Treceți la conținutul principal

Escada - Desire Me ETP - review

   Buna! Da, astazi am in plan sa va povestesc despre o noua aroma. E foarte ciudat ca, din momentul in care te lansezi in parfumuri, mai tot timpul ti-ai cumpara altul si altul si altul, pana te trezesti cu un colt de camera plin de ele. Anul acesta am sentimentul ca mi-am imbogatit colectia cu mult mai multe decat in anii precedenti. Cred ca lunar mi-am luat alta aroma si inca am minim zece pe care le vreau neaparat. Ratiunea imi spune sa stau putin, sa le acord atentie celor pe care le am (desi pot spune ca le iubesc, uneori parca le las prea parasite pe unele), insa simtirea ma indeamna sa petrec cat mai multa vreme facand liste si citind despre parfumurile dorite pe Fragrantica. Cand ma pun sa studiez, am nevoie de liniste. Preferabil alaturi de-un ceai aromat sau ceva dulce, mi s-a intamplat sa stau ore bune pe acest site, sa pierd efectiv sirul treburilor care asteptau sa fie facute. Doamne-fereste sa ma deranjezi cand am cate-o zi de genul acesta! Nu raspund la telefon, inchid mess-ul, mail-ul si Facebook-ul – toata atentia mea trebuie indreptata catre mini-recenziile care se gasesc pe site. Ba chiar mi s-a intamplat sa pierd si cateva nopti pe-acolo, de parca n-as mai fi avut timp sa citesc la lumina zilei ;)). E un intreg univers acolo, aproape fiecare parfum beneficiaza de zeci de pareri, insa eu mereu ma las ghidata de calificativele adunate prin voturi si ma las rapid cucerita de potiunile ce sunt cotate cu rezistenta de la moderata in sus. Stiu care-mi sunt pretentiile: vreau parfumuri intense, indiferent de notele lor, asa ca pentru mine este deosebit de important sa aflu acest aspect inainte de-o eventuala achizitie.

  Dupa cum va spuneam, lista e mare si acum, desi am mai renuntat la mici obsesii vazand pe Fragrantica ca nu sunt prea bine cotate la capitolul persistenta. Dupa ce mi-am linistit simturile cu Lolita Lempicka fara de care am crezut ca nu pot trai, intamplarea a facut sa ma joc cu niste mostre primite la comenzile Aoro. Mi-au placut mai multe, dar Desire Me Escada m-a innebunit! Culmea, mirosisem mostra si mi-a placut, insa aplicata pe piele, aceasta apa de parfum a lasat o puternica impresie asupra mea.

  Despre Escada stiam cateva lucruri si cam stiam cum se numesc aproape toate parfumurile, insa aveam impresia ca nu sunt prea persistente. Poate si din cauza ca sunt ceva mai accesibile ca pret fata de alte parfumuri high-end sau poate ca am citit review-uri nu foarte pline de laude… In plus, recunosc ca am mai avut o lacuna imensa deoarece nu tinusem minte ca-i vorba despre un brand nemtesc. Rusine sa-mi fie! Escada a luat nastere in Munchen in anul 1976 iar pana in zilele noastre putem gasi magazinele Escada in 60 de tari. Urcusul a fost rapid si au castigat multi fani in intreaga lume atat prin liniile de imbracaminte, dar si cu ajutorul parfumurilor si a accesoriilor.

  Colectia de parfumuri cuprinde o varietate destul de larga in opinia mea si am observat ca au o inclinatie spre multe produse editie limitata, ceea ce ma duce cu gandul la o perpetua reinventare.


  Desire me a aparut in 2009, deci este un parfum destul de nou. Din cate-am citit, am inteles ca a venit ca o continuare a lui Incredible Me. Analizand sticlutele, confirm acest lucru, insa (din pacate), Incredible Me nu a ajuns inca la mine si nici n-am avut privilegiul de a-l incerca in vreo parfumerie.

  Desire me – un nume ce i se potriveste atat de bine, deoarece de cand l-am incercat, mi l-am dorit atat de tare, incat mi-am promis solemn ca nu ajung la ziua mea fara sa nu mi-l fac cadou.

  Este considerat un parfum dulce, eu as zice ca dulce e prea putin spus. Da, are si note de acest fel, insa mie-mi pare si floral, si condimentat, dar parca regasesc o nota usor metalica, care in conceptia mea impune acea doza de respect unui parfum cu personalitate.

  Tot din cauza acelei note metalice l-am asociat putin cu Little Black Dress de la Avon. Si el are acelasi gen de nota care taie si trece puternic prin restul notelor dulci-florale-gurmande.

  Diferenta norabila este ca Little Black Dress pare de-a dreptul necizelat pe langa Desire Me. Cel din urma este muuuult mai complex, mai fin, mai bine imbinat, mai rafinat, mai luxos mai…bun! Perfect chiar! Nu as vrea sa schimb absolut nimic la el si notele lui imi par atat de atent alese incat parfumul in sine devine o opera de arta.



  Persistenta este uimitoare: pana si seara simt parfumul pe piele, pe esarfa sau imbracaminte cred ca s-ar simti si vreo saptamana dar imi spal hainele mai des de-atat :)). In acelasi timp, este o aroma puternica pe care o vor simti cu usurinta si cei din jur.

  Descrierea oficiala suna cam asa:

Note varf

tiramisu, ciocolata, cafea

Note inima

caprifoi, orhidee, bujor

Note baza

Mandarina

   Eu spun ca trebuie neaparat adulmecat, nu doar descoperit prin niste recenzii. Tocmai din cauza acelei imbinari perfecte, nu reusesc sa deosebesc fiecare nota in parte, insa, repet, rezultatul este fabulos! Ambalajul i se potriveste foarte bine: notele aurii dau impresia de aroma glam, iar elegantul negru ma duce cu gandul la haine bine croite, cu atingeri feminine, desi recunosc ca m-as incumeta sa-l port la orice fel de haine. Se potriveste si unui cardigan plus blugi bine alesi plus incaltari mai comode, insa trebuie purtat cu atitudine. Apa de toaleta insasi tipa din adancul pulverizatorului: Am farmec si-o stiu!

  Nu am facut un research inca asupra impactului pe care il am purtand acest parfum, nu de alta dar inca sta inchis. Da, am reusit sa fac asta, dar am avut un motiv foarte bun: stiam ca daca-l deschid s-au dus pe apa Sambetei toate incercarile mele de-a ma indrepta spre alte parfumuri, iar atentia mea trebuie neaparat canalizata si spre celelalte, deoarece doresc sa fac cat mai repede review-urile. Daca deschideam Escada, ei bine, mai scriam eu review-uri la anu’ :)).

    Desire Me primeste 10 iar eu ma intorc la Fragrantica!



Kissez!

Comentarii

  1. Am avut si eu o mostra si m-a cucerit! E superb parfumul asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte tentant.
    Trebuie sa il testez si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, ce descriere i-ai facut!
    Avand in vedere ca e un parfum asa puternic, nu l-as cumpara totusi pana nu l-as mirosi un pic, doar de asta exista mostrele .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se vede ca-i cea mai noua si ravasitoare pasiune de-a mea, nu? :))

      daca nu primeam mostra la o comanda, nici nu banuiam ce sta in sticluta aceea :).

      Ștergere
  4. am si eu o mostra insa pe mine nu m-a facut sa il doresc full size.. :( insa cine stie cum se schimba gusturile omului odata cu trecerea vremii? :D

    puup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar tin minte ca ti-a placut si tie edstul de tare ;)).

      Ștergere
    2. da. nu imi displace chiar deloc. e o aroma placuta dar pe pielea mea nu iese in evidenta. si sa stii ca am observat ca multe arome se schimba in functie de piele.
      i-am dat unei prietene hugo boss - boss jour si nu l-am recunoscut dupa o perioada. :) mirosea total altfel decat la mine. :D:D

      Ștergere
    3. da, asa e! pielea schimba totul :).

      Ștergere
  5. Ce sa zic...trece timpul foarte repede iar cand vrei sa cumperi ceva sau doar te interesezi de cev anume..zboara! Si ce greu imi e mie sa imi revin ;)
    Foarte interesant parfumul.si mie imi plac...imi place ideea de a avea multe, insa momentan nu investesc in ele.poate in viitor!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca in curand voi avea o micuta comoara in parfumuri ;)).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla