Treceți la conținutul principal

Inainte de Craciun: Primiti cu harmalaia?

  Hello! Iata ca suntem cu o saptamana inainte de Craciun, iar imbulzeala specifica si-a facut prezenta din plin: fie ca sunt in cautare de brazi, mancare sau cadouri, oamenii se calca in picioare si eu am ajuns la urmatoarea cocluzie: romanului ii place sa se inghesuie! Ca e o meteahna de pe vremea comunismului, de pe vremea in care cozile si respiratia in ceafa erau ceva uzual sau ca pur si simplu oamenilor le place sa te impinga cu cosul si sa se protapeasca in fata intregului stand, asta nu mi-am dat sigur seama. Totusi, cred ca e combinatie intre cele doua si leac nu cred ca exista. Misunatul haotic si fericirea triumfatoare cand cumperi ultimii adidasi (adica copite de porc, pentru cei nefamiliarizati cu limbajul de dinainte de iarna lui '89) inca au farmecul lor. Momentul cand iei ultimii carnati si arunci o privire superioara peste umar la nefericitii care n-au avut atata prezenta de spirit ca tine, minutul in care burdusesti totul in masina de zici ca vine Apocalipsa si tu de fapt ai o familie cu 3 membri sau clipa in care smulgi literalmente ultimul mutunache de plus la reducere! Astea sunt momente de nepretuit! Unde mai pui ca, dupa ce ajungi acasa, anunti toata familia: mai, era bataie pe caltabos, dar eu am prins!


  Eu ma simt cumva la mijloc. Cadourile le cumpar cu destul de mult timp inainte (uneori incep sa le adun chiar din octombrie), carne mi-am luat de curcan si am preferat sa aman sarmalele pentru Revelion (nu de alta dar am o singura gura si un singur stomac), dar n-ai ce-i face: bomboanele de pom, mezelurile traditionale si bradul - totul trebuie cumparat umar la umar cu stolul pasarilor rapitoare care au lasat absolut totul pe ultima clipa. Ba chiar esti nevoit sa treci prin foc si para ca sa iesi cu o paine in mana si cu caciula nestrambata pe cap :)).



   Voi cum va pregatiti de sarbatori? V-ati facut cumparaturile? ;)



Kissez!

Comentarii

  1. Gata, le-am rezolvat pe toate! Bradul e cel de anul trecut c-asa-s io, eco :p), iar de-ale gurii am cumparat ieri de la Kaufland&Lidl pe la orele pranzului (cand era chiar lejer), profitand de faptul c-am putut pleca mai devreme de la birou.
    Azi dimineata pe la 7 si un sfert era coada de pensionari la usa Kauflandului, care deschide la 7 jumate. Cu cate o sacosa de panza pe mana, socializau. Obiceiurile astea or sa moara odata cu ei probabil! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaa, desi au toata ziua la dispozitie ei se inghesuie de la prima geana de lumina...

      Ștergere
  2. Cadourile le cumpar si eu din timp, tocmai ca sa evit imbulzeala asta teribila. In rest, nu pot spune ca fac mari cumparaturi. Vorba ta, avem o gura si un stomac, ce rost are sa cumparam ca nebunii?! Plus ca mi se pare ca oamenii uita complet care e rostul Craciunului ... e vorba de o sarbatoare, e vorba sa fim mai buni, sa ne apropiem de Dumnezeu, sa petrecem timp cu cei dragi, nu sa bagam in noi ca spartii si sa facem indigestie. Romanul nu stie sa petreaca altfel decat cu mese arhipline cu bucate si bautura multa. E trist, dar asta e. Am ales si eu tot carnea de curcan. Probabil c-am sa mai iau niste legume pentru o salata si o sa fac un tort Diplomat. In rest, nici nu vreau sa aud de carnati, toba sau alte chestii de-astea. Parca m-am saturat de acelasi meniu in fiecare an. :) Mai bine sa mai diversificam. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da si duoa aceea se mira ca ajung si pe la Urgenta in toiul noptii...
      mie imi plac si mezelurile traditionale, dar doar doua-trei guri din fiecare, altfel mi se face rau.

      Ștergere
  3. Buna!Ai atata dreptate legat de imbulzeala acestor zile...parca oamenii nu mai au timp, sa mearga sa cumpere sau nu vor mai fi reduceri...in imbulzeala e apasator sa stai...eu ,la fel ca tine,merg la cumparaturi cu mult timp inainte,ca sa stau linistita in zilele astea de dinainte de sarbatori..cumparaturile ce nu pot fi facute doar atunci le fac tot asa,seara chiar spre tarziu,ca acum este program prelungit la marile hipermarketuri.E o perioada deosebita din an si trebuie sa ne bucuram de tot ce e frumos acum:ninsoarea ,daca vine,bradutul impodobit si mai ales linistea si frumusetea sarbatorilor de Craciun.Iti doresc un Craciun frumos si numai bine alaturi de cei dragi!Mihaela,Iasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu aglomeratie o pot intelege, insa imbulzeala aia si datul de cosuri in spate n-o pot pricepe..

      multumesc asemenea, sa speram ca va fi un Craciun frumos :).

      Ștergere
  4. :)) ce tare ai povestit, din pacate e adevarat :)) mie nu imi plac zilele fix de dinainte, nu imi place aglomeratie, incerc pe cat posibil sa evit si sa fac din timp, insa anul acesta nu prea am avut timp si trebuie sa merg la magazine in ultimele momente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca te-am amuzat, trebuie sa facem haz de necaz :)).

      Ștergere
  5. noi am inceput de saptamana trecuta sa cumparam bomboanele de pom. restul alimentelor le va cumpara si in zilele urmatoare. mie imi place sa ma uit dupa modele frumoase de felicitari pentru iubitul meu specifice acestui sezon, cu mult timp inainte de Craciun. chiar daca imi plac mai multe modele le cumpar pe toate si astfel m-am asigurat ca am si pentru anii urmatori. cadourile le voi cumpara vineri. stii tu, ziua aceea in care ma duc impreuna cu iubitul meu in supermarket-uri sa ii cumpar multe multe dulciuri!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu trebuie sa recunosc ca anul asta n-am luat nicio felicitare, desi imi plac...
      bafta la shoppingul de cadouri :).

      Ștergere
  6. Eu vreau sa-ti trimit un colind extraordinar pe care l-am ascultat azi cantat de un mic cor ce ne-a vizitat la serviciu si suna exact ca in link-ul pe care ti-l trimit. Poate-l stii...eu nu-l stiam. E extraordinar si ne duce cu gandul inapoi la adevarata semnificatie a Craciunului si la cat de in van par toate actiunile noastre nesabuite din zilele astea. asculta-l la casti cu ochii inchisi, vei simti cum faci parte din cantec...
    http://www.crestinortodox.ro/colinde-audio-colinde-craciun/corul-harisma-coborat-mos-craciun/colindul-sfantului-andrei-colind-popular-1484.html

    RăspundețiȘtergere
  7. umblu dupa cadouri de zor:)))
    este greu , foarte greu sa multumesti pe toata lumea....si totusi, mai incerci:)

    tocmai am dat drumul unui giveaway pe blogul meu,

    would you like to join it?
    http://thatswhywesmile.blogspot.ro/2013/12/giveaway-de-craciun-castiga-o-pereche.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Postarea aceasta a fost un deliciu, m-ai amuzat teribil!
    As adauga: si uite asa a aparut comertul online. Dar da, sunt si unele lucruri pe care nu le poti lua decat trecand prin sabie si foc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur :)). a fost scris in stilul meu caracteristic :)).
      da, desi si daca cumperi online, astepti dupe curierii care de abia fac fatza in perioada asta :)).

      Ștergere
  9. si eu ma apuc de cumparatul cadourilor din timp. Dar....tot timpul mai ramane cate ceva si trebuie sa ma amestec prin multime :))
    Si cand ma gandesc ca sambata trebuie sa merg la Bucuresti....si ce o sa gasesc acolo...deja ma apuca durerea de cap :))
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina pe mine nu ma deranjeaza multimea daca este civilizata. Nu-mi place sa se atinga de mine decat doar daca vor sa-mi atraga atentia discret pentru a-mi spune ceva. Cumparaturi se fac in toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord cu tine, dion pacate romanul nu se stie agita civilizat :)). cel putin n-am avut onoarea sa vad asa ceva pana acum.

      Ștergere
  11. multumesc!
    la mine nu exista eveniment important din an ( aniversari, Paste, de Mos Nicolae sau Craciun) in care sa ii ofer cadou fara felicitare. nu se poate.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla