Treceți la conținutul principal

Maimuta de piatra

  Hello! Astazi m-am alaturat grupului de fete cititoare. Nu cred ca va deveni o obisnuinta, dar uneori voi mai face recenzii alaturi de ele :).

  A venit timpul sa va povestesc si despre noua carte semnata Jeffery Deaver pe care am citit-o :). In cea mai recenta comanda Libris, am ales sa iau Maimuta de piatra, un roman tot din seria Lincoln Rhyme.


  Ce ma uimeste foarte mult la acest autor este faptul ca romanele sunt atat de bine documentate si cred ca in spatele lor se afla o munca impresionanta. De data aceasta am facut cunostinta cu Strigoiul, un contrabandist chinez, dar si un criminal odios. Criminalistii, in frunte cu Lincoln Rhyme isi dau seama ca Strigoiul este pe un anumit vas incarcat de imigranti si incearca sa-l prinda. Incercarea esueaza, Strigoiul scufunda vasul si omoara o parte din oameni, iar mai apoi reuseste sa se salveze si sa scape.

  Scopul lui este de a-i omori pe imigrantii care au scapat cu viata - doua familii care reusesc sa-si piarda urma in Chinatown. In acelasi timp, scopul lui Lincoln si al echipei sale este de-a ajunge la imigranti inainte sa-i omoare Strigoiul. Cursa este rapida, plina de riscuri, iar Strigoiul pare imperturbabil in actiunile sale. Pana in final se dovedeste ca Strigoiul era uimitor de aproape de echipa care-l urmarea si ca obsesia pentru uciderea bietilor nevinovati de pe vas nu era legata numai de placerea de a ucide.

  Mi-a placut! O alta carte valoroasa, un thriller psihologic inteligent, bine construit, care te tine in suspans. In plus, puteti afla lucruri interesante despre viata chinezilor si despre unele obiceiuri, iar acest aspect face cartea si mai interesanta. In plus, este prima carte de-a lui JD in care mi-am dat seama destul de repede sub ce identitate se ascundea Strigoiul. Se pare ca ma invat cu stilul lui :)).


  Clar o recomand, merita citita si am impresia ca o sa mai vedeti recenzii pentru cartile lui Jeffery Deaver la mine pe blog :).


In cursul zilei de astazi vor aparea recenzii interesante si la:

Iulia
Diana
Gabriela
Andra
Adelina
Ana 







Kissez!

Comentarii

  1. Nu am citit nimic de JD si cred ca daca nu as fi vazut recenziile tale nici nu l-as fi bagat in seama prea mult. Imi dau seama ca ma bazez foarte mult pe recenzii atunci cand ma decid sa cumpar ori sa citesc o carte.
    Daca nu ai citit-o pe Amy Tan, ti-o recomand :) Si din cartile ei vei afla despre mentalitatea si stilul de viata al chinezilor, mai ales vazute prin ochii femeilor chineze. Pe mine m-au impresionat foarte mult cartile ei.
    Multumesc pentru link-uri, o sa trec si pe la fete sa citesc si recenziile lor .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am citit nimic de aceasta autoare, dar timpul nu e pierdut :).

      Ștergere
  2. hello si bine ai venit! :)
    Cine stie...poate o sa ajungi sa postezi saptamanal ;)
    Interesanta carte. Abia astept sa mai citesc recenzii asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :).

      nu cred, dar ocazional mai apar si eu prin peisaj :).

      Ștergere
  3. eu as vrea sa scrii alaturi de noi in fiecare saptamana.. poate te mai gandesti.. :D
    am pus si eu in wishlist toate cartile lui JD :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii tu parerea mea... prea multa munca si prea putin interes din partea cititoarelor...

      Ștergere
  4. Of cat va invidiez pentru timpul pe care il aveti ca sa cititi :))
    Nici nu mai stiu cat timp a trecut de cand nu am mai deschis o carte de lectura din asta de relaxare pentru ca nu am avut cand..:(
    Pupici si spor la citit!
    Ana
    http://everythingaboutlittlesecrets.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am zile in care citesc doar 20 de minute, cred ca acelea se pot strecura in programul cotidian macar de 2-3 pe saptamana.

      mersi ;).

      Ștergere
  5. Interesanta recenzia ta! Mi-ai captat atentia. Cred ca avem nevoie de acest gen de carti, care sa ne tina in suspans pana la ultima pagina. Te astept si pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place acest gen de carti, dar n-am mai citit de mult una... mi-ai facut "pofta" :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Genul meu de carti, thrillerele psihologice si recenzia ta m-a facut sa vreau sa o citesc acum :))

    RăspundețiȘtergere
  8. welcome! si te vrem mai des langa noi cu recenzii :p cartea pare interesanta, chiar daca trebuie sa zic ca la partea cu chinezii m-ai cam pierdut. dar! pentru ca aseara am invatat sa nu judec dupa aparente si dupa ideile mele preconcepute (m-am uitat la 47 ronin, ceea ce am zis ca nu o sa fac, pt ca nu mi se parea nimic de capul lui, si totusi, chiar a fost foarte ok), cartea asta trebuie trecuta pe wishlist musai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi ;).

      poate ar fi mai bine sa incepi cu altceva de la deaver. chiar poate cu Colectionarul de oase, daca tot e cea mai cunoscuta :).

      Ștergere
  9. interesanta cartea!
    eu mai citesc Duminica, dar nu ma intreba ce, ca sigur ti-ai dat seama. eu citesc doar materiale legate de ceea ce imi place mie, dar sunt constienta ca uneori e interesant daca esti inventiv si vii cu ceva nou.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla