Treceți la conținutul principal

Gradina fiarelor

  Hello! De cand am primit aceasta carte, curiozitatea mi-a fost atatata la maxim, deoarece Jeffery Deaver ma convinsese cu Colectionarul de oase si eram decisa sa mai citesc si alte titluri.

 Am decis ca trebuie sa ma apuc imediat de ea in momentul in care am aflat ca marea parte a actiunii din Gradina fiarelor se petrece in vara anului 1936, vara in care Olimpiada s-a desfasurat la Berlin.


  Personajul principal, Paul Schumann, este un mercenar din New York. Nu omoara din placere, ci pentru ca asa a fost conjunctura si chiar daca e foarte bun in meseria sa, la un moment dar este incoltit iar inchisoarea si scaunul electric par singurul viitor posibil. Cu toate acestea, primeste o propunere interesanta: o crima la nivel inalt care odata pusa la cale i-ar sterge tot trecutul de mercenar.

  Paul Schumann pleaca in Germania, la Berlin, chiar in perioada premergatoare Olimpiadei, jucand rolul unui jurnalist sportiv. Misiunea lui este de a-l omori pe Reinhard Ernst, unul dintre oamenii de baza din jurul lui Hitler si care e un mare pericol prin pozitia lui de arhitect al planului de reinarmare clandestina.


  Misiunea pare foarte grea inca de la inceput, dar devine aproape imposibila intr-un Berlin securizat la maximum, in care fiecare rasuflare si fiecare gand devine controlat de Gestapo, SS, Kripo...


   O consider una dintre cele mai bune carti citite de mine. Cartea este plina de actiune, te capteaza din prima, consider ca este usor si cursiv scrisa chiar daca e foarte complexa. In plus, romanul pare rupt din viata reala, deoarece, pe langa personaje fictive ca Paul Schumann si Reinhard Ernst, apar cu roluri importante si Hitler, Goebbels, Goring sau Himmler.

  Apar multe rasturnari de situatii, unele previzibile, altele care m-au surprins si m-au captivat si mai tare. Am alergat alaturi de Paul prin tot Berlinul si am simtit agitatia unui om vanat din toate partile. Oricum, nu e cu happy-end-ul la care probabil v-ati astepta.


  Am devorat-o in trei seri si daca nu ma controlam, probabil as fi citit-o fara intrerupere, fara somn si fara mancare si apa. M-am chinuit literalmente s-o citesc mai lent si sa o savurez, desi deseori eram tentata sa parcurg cu cea mai mare rapiditate paginile.

  Unul din personajele care mi-a placut mult a fost detectivul Kohl care nu m-a dezamagit si care nu mi-a displacut inca de la inceput, un om foarte inteligent prins intre dragostea fata de tara si dragostea fata de adevar si care uneori se juca cu focul.



  Clar, va recomand aceasta carte, chiar daca gusturile oamenilor pot fi foarte diferite. O puteti gasi chiar la reducere aici, are un pret foarte bun si e un roman ce merita locului lui special in biblioteca  Bineinteles ca acum vreau sa citesc toate cartile lui Deaver :).


Kissez!

Comentarii

  1. pare o carte interesanta. Desi nu prea citesc de obicei carti atat de "realiste", aceasta pare a se apropia de gusturile mele.. :D
    te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca e neaparat pe gustul meu aceasta carte, dar daca s-ar ivi ocazia i-as da o sansa si as citi-o :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna tare bine :) Berlin - orasul meu preferat, prezenta unor personaje reale - se leaga de faptul ca studiez istoria contemporana.

    RăspundețiȘtergere
  4. mie-mi plac cartile fara final previzibil, sunt satula de " and they lived happily ever after!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citit nimic de acest autor.
    Dupa ce am incheiat anul cu "Inferno" al lui Brown (un moft al meu pe care mi l-am satisfacut de Craciun) am inceput 2014 cu "Nimic nou pe frontul de vest" si vb lui Cherry- e cam prea realista la inceput de an, poate ar fi fost de preferat ceva mai soft ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla