Treceți la conținutul principal

Jurnal de vacanta: Italia 2013 (partea a doua)

  Ciao! Continuam azi plimbarea prin Italia. Daca data trecuta v-am dus prin Padova si Venetia, astazi o sa ajungem la Murano si Burano, iar mai apoi la Verona.


   Murano si Burano sunt insule din jurul Venetiei, prima fiind cunoscuta pentru sticla de cea mai buna calitate, iar a doua pentru dantelarii si pentru casutele colorate in cele mai vesele nuante.

  In Murano am luat parte la o demonstratie live de confectionare a unei fructiere si a unui calut superb din sticla. Pas cu pas, am vazut tot procesul de creatie si ni s-a reamintit ca aceasta meserie trece din tata-n fiu, fiind de altfel extrem de dificila. Dupa frumosul moment si dupa ce am aplaudat cu incantare, am trecut in magazinul plin ochi de sticla: cercei, bratari, coliere, bibelouri, toate o incantare, iar partea feminina aproape ca s-a calcat in picioare :)).

  Aici au fost doua momente, unul simpatic, altul simpatic si caraghios in acelasi moment. In primul rand, o doamna din autocar mi-a cerut parerea in privinta asortarii unui set de bijuterii cu un inel si m-am simtit importanta ca m-a ales tocmai pe mine. O fi zis ca am bun-gust :)). Iar mai apoi s-a intamplat o faza de tot amuzamentul. Alta colega de grup scormonea literalmente intr-o cutie de cercei :)). Vine o angajata si incearca sa-i explice in engleza ca degeaba cauta, acolo sunt cercei unicat, conceputi pentru adolescentele care poarta mai multi cercei intr-o ureche. Eu, vazand ca tipa nu pricepe si continua infrigurata cautarea, ma apuc sa traduc, sa explic, dar tipa nu ma baga in seama. Aproape ca-i zbieram in ureche sa se opreasca, tot degeaba :)). Dupa cateva momente, fata de la magazin (care vorbea o engleza aproape perfecta) vine sa ma intrebe daca stiu engleza si daca vreau s-o ajut sa opreasca scormonitul. Iar eu, cum ma stiti, ii zambesc a iertare si ii spun "I told her but she ignores me! I don't know what to do!" Tipa, uimita de  franchetea mea, a inceput sa rada si mi-a multumit, iar mai tarziu mi-am dat seama cat de comica a fost faza, mai ales ca inca stateam langa cautatoarea de comori. Intr-un final, dupa vreo 10 minute, vine si romanca noastra sa ma intrebe ca ce i-a zis fata din magazin, de parca nu-i racnisem la timpan... Deh!



Din pacate pentru voi si blog, in magazin nu am putut face poze, dar sper ca v-ati dat seama ce frumuseti sunt acolo dupa ce mi-ati vazut noul inel :).


  Apoi am plecat la Burano, o insula-orasel foarte linistita, cu un turn inclinat (ca cel din Pisa) si cu o multime de casute ingrijite si foarte colorate. De basm...









  Tot in Burano am vizitat Biserica San Martino (secolul XVII), a carei clopotnita este inclinata, la fel ca turnul din Pisa, doar ca despre acesta stiu mult mai putini oameni :).


 Foarte frumos? Nu-i asa ca incepeti sa-mi dati dreptate ca orice putea fi uitat in fata acestor peisaje? :) Acum ne indreptam spre Verona, a carei principala atractie cred ca o reprezinta povestea lui Romeo si a Julietei. Nu se stie cu exactitate daca aceste personaje au existat, dar cert este ca s-a creat un adevarat fenomen in jurul lor. Am vazut balconul Julietei, statuia sa, dar si Piata delle Erbe, locul unde odinioara unde se aplicau pedepsele corporale, statuia lui Dante, Palatul si Mormintele Scaligere (Scaligerii au fost cei care au condus Verona in secolele XIII- XIV). O alta mare atractie a Veronei o reprezinta Arenele Romane, in fata carora se gasesc reproduceri uriase ale unor scene de lupta.







   Verona este un oras... perfect! Mi-a placut ca este foarte deschis, Piata Bra fiind larga, curata, nu ai ce sa reprosezi, politia isi face mai mereu datoria si patruleaza des. De altfel, politia apare pe scutere, in masini, dar si pe niste cai superbi :). Totul este exemplar, am petrecut ceva timp si intr-un parc si lumea e atat de degajata, chiar daca nu toti oamenii sunt turisti. A fost o zi cu adevarat relaxanta si placuta si din puncte de vedere mai superficiale, cum ar fi shoppingul: marile magazine se impletesc cu Zara, Stradivarius etc, parfumeriile cunoscute. De altfel, e imposibil sa nu remarci artistii care improvizeaza pe marginile drumului :). Unii sunt extrem de haiosi, imitand copilasi imbracati in roz, catelusi, statui miscatoare si chiar faraoni :). Poti sa-i privesti, poti sa te pozezi cu ei :).


   Tot din categoria lucrurilor utile, v-as indica supermarketul Pam, e cam la nivelul Billa-Spar, are preturi bune, e curat si oferta destul de variata. E aproape de piata Bra, pe o straduta. Recunosc, am aceasta placere vinovata de a intra in astfel de magazine, de a compara preturi si de a observa ce se gaseste la noi si ce nu :). O apa la jumate e cam 0,4 euro, spaghetti de la 0,5 la 2 euro, asa ca am ajuns la concluzia ca preturile sunt cam ca la noi. Numai ca exista multe tentatii si pot sa va spun ca bomboanele sunt delicioase.

   Apropo de dulciuri, si aici m-am rasfatat cu inghetata si am ramas la aceeasi parere: e buna, dar nu stralucitoare. Costa ceva mai putin ca la Venetia 1,4 o cupa, 2,3 doua :)). Am si pozat una cu pepene, dar n-a iesit tocmai bine :).








Deoarece m-am plimbat mult in acea zi, am apreciat enorm multitudinea de copaci ce se gasesc pe bulevarde :). Relaxant si frumos :). Maine m-as intoarce.



   Sper ca v-a placut si data viitoare urmeaza sa vorbim putin si despre Slovenia.

Nu uitati de concursul atractiv de aici!

Kissez!

Comentarii

  1. Ai cumparat doar un inel ? Eu nu as fi putut rezista la atatea tentatii :))

    Este superb inelul ! Sa il porti cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, stiam ca desi sunt foarte faine, nu prea sunt genul meu de bijuterii :)

      mersi.

      Ștergere
  2. Superba vacanta ta !Mi-as dori sa ajung curand in Italia ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe locuri! Burano e atat de dragut, exact genul de oras in care as vrea sa locuiesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de frumos arata Verona! Urmeaza sa scriu si eu despre Burano si Murano :). Abia astept Slovenia :x

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma poarta pe aripile visarii astfel de postari. Am senzatia ca sunt acolo cumva, ca particip indirect. Vreau si eu, peste tot pe unde ai fost tu (Murano, Burano, Verona)!

    M-a incantat postarea cu totul (povesti, fotografii)!
    Asteptam Slovenia!

    Pupici, Alina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  6. daca as fi intrat eu in acel magazin era imposibil sa nu plec de acolo cu tot ceea ce imi incanta mie privirea: bratari si bibelouri frumoase, inclusiv inelul care are pe el culorile mele preferate si la care ravnesc putin.
    PS:m-am amuzat copios cu doamna care scormonea in cutia cu cercei.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos nu am avut ocazia sa ajung prin italia ,dar tare mult imi doresc cine stie poate pana la pensie ajung sa vad si eu cu ochi mei frumusetea de pe acolo..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hei, mai mult optimism! poate ajungi intr-un an-doi :).

      Ștergere
  8. Ce amuzant. Era prea concentrata dra si nu te-a bagat in seama. Cred ca si eu fac la fel cand vine vorba de geluri de dus. :))))
    Superbe locuri ai mai vizitat.
    Aaa era sa uit, in zonain care am fost eu politistii aveau ... Sandero. M-am amuzat putin pe aceasta tema. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar daca cunosc foarte bine Verona, mi-a placut mult cum ai prezentat... Pe arena fac niste concerte bestiale...atat de opera, cat si concerte pop, rock etc... cel mai misto mi s-a parut spectacolul "on ice" de anul trecut unde cei mai tari patinatori ai momentului s-au intrecut in numere artistice. Am ras cu lacrimi la povestea despre "colega" de autocar care cauta cercei in cutie :))) OMG OMG hahaha era in transa probabil, de-aia nu te-a auzit ce vorbeai :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut :).

      da, am observat, chiar in seara aia urma sa fie un concert acolo, dupa instrumentele carate inauntru zic ca a fost opera :).

      cred ca da :)))).

      Ștergere
  10. foarte frumoase fotografiile. imi place foarte mult cum vorbesti despre acele locuri, imi faci o pofta nebuna de calatorit.. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se vede dupa cum am povestit ca mi-a placut mult partea aceasta :).

      Ștergere
  11. Ce frumoase sunt toate casutele acelea colorate, ce loc vesel!
    The Unseen Life

    RăspundețiȘtergere
  12. Parca-i "Oraselul Copiilor" Burano, colorat si vesel, dulce ca o inghetata! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat m-a amuzat episodul cu "cautatoarea de comori", pardon, de cercei. :))))
    Tare frumoase pozele tale! :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum spuneam.. :) M-ai facut curioasa cu Verona, o trec pe lista! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. depinde...mie imi plac bibelourile in forma de pasare, altceva nu cumpar. cu exceptia bibelourilor-cuplu.
    cu bratarile la fel...sunt foarte pretentioasa.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu-s cu bibelourile, n-am nici macar unul la mine in camera, imi place sa pastrez totul cat mai "aerisit" :)

      Ștergere
  16. que bella vita ai mai avut tu prin Italia... si ce frumos ai povestit, ca parca am fost si eu cu tine, ai reusit sa ma porti prin toate locurile astea frumoase:)
    Cand am vazut ghiveciul mov lila si floarea galbena mi-am zis ca musai trebuie sa imi cumpar un ghiveci asemanator si sa plantez in el o floare galbena, exact cum a spus o fata mai sus, un orasel de inghetata:)
    abia astept sa ne povestesti si despre Slovenia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu chiar ziceam ca fata de ce am vazut nu stiu cat am reusit sa transmit :).

      da, e faina combinatia :).

      Ștergere
  17. Ce casute colorate si simpatice, parca ar fi un oras de jucarie :)

    RăspundețiȘtergere
  18. uite,asa am vizitat si eu aceste locuri minunate odata cu tine :) cand citesc ceva si sunt concentrata parca deja sunt acolo :D
    foarte frumoase pozele,mi-au placut cladirile colorate parca era un curcubeu....doamna respectiva poate era prea concentrata la ce cauta si nu te-o auzit:))
    dragut inelul :) sa-l porti cu placere! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut postarea.

      nu stiu, la cat i-am urlat in ureche m-as fi asteptat la o reactie :)).

      mersi.

      Ștergere
  19. In camera mea am doar cateva. Bibelourile pe care le achizitionez impreuna cu iubitul meu le pastram pentru cand ne vom muta in casa noastra deja construita.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  20. ce de pozici frmoaseeee :)
    Ai avut o vacanta pe cinste :)
    Anul viitor...... ce destinatie o sa ai ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am deja cateva idei, dar nu sunt sigura ce voi alege in final :). spre exemplu anul asta trebuia sa ajung in Serbia si-am ajuns in Italia :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla