Treceți la conținutul principal

Eurovision - dezamagire din nou

  Hey! M-am gandit sa discutam putin despre concursul de aseara. Eu ma uit in fiecare an, detasat sa ne intelegem. Foarte rar sunt multumita de castigator si chiar si mai rar sunt multumita de ce trimite Romania. Ba, mai mult, ce-mi place mie de obicei se claseaza prin coada clasamentului :)). Anul trecut nu v-am provocat la discutie si acum imi pare putin rau.


   Sa discutam despre asa zisele probleme geo-politice? Hai sa vorbim si despre ele, pentru ca observ ca multe persoane inca cred in onestitatea acestui concurs. Si cand mai aud si ca ne-am clasat noi si pe locuri fruntase acum cativa ani imi vine sa rad si mai tare. Va explic si de ce: in toti anii in care am facut o figura buna, situatia Romaniei nu era asa incerta cum e acum in plina balacarie. Uniunea Europeana ne "iubea" mai mult sau mai putin, eu cel putin credeam ca ne indreptam spre civilizatie si punctele curgeau la Eurovision. Cum facem ceva neregulamentar, cum ne clasam prost ;). Si in plus, noi nu ne avem bine cu vecinii, exceptand Republica Moldova, care si ei ne-au dat cu 2 puncte mai putin ca in anii trecuti. Ii iertam, ca le-am facut si noi o data acelasi lucru, in urma cu cativa ani si nu le-am oferit punctajul maxim ;). Totusk, recunosc ca Mihai Traistariu a fost super ok cu Tornero.

  Oamenii care lucrau in Spania s-au cam intors pe acasa, italienii totusi ne-au dat un punct maret de mi-a stat inima in gat cand l-am vazut si cam asta a fost tot. Nu stiu de ce se mira atata lumea, ca mie mi se pare evident ce se intampla. Mai, nici eu nu-mi iubesc vecinii (de bloc ma refer), nici nu-i bag de seama, dar sunt constienta ca in cazul in care aragazul scapa gaz si sare casa-n aer ca n-o sa cheme nimeni salvarea ;). E vorba de asumarea faptelor.


   Trecem si peste balacaria nationala legata de Eurovision si concurentul nostru, pana la urma de fiecare data concurentii au fost facuti in toate felurile si ajungem la concursul propriu zis. Nelegat de concurenti:

  Ce mi-a placut:
- ideea cu omida calatoare si fluturasii a fost foarte faina
- prezentatoarea care s-a descurcat excelent in doua limbi
- auto-ironia

  Ce nu mi-a placut:
- show mai slab ca in alte tari

  Ce m-a lasat rece:
- ideea de musical  care nu ma misca cu nimic
- lampioanele, desi frumoase, in ultima vreme mi se pare ca se face abuz de ele



   Concurenti si show-ul lor:


   Top 3 pentru mine

- Suedia a avut o piesa extraordinar de dificil de interpretat, a fost fresh, mi-am dorit sa fredonez imediat ce am auzit-o. Voce buna, mi-a placut mult, dar s-a clasat foarte prost in opinia mea.
- Belgia a fost o prezenta foarte placuta pentru mine. Melodie buna, voce buna.
- Cezar al nostru. A fost o aparitie din toate punctele de vedere. La baza nu ma dau in vant dupa genul asta de muzica, chiar consider ca vocea lui este foarte buna la notele joase. Dar el a fost o aparitie. Va ziceam ca niciodata n-am fost multumita de ce am trimis, pentru ca tot ce trimiteam era comun. Ei bine, de data asta a fost mult mai bine in opinia mea. Pana la urma, pentru situatia generala a Romaniei, locul 13 este acceptabil.


  Ce mi-a placut pe langa:

- Norvegia: o fata talentata, melodia ok, aparitie interesanta
 - Ungaria: mi-a placut foarte mult tipul, desi nu l-as fi vazut castigator. Totusi, a avut ceva ce l-a scos din anonimat.
- Grecia pentru simplul fapt ca m-au animat
- Moldova pentru ca Aliona a cantat in romana si astfel ne-am auzit limba pe scena Eurovisionului
- Azerbaijan pentru show si o parte din melodie, refrenul nu mi-a placut deloc


  Ce nu mi-a placut:

- vesnica tendinta de melodii urlate cu patos si cu o privire aproape de extaz, care pe jumate ma plictisesc de moarte si pe jumate ma irita.
- melodiile din Ucraina si Danemarca. Am mai auzit genul asta si in anii '60. Am impresia ca nimic nu evolueaza si ma uit la un show antic.
- melodii mult mai proaste decat in ultimii doi ani. Mult mai proaste, in opinia mea, bineinteles.
- multi  concurenti  batuti de vant in fata pe timpul refrenului. Pfuai!
- lesbi-kiss preluat de la Madonna cu Britney Spears din 1900 toamna.  Mi s-a parut caraghios si atunci, daramite acum, cu toate ca sunt de acord cu casatoriile gay.
- au fost si doua piese care mi s-au parut odioase, dar ma abtin, ca nu vreau sa jignesc gratuit.


  Concluzia: sunt multumita cu ce am trimis noi, m-am simtit destul de mandra, oricum a fost net superior multor piese din concurs. De piesa castigatoare nu mai zic nimic, am zis destul... Daca castiga Azerbaijanul probabil nu eram asa dezgustata.


 


   Voua ce v-a placut, ce nu v-a placut? :)



Kissez!

Comentarii

  1. Nici eu nu am fost prea incantata de castigatoare. Din punctul meu de vedere Cezar merita sa se clasezze macar intre primii 10, a vut o prestatie chiar foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord cu ce ai spus in mare parte (mai putin cu casatoriile intre gay :D). chiar nu inteleg cum de mai sunt oameni care au senzatia ca eurovisionul este un concurs fair, totul tine de politica. am avut piese mult mai bune ca anul asta, in trecut, a fost ok si piesa asta, vom mai avea piese bune dar nu vom castiga, ar fi cazul sa fim constienti de asta. pana la urma eu am fost fericita ca a fost o aparitie Cezar, de mult nu ma mai afecteaza nedreptatile din acest concurs :D

    http://jolie-creativity.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi dau seama ce rascoala o sa pornesc cand o sa vb despre parerea mea fata de gay :).
      pe mine nu ma mai afecteaza de mult, dar nah, trebuie sa-mi spun parerea, ed aia mi-am facut blog.

      Ștergere
  3. Si eu am fost socata ca nu ne-am clasat mai sus, pentru ca intradevar Cezar al nostru a fost mai presus de multi! Nu pot intelege cum a castigat fata din Danemarca,piesa mi s-a parut oribila/comuna si nici vocea ei nu m-a impresionat DELOC!!!!Azerbaijan a fost mai ok,dar nici ei nu m-au dat pe spate.Fata din Moldova mi-a placut tare mult si si tipul din Suedia(intradevar piesa a fost foarte grea,si spun asta pentru ca am terminat un liceu de muzica si acum sunt la academia de muzica)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma asteptam. a castigat din cauza ca sunt tari nordice, se inteleg bine intre ele si tatal fetei mai era si suedez :)).

      frumos, si eu as fi vrut sa am studii in domeniu.

      Ștergere
  4. m-as fii bucurat daca ar fii castigat macar Norvegia. o melodia ca de film, care mi-a placut enorm.
    oricum, pentru mine ce-a mai frumoasa melodie din concurs a fost a lui Cezar. meritam sa castigam sau macar sa prindem un loc printre primii 10 pentru ca pana acum acest gen de muzica nu s-a mai auzit la Eurovision...dar nici locul 13 nu e rau si nu este considerat " coada clasamentului", asa cum s-au calificat celelalte tari...
    dupa parerea mea, Danemarca trebuia sa ocupe locul intai din coada, nu imi place absolut deloc melodia, e oribila...
    niste nesimtiti si romanii astia care au ras de contratenorul Cezar. batjocura la adresa numelui sau, ba ca are voce de castrat sau vai...Cezar va imbraca o rochie...prostii si chiar nu mai vreau sa ma mai enervez pentru nimeni. exact cum a spus aseara cand i-a facut prezantarea, " Cezar a fost cel mai vorbit concurent" din cauza unor oameni josnici care l-au facut de ras pe cel care ne-a reprezentat...rusine...
    bine ca ne-a scapat pe noi de o cheltuiala si lasa sa faca la ei acolo Eurovision.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii tu ca gura lumii n-o inchide nimeni. Cezar a fost o aparitie, s-a facut remarcat si banuiesc ca aceasta participare o sa-i fie benefica pentru cariera. si in rest, n-au decat sa vorbeasca ;).

      Ștergere
  5. M-am uitat si eu la show-ul de ieri si pe cand ma pregateam sa il laud pentru intto-ul ce m-a trimis cu gandul la Olimpiada si per total pentru show ( momente gen: istoria Eurovison, "sa cunoastem" tara gazda, Eric Saade care-mi place ca individ/look si i-a stat bine in postura de prezentator in camera verde sau ce culoare o fi avut) m-au dezamagit. Mi s-a parut lipsa de respect pentru prezentatorul din Cipru care a fost lasat de izbeliste pentru ca era deja imposibil ca piesa fetei din Danemarca sa fie detronata. Lipsa de respect pentru el si pentru celalalte tari care au ramas sa voteze dar si pentru ceilalti concurenti care erau si ei curiosi daca vor ajunge cu 1 loc mai sus sau cu unul mai jos. Acele clipe de euforie puteau astepta, oricum Danemarca era tara favorita iar acest lucru nu se stia de ieri, datorita caselor de pariuri, ci de cateva luni bune. O tara bogata, capabila sa organizeze un concurs de genul.
    Piesa mea preferata: Grecia!
    Solistul maghiar mi-a atras si mie atentia dar am fost oarecum surprinsa ca tari precum Germania si Elvetia i-au oferit 12, respectiv 10 puncte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ai dreptate, uite de asta am si uitat sa scriu. a fost super naspa, mai ales ca de multe ori s-a intamplat sa se stie castigatorul si mai repede, dar n-a facut nimeni atata agitatie.

      Ștergere
  6. Anul asta am zis pas, numai si numai din cauza concurentului nostru care mi-a displacut profund. In schimb, am ascultat toate melodiile pe canalul YT al Eurovision. Dintre toate, mi-au placut Belgia si Islanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe moment nu pot sa-mi aduc aminte ce-a cantat Islanda. tre sa caut :)).

      Ștergere
  7. Mie mi-a placut si piesa castigatoare...
    Printre favoritii mei era si Azerbaijan-ul; Ungaria ea si ea printre preferinte - din acelasi motiv ca si la tine!

    Au fost in mod cert piese mai slabe decat a noastra; eu consider ca locul ocupat de noi in clasament e justificat!

    La faza cu "vantul batand", eu as adauga-o pe cea cu nr celor prea multi ridicandu-se pe "piedestal" in timpul interpretarii...:))

    Pupici, Alina!
    Duminica placuta iti doresc!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))

      si au mai fost cativa cocotati, e adevarat ca ei nu se ridicau :)).

      Ștergere
  8. Si eu ma asteptam sa fie aia corecti cu ei, si sa iasa Cezar pe un loc mai bun, nu de dragul nostru, ci pentru talentul lui, si, sa fim seriosi, a fost incomparabila prestatia de anul acesta fata de anul trecut. In fine, daca asa cred ei ca se face :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mi-a plăcut Cezar și se știa din start pe ce loc va ieși. Chestia cu eurovisionul si geopolitica e relativa. Melodia lui Cezar n-a prins în niciun top din străinătate, deși a fost difuzat în egală măsură ca celelalte piese (în toate statele participante). Dnemarca, în schimb, a intrat în multe topuri naționale în primele 10, exact ca și Loreen anul trecut, motiv pentru care se știa că o să iasă pe primul loc.
    Personal mi-au plăcut reprezentanții Franței și Ungariei, în rest n-am făcut o pasiune pentru vreo melodie ori artist.
    Cum ai spus și tu, show-ul din anul ăsta n-a fost foarte specatculos și parcă lucrurile erau grăbite, împinse de pe spate să se încheie. Prezentatoarea a fost, în schimb, hazlie și avea și lipici la public.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie mi se pare ca si topurile si casele de pariuri fac acelasi joc de manipulare :).

      cand ma gandesc ce spectacol au avut rusii si chiar si nemtii acum cativa ani... nici nu putem face comparatie.

      Ștergere
    2. Da, ediția din Rusia...jos pălăria!

      Ștergere
    3. cred ca a fost cea mai spectaculoasa.

      Ștergere
  10. Eu nu m-am uitat anul acesta la Eurovision.
    Presimteam o enervare crunta asa ca am evitat-o. ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt deja blazata. acum cativa ani m-am enervat teribil la faza nationala si de atunci ma uit cu maxima detasare. imi creste infim pulsul cand canta reprezentantii nostri si cam atat :))).

      Ștergere
  11. Si eu remarcasem melodia tipei din Norvegia. Nu am urmarit concursul, asa ca m-am bucurat sa citesc postul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai parerea mea e subiectiva, mai cauta si alte articole :).

      Ștergere
  12. mie mi-a placut mult Azerbaijan si vroiam sa castige... :D
    si mi-a placut mult si Cezar si chiar credeam ca avem sanse la un loc mai bun... si am fost dezamagita de punctele (ne)primite.
    Si Grecia a avut o reprezentatie reusita.. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca castiga azerbaijanul mai era cumva... totusi, tipul s-a facut remarcat.

      Ștergere
    2. am ascultat si melodia Suediei mai mult.. si imi place si asta tare mult.. :)
      au primit putine puncte pentru cat de draguta e melodia... au fost dupa noi, parca

      Ștergere
  13. Mi-a placut mult articolul tau. Chiar ma miram ca in acest an nu s-a facut asa mare buzz pe seama Eurovizionului pe bloguri, sau cel putin nu am bagat eu de seama.
    Sunt de acord cu ce ai spus tu despre criteriile geo-politice, cam asa s-a votat dintotdeauna, concursul fiind extrem de subiectiv din acest punct de vedere. Am ramas cu un gust amar ca nici macar Moldova nu ne-a votat. Ce sa mai avem pretentii la Spania sau Italia? Ultima figura frumoasa la Eurovizion - Paula si Ovi in 2010 - a contat foarte mult si faptul ca aceasta colaborare, tipul fiind din Norvegia, a fost bine vazuta pe piata muzicala internationala, lasand putin la o parte criteriile geo-politice.
    Ce mi-a placut mie a fost piesa noastra; in ciuda tuturor comentariilor Cezar si-a facut treaba foarte bine, au fost piese muuult mai slabe si mai proaste (vezi UK, unde nici legenda Bonnie Tyler nu a reusit sa le aduca un punctaj mai de Doamne ajuta), mi-a placut si Moldova (ne-au cam furat din ideea coregrafica, fusta aceea pe care tot apareau fulgere si care apoi a fost ridicata precum la momentul lui Cezar), mi-a mai placut Rusia, Azerbaijan si Norvegia. In rest, cam slabut.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut :). logic ca asa s-a intamplat in 2010. wow! au trecut deja 3 ani de atunci..

      intr-un fel m-am asteptat ca bonnie tyler sa nu faca punctaj mare, dar piesa a fost ok, merita un loc mult mai bun :(.

      Ștergere
  14. Eu nu m-am uitat la el, am facut baie, chestii d'astea, spre sfarsit am vazut cand se dadeau notele si clar se cunostea cine castiga.

    "vesnica tendinta de melodii urlate cu patos si cu o privire aproape de extaz, care pe jumate ma plictisesc de moarte si pe jumate ma irita."
    treaba asta o vad la orice competitie unde se canta :))

    M-a amuzat ca Franta ne-a dat un punct, alte chestii nu mai zic le-ai enumerat tu si sunt tot in zona aia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) mai bine te uitai la piesa si abia apoi mergeai la baie :)). punctele oricum nu conteaza...

      da, asa e si din partea mea n-au decat sa urle, dar nu-i vreau pe locuri fruntase :)).

      Ștergere
  15. Show-ul nu a fost cine stie ce. Danemarca nu mi s-a parut de locul 1. Multe piese extrem de slabe in acest an... Cezar s-a descurcat bine, chiar daca personal nu-mi place piesa. Mi-a placut momentul Azerbaijan ului, simplu si de efect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma asteptam la un show mult mai inspirat, dar e adevarat ca e foarte greu sa rivalizezi cu rusii sau nemtii...

      Ștergere
  16. Iti spun sicner ca nu m-am uitat, desi as fi dorit. Am prins doar momentele in cares e dadeau note si am auzit piesa ce a castigat. A fost ok, insa nu extraordinara.

    Nu am inteles faza cu sarutul, s-au pupat doua? Daca e asa, da, cam veche faza. La partea cu casatoriile gay sa sti ca si eu sunt de acord. Sunt oameni si ar trebuis a aiba dreptul la tot ce isi doresc ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, a fost un sarut la sfarsitul unei piese pe ideea ca sustin casatoriile gay. acum nu-mi aduc aminte exact care tara a reprezentat tipa, dar oricum a fost printre primele intrate in concurs.

      Ștergere
  17. De ce commentul meu nu a primit aprobare?interesant.....Lavinia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domnisoara bla-bla-bla, banuiesc...

      daca tu insinuezi ca scriu bla-bla-uri, ti-am tratat si eu comentariul in acelasi fel ;). misto, nu?

      Ștergere
  18. Mie chiar mi-a placut cel mai mult Danemarca, nu mi s-a parut melodia "urlata cu patos", cum zici tu. Si din punctul meu de vedere au fost melodii bunicele, bunicele comparativ cu anii trecuti, biensur, ca daca e s-o spun p'a drepata, de bunavoie n-as asculta nici una :)) Si Republica Moldova, da, felicitari pentru curajul de a canta in limba romana !
    De Romania, ce sa zic, cu riscul de a ma mustrului, nu mi-a placut... Poate baiatul ala are voce, dar melodia nu i-a pus-o in valoare. Trebuia ceva mai catchy, ceva ce-ti vine sa fredonezi...acuma imagineaza-ti tu pe cineva fredonand pe strada "it'm my life" :)) Si nu stiu, coregrafia, mi s-a parut penibila... Mi-a placut mai mult a moldovencei, a spaniolilor, nu m-am uitat la tot concursul, oricum. Acuma, gusturile nu se discuta, stii tu.
    Nu-mi place nici Paula Selling, dar oricum, e diferenta ca de la cer la pamant prestatia ei si a lui Cezar. Prea mult kitch, consider eu. Sa vedem la anu' :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu te mustruluiesc ca n-am de ce si nici nu oblig pe nimeni sa-i placa piesa nostra, desi ma crezi sau nu ca mi-am convins familia sa-l asculte cu atentie si a ajuns sa-i placa :)).

      Ștergere
  19. Si eu m-am uitat si am ramas dezamagita :(..
    In primul rand vreau sa mentionez faptul ca mi-au placut mult Azerbaijanul, Grecia, Rusia si Moldova :D. Mi-as fi dorit sa castige Azerbaijanul, dar au castigat si acum 2 ani si nu stiu daca ar fi fost posibil sa castige iar la un interval atat de scurt. Oricum, s-au descurcat onorabil. Piesa Greciei a fost antrenanta, si mesajul a fost simpatic, nici nu e de mirare ca a primit ceva voturi :)).. M-a amuzat ca a primit 12 puncte din partea Rusiei :))! Piesa Moldovei a fost frumoasa, si m-am simtit bine sa aud ca se canta in romana pe scena de la Eurovision.
    Si Cezar s-a descurcat onorabil. A fost ceva nou, melodia a cuprins mai multe genuri, si e de necontestat faptul ca vocea lui e speciala. Desi multi au ras de "rochia" lui, mie mi-a placut. Imbracat asa aducea cu un vampir. Si de unde sunt "originari" vampirii? Hmm? Deci "rochita" lui a fost mai mult decat bine venita in opinia mea. Pana la urma noi, Romanii l-am trimis acolo sa ne reprezinte, si ar trebui sa fim mandri de el, nu sa comentam aiurea. Dar asa e romanul.. Greu de multumit. Poate ca ar fi trebuit sa trimitem ca anul trecut ceva gen Zaleilah, ca vad ca de tiganeala sunt mandri romanii nostri :D.
    Stiu ca la un moment dat, cand se dadeau notele, un prezentator (nu mai stiu din ce tara), a si spus "12 puncte pentru vecinii nostri" :)). A fost chiar pe fata.
    Ma asteptam sa primim punctajul maxim macar de la Moldova, Italia si Spania, ca in alti ani. Dar se pare ca n-a fost sa fie. Oricum, nu ma asteptam sa primim niciun punct din partea Frantei :)).
    Ah, si legat de prezentatori, am citit mai sus ca a fost lipsa de respect data de prezentatorul din Cipru, si chiar voiam sa ma leg si eu de acest aspect. Mi s-a parut foarte, foarte urata faza.
    Si a mai observat cineva momentele alea cu trenele luuungi, luuungi de tot :))? Cred ca am vazut 3 sau 4 astfel de momente sambata seara :)).
    Cat despre castigatoarea Danemarca, nu stiu ce sa spun. Inceputul semana putin cu "My heart will go on" (cel putin mie asa mi s-a parut) si tipa seamana putin cu Kate Winslet in tinerete :)). Sau poate doar mi se pare mie. Asa, revenind la cantareata.. Cam multe asemanari intre ea si Loreen, nu? Rochia rupta, tipa desculta care se tavalea pe jos.. Hmm..
    Vai, cat am scris :))! Nu-mi vine sa cred cat am putut sa aberez.
    Te pup, Alina :*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi pentru comentariul lung, mie-mi place sa primesc adevarate epistole, asa ca te astept si cu altele :).
      mie mi-a placut foarte mult vestimentatia lui Cezar pt ca a stiut cum s-o poarte si avea ceva usor demonic in el cocotzat acolo.

      Din Italia si Spania romanii s-au intors, nu mai avem sanse de punctaj mare.

      Da, le-am observat :))

      iti dai seama ca eu n-o suport pe Celine Dion deci ce putea sa-mi placa la piesa asta?? :)) si da, acum ca ai spus, seamana putin :).

      Ștergere
  20. Eu dupa ce a cantat Cezar, am mai ascultat putin si am adormit :)) m-am trezit spre final...am ascultat melodia castigatoare, e dragutica...dar asa cum zici tu, pare invechita. In schimb, anul trecut mi-a placut la nebunie Loreen si am ascultat Euphoria de nu stiu cate ori, eram innebunita dupa ea ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) tare.

      eu n-am dezvoltat o pasiune pentru euphoria, dar am recunoscut ca a fost o piesa buna.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla