), apoi un sandvis uneori; oua fierte as manca dimineata dar nu reusesc :)); cafea, cum bine ai zis - doar la evenimente majore! Se intampla, mai rar acum (nu stiu de ce!), sa beau o cana cu lapte in combinatie cu biscuiti Belvita si eterna banana!

    Tot ceea ce inseamna "Mars"...oricand!:D

    Pupici, Alina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca sunt mici sau medii si stiu ca nu mai mananc altceva, reusesc sa dau gata si doua banane :)).

      :))

      Ștergere
  3. Eu dimineata mananc destul de consistent: iaurturi cu cereale, banane, nuci...Nu-mi lipsesc ceaiurile si multivitaminele.
    Daca nu-mi fac plinul, nu functionez. :))
    Adevarul este ca sunt si gurmanda. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu din nou caltita:D Da,una singura:P O sa postez si poze si si reteta zilele viitoare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. De o saptamana de cand s-a lasat postul (il tinem si eu si sotul meu), mancam cu mare drag muesli cu fructe peste care adaug apa fierbinte si las un pic. Se inmoaie perfect si sunt meeega buni, singurul zahar e cel din fructele confiate. Nu e cea mai buna alegere, dar totusi e ceva mai mult decat nimic.

    Cand nu e post si cand nu sar micul dejun (daca de exemplu trebuie sa fiu in statie la 6.20 dimineata nu mai am timp si pentru mancare), prefer ouale fierte sau in alt fel, pentru ca mie imi tin foarte bine de foame.

    Si eu am probleme cu stomacul asa ca am aproape mereu biscuiti sarati/covrigei in casa, desi daca problemele sunt grave rau, si de la astia am arsuri... :( E destul de greu sa mananci si sanatos si sa tii cont de toate chichitele tuturor organelor! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. rezisti atatea zile in post? eu sigur m-as trezi ca multe carente.


      e super greu sa le impaci pe toate.

      Ștergere
    2. Nu e prima data cand il tinem cap-coada, e o chestie de vointa si de mental...chiar nu mi se pare greu. Cat despre carente, am grija sa suplimentez cu vitamine, fie in stare naturala fie efervescente sau pastile. Ma setez mental in asa fel incat sa nu-mi mai trebuiasca nici lactate nici prajituri nici carne (de exemplu ieri ma uitam la Romania, te iubesc, era despre mezeluri, aratau cum le fac si implicit si produsul final si n-am avut nicio tresarire, nicio pofta, nimic...)

      Si da, e foarte complicat sa mananci corect si sa bifezi cum trebuie capitolul asta...

      Ștergere
  6. Hey ,neata :)
    Tocmai am terminat de infulecat o omleta copioasa :) cu multa verdeata si cascaval afumat :))
    Banane pap si eu dimineata ,la desert :)
    Nu-mi tin de foame cerealele cu laptic....desi am incercat in fel si chip sa-mi placa...dar mai degraba rontai cereale fara nimic ...eu am o chestie....daca nu mananc cald nu ma satur :)
    Pot bea o cana de ceai cu o felie cu paine cu unt si sunt satula...daca mananc ceva rece si mult ...nu sunt :)
    O zi de luni frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca si mie mi se intampla sa nu ma satur daca nu e cald, dar patesc chestia asta doar la pranz :).

      mersi la fel!

      Ștergere
  7. Eu sunt la liceu şi am ore dimineaţa. Aşa că micul meu dejun înseamnă o cană de ceai la 7:30 înainte să plec de acasă şi un sendviş la 8:50 în prima pauză.

    Sunt de acord cu tine, nici eu n-aş putea să mănânc ceva gătit gen friptură sau cartofi prăjiţi dimineaţa. În schimb îmi plac omleta şi ouăle-ochiuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi plac si mie ouale ochi dar de obicei le rezerv pentru pranz, cand n-am chef sa ma complic mai tare :).

      Ștergere
  8. Hmmm... cam asa:
    - lapte cu musli
    - lapte de migdale si o banana
    - omleta facuta cu o picatura de ulei de masline
    - salata de branza cu rosii, ulei de masline si oregano
    - suc de portocale si o felie de paine cu cascaval...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eun incep ziua cu niste fibre, dupa care bau un shake nutritiv. Pana la masa principala (care este obligatoriu intre orele 12:45 si 13:30) mai mananc un mar si beau aprox. 1,5 litrii de apa plata.
    Mie imi place sa mananc struguri, kivi sau portocale pe stomacul gol!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie-mi-ar placea, dar se supara stomacul si apoi avem probleme :)).

      Ștergere
  10. Si eu am stomacul "nervos" si il mai calmez cu ceai gastric calmant de la firma Plafar(chiar daca n-am gastrita).
    Dimineata mananc musli sau paine prajita cu unt, de ani de zile. Des ma trezesc cu pofta de ceva dulce. Apropo, fulgii de la LIDL arata delicios cu ciocolata aia pe ambalaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am cumparat si eu acel ceai, din pacate n-am putut sa beau nici macar o cana :((.

      sa stii ca cei cu cioco sunt cei care mi-au placut cel mai putin. in schimb cei cu zmeura si fructe de padure sunt deliciosi.

      Ștergere
  11. O cafea:))) Si apoi urmatoarea masa dupa 13 de obicei. I know...tre sa remediez situatia...

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot din lidl mi-am luat niste cereale foarte bune pe care le mananc dimineata iar atunci cand stau acasa mananc crenvursti si un mezel. Uneori beau cafea insa doar dupa ce am mancat.
    Si primul lucru pe care il fac dimineata este sa mananc pentru ca am o pofta nebuna de mancare atunci.
    Pot spune ca am energie pana la masa de pranz.
    Eu nu sar peste mese indiferent daca sunt la facultate sau acasa.Trebuie sa rontai ceva si prefer biscuitii digestivi.

    Mi-a placut postarea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca ai un organism sanatos, daca ti-e foame de dimineata :).

      ma bucur :).

      Ștergere
  13. Mie imi plac bananele.
    De catva ani buni ele constiuie micul dejun. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu te-ai plictisit? eu ma plictisesc super-rapid si trebuie sa le tot rotesc.

      Ștergere
  14. ce bine a picat postarea astea, de cateva zile ma tot gandesc ce sa mai mananc si eu dimineata, parca m-am saturat de toate. Micul dejun il iau cum am ajuns la servici, ori mananc o banana, sau un covrig sau o patiserie , cand ma mai satur imi mai cumpar biscuiti BelVita sau Tuc , pentru ca apoi sa-mi savurez cafeaua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie mi se pare uneori ca raman in pana de inspiratie, mai ales ca ma plictisesc repede de orice fel.

      Ștergere
  15. Laptele dulce cu cereale il tolerez mai greu de aceea prefer iaurt cu cereale. Bananele reprezinta la mine partea de dinainte de mic dejun. Beau apa, stau putin, mananc banana si dupa 30 minute micul dejun. Mananc oua fierte cu branza si verdeata.
    Zacusca, salata de vinete, pate pe paine, unt.. chestii la ceai indulcit sau nu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie iaurtul imi da o tare de frig interior :)). stiu, ciudat, mai ales ca inghetata nu-mi lasa intotdeauna aceasta impresie.

      Ștergere
    2. in general? asta e interesant :) iarna e mai greu de mancat, dar il las sa se incalzeasca la temperatura camerei :)

      Ștergere
    3. Si eu inghet cand mananc iaurt!:))
      De multe ori uit sa-l scot din frigider cu ceva timp inainte...

      Ștergere
  16. eu am o dieta bine stabilita la micul dejun....sunt chiar cuminte dimineata, dupa dau rateuri si ma infig in pizza si paste si alte chestii delicioase si calorice.
    in fine, revenind la micul dejun, de luni pana vineri, mananc acelasi lucru de ani de zile: unul sau doua kiwi, un iaurtel mic natural peste care pun cam 3-4 lingurite de muesli. si din doua, trei portocale imi fac un fresh....sambata si duminica party...Nutella, unt cu gem de caise si lapte cu o lingurita de cafea solubila :))) deci in week end este destrabalare curata :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa, daca o sa vin vreodata la tine in vizita, o sa vin sambata dimineata :)))))))

      Ștergere
  17. din tot mic dejunul tau, eu mananc un sendvis si doar o banana.
    de multe ori sar peste masa de dimineata si fac foarte rau.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa cate am observat din ce-ai scris, esti totusi, cumpatata :-).Eu daca incep sa mananc chipsuri si cartofi, nu ma opresc. De asta am si renuntat la ele. Mi-e dor sa mananc o portie macar :-( :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt destul de... :)
      la mine nu merge cu lucruri interzise, numai la ele m-as gandi apoi. cartofi prajiti mananc cam la doua saptamani,chipsuri putin mai rar. in adolescenta mancam zilnic si m-am scarbit.

      Ștergere
    2. Si eu am mancat zilnic, da mai rau ca nu m-am scarbit si tot as mai manca :-)

      Ștergere
    3. :))
      sa stii ca eu m-am oprit cand nu mai credeam ca o sa se intample asta :)).

      Ștergere
  19. Eu dimineata mananc sandvisuri de obicei, rareori omleta in weekend. Si nu sar niciodata peste micul dejun ca sa nu vad stele verzi pana la pranz. Mai rau e ca m-am invatat sa am doar 2 mese/zi si de aceea mai ciugulesc diverse si in rest. Totusi, incerc sa-mi limitez consumul de dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca sa mananci dulciurile in prima parte a zilei :).

      Ștergere
  20. Incercam sa imi imaginez cum dansezi step! :)) In ultima perioada am incercat sa nu mai sar peste micul dejun. De obicei mananc niste biscuiti, banane, covrigi..uneori un sandwich. Depinde ce chef am :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ah, eu am o infinitate de alimente pe lista micului dejun. Uneori mananc oua, alteori paste cu ton (de la o vreme mananc paste din faina integrala >cica<), sau legume cu branza sau cu smantana, rar mananc paine prajita cu margarina si gem cu o cana de ceai... nu imi vin toate in minte acum. In general ma feresc de dulciurile din comert, de sucurile astea artificiale (am vazut la o terasa anul trecut, o limonada preparata cu miere pe fundul paharului, a devenit instant preferata mea) si de paine in cantitati mari. Sunt o dependenta de paine, dar pe mine ma umfla foarte tare in burta si incerc sa o mananc cu moderatie, ca oricum am pus 8 kilograme pe mine si acum dau din colt in colt ca nu stiu cum sa scap de ele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi place mult painea, dar n-o consum langa supa, cartofi.. de fapt eu painea o mananc ori sub forma de sendvisuri, sau uneori produse de panificatie gen covrigi, cornuri.

      Ștergere
  22. la fel manac si eu, am probleme cu aciditatea si imi trebuie mancare soft pentru stomac :)) vitelle le amestec cu iaurt si sunt perfecte pentru mine dimineata, de celellate nu stiam dar maine imi fac stocul clar :* merci de idei de mic-dejun

    RăspundețiȘtergere
  23. De obicei sendvis, sau cereale cu lapte :)) Nici eu nu beau cafea, ocazional cate o ciocolata calda :D pup :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu mananc cereale marca Kazfland sau iaurturi Danone.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu Danone nu ma prea inteleg, prefer Iaurtul zdravan de la Napolact :).

      Ștergere
  25. si mie imi taie pofta de dulce alea, dar nu imi plac:))

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu mananc ori omleta ori fructe sau cateodata mai scap si ceva dulce ca na e dimineata si se duc caloriile:))
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt de acord cu mancatul dulciurilor in prima parte a zilei.

      Ștergere
  27. DImpotriva, ouale trebuiesc consumate dimineata, ca pana seara sa fie digerate. Cel putin, asa stiu eu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Oups. Eu sunt genul care dimineaţa pot mânca orice, dar de obicei mănânc ovăz cu iaurt şi scorţisoară sau cu lapte şi scorţisoară. De exemplu azi am mâncat ciorbă de peşte de dimineaţă. Dar mi se pare mai sănătoasă decât un sandviş;zic asta deoarece nu sunt consumatoare de pâine; foarte rar, când mănânc chestii care trebuie întinse pe pâine, cum ar fi icrele(preferatele mele). Îmi place postarea ta. Eu sunt supărată pentru că de când am început semestrul acesta am depus strat adipos deoarece mănânc haotic din cauza programului şi la facultate ajung să mănânc tâmpenii, ceea ce nu mi s-a întâmplat până acum în nici un an!:( Sunt supărată foc pe mine!:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu mananc multa paine, cam 2 felii pe zi. asta inseamna 150-200 de calorii,nu mi se pare mult.
      am avut aceeasi neplacere in anul 1 de facultate, mai ales ca aveam zile in care aveam cursuri de la 8 la 20 :((.

      Ștergere
  29. refiritor la ce spuneai de nervii din stomac, chiar ieri am citit ceva legat de asta si daca nu te deranjeaza ca citatul e prea ung o sa-l tredau aici "La fel cum ai neuroni în creier, ai neuroni şi în intestin, inclusiv neuroni care produc neurotransmiţători precum serotonina, care de asemenea pot fi găsiţi şi în creier şi sunt asociaţi cu starea de spirit. Literalmente, intestinul tău are rolul unui al doilea creier şi produce chiar mai multă serotonină, care are o influenţă benefică asupra stării de spirit.
    Cu alte cuvinte, ai două sisteme nervoase: sistemul central nervos, alcătuit din creier şi măduva spinării şi sistemul nervos enteric, care este sistemul nervos intrisec al tractului tău gastrointestinal. Ambele sunt create din acelaşi tip de ţesut embrionar. În timpul dezvoltării fătului, o parte se transformă în sistemul nervos central, în timp ce cealaltă parte devine sistemul nervos enteric.
    Pentru a explica şi mai clar acest lucru, probabil ai experimentat senzaţia de fluturi în stomac atunci când eşti agitat sau senzaţia de rău la stomac atunci când eşti nervos sau stresat. Şi procesul invers este adevărat, adică problemele din intestin pot avea un impact direct asupra sănătăţii tale mentale, ceea ce duce la apariţia unor probleme precum anxietate, depresie şi poate chiar a unor afecţiuni neurologice serioase, precum autismul."
    cat despre ce maninc dimineata- la serviciu- banana (aproape in fiecare zi) covrig si cafea,sau in loc de covrig o felie de chec sau cozonac, oricum ceva pe baza de faina ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti spun cu sinceritate ca ai bagat frica in mine! :((

      Ștergere
    2. Foarte-foarte interesant!Eu sincer bănuiam că este o legătură strânsă între creier şi stomac din pricina senzaţiilor pe care le simt atunci când am emotii, când sunt stresata şi chiar când sunt relaxată.

      Ștergere
    3. Imi pare rau n-am vrut sa te sperii, am vrut doar sa arat exact cum spune si Cleopatra legatura dintre nervii din stomac si creier.
      Eu din cauza nervilor la stomac m-am ales din timpul facultatii cu un ulcer de toata frumusetea care recidiveaza cand are el chef si de teama lui maninc inainte sa mi se faca foame si de aia am pus niste kg frumusele pe mine

      Ștergere
    4. nu are de ce sa-ti para rau si-ti multumesc pentru info, dar fara sa vreau m-am gandit unde ma pot aduce aceste lucruri in cativa ani :(.

      Ștergere
  30. Eu mananc in general chestii de patiserie in ultimul timp, adica un rulou de covrig cu sunca si cascaval inauntru - practic, tot un fel de sendvis.
    Alteori mai mananc lapte cu cereale, imi plac mult Vitelle cu capsuni.
    N-am sarit niciodata micul dejun, am avut si eu ceva probleme cu stomacul si mananc, oricat de putin, la mesele principale.

    RăspundețiȘtergere
  31. O cafea si o tigara, desi stiu ce ar fi sanatos sa mananc :) Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu de obicei dimineata mananc un sandvis, foarte rar omleta :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla