Treceți la conținutul principal

Demachiant Rosewood home made cu produse Mayam - review

   Hey! Acum cateva saptamani va spuneam ca am zis "da" la a doua provocare Elemental. De data aceasta mi-am ales singura produsul pe care am vrut sa-l testez si m-am oprit la demachiantul Rosewood, a carui reteta o puteti gasi aici. Este un produs pentru tenul uscat, fragil si sensibil si promite curatarea rapida, dar blanda a pielii. M-a tentat foarte mult si, chiar daca reteta era pentru avansati, am decis sa risc.


  Am primit materialele necesare:
- ulei de canepa
- emulsifiant alfa
- tensida spumanta
- guma xanthan
- ulei esential din lemn de trandafir
- recipient
- ustensile de masurare
- in poza lipseste, dar am folosit si conservantul cosgard care-mi ramasese de la prepararea tonerului de aici


  Dupa cum va spuneam, reteta este pentru avansati, partea mai dificila fiind chiar inceputul. Uleiul de canepa trebuie amestecat pana prinde o nuanta albicioasa, operatiune care cere putina rabdare, iar apoi emulsifiantul alfa se introduse treptat. Toata operatiunea seamana cu prepararea unei maioneze, asa ca am mesterit impreuna cu bunica mea :). Ne-am descurcat foarte bine si a iesit! Demachiantul are o nuanta verzuie, miroase deosebit de placut de la esenta de lemn de trandafir. Textura este lichida si foarte placuta la atingere.




  Demachiaza ireprosabil! Am fost atat de multumita, incat mi-am mai facut inca 200 de ml. Cu o cantitate medie de produs, am indepartat tot machiajul fetei in doar cateva secunde. Dupa utilizare, pielea se simte neteda, moale, in niciun caz iritata. Pe durata folosirii, tenul meu nu s-a confruntat cu nicio problema si asta m-a bucurat mult.


  Mi se pare foarte eficient si convenabil. Toate produsele necesare costa putin mai mult de 70 de lei, dar puteti sa va faceti, cu mainile voastre, nu mai putin de 400 de ml de demachiant! Si nu orice demachiant, ci unul compus din cele mai bune ingrediente. Ii dau nota 10, mi-a placut tare mult si deja am ochit alte retete foarte interesante.


 Daca v-am starnit curiozitatea, nu uitati ca la concursul nostru de aici puteti castiga doua produse Mayam, dar si alte premii interesante dintre care un super-premiu la care au contribuit nu mai putin de 10 blogerite :).





Kissez!

Comentarii

  1. Foarte tare!
    Imi place ideea celor de la Elemental. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super; ar trebui sa ne indreptam, mai des, spre folosirea a astfel de produse hand-made si naturale

    RăspundețiȘtergere
  3. Super idee :) de multe ori am fost tentata sa-mi fac propriul demachiant sau altceva dar imi era frica de rezultate :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca mi-a iesit mie, atunci sunt sanse aproape de 100% sa iasa tuturor :)).

      Ștergere
  4. Te felicit ca ai luat initiativa de-ati prepara singura demachiantul,eu nu prea as avea curaj :D si sa stii ca e o idee buna ;)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Hhihi! Pe facebook parea ca faci clatite :)))
    Foarte tare ideea sa iti faci propriul demachiant :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Te felicit pentru răbdare şi rezultat. În timpurile astea în care tot ce facem, facem pe fugă şi cât mai practic posibil, eşti de admirat că te preocupi pentru lucrurile astea făcute chiar de mânuţele tale, ele fiind şi cele mai sănătoase pentru noi toţi.
    Să-l foloseşti cu plăcere, Alina! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce ma bucur ca am gasit pe cineva care are tenul uscat ... Sti ca la indemnul tau am luat apa de lavanda...urmeaza asta... Am gresit rau ce cele 8 monstre Vichy si acum monstruleti si-au scos capetele, deci chiar sper sa ma gasesc ceva bun penttru tenul meu ( exagerat de pretentios)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu astept mostrele... acum nu stiu daca mai am curaj sa le folosesc.

      da., ai gasit pe cineva cu tenul super uscat :)).

      Ștergere
    2. Eu dupa a patra nu m-am oprit...asta e a doua zi si vad ca imi revin...chiar m-as fi bucurat sa faca tot ce promite, chiar aveam nevoie de o culoare uniforma si ten hidratat...dar...poate doar la mine :-??

      Ștergere
    3. chiar acum o ora am aflat ca au ajuns si mostrele mele..aveam putina reticenta inca inainte sa citesc comentariul tau din cauza ca se adreseaza tuturor tipurilor de ten si banuiesc ca-s insuficiente si astea pentru mine. o sa incerc una-doua si daca imi provoaca neplaceri, le las :(.

      Ștergere
  8. E foarte interesant sa iti prepari singura si cred ca la sfarsit este mandra ca ai facut produsul tau, desi trisezi putin cu ingrediente de la ei s.a. :D dar tot tare ideea lor

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant! Pe mine m-ar tenta un preparat pentru ten gras :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand am vazut poza cu recpientul portocaliu pe FB, puteam sa jur ca faci clatite :))
    As incerca si eu asa ceva, dar mi-e frica sa nu devin savanta nebuna, cu parul ars pe la capete si plina de pete de substante :))

    RăspundețiȘtergere
  11. ma bucur ca ti-a reusit demachiantul, bravo!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  12. suna tare bine.. cred ca mi-ar prii si mie un demachiant asa.. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. te felicit ca te implici in prepararea lor :) Mie imi place sa le iau de-a gata :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte tare ideea! La inceput cand am vazut primele poze ma gandeam ca are un miros ciudat,insa e bine daca miroase placut de la esenta de lemn de trandafir. Dar cat timp rezista?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat timp rezista mirosul? destul de putin, nu e foarte persistent.

      Ștergere
    2. Nu, cat rezista demachiantul. Imi cer scuze, nu m-am exprimat prea bine :).

      Ștergere
    3. :)) e spornic, sa stii! trebuie o cantitate mica pentru fiecare demachiere. n-am tinut evidenta, dar eu zic ca se consuma mai greu decat alte demachiante. numai e lichid si trebuie manevrat cu atentie :).

      Ștergere
  15. Interesanta reteta.Imi place faptul ca o poti prepara chiar tu si stii ce contine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla