Treceți la conținutul principal

Despre Ouatu si alte... nume

 Hey! Nu povestim deocamdata de Eurovision, insa este adevarat, ideea acestei postari mi-a venit de la numele concurentului nostru. Nu disecam momentan cat e de buna/proasta piesa, dar o sa va spun ca eu deja m-am saturat de glumele foarte proaste facute la adresa numelui lui Cezar. Si in loc sa se domoleasca cu timpul pe principiul "orice minune tine trei zile", romanasii continua sa se distreze mai tare decat la balci. Vezi Doamne, n-au mai auzit asa ceva.


  Si eu fac parte dintre oamenii cu nume putin ciudate si care au trezit cateva zambete si glumite si va spun cu cea mai mare sinceritate ca nu m-am suparat niciodata. Reactiile mele au fost dintotdeauna de doua feluri: la glume nevinovate sau oameni care ma intrebau cum se pronunta etc. le zambeam si le explicam. Celor care cautau batjocura, le aruncam o privire de genul: bine ca te-ai trezit si tu. Pentru ca, intr-adevar, credeti-ma, un om cu un nume mai ciudat a auzit toate glumele care sunt de obicei proaste si foarte proaste pana in momentul in care si-a facut buletinul. Nimic din ce li se pare unora teribil de amuzant si inovativ, n-a fost omis de urechile ghinionistului care a mostenit numele de la altii. Nu pot sa nu ma gandesc ce o fi in capul oamenilor care macina ca o moara stricata unul si acelasi lucru,de parca au inventat gaura la macaroana.

   Asa ca, fratilor, bine ca v-ati trezit si voi! ;)


   Eu sper ca voi sunteti fete destepte si va invit sa-mi spuneti ce parere aveti despre acest subiect :).






Kissez!
  

Comentarii

  1. o da chestia cu numele...pe mine ma intreaba lumea daca sunt ruda cu un manelist desi eu am U la final si el are A..la inceput taceam..acu ii articulez de nu se vad!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ca eu nu locuiesc in minunata patrie, dar sunt la curent cu stirile... ascult acasa numai radio Ro pe net...deci vand nevrand cam stiu ce se intampla. Asa...in legatura cu numele tipului, crede-ma, acum mi-am dat seama ca poate suna funny...adica efectiv nu l-am luat in seama... poate fi funny sa auzi un nume de familie ca de ex Purcica, Magar etc...nu e simpatic Doamna Purcica...dar asta este, mi se pare aiurea sa razi sau sa faci glume nesarate, deja imi imaginez cat si-au batut joc la scoala copii de elava Purcica... stii cum sunt copiii. Cat despre melodia tipului si show-ul prezentat, cu outfit si tot, personal nu imi place absolut deloc. Dar e chestie de gusturi, eu ii urez succes si sper, pentru el, sa fie in fruntea clasamentului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o-ho! cate glume nesarate pe aici, pe la tv si radio. eu nu ma uit la tv decat foarte rar si tot prind cate una...

      Ștergere
  3. Nu mi-a atras atentia deloc numele lui, doar vocea aparte, chestiile inalte imi taie cheful de auditie.
    In general imi provoaca zambete cand le aud la tv, nu am facut si nu fac glume proaste pe seama asta cu atat mai mult directe la persoana. In anumite circumstante recunosc ca ma prapadesc de ras, dar nu am nimic cu oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie-mi pare ca nici nu trebuie sa avem o parere despre asta!:))

    Adica e vorba despre numele unui om, asa i-a fost dat si...atat! Te poti amuza la prima "vedere" dar mai mult de-atat...

    In situatia de fata, totul se reduce la nivelul de instruire, la mediile in care se invartesc oamenii, la mentalitate!

    Te pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts to you

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-o spun cu mana pe inima ca am un nume usor si comun dar..nu amfost scutita de porecle si "poceli". Asa ca...sunt alaturi de tine.;))
    P.S.: Nici eu nu ma spar, ma amuz si atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in clasa noastra, cel putin in generala, eram multi cu nume atipice. fata de altii am avut putin de "suferit" insa ma depaseste atitiudinea aia de "vai, ce-am descoperit eu" a unora.

      Ștergere
  6. Sunt in total asentiment cu tine!!! De fiecare data imi aduc aminte ca doar atunci cand eram in clasa a 2-a sau a 3-a radeau copiii la glume din astea, unii se pare ca au ramas blocati in anumite etape ale vietii :))

    RăspundețiȘtergere
  7. si pe seama numelui meu se mai faceau glumite in tinerete.. :)))
    dar am trecut peste pentru ca veneau din partea unor persoane care nu meritau nici macar un gand urat.. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca pe fatza am patit destul de rar sa aud cate ceva, dar sunt convinsa ca pe la colturi n-am scapat :)).

      Ștergere
  8. Sa razi de numele unei persoane(care, vorba ta, oricum nu si l-a pus singur, e mostenit) sau de fizicul unei persoane mi se pare o imbecilitate! In schimb, daca unu' se da destept, dar vai de cunostintele lui, atunci...

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta este exact ca si treaba cu "ochelaristii", ca tot port eu ochelari :)) ( apropo, fara de care mi se pare ca fata mea nu e completa) . Astia suntem, vedem paiul din ochiul altuia, dar nu si barna din ochiul nostru.
    Nu am facut niciodata glume rasuflate pe lucruri de care omul ncii nu e "vinovat " pana la urma.
    Aristotel spunea ca omul este format din esenta si diverse atribute, pe care indiferent daca le eliminam sau adaugam altele , esenta ramanae aceeasi. Asadar , nu un nume te face pe tine ce esti.

    Pupici,
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, am omis "ochelaristii" pentru ca nu am avut aceasta problema si nici nu m-as fi gandit vreodata sa ma iau de un coleg din acest motiv. chiar imi parea rau ca ma gandeau ca au ochisorii bolnavi :(.

      Ștergere
  10. Si eu am un nume ciudat si uneori mi se mai canta binecunoscuta melodie a lui Pavel Stratan :)). Dar pentru asta nu ma supar si trec repede peste ignoranta celor care nu baga de seama ca e vorba despre punerea corecta a accentului. Cred ca noi, cei care ne-am procopsit cu nume mai ciudate, ar trebui sa ne obisnuim cu mentalitatea romanasului nostru, cu obiceiul lui de a rade de orice: "uite cum arata aia", "vai, ce burta are aia". Dupa cum am observat, strainii sunt mai retinuti putin, nu se uita dupa unu'si altu' pe strada si nu le rad in fata daca vad ceva mai iesit din comun. Nu stiu de ce nu ne cizelam si noi odata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. romanii n-au educatie, m-am lamurit de asta. si pe langa, mai sunt si rai.

      Ștergere
  11. se fac glume proaste si cu nume ..normale ca sa zic asa. ma bucur ca n-am auzit glumele la adresa lui Cezar, sincer nici melodia nu am ascultat-o pana la capat. daca am timp liber prefer sa citesc decat sa ma uit la tv- ma dezamageste, ma indispune etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu ma uit la tv dar imi mai scapa cate-o informatie...

      Ștergere
  12. Eu recunosc ca fac glume pe seama numelui sau, nu imi e simpatic deloc, melodia nici atat, da' ce sa fac... e si el de-al nostru si dincolo de glume, l-oi sustine sambata. Si eu am un nume ciudatel, de fiecare data trebuie sa il spun de 2-3 ori ca sa fie inteles... hai sa spunem ca toata lumea il intelege "Jucăuși", fix asa, in loc de... cum e el de fapt. :)) Proful de muzica din liceu nu a reusit niciodata sa il inteleaga, mai ales sa il retina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce sa-ti raspund... te cam contrazici.

      Ștergere
    2. Poate nu m-am exprimat cum trebuie. :) Ideea era ca fac parte din marea multime care face glume pe seama lui, desi am si eu un nume la fel de ciudatel. Un fel de haz de necaz.

      Ștergere
  13. sunt norocoasa in privinta asta cu numele, dar totusi...tot mai frumos decat al meu este al perechii mele si abia astept sa il imparta cu mine!
    mie imi place melodia pe care o va interpreta la Eurovision, sper si chiar imi doresc sa ocupe un loc foarte bun in clasament.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca fata si daca ai numele "urat", mai poti spera ca ti-l schimbi dupa sot :))). mai rau e invers, daca dai de un tip cu nume mai ciudat decat al tau :))).

      Ștergere
  14. Eu nu am nimic cu nulele lui, dar nici cu alte nume.Pus si simplu, daca-mi vine sa rad ma gandesc cum m-as simti eu daca m-ar chema asa..nasol...
    Ma enerveaza alte lucruri, ca de exemplu "rochia" in care participa, dar si faptul ca a ales o melodie destul de ciudata pentru Eurovision, desi nu pot spune ca e urata, dar vocea, sa fim seriosi, e de necontestat.
    Insa tot show-ul parca trece putin de limita penibilului, nu?
    Simona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai rochia e ciudata ca si piesa si vocea :)). eu chiar zic ca se potriveste in context.

      Ștergere
  15. Nu numai ca nu am auzit glumele la adresa concurentului nostru, dar nici macar nu realizasem ca ar fi cat de putin amuzant.

    Cat despre prestatia sa nu stiu ce sa spun, la prima auditie nu mi-a placut, dar sper sa ma razgandesc. Anul trecut nu mi-a placut defel Mandinga, cred ca ultima data cand am fost mandra de piesa noastra a fost cand au participat cei de la Hotel FM.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. norocul tau e ca nu stai in tara :)). aici glumele proaste se tin lant.

      eu nu-mi aduc aminte vreodata sa fi fost multumita de ce am trimis.

      Ștergere
  16. asa e...cunosc cateva fete care mi-au spus ca s-ar marita cu primul-venit, primul-sosit doar de dragul acelui act prin care iti poate schimba numele...si de ce nu, chiar viata. desi credeam ca glumesc, pareau chiar foarte serioase...multumesc Domnului ca mostenesc un nume frumos ( ca tatal meu) si mai ales ca mama nu m-a trecut pe numele ei dupa ce s-au desparit...eu cand imi voi schimba numele o sa am un mic regret...dar sper sa-mi treaca repede
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-as face asa ceva. nu pot sa inteleg...pana la urma nu-ti sta numele inscris in frunte si te mai si obisnuiesti cu el in timp.

      Ștergere
  17. Si eu am un nume mai ciudat dar din fericire de-a lungul timpului, nu stiu cum de s-a intamplat, dar nu am atras prea multe glumite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) foarte bine atunci. si eu am scapat destul de ieftin.

      Ștergere
  18. Eu nu am nimic impotriva numelui lui. Glumele au pornit si din cauza faptului ca are o voce mai subtire fiind contratenor, dar principalul vinovat sau cel care a iscat toata chestia e Turcescu. S-a ofticat pentru ca nu a castigat el si toti fanii lui au inceput cu asemenea glume. Ca sa nu mai punem la socoteala interventia CTP-ului, pe care, de altfel il admir, dar nu pentru ceea ce a zis despre Ouatu. Pe mine ma deranjeaza ca aceste glume continua si acum. Nu e normal sa facem "misto"-uri de el, fiind reprezentantul Romaniei la Eurovision. Daca noi nu-l sustinem, cine sa-l sustina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai glumele au pornit in masura de 99,99 din cauza asocierii nume-voce, ceea ce face aceasta batjocura si mai penibila. repet, n-a pus nimeni codita la cireasa, asta ma depaseste pe mine. atitudinea de vai, ce-am descoperit eu, cand de fapt bietul om probabil s-a lovit de glume tampe inca de la gradinita.

      eu m-as simti redusa mintal sa tot repet asta si sa mi se mai para si teribil de amuzant.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla