Treceți la conținutul principal

Moartea lenta a Lucianei B.

   Hello! Cand am deschis blogul eram convinsa ca o sa fac multe recenzii de carte, insa pe undeva mi-am pierdut entuziasmul. Citesc mult de fel, asa ca e imposibil sa scriu despre tot ce parcurg, eventual as putea daca as schimba ideea blogului, dar nu ma simt pregatita pentru asa ceva.

   In plus, postarile de genul acesta imi iau mai mult timp decat altele si vizualizarile sunt pe la jumatate. N-am cum sa scap de sentimentul ca nu prea exista deschidere fata de acest subiect si ca muncesc cam pe degeaba. De cealalata parte stiu ca sunt si persoane deschise la minte, dornice de cunoastere. Si ma mai gandesc ca or fi fete carora le place stilul meu de scris, s-au obisnuit cu mine si intr-un fel ar fi interesate de ce recomand eu. Asa ca uneori o sa fac recenzii si la alt gen decat chick-lit ca tare ma tem ca o sa credeti ca numai din acelea citesc si adevarul e la miles away :)). Cartile mele favorite sunt cele care ma vlaguiesc si dupa care sunt obosita doua zile. Chik-lit e un fel de citit reviste :)).


  Anul acesta am gasit chiar multe titluri bune si planuiesc o postare mai larga pe la sfarsitul lui decembrie, dar pana atunci va spun doua vorbe despre Moartea lenta a Lucianei B. scrisa de Guillermo Martinez si care a fost considerata una dintre cele mai bune carti ale anului 2007.


   Eram curioasa de mai multa vreme, mai ales ca romanele din colectia Raftul Denisei mi-au atras atentia de mult si am adunat cateva. E usor de citit, are doar vreo 200 de pagini si am parcurs-o intr-o dupa-masa.


   Intr-o zi, un scriitor primeste un telefon neasteptat de la o persoana pe care n-o mai vazuse de 10 ani: Luciana B. Trecutul lor comun se rezuma la perioada cand scriitorul isi rupsese mana si trebuia sa termine de redactat romanul la care lucra. O imprumuta pe Luciana de la alt scriitor de romane intortocheate, geniale, ciudate si pline de crime pe nume Kloster. In saptamanile in care au lucrat impreuna, incep sa se dezvolte niste sentimente intre cei doi, insa nu se ajunge la nimic concret. Apoi Luciana pleaca.


   Telefonul venit dupa 10 ani deschide curiozitatea in scriitor si accepta sa se intalneasca cu Luciana, insa in locul fetei tinere, frumoase, sclipitoare, se intalneste cu o epava, o femeie aflata in pragul nebuniei ce nu mai pastreaza aproape nimic din omul care era odinioara. Cand incepe sa povesteasca intamplarile prin care a trecut totul devine si mai ciudat: moartea logodnicului, apoi a parintilor si a fratelui, toate avand ceva suspect, dar fiind catalogate ca niste accidente. Luciana este convinsa ca in spatele acestor intamplari se afla Kloster si ca ea va trebui sa plateasca de 7 ori raul pe care il provocase in trecut, raul deschis in momentul in care il da in judecata pentru hartuire sexuala si care provoaca divortul lui Kloster si, implicit, moartea fetitei de 4 ani. In conceptia Lucianei, urmeaza moartea bunicii ei si a surorii mai mici si atunci distrugerea psihica va fi completa.

  Desi  pare cam neverosimila aceasta poveste, argumentele si disperarea Lucianei par sa aiba adevar in ele, asa ca scriitorul accepta sa se implice in aceasta poveste, merge la Kloster si acolo afla o cu totul alta varianta despre povestea Lucianei. Prins intre cele doua fatete ale problemei, nu stie ce sa faca, pe cine sa creada, ambele puncte de vedere putand sa fie adevarate.

  Ultima partea a romanului face lumina printr-o noua ipoteza, incarcata de misticism, iar finalul propriu-zis este o combinatie intre tragedie, ciudatenie si un posibil happy-end.


  Merita cartea? Merita in special daca va plac lucrurile putin mai ciudate. Mi-a placut stilul scrierii, capteaza repede cititorul si misterul creste pe parcurs. Face parte din cartile pe care ma bucur ca am avut ocazia sa le citesc, mai ales ca pe parcurs exista turnuri pe care nu le anticipam. Totusi, as fi vrut si mai mult paranormal.


  Din pacate la acest moment nu mai e disponibila pe elefant, dar daca tot am adus aminte de acest site, astazi puteti avea transportul gratuit indiferent de comanda daca folositit codul ELT167! S-ar putea sa profit si eu de el ;).


Kissez!


  

Comentarii

  1. Pe mine chiar m-ai facut curioasa. Nu e o poveste banala, de toate zilele. Mi se pare ca aduce ceva nou. Si imi place misterul de fel;) Trebuie sa caut cartea:)
    P.s.:nu renunta la astfel de postari, fiindca chiar daca vizualizarile sunt la jumatate, sunt si cititoare care valoreaza munca depusa!:) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa incerc sa mai fac ocazional si astfel de postari ;). mersi pentru parere.

      Ștergere
  2. ador romanele cu subiecte creepy:)
    si intotdeauna am iubit cartile de la raftul Denisei ♥

    http://thatswhywesmile.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt o mare impatimita a lecturii si citeam cam tot ce-mi ,,pica" in mana. Mai greu acum, caci anul acesta voi avea bacul, dar tot imi fac timp si pentru cate-o carte. Momentan citesc ,,Jumper", de Steven Gould. E prima carte SF pe care o citesc(filmul nu l-am vazut), dar imi place mult.

    Ma bucur sa vad ca mai exista persoane care citesc in zilele noastre. Te urmaresc de putin timp, dar imi esti draga si iti citesc cu drag postarile. Te pup :*



    www.culore.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am vazut doar filmul ;).

      mersi, mersi, sper sa ramai prin preajma ;).

      Ștergere
  4. N-am citit cartea; suna incitant subiectul!
    Ultima data n-am putut profita de cod, asa cum intentionam, caci n-am gasit pe stoc cartile dorite...:( Voi verifica si azi!

    Pupicei, Alina!
    Ilda
    Lavender Thougths

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca ai gasit ec cautai ;).

      Ștergere
    2. Gasit...comandat...numai ca am facut o tampenie: am scris codul fara a-l valida si am platit transportul! In ciuda faptului ca le-am trimis imediat un mail in care faceam aceasta "sesizare"! Capul face, capul trage!

      Kisses!

      Ștergere
  5. OHH, super! Mie imi plac mult postarile de acest gen si m-ai facut teribil de curioasa apropo de aceasta carte, despre care nu am auzit pana acum. Bine ca nu ai dezvaluit mai mult ;) si daca ai impresia ca nu iti citeste prea multa lume vreo recenzie, macar mai scrie-ne din cand in cand ce titluri iti mai trec prin fata ochilor, si tot e destul!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt carti care te convinge de la primele pagini sa le citesti si sa nu le mai lasi pana nu-i dai de capat.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna!Da,sunt si cititori ai blogului tau care sunt incantati de recenzii la carti bune...eu sunt printre ei!Ti-am descoperit de curand blogul,dar ma bucur sa gasesc aici lucruri interesante si il citesc cu drag!Intr-adevar,cartile din colectia "Raftul Denisei",Humanitas, sunt bune,am citit si eu cateva...fratele meu a lucrat ca si grafician la Humanitas si imi vorbea de Denisa Comanescu,fiind colegi si lucrand la proiect impreuna...Scuze,divaghez,dar ma bucur sa citesc pe blog despre ceva fain..felicitari pentru blog!Ai inca un cititor fidel!Numai bine,Mihaela din Iasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca mi-ai lasat acest mesaj si pentru aprecieri. o sa incerc sa fac mai des postari de genul asta si te mai astept cu impresii ;).

      Ștergere
  8. si eu incerc sa citesc cat mai mult ....si sa stimulez si pe altii la citit
    interesanta cartea
    te-am pupat :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa recunosc, eu am cam renuntat sa-i fac pe altii sa citeasca :)).

      Ștergere
  9. Mi-a placut cum a pus Ramo punctul pe i - facand mai des posturi cu recenzii chiar cred ca ai putea sa-i stimulezi pe altii sa citeasca.
    Eu am ajuns in stadiul ala in care imi doresc ca ziua sa aiba 48 de ore ca sa am timp sa citesc tot ce imi doresc. Termin o carte si abia astept sa incep alta. Sunt carti insa care ma 'macina' si dupa ce trec saptamani de cand le-am citit. Si imi place ca atunci cand citesc o carte, care apoi a fost ecranizata, sa vad si filmul, sa studiez subiectul din toate punctele de vedere si am vazut ca in "clubul" asta sunt multi..
    Ieri am inceput o carte si fetita ma intreaba, apucand cele cateva pagini de inceput citite: mami doar atat mai ai? iar cand i-am aratat ca mai am de citit partea mai groasa cartii, mi-a tras cartea din mana si a pus-o deoparte :D ..E geloasa si pe timpul acordat cartilor. E greu sa gasesti timp pentru carti cand ai un copil mic ( cand era bebelus citeam in timp ce o alaptam ) , dar daca am macar putin timp liber atunci prefer sa-l dedic unei carti chiar daca la tv e un film bun, asa ca pe mine nu ma vei plictisi niciodata cu recenziile ori recomandarile cartilor citite de tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu caut uneori filmele, dar mai tot timpul sunt dezamagita si consider ca nu redau fidel actiunea cartilor.

      si mama mi-a zis ca a citit jumate de biblioteca cand eram bebelus :)). iar dupa aia n-am mai apucat sa citeasca nimic cativa ani..

      Ștergere
  10. Interesanta povestea...Cam greu să găsesc cartea asta aici.Acum mă chinui cu "Inferno" de Dan Brown.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce mi-e dor de citit...din pacate, timpul este dramuit rau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca sa citesti printre alte activitati... chiar daca doar 2-3 pagini, e adevarat ca-si mai pierde cartea din farmec, dar reuseti sa mai si citesti ceva..

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla