Treceți la conținutul principal

Despre dragoste si... homosexualitate

Mi-am propus de mult timp sa scriu acest articol si nu am uitat de el, doar ca am atat de multe de spus, incat cred ca nici in acest articol nu voi reusi sa ating toate punctele pe care vreau sa le dezbat.

Am simtit nevoia sa scriu despre acest subiect pentru ca nu-mi vine sa cred ca in anul 2014 homosexualii inca nu sunt acceptati. Ca inca sunt ocoliti, tratati cu superficialitate, considerati anormali, priviti cu scarba, luati in batjocura si umiliti.

Ca sa fie clar de la inceput, din anumite puncte de vedere sunt o persoana conservatoare, spre exemplu m-am saturat de goliciunea excesiva de la tv (si nu m-as mira ca baietii de azi sa devina barbatii impotenti de maine din pricina asta), sexualitatea aparuta si intr-o reclama de ciocolata (astept si una la hartie igienica), moda de a face poze in baie, in pat, pe... toaleta, mozolitul (ca alt cuvant nu gasesc) iubitului/iubitei in mijlocul strazii. Si ca sa fie si mai clar, in postarea asta n-o sa ma refer la cei care au experiente gay din plictiseala, la fetele care se pupa cu cele mai bune prietene si n-o sa ma refer nici la importanta/neimportanta paradelor gay.

O sa ma refer la oamenii aia care sunt ca mine, ca tine, ca Vasilica si Maricica! Oameni obisnuiti, care mananca, dorm, muncesc, se plimba, viseaza, spera si isi traiesc viata. Doar ca sunt gay. Poate unii dintre voi nu stiti dar te nasti gay. Nu e o optiune. Asa cum tu ai ochii caprui sau asa cum am eu parul saten de la natura, asa s-au nascut unii: gay. De ce ar fi de vina ca instinctul le spune sa iubeasca si sa doreasca pe cineva de acelasi sex?


Fiecare dintre noi avem o inclinatie spre a fi gay. Exista o scara de la 1 la 10. Nivelurile mici se traduc prin admiratia altor persoane de acelasi sex. Adica asa cum se intampla cand iti place vedeta X sau cand ii spui sincer unei prietene ca rochia aia ii vine beton! Asta pare cuiva condamnabil?


Inainte sa intelegi ceva, trebuie sa incerci sa intelegi, sa te pui in pielea altuia, nu doar sa spui transant: sunt anormali, sunt obsedati sau mi-e scarba (astea fiind replicile pe care le aud cel mai des vizavi de ei). Daca faci parte dintre cei care pun la zid sau inca ai reticente in a accepta ceva necunoscut tie, gandeste-te cum ar fi sa te teleportezi intr-o lume in care societatea iti va spune ca este normal sa iubesti o persoana de sexul tau. Nu te-ai simti frustrat? N-ai simti ca locul tau nu e acolo, ca e anormal ce ti se cere, ca nu te poti supune regulii sau ca, daca ai face-o, nu ai fi fericit? Nu te-ai simti ingradit, sufocat?


Acum, revenind la lumea in care traim, in momentul in care esti indragostit, de obicei simti nevoia sa spui asta lumii, ai o anumita sclipire in priviri si astea vin in mod natural. Din cauza societatii, deseori se intampla ca un gay sa n-aiba curaj sa-si ia partenerul de mana, n-are curaj nici sa-l priveasca in voie pentru ca se teme de reactii, de cautaturi luuuuungi, zambete batjocuritoare sau poate chiar batai si intimidari.


  Eu cred ca perioada cea mai dificila pentru un gay e in adolescenta. De fapt, adolescenta e dificila pentru toti si e plina de momente in care nu intelegi multe lucruri, cand schimbarile pe care le percepi te iau pe nepregatite. Un gay se confrunta de obicei cu si mai multe angoase pentru ca ceea ce este el vine in antiteza cu ceea ce se cere de la el. E o adevarata drama traita cel mai des in singuratate.
   Cei mai multi incearca sa-si invinga pornirile, sa se conformeze asteptarilor, sa ascunda parintilor si prietenilor adevarul de teama sa nu fie indepartati si sa piarda dragostea apropiatilor. Ajungand la acest subiect, nu pot intelege parintii care dau ultimatumul: daca ramai gay, te arunc afara din casa!

  Daca as avea un copil gay, nu zic ca nu m-ar lua prin surprindere sau ca as da petrecere cu artificii. M-as gandi ca va trebui sa se confrunte cu foarte multa rautate, m-as gandi ca s-ar putea ca reactiile oamenilor "normali" il vor face sa-si piarda increderea in sine. Dar nu as face crize isterice pentru ca ar ramane copilul meu si se presupune ca trebuie sa-l sustin si sa am grija de el. Pentru ca-l iubesc si e sange din sangele meu.


Si daca tot ma joc cu ipotezele, daca o tipa ar face o pasiune pentru mine, m-as indeparta. Nu din cauza ca e gay ci pentru ca din start nu-mi place sa dau sperante desarte nici baietilor cu care nu vreau o relatie.

Iar daca as avea un amic gay, as fi super fericita! Nu am fi rivali, nu ar exista nici o urma de invidie :).






 Revenind la un ton mai serios, ma intreb de ce e atat de condamnata, in fond, dragostea! Dragoste simpla, curata, sincera. E in firea omului sa iubeasca, sa se ataseze de anumite persoane. De ce sa condamni asta? Cuplurile gay sunt, de obicei, longevive si poate restul ar putea sa invete ceva din asta. De-a lungul istoriei oamenii au ocolit si au blamat tot ce n-au inteles. La inceput omul se temea de tunete si fulgere si credea ca sunt pedepse din partea zeilor. Tot omul a crezut ca homosexualitatea inseamna anormalitate. E timpul sa evoluam si sa acceptam. Eu ii sustin de mai multa vreme, azi am facut primul pas in public. Daca am facut macar un om sa cada pe ganduri cu acest articol, inseamna ca mi-am atins scopul.


  Stiu ca acum sunt multe persoane cu opiniile mele, insa nu sunt destui. Ar fi frumos sa se poata legaliza pretutindeni casatoriile gay, pentru ca, nu-i asa? casatoria vine de multe ori ca o consecinta fireasca a dragostei, plus ca e trist si total incorect ca dupa o viata petrecuta alaturi de persoana iubita sa n-ai anumite drepturi.


  Va astept cu interes parerile despre acest subiect, bineinteles exprimate in mod civilizat. Nesimtirea, obtuzitatea si prostia crasa vor fi ignorate :).



Kissez!

Comentarii

  1. Felicitari pentru articol, Alina. Ai maaaare dreptate si sunt complet de acord. Din pacate, insa, mentalitatea obtuza a majoritatii semenilor nostri (si ma refer aici indeosebi la concetateni) nu poate fi schimbata cu argumente inteligente si apel la bun simt.

    Eu am ajuns de ceva timp la o concluzie personala referitoare la indarjirea homofobilor. Oamenii meschini urasc ceea ce nu inteleg. Le e teama de necunoscut,se simt amenintati de faptele pe care mintea lor nu le poate cuprinde. De aici agresiunile fizice si verbale nu numai impotriva homosexualilor, ci si a persoanelor care arata diferit: rockeri, emo, hipsteri, fashion lovers, persoane cu handicap etc. Oamenii ingusti se refugiaza in ridiculizarea acestor persoane pentru ca, de fapt, nu se simt siguri pe ei insisi, iar aceasta nesiguranta este bine disimulata in atitudinea de ofensiva.

    Homosexualitatea dateaza de cand lumea, este atestata de mii de ani, nu e ceva nou, nu vine apocalipsa din cauza asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc. asa e, desi uneori ma gandesc ca vine detul de natural sa ocolesti ceea ce nu intelegi. problema multora este ca nici nu incearca sa priceapa ca mai exista si alte fatete ale vietii.

      Ștergere
  2. vad ca nimeni nu a scris niciun comment..oare nu ti-au citit articolul sau pt ca ai anuntat din start ca o sa ignori commenturile rautacioase, s-au abtinut sa scrie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce dilema :)). sau poate din cauza ca am activata moderarea comentariilor :)).

      Ștergere
  3. FANTASTICA POSTAREA! BRAVO!
    Nici eu nu pot sa cred cum exista atatea persoane care-I condamna. Sunt scarbita de asa-zisii intelectuali care-si expun parerile la tv sub forma: " sa arda-n in iad" s.a.m.d.
    Nu esti homosexual pentru ca asa-i "cool"...nimeni nu-si doreste sa fie respins de toata lumea, umilit, nevoit sa-si ascunda iubirea...
    Homosexualitatea nu este intalnita numai la specia noastra, Homo sapiens. Sunt pesti, pinguini homosexuali etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc. da, asa e, sunt multe animale, in special la pinguini se intalneste des homosexualitatea.

      Ștergere
  4. Eu n-am absolut nimic impotriva celor care se iubesc cu persoane de acelasi sex! Atat timp cat isi vad de treaba lor, de relatia lor, cat stiu sa fie oameni, ce as putea sa am cu ei?! E alegerea lor cu cine isi impart viata si ce fac in intimitatea lor! Nu-mi place deloc sa judec oamenii si ii sfatuiesc si pe cei din jurul meu sa procedeze la fel. Doar Dumnezeu ne poate judeca pe toti, sa nu facem noi asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai aceasta gandire si-ti multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  5. Mi-a placut postarea asta pe o tema inca controversata din pacate.Mi se pare ca noi ca oameni nu avem dreptul sa judecam, fiecare e liber sa isi aleaga drumul in viata , dar din pacate toata lumea judeca...

    http://www.asparklyhanger.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu consider ca mai toti judecam din instinct, dar trebuie sa fim mai deschisi. ma bucur ca ti-a placut postarea.

      Ștergere
  6. Mie imi plac gay-ii. Sunt simpatici. Mi se par mai sensibili decat restul tocmai pentru ca s-au confruntat cu multa rautate. Bineinteles, nu mi-ar placea sa vad doi barbati sau doua femei mozolindu-se in fata mea, dar asta e o chestie pe care nu o suport nici la cuplurile hetero. La urma urmei, ce-mi pasa mie ce fac oamenii astia in dormitor? Daca mai multi oameni si-ar vedea de viata lor si nu a altora, poate lumea ar evolua mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu inteleg pupaturile exagerate indiferent daca cuplul e gay sau hetero, asa ca acolo pot sa devin critica, recunosc. militez pentru decenta :)).

      Ștergere
  7. Sunt total de acord cu tine. Nu sunt impotriva homosexualitatii, consider ca nu e treaba noastra sa judecam pe unul si pe altul si sa-l blamam, ci e mai bine sa stam im banca noastra si sa ne vedem propriile defecte sau sa sesizam adevaratele catastrofe din lume, nu lucrurile firesti si naturale. Un gay nu e facut, ci nascut. Nu e cu nimic deosebit fata de noi, e la fel, mananca, doarme, iubeste, respira si are vise si temeri, la fel ca toti ceilalti. Consider ca cine blameaza acest mod de a iubi ar trebui sa fie blamat el insusi. Traim intr-o tara democrata (cel putin, teoretic), asa ca ar trebui sa acceptam oamenii de langa noi si sa nu-i judecam fara motiv! Iubirea e sfanta oricum ar fi, atata timp cat nu cauzeaza rau in jur. Si nu cred ca 2 persoane de acelasi sex va pot face rau iubindu-se, pt ca nu intra pe bucatica de pamant a nimanui, au aceleasi drepturi si obligatii ca un cuplu hetero. Sau, cel putin, asa ar fi normal...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca-mi impartasesti parerea. e mult mai usor sa criticam pe altii decat sa ne uitam in propria ograda. si, mai important, e foarte usor sa critici, neavand argumente solide.

      Ștergere
  8. pe mine nu ma intereseaza cine cu cine se iubeste. e x gay? treaba lui, atat timp cat e decent in public.
    sunt prea obosita de problemele mele incat sa ii mai judec si pe altii si sa ma gandesc la ce fac, de ce fac etc.
    e loc pentru toata lumea sub soare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in general cam asa sunt si eu, insa uneori devin idealista si ma mai revolt, ca in postarea de fatza :).

      Ștergere
  9. Eu nu am nimic cu homosexualii, e viata lor si e alegerea lor (genetic sau nu determinata!)...In schimb, spun deschis ca nu am un sentiment placut sa ii vad pipaindu-se sau sarutandu-se! Probabil sunt reminiscentele unei prejudecati pe care o anihilez, nu stiu!

    Kisses!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deja asta intra in sfera decentei sau mai bine zis a lipsei ei :)).

      Ștergere
  10. Si eu am invatat sa-i accept asa cum sunt, incerc sa empatizez, sa inteleg ca postura in care sunt pusi nu e tocmai usoara.
    Cred ca ar trebui sa se faca mai multe cursuri de educatie sexuala in scoli, sa fie invatati copiii cum sa se protejeze de o sarcina nedorita sau de bolile cu transmitere sexuala. Stiu ca nu e subiectul postarii tale, dar si homosexualii sunt o categorie vizata de astfel de riscuri. In loc sa umple ore bune de transmisie tv cu intamplarile din viata Biancai Dragusanu, ar putea sa introduca o emisiune educativa, ar fi atatea lucruri pe care populatia le-ar putea invata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e o categorie foarte vizata si, spre exemplu, SIDA s-a raspandit infiorator de tare in mediul lor. In anii "80 era numita cancerul homosexualilor.

      Ștergere
    2. Yup, statistic vorbind au sanse de 2 ori mai mari sa contracteze infectia cu HIV.

      Ștergere
  11. conceptul de casatorie a trecut prin multe schimbari semnificative. femeile casatorite n-au mai fost considerate proprietatile sotilor lor, divortul e legal, conceptia in afara casatoriei e si ea acceptata, prin urmare de ce cuplurile nu ar avea dreptul civil de a se casatori, indiferent de orientarea lor sexuala? homosexualitatea e veche de cand lumea asta daca privesti din perspectiva istorica si nu din cea conservator-crestina. raspunsul majoritatii oamenilor la intrebarea " ar trebui sau nu sa se casatoreasca gay-ii?" va fi cel mai probabil visceral si plin de automatisme. mie imi sunt indiferenti acesti oameni, deci nu as putea spune ca ii sustin, dar nici ca sunt contra lor.
    lumea in care traim azi e foarte diferita de cea de acum 100 de ani, iar institutiile ar trebui sa reflecte aceste schimbari. nu exista nici o dovada ca uniunile intre oameni de acelasi sex ar fi daunatoare societatii. cuplurile homo ar trebui sa aiba acelasi drept la fericirea si la iadul conjugal( bine, cei care si l-au creat) ca si restul lumii.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e mai bine sa fii indiferent, cred, decat sa-i ataci. cu timpul poate va aparea si intelegerea in adevaratul sens al cuvantului :).

      Ștergere
  12. Pe de o parte sunt de acord cu tine....trebuie sa militam pentru dragoste. Nu am nimic impotriva persoanelor gay, nu sunt impotriva lor dar nici pro.
    Niciodata nu am crezut ca unii se nasc pur si simplu gay...mereu am crezut ca e ceva neinregula cu ei. Insa daca e sa vorbim din punctul de vedere al crestinismului persoanele gay nu sunt foarte agreate. Casatoriilor intre persoane de acelasi sex sunt interzise si de unele biserici.

    Nu o sa fac niciodata diferenta intre persoane indiferent de orientarea sexuala, insa sincera sa fiu personal mi se pare scarbos de la atingeri, la vorbe, comportament etc.
    Daca toata lumea ar fi gay...nici macar nu ne-am mai inmulti. De aceea a lasat cel de sus femeia si barbatul sa se iubeasca si sa aiba urmasi.

    Sunt multe aspecte legate de acest subiect si tot atatea controverse. Nu sunt de acord cu persoanele gay, dar nici nu le condamn. Fiecare isi face alegerile in viata asa cum doreste, cine suntem noi sa le spunem ce e bine si ce nu? Dar nici nu ma incanta privelistea a doi homosexuali...si oricat m-as chinui sa ii inteleg iti spun sincer ca nu pot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru comentariu si pentru ca mi-ai spus parerea ta.
      iti inteleg punctul de vedere, dar pe lumea asta exista atatea "imperfectiuni" fiecare dintre noi avem tot felul de probleme si slabiciuni si normalitatea, pana la urma urmei, nu prea exista. Si, cu toate ca multe chestii sunt acceptate fara clipire de societate, totusi, persoanele gay raman blamate in continuare de f multi oameni. eu asta nu pot sa inteleg.

      Ștergere
  13. Foarte foarte tare postarea asta! Nota 10 cu fundita! Eu cred ca in fond este vorba despre educatie si despre cat de deschis esti la minte. Intr-o tara in care biserica este considerata putere in stat, ceea ce mie personal nu mi se pare normal, nu ai la ce altceva sa te astepti decat la aversiune fata de astfel de persoane si nu numai. Oricum noi ca natie avem o tendinta foarte pronuntata de-a judeca si de-a ne interesa ce e in curtea vecinului, mai degraba decat ce e in curtea noastra. Cred ca asta vine si dintr-un anumit grad de nefericire si nemultumire al oamenilor. Nu cred ca pe un om cu adevarat multumit de viata pe care o duce il intereseaza ce face unul sau altul. Asa cum ai spus si tu, sunt foarte multe de discutat pe tema asta...
    Eu am avut in liceu un prieten foarte bun, un om extraordinar de sufletist care este gay. Traind intr-un oras mic, toata lumea il arata cu degetul, iar familiei, desi nu l-a renegat, ii era rusine cu el. Asa ca baiatul s-a mutat pana la urma in Norvegia ca sa-si poata trai viata normal, asa cum cred ca fiecare dintre noi avem dreptul s-o facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc si ma bucur ca ti-a placut.

      ai dreptate, multe se nasc din nefericire si frustrare, dar o parte se nasc si din prostie pura si rautate nativa.

      a facut bine ca a plecat. eu cunosc un baiat care nu a avut curajul de-a recunoaste si care a incercat si incearca sa se muleze pe cerintele societatii.

      Ștergere
  14. Mi-a placut articolul...ar fi bine ca din ce in ce mai multa lume sa se deschida spre acest subiect; e interesant cum te educa viata...acum cativa ani eram o ignoranta, nu ma gandeam deloc la aceasta tema, apoi dupa o vreme, aveam tendinta sa spun "sunt anormali", "mi-e scarba"...insa fac parte, se pare, din categoria oamenilor foarte norocosi, care pe parcursul vietii isi doresc sa invete din ce in ce mai mult, care isi doresc sa evolueze in gandire; mi-am dat seama ca de fapt, pe langa ca am fost o ignoranta, am fost si inculta pe de-asupra, si din pacate cred ca inca multe persoane pornesc de la Sodoma si Gomora si spun ca este ceva anormal sa fi gay, asa ceva nu trebuie tolerat; cred ca vor mai trece ani si ani pana vom avea mentalitatea, noi romanii, de a putea accepta casatoriile intre personele de acelasi sex; intre timp m-am mutat in Belgia, si mi-am dat seama ce inseamna sa traiesti intr-o tara cu oameni deschisi, atat de deschisi incat pentru ei nu conteaza daca esti lesbian, straight, bisexual, homosexual, transvestite...whatever; aici e legala casatoria intre peroanele de acelasi sex, nimeni nu se ascunde aici, toata lumea e libera sa iubeasca pe cine vrea...Doamne, ce bine e...de ce nu e peste tot la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut. iti dai seama ca nici eu nu stateam sa ma gandesc acum cativa ani la lucrurile astea, cu timpul te mai luminezi :). sau cel putin sper ca asa se intapla.

      ar fi bine sa fie si la noi asa, insa am slabe sperante ca se va schimba ceva in viitorul apropiat.

      Ștergere
  15. In Romania sint o multime de gay casatoriti cu femei. S-au casatorit din cauza educatiei, a presiunilor sociale, a familiilor, a influentei religioase, etc. Sint niste lasi . Nu au habar de suferinta pe care o produc. Prefera viata dubla si comoda in locul demnitatii.
    Ar fi frumos sa fie asa cum spui tu, insa acest lucru nu se va produce atita vreme cit cei care se recunosc a fi gay, nu ies din "closet", atita vreme cit nu isi asuma conditia lor cu demnitate. Homosexualitatea nu inseamna anormalitate, anormal e sa stii ca esti gay si totusi sa joci un rol de heterosexual, sa te casatoresti si sa pretinzi sa iti traiesti si viata ta " intima" fara sa-ti pese de ce se intimpla in jur.
    In majoritatea tarilor din UE casatoria intre gay e legalizata de multi ani, la noi primeaza inca conceptiile "ortodoxe".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu spui asta, eu spun asta, fetele care au comentat mai sus spun ca n-au nimic cu cei gay, dar in momentul in care oamenii astia recunosc, de obicei se simt taiati de vii de atatea priviri si intr-un fel ii inteleg ca nu au curaj. unii il dobandesc pe parcurs si, intr-adevar atunci devine o drama si pentru familia formata intre timp.
      asa ca, poate ar trebui noi, ca antie sa devin mai deschisi si atunci, ca o consecinta fireasca, celor gay le va fi mai usor sa recunoasca :).

      multumesc pentru parere.

      Ștergere
  16. Buna!Ai dreptate,suntem prea putini cei care luam atitudine vizavi de acest subiect...eu gandesc exact ca tine,asa am gandit de cand ma stiu .Acum la 37 de ani,nu mi s-au schimbat perceptiile defel:oamenii trebuie sa ii accepti pentru ceea ce spun,ce fac,nu dupa orientarea sexuala sau alte criterii.Viata intima a unui om il priveste in totalitate si nu afecteaza pe nimeni.Dar stii cum sunt unii oameni,judeca de parca au dreptul.In viata ,mi-am dat seama ca lumea vorbeste aiurea in general,se ia dupa aparente si trage concluzii si unii mai si lovesc cu vorbele sau mai rau , in cei ce sunt diferiti de majoritatea.Nu trebuie sa tinem cont de ce vrea lumea,ce crede,mai ales ca nu ei ne traiesc viata,asa ca un om fie ca e homosexual sau nu ,e alegerea lui!
    Felicitari pentru subiectul ales,sunt de parere ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume si sa luptam pentru ceea ce credem!Scuze pentru mesajul lung dar m-au luat ideile in larg :)!Numai bine!M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru parere si chiar mi-a facut placere sa citesc comentariile lungi (mai toate au fost lungi la postarea asta).

      si eu am ajuns la aceeasi concluzie, ca oamenii vorbesc numai de dragul de-a avea subiecte de conversatie, nu stau sa analizeze prea mult. in general, e normal sa raportezi normalitatea la experientele tale, ca individ, dar e condamnabil cand nici nu vrei sa asculti si sa intelegi cat de cat ce simte alt om, mai ales cand exista argumente solide.

      Ștergere
  17. din partea mea, poate sa fie ce vrea...atata timp cat este un om decent, care nu se expune, cu principii solide si valori!
    nu-mi place extrema, cand se da in stamba...oricum, nu-mi place la nimeni asta!

    RăspundețiȘtergere
  18. O tema grea si un subiect controversat. Am citit comentariile fetelor si nu cred ca mai am eu ceva nou de spus. Cred ca mie personal imi sunt oarecum indiferenti , e viata lor, pot face ce doresc cu ea, atat vreme cat o fac cu decenta si asta e valabil pentru toata lumea, nu numai pentru homosexuali.
    Ce m-a pus pe mine pe ganduri, e afirmatia din comentariul Andreei - acel baiat care a ales sa plece in Norvegia si sa-si duca viata acolo. Pot doar sa-mi imaginez ce dureros a fost pentru el si pentru toti ceilalti pusi la zid din cauza orientarii lor sexuale, renegati de familie, de prieteni... Cred ca numai atunci cand te afli in situatia de a fi apropiat unui gay iti dai seama de rautatea, ura si renegarea de care are parte.
    Da, suntem o societate careia ii place sa-i judece faorte mult pe ceilalti, ni se par anormale cuplurile gay, dar ni se pare normal ca barbatul sa aplice corectii femeii de langa el, ni se pare normala spaga, ni se pare normala coruptia, ni se par normale corectiile fizice aplicate copiilor ca doar bataia e sfanta si rupta din rai... Da, sunt tarele societatii noastre impreuna cu expresiile de genul: "romanul se descurca", "n-o sa schimbi tu lumea", "trebuie sa dai ca sa ai" ..
    In vreme ce cuplurile gay militeaza pentru casatorie si si-o doresc din suflet, noi ceilalti hetero ne batem joc de institutia casatoriei, vorbele "la bine si la greu" sunt doar vorbe in vant, ne casatorim ca sa avem de ce divorta antrenand in rautatea noastra copii nevinovati si care vor ramane cu traume..
    Sunt multe de spus, subiectul e inepuizabil, te felicit pentru ca ai ales sa abordezi subiecte grele, imi place linia pe care merge blogul, sper sa citesc cat mai des astfel de teme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru comentariul lung si plin de adevaruri...

      de multe ori ni se par "normale" o serie de lucruri pe care nu ar trebui sa le acceptam, dar sarim la beregata altora...

      o sa scriu mereu despre lucrurile despre care simt nevoia sa scriu si cam asa a fost de la inceput :).

      Ștergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Alina ca individ in parte nu am nici o problema cu orientarea unui om atat timp cat nu ma implica. Nu as putea sa asist la o nunta de exemplu, e un eveniment intim, gesturile tandre dintre doua persoane de acelasi sex ma fac sa ma gandesc ca nu sunt atat de deschisa. La munca, interactionari cu oameni cu o alta directie sexuala este in regula. E rau pentru noi insine sa nutrim ura si sa-i indepartam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu m-as duce la casatorii, recunosc :).

      mare dreptate ai cu ultima afirmatie ;).

      Ștergere
  21. O postare plină de adevăr. A judeca oamenii este ceva tipic in ziua de azi, ştii cum este, toţi vad defectele celorlalţi dar la ei inşişi nu se uită niciodată. Cel mai rău mi se pare, de departe, atunci cand familiile homosexualilor le dau acel ultimatum. Nu pot intelege cum sa iţi dai copilul la o parte sau sa spui ca nu il mai iubeşti doar pentru ca este altfel, asta mi se pare o atitudine demnă de condamnat si cred ca acei "parinţi" sunt de o superficialitate extremă. Vad des oamenii care spun ca nu ii suporta pe cei cu alte orientari sexuale, dar culmea, nici măcar nu cunosc o astfel de persoană.
    Cum ai spus şi tu, trebuie sa evoluăm si sa ne deschidem puţin mintea pentru ca evul mediu a cam trecut de ceva vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu recunosc ca vad defectele mai intai, atat in cazul meu, cat si a oamenilor cu care intru in contact, insa asta nu inseamna ca ma ghidez doar dupa asta :)

      nici eu n-am putut intelege niciodata genul acesta de parinti, tind sa cred ca sunt oameni care nu meritau sa aiba copii...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla