Treceți la conținutul principal

Aerius

   Hey! Azi o sa abordez un subiect despre care n-am scris niciodata, insa, daca ma cititi de ceva vreme, ati observat ca uneori ma plang de alergie, sau mai bine zis rinita alergica. Ce m-a indemnat sa scriu? Cred ca faptul ca observ foarte multe persoane care stranuta si se simt rau toata primavara si care nu stiu cu ce se confrunta, dar si faptul ca anul asta mi-a fost mie foarte rau comparativ cu ultimii cinci ani.


  Nu sunt medic, nici macar asistenta, dar s-ar putea sa aveti rinita alergica (mai e cunoscuta si sub denumirea de febra fanului) daca:

- va deranjeaza mirosurile puternice
- va mananca nasul foarte acut
- stranutati in crize si uneori reusiti sa stranutati si de 30 de ori in 5 minute.
- in preajma polenului, a ierbii, va simtiti de parca ati avea gripa
- ochi sensibili, uscati si care nu suporta praful si soarele
- senzatie de oboseala acuta
- greutate in respiratie
- senzatia ca orice ati face aerul nu intra perfect in plamani



   Gandindu-ma in urma, eu m-am confruntat cu rinita alergica de mica, dar a devenit mai acuta cand aveam 10 ani. Bineinteles ca am umblat pe la medici si mi s-au dat trei raspunsuri: astm bronsic, bronsita si aprindere de plamani. Bineinteles ca m-au umflat cu antibiotice in fiecare vara, eu eram obsedata ca fac aprindere de plamani daca mananc o banala inghetata si cred ca atunci mi-am pierdut eu increderea in sistemul medical din Romania. Mi-au bagat o frica in oase si nici nu ma jucam pe afara de teama sa nu patesc ceva. Eu de fapt sufeream de rinita alergica, care netratata corespunzator, ajungea cam la aceleasi simptome cu bolile mentionate mai sus. M-au dumirit mai bine revistele de specialitate si farmacistele. De acolo, am incercat metode naturiste gen polen si miere. Pe langa, medicamente gen Claritine si tot felul de unguente pentru ochii uscati. Cu polenul am avut impresia ca exista cateva mici diferente in bine, dar in al doilea an nu a mai avut niciun efect, plus ca imi venea sa vomit ori de cate ori trebuia sa-mi iau lingurita cu polen.


   Am ajuns si la 16 ani, moment in care am facut cateva crize foarte urate si o farmacista mi-a recomandat Aerius. Nu mi-a venit sa cred ce efect aproape miraculos au avut asupra mea. Dupa 2-3 pastile puteam sa respir perfect normal, puteam sa ma plimb printre flori si iarba fara sentimentul ca ma voi sufoca. Nu inlatura perfect simptomele, insa diferenta e enorma.

  Cum nu-mi place sa ma indop cu medicamente, nu-l iau decat cand e imperios necesar si am ani in care reusesc sa trec de aceasta perioada fara nici o pastila. Dupa cum va spuneam, primavara asta m-am confruntat cu probleme mari, asa ca am recurs din nou la Aerius. Nu va spun ca in 3-4 zile am fost apta de plimbari lungi si merg foarte des in parc.


   Asa ca: eu nu indemn sa luati medicamente fara sa va consultati cu medicul sau macar cu farmacistul, insa, daca stiti ca aveti rinita alergica si ati incercat si alte medicamente fara succes s-ar putea ca Aerius sa fie mult mai bun. Oricum, el se elibereaza fara reteta si nu are efecte adverse nici in caz de supradozaj.





Kissez!


Comentarii

  1. Ce tare..nu stiam ca erius se da fara reteta, l-am folosit si eu pt alergiile mele dar tot cu prescriptie, inclusiv cand am facut o alergie in Spania tot Aerius am primit:) Acum nu am mai avut probleme de ceva vreme, dar nu ma pot culca pe i ureche ca cine stie cand ma apuca iara:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa si eu, stau tot timpul in garda, chiar daca ma simt bine o perioada buna de timp.

      Ștergere
  2. Eu ma numar printre norocosi care nu au probleme de acest gen.
    anul trecut am facut o reactie alergica la ceva si am avut o problema cu un ochisor, altfel chiar nu am probleme. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti foarte norocoasa ca te poti bucura de primavara in voie.

      Ștergere
  3. am o prietena care a avut astm bronsic alergic cand era mica.. e posibil sa fi avut si tu... astmul alergic.. daca apare la o varsta frageta, se remite in adolescenta..
    stiu ca nici ea nu se intelege cu polenul si puful de plopi... si o sa ii recomand si ei Aerius..poate ii va fi mai bine
    pupicei, draguta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand am fost mica n-am avut nimic, doar ca uneori stranutam la soare.
      sper sa-i fie bun :)

      Ștergere
    2. si eu stranut la soare.. :)) am citit ca 25% dintre oameni stranuta la soare.. sau ceva de genul.. :))
      suntem noi mai speciale.. :D

      Ștergere
    3. sincera sa fiu ma lipseam sa fiu asa speciala :)).

      Ștergere
  4. Eu fac otite alergice-bacteriene, iar dupa doua tratamente cu Aerius, otitele s-au rarit considerabil. Mi-a fost recomandat de catre un medic alergolog. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am luat Aerius niciodata; in primavara asta am luat pentru prima data Claritin.
    Am avut bronsita astatiforma de doua ori in viata - o data, copil find, am mers la un sanatoriu balneoclimateric, la Busteni; pentru trei luni; a doua oara, eram deja adult - mi-au facut ghiveci de antibiotice, cum spui si tu!

    Multa sanatate!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie Claritinul mi s-a parut foarte slab. sper sa nici nu mai ai nevoie ;).

      Ștergere
    2. Am luat foarte putin Claritin; nu mi-a lasat nicio impresie!:))

      Cred ca sunt singura "nebuna" ce vrea sa-si corecteze greselile de scriere! :))) Dar vin sa citesc raspunsul si ma enerveaza rau sa vad, accepta-mi meteahna asta!
      *asmatiforma
      *fiind

      Ștergere
    3. perfectionisto!!! :))))

      Ștergere
    4. Offf, m-ai ghicit...
      Naravul din fire n-are lecuire!:))

      Ștergere
    5. stiu cum e... si eu ma intorc uneori sa vad ce-am scris si ma sochez de ce am putut scoate din mine :))))

      Ștergere
  6. Da , Alinuta , e foarte bun acest medicament, chiar ajuta si spray nazal Awamys e super

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi amintesc ca imi dadea si mie mama cand aveam probleme cu respiratia( cand eram racita) si chiar facea minuni :)

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am nici un astfel de simptom si nici cand eram mica nu am avut probleme.
    e bine ca ai descoperit acest medicament, am auzit si eu despre el pe la altii si spuneau ca le-au redus total alergia.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu folosesc Symphoral - contine 10 mg de loratadina, la fel ca si Claritinul, doar ca este mult mai ieftin - 10-11 ron.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut si eu primarava asta si sunt pe medicamente acum :( Mama ei de alergie... O urasc!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu am probleme din astea,in schimb sunt alergica la metale :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. La mine se manifesta pe fata alergia, sub forma de eruptii de pete rosii si vezicule, acum vad ca predomina in jurul ochilor, am senzatie de arsura, prurit... ingrozitor... la mine au prescris steroizi topici la greu.. caer cred ca dupa ce i-am oprit mi-au facut si mai rau:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut si eruptii la viata mea, sunt extraordinar de neplacute.

      Ștergere
  13. Eu nu am probleme de enul dar ma bucur ca ai scris o astfel de postare caci acum stiu ce sa ii recomand mamei mele. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Claritine folosea sotul meu cand se intoxica nu stiu de la ce.. uneori se suspecta de la mancare veche.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt astmatica asa ca atunci cand alergia isi face aparitia iau Clorfeniramin, mi se pare cel mai bun din cate antihistaminice am incercat. Si pretul este foarte mic, 2,5 lei cutia :).

    RăspundețiȘtergere
  16. Cunosc foarte bine medicamentul .Il folosesc de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu nu sunt alergica, dar pediatra fetiteti ne-a dat siropel Aerius pentru tuse, i-l dau o data pe zi, seara, (atunci cand tuseste) si asa poate sa doarma linistita.Nu-mi lipseste niciodata din casa Aerius sau Claritine sirop pentru ca ne-am confruntat cu o alergie urat in trecut si nu suntem siguri ce a provocat-o. Din pacate a crescut foarte mult numarul copiilor si tinerilor alergici...si multi dintre medici confunda simptomele cu ale altor boli si le trateaza total gresit agravand starea bietilor micuti- cunosc o fetita de 2 ani care,a fost tratata pentru rujeola, cand ea era alergica la laptele de vaca de fapt, si i-au dat solutie mentolata pentru bubitele de pe corp agravandu-i si mai tare pruritul, incat se freca de orice sa scape de mancarime...Si ce mult a durat vindecarea ranilor de pe corp, pentru ca au ajuns rani- cu bai cu tarate si sampoane speciale...Concluziile le trageti voi
    Ma bucur ca ai scris articolul asta Alina, sigur va fi multora de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, numarul alergicilor este in continua crestere, din pacate.

      :(( aoleu. sa stii ca si eu foloseam crema aceea mentolata, dar n-are efect decat pe pielea proaspat spalata si nu pentru mult timp.

      sa stii ca nu m-am asteptat sa aiba atata succes articolul asta, dar statisticile ma contrazic :).

      Ștergere
  18. Si eu faceam cand eram in generala in fiecare an bronsita spastica, urat de tot. Luam Augmentin si trecea. In liceu, datorita inviorarii (liceu mai special :)) ) si expunerii la aerul de dimineata am scapat. In facultate am dat in alergii primavara, m-am dus la medic, ala imi zice ca iar am bronsita. Eu ii zic dom'le, nu se poate ca stiu senzatia aia de wheezing din bronsita, nu e aia. Imi da iar Augmentin, eu merg la farmacie si cer Aerius. In 3 zile eram ca noua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deseori suntem criticati ca incercam sa cautam remedii pe internet, dar suntem de-a dreptul impinsi catre asta... ne pierdem increderea in medici, in medicamente, ne facem noua rau gandindu-ne ca e ceva in neregula cu noi...

      Ștergere
  19. Citeam intr-un articol cum da danezii sunt cei mai curati dar si cei mai predispusi la alergii. Era si o varianta tragi-comica a articolului, cum ca noi romanii, fiind mai saraci si cu sistemele medicale nu atat de dezvoltate precum tarile nordice,avem un numar mai scazut de oameni cu alergii. Saracie, noroi, etc :)).

    Eu nu cunosc decat o persoana alergica la...acid citric. Am aflat cu greu la ce este alergica si pana sa ne dam seama, statea cu aerius-ul in geanta si avea unul de îl punea sub limba pentru efect imediat. Se spune ca acei copii crescuti la tara, care intra in contact cu alergeni de mici dezvolta un fel de "imunitate" daca pot sa ii spun asa. Eu am crescut la bunici si deocamdata nu am gasit ceva la care sa reactionez urat, dar nu se stie niciodata. Imi pare rau ca ai astfel de probleme, stiu ca am doar o relatie de ura cu praful, este singurul care imi provoaca stranut si mancarime dar nimic mai grav.
    Iti doresc sanatate :)
    Andra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit si eu ceva similar. eu ma spal foarte des, pe maini sunt maniaca cel putin. o fi si ceva adevar in toata chestia asta, dar eu afirm cu tarie ca n-o sa stau murdara doar sa scap de alergie :)).

      da, asa e, daca ai intrat de mic copil in legatura cu toti factorii declansatori, ai sanse mai mici sa dezvolti alergii pe parcursul vietii. din pacate, alergiile se fac si din cauza stresului saua anumitor socuri :(.

      multumesc la fel si sper sa nu ai astfel de probleme niciodata.

      Ștergere
    2. Din pacate asta cu varianta "crescut la tara" cred ca nu mai e valabila pentru toti. Fetita despre care va povesteam mai sus cea cu alergie la, laptele de vaca este crescuta la tara, au vaca in curte. Mama ei a alaptat-o pana la 2 in ani dar i-a mai dat si lapte de vaca ca supliment. Atata vreme cat a fost si alaptata, avand anticorpi de la mama nu a aprut alergia, dupa ce a fost intarcata primind doar lapte de vaca atunci alergia si-a aratat coltii. Copil crescut la tara cu animale in curte, parinti traiti toata viata la tara si uite ca alergia tot exista.

      Ștergere
    3. sunt convinsa ca exista multe alte cazuri :( teoria nu-i la fel cu viata reala...

      Ștergere
  20. iar ghinionul meu este ca sunt alergica la capsuni...cum consum aceste fructe in cantitati mai mari, imi si apar pete rosii pe intrg corpul...
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aveam aceeasi reactie la zmeura cand eram mica, dar in timp mi-a trecut.

      Ștergere
  21. Eu am avut o raceala, dupa care s-a lasat cu o tuse f persistenta si cu dificultati in respiratie. Am mers la medicul de familie si mi-a recomandat Aerius. Dupa 2-3 pastile eram uimita de rezultatul f bun - puteam respira pana in adancul plamanilor. E un medicament f bun!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla