Treceți la conținutul principal

Balsam pentru sufletul meu - comanda Libris

   Neata! Tot saptamana asta am asteptat cu nerabdare si coletul Libris. De multe carti m-am bucurat si uneori realizez ca m-as bucura poate mai mult sa aflu ca am determinat pe cineva sa citeasca o carte de Jeffery Deaver decat sa-si cumpere crema X sau gelul de dus Y.

  Tot mai putine carti de Deaver mi-au mai ramas de adaugat in biblioteca si stau si ma gandesc cu tristete cum ma voi simti cand le voi termina pe toate. De data asta, Scaunul gol. O s-o citesc cu multa rabdare, voi trage de ea cat se va putea de mult, dar parca vad ca o termin in 3-4 zile.

  Despre George Orwell ce-as putea sa va spun decat ca am iubit 1984 si cine ma citeste de ceva vreme, stie asta. E o capodopera si nicio carte nu mi-a transmis atatea.

  Din cauza ca m-a marcat si am fost atat de impresionata, undeva in sufletul meu s-a instalat o usoara teama ca voi citit altceva de Orwell si n-o sa-mi placa atat de mult ca 1984. E foarte probabil sa se-ntample asta si de aceea am tot amanat momentul. L-am urcat pe un piedestal, m-a fascinat si chiar daca pare ciudat, mi-a luat o bucatica din suflet. Am putine pasiuni in adevaratul sens al cuvantului, dar despre 1984 pot vorbi zile intregi si tot nu m-as plictisi. E ca si cum ar fi fost scrisa pentru mine. Nu, n-o iubesc, o ador! Daca nu mi-ar fi ajuns in maini as fi pierdut ceva maret.


  Totusi, luna aceasta am zis ca a venit vremea sa citesc mai mult din opera lui Orwell, asa ca am ales Aspidistra sa traiasca. Pe spatele cartii am descoperit un citat foarte frumos: "Cand ma asez la birou sa scriu o carte, nu-mi spun <Am sa produc o opera de arta>. O scriu pentru ca vreau sa dau in vileag o minciuna sau pentru ca vreau sa atrag atentia asupra unui lucru, iar prima mea grija este sa ma fac ascultat."  George Orwell, De ce scriu, 1946


  Ambele vor primi cate-o recenzie si sunt foarte curioasa ce-o sa scriu in special referitor la cartea lui Orwell.



Kissez!



Comentarii

  1. După ce trece sesiunea vreau să dedic puțin timp unei cărți de J. Deaver. M-ai făcut foarte curioasă în privința acestui autor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum il indragesti tu pe Deaver, eu incep sa dezvolt o pasiune pentru Ken Follett. Am terminat Caderea uriasilor si desi a avut 925 de pagini, am citit-o destul de repede (chiar daca in perioada asta am avut extrem de multe indatoriri gospodaresti :D ) si tare rau imi pare ca s-a terminat, abia astept sa apara si celelalte doua volume.
    Pana atunci am vazut ca sunt multe alte titluri de ale lui traduse la noi, ramane sa ma hotarasc care va fi urmatoarea pusa in cos.

    Legat de 1984, iti marturisesc ca mi-e teama sa o citesc, mi-e teama sa nu fie prea dark pentru mine, sa nu pot dormi noaptea din cauza ei. Cartile care ma marcheaza ma urmaresc mult timp, dimineata am visat personajele din Caderea uriasilor si stiu ca nu voi scapa prea usor de cartea asta si adevarul e ca nici nu vreau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi aduci noi tentatii? :))

      si eu visez o grama de chestii, multe legate de activitatile de peste zi. 1984 e plina de realism pana la un moment dat, e trista, e o lupta...

      Eu zic ca aceasta carte invata cititorii mai multa politica si o buna intelege a istoriei trecute si actuale, fara a fi un manual. E un fel de lectie de viata prin ochii unui om cu cateva idealuri, care traieste intr-o lume sumbra in care si respiratia i se dicteaza.

      Eu am citit-o de multe ori. Prima data aveam 18 ani si imi transpirau palmele de nu puteam tine mainile pe carte. Si plangeam in timp ce citeam, pentru ca suferinta lui e atat de bine redata (cel putin asa mi se pare), incat aveam impresia ca se rupe ceva in mine. Logic, pe altii poate nu-i atinge cu nimic, insa pe mine m-a marcat profund si ori de cate ori am recitit-o am retrait sentimentele alea, noroc ca nu le-am mai trait asa de intens, stiind ce va urma...

      Acuma nu stiu ce sa zic, la 18 ani eram putin mai idealista, n-am inteles-o perfect, urmatoarele citiri m-au facut sa ma concentrez mereu si mereu pe alte pasaje. Sa vad alte fatete ale cartii, pentru ca este un roman deosebit de complex.


      De o vreme incerc sa nu mai recomand cartea asta pentru ca am vazut ca nu e inteleasa de toata lumea. Multora li se pare ceva exagerat, eu o consider foarte apropiata de realitatea umana.

      Cert e ca in cartea asta nu se spun lucruri frumoase, e dura pe alocuri, sunt niste scene de tortura fizica si psihica.

      Daca te hotarasti sa ii acorzi atentie, iti pot spune ca si filmul e bunicel, urmeaza fidel cartea, dar logic, nu are cum sa transmita atatea.

      Ștergere
  3. eu aman comanda pentru sfarsitul lunii pentru ca abia pe 1 iulie temin examenele. .:)
    abia astept vacanta sa pot citi in voie. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Balsamul meu acum sunt cartile de gatit, cu cat mai multe cu atat mai bine :D Spor la citit :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader