Treceți la conținutul principal

Despre ingrijirea tenului



   Azi va provoc la o discutie despre tenurile noastre. Intai o sa va povestesc ce mi se pare esential din punctul meu de vedere, iar apoi voi o sa-mi lasati parerile voastre in comentarii.

   Deseori aud si citesc ca rutina de ingrijire a tenului trebuie schimbata odata cu anotimpul. Ei bine, parerea mea este undeva la mijloc. E adevarat ca nevoile pielii se schimba odata cu influentele temperaturilor, a umezelii si a altor factori, insa e posibil ca rutina din sezonul cald sa fie potrivita si pentru ger. Spun acest lucru dupa ce m-am confruntat deseori cu un ten foarte uscat si deshidratat in primavara (datorita rinitei alergice), in vara (datorita temperaturilor ridicate), toamna (datorita umezelii pronuntate) si iarna (datorita temperaturilor scazute si a gerului care biciuie efectiv pielea).

Ideea principala este sa avem grija de ten pe intregul parcurs al anului, insa trebuie sa tinem cont si de cateva idei generale:

-          in primul rand, persoanele ca mine stiu cat e de importanta hidratarea. Chiar daca beau zilnic minim 2 litri de apa, nu este suficient. Hidratarea nu vine doar din interior, chiar daca este deosebit de important consumul optim de lichide, de fructe si legume care au un rol deosebit, insa am nevoie si de un ajutor extern, o crema fluida, care sa intre rapid in ten, care sa fie o baza de machiaj ireprosabila si care sa-mi hidrateze intens tenul pe parcursul zilei. Cu toate acestea, pe ger nu este recomandata folosirea unei creme pe baza de apa, deoarece provoaca micro-fisuri la nivelul pielii. Ele nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa este clar ca nu pot avea un efect bun asupra tenul. In aceste conditii, schimb putin rutina si mut folosirea unei creme pe baza de apa seara.

-          legat de ce am spus mai sus, vreau sa atrag atentia si asupra confuziei care se face foarte des: ten uscat vs ten deshidratat. De obicei se intampla ca tenul deshidratat sa fie unul uscat, dar nu este o regula general valabila. Tenul poate si deshidratat chiar daca e mixt sau gras. Iar tenul uscat poate fi uscat si atat. Un ten deshidratat are nevoie de apa, multa apa, iar unul uscat este foarte fericit cand este rasfatat cu uleiuri sau creme foarte grase pentru ca are nevoie de hranire. Amandoua tipurile de ten sunt terne de obicei si fac cojite, insa cel deshidratat are linii fine, in special pe obraji care indica hidratarea necorespunzatoare si care trec doar in cazul folosirii unei creme puternic hidratante.


-          esentiale pentru sanatatea tenului sunt: curatarea atenta a tenului, indiferent daca am folosit sau nu machiaj. Ca sa nu ma plictisesc si sa nu-mi agasez tenul, imi place sa alternez tot felul de variante, insa prefer demachiante blande, cremoase, care ideparteaza machiajul si impuritatile in doar doua gesturi. Deosebit de importanta este folosirea unei masti potrivita cu tipul de ten. Observ deseori ca lumea trece peste acest pas, insa este foarte important ca tenul sa primeasca cateva minute de rasfat, indiferent daca trebuie sa scapam de punctele negre, ori sa hidratam tenul. Folosirea unui exfoliant delicat este imperios necesara pentru a indeparta stratul de celule moarte si a revitaliza tenul. Pielea e  mai luminoasa si mai intinsa dupa exfoliere :). Logic, dimineata si seara trebuie folosite creme concepute pentru tipul nostru de piele.

     In rest, as recomanda somnul si odihna. Chiar daca nu putem scapa de stres, trebuie sa gasim modalitati prin care sa ne relaxam, sa dormim 7-8 ore pe noapte si sa privim viata cu mai mult optimism, pentru ca fericirea interioara lumineaza chipul :).




  Daca nu ati gasit pana acum rutina potrivita sau vreti sa schimbati ceva la ea, pe Aoro  gasim o gama larga pentru ingrijirea tenului, incepand cu produse middle-end, continuand cu dermatocosmetice si terminand cu cele high-end :).




Kissez!

Comentarii

  1. Utila postarea :) eu nu schimb rutina tenului in functie de anotimp doar daca imi spune ca ceva nu-i place, daca nu-mi spune nimic inseamna ca ii prieste momentan produsele pe care le folosesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate eu ma incadrez in categoria ten mixt si deshidratat si ai rau, nu consum prea multe lichide...
    Trebuie sa mai lucrez la acest aspect si sa fac si o vizita pe aoro sa vadpe ce sa mai dau si banii. ;)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. conteaza si alti factori, nu doar bautul apei. la cat beau eu, ar trebui sa am un ten perfect...

      Ștergere
  3. Fiecare pas este important, daca exfolierea o putem rari, hidratarea este imperioasa, chiar daca nu simtim, tenul incet se deshidrateaza si nu numai ca ajungem sa avem un ten deshidratat dar poate ajunge intr- forma care ne va da si muulte batai de cap decat unul gras.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, un ten deshidratat poate ridica foarte foarte multe probleme :(.

      Ștergere
  4. Nu stiam ca nu se recomanda folosirea cremelor pe baza de apa cadn e ger afara. Good to Know!

    RăspundețiȘtergere
  5. si pentru mine demachierea e sfanta, ca totul sa-mi fie foarte usor, am pus toate cele necesare intr-o cutie si tot timpul o am la indemana.
    Ai dreptate si cu mastile, sunt multumita de mine ce de vreo 2-3 luni am inceput sa folosesc si eu mai des mastile. Desi aveam muuulte nu le foloseam. Acum ma rasfat mai des :)
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu stiam ca iarna nu sunt recomandate cremele pe baza de apa.
    Eu chiar mi-am schimbat crema cu care imi ingrijesc fata pentru ca o data cu venirea sezonului rece am optat pentru o crema exfolianta (de preferat de aplicat cand nu mai avem parte de asa mult soare), care sper sa ma ajute sa mai scap de petele pigmentare si de alte probleme .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am aflat mai tarziu decat alte "secrete" despre ingrijirea tenului.

      Ștergere
  7. eu nu am tenul uscat, dar nici gras. ma aflu undeva la mijloc, deci mixt. cu toate acestea, in timpul iernii folosesc o crema de fata grasa care sa hidrateze bine pielea si sa nu o usuce din cauza frigului de afara. tenul are nevoie de o crema de fata puternic hidratanta, indiferent de tipul lui; iar in acest caz, prefer crema clasica Nivea, cea in cutie albastra.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai pare ca ai tenul normal, daca e intre. ai zona T mai uleioasa decat restul? atunci e mixt.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla