Treceți la conținutul principal

Vacanta 2014 - al treilea pas: de la si pana la Kryopigi Beach

  Hey! Astazi vin cu ultima postare legata de vacanta mea. Acum o luna eram cu burta la soare si acum stau in casa cu puloverul gros pe mine! Asta este, mai urmeaza inca o vara, la anu' :).



   Pe prea multi i-am auzit cu merg in Halkidiki, insa localizarea este atat de vaga, incat nu te prea ajuta deloc, cel putin daca vrei sa cauti mai multe informatii. Nu de alta, dar Halkidiki este o peninsula cu trei brate destul de lungi. Din cate am observat, romanii aleg cel mai des bratul Kassandra, insa, din nou, e foarte vag sa spui : am fost pe bratul Kassandra din Halkidiki! Ce inseamna de fapt un brat? Pai e o insiruire de statiuni, cu mai multe plaje, ce se intinde pe zeci de km. Deci nu va asteptati ca Halkidiki sau Kassandra sa poata fi strabatute la pas! Ma simt datoare sa va dau aceasta informatie pentru ca, discutand cu unii si altii, mi-am dat seama ca multi isi inchipuie ca Halkidiki in sine e doar o statiune pe care o poti strabate usurel! Nu poate fi vorba de asa ceva! Este o peninsula de aproximativ 3000 de km patrati!


  Acum, dupa ce am lamurit asta, intram pe bratul Kassandra! Aici gasim mai multe plaje si multe statiuni. Din acest motiv, e mai greu sa cauti informatie pe net. Trebuie macar sa stii numele unui hotel, ca sa-ti faci o impresie.

  Eu n-am avut timp de cautari prea mari si-am zis: fie ce-o fi! Daca nimeresc la liniste e bine ca ma odihnesc, daca nimeresc intr-o statiune agitata, m-oi integra eu... Bineinteles ca poti merge in explorari, insa distanta intre statiuni e cu teren viran, sosea circulata. Daca pleci cu masina, e ok din punctul acesta de vedere, daca nu, ramane sa te interesezi de mijloace de circulatie. Spre exemplu, la intrarea pe bratul Kassandra trona un Lidl. Eu stateam la jumatate de ora de mers CU masina, deci era exclus sa ma duc la shopping acolo. Ce vreau eu sa spun: e vorba de distante destul de insemnate.



  Revenind la experienta mea, hotelul Medusa are iesire la plaja Kryopigi si face parte dintr-o zona foarte linistita! La 5 km de unde am stat eu era Kalithea, una dintre cele mai renumite si mai animate statiuni. Am trecut pe acolo si pot sa confirm.


   Zona mea era totodata linistita si arata cam ca si Predealul ori Sinaia de la noi. Adica: 3 magazine mai mari cu mancare diversa (si foarte bine aprovizionate), vreo 10 magazine de suveniruri si cateva terase destul de cochete.


   Totodata aceasta zona este relativ departe de plaja si este formata dintr-o insiruire de pante. Eu am stat la doua pante de centrul statiunii, unde se gaseau magazinele cu alimente, suveniruri si terase si la noua pante distanta de mare. Deci de la mijlocul statiunii pana la plaja erau 11 pante! Eu n-am avut probleme cu urcatul si coboratul dar nu mergeam mai mult de-o data pe zi, in parte si din cauza ca ma plictisesc sa stau mult pe plaja. Se poate merge la plaja si cu transport local (e gratuit) si se face in trenulete sau microbuze, insa nu stiu cum s-a intamplat, de fiecare data cand voiam sa ma urc in el, il pierdeam si atunci preferam sa merg pe jos circa 20 de minute decat sa mai astept inca o ora.



  Am auzit persoane in autocar care au coborat pe durata intregului sejur o singura data pana la mare! In rest au stat la mancat si baut in hotele cu all-inclusive. Da, fiecare sa-si vada de treaba lui, insa eu nu pot sa pricep cum e aia sa mergi la mare in Grecia si tu sa stai intr-un hotel, fie el de 4-5 stele si sa te intereseze numai ce mananci... Ma depaseste si ma intriga.



   Mai departe, va arat drumul exact, fiecare panta (unele chiar abrupte) de la hotelul Medusa pana la plaja Kriopigi, care este o plaja linistita, cu spatii late intre cei care stau la bronzat si destul de curata! Rar am vazut mizerii pe plaja.


  Si incepem coborarea:





  Cam asa arata drumul spre mare de la hotel Medusa, insa tineti cont ca existau hoteluri care erau si mai sus decat era al meu. Va arat si ultima panta de jos in sus de data aceasta ;). E destul de abrupta, dupa cum se vede.


  Buun! De acum am ajuns la mare :).






   Dupa ce ne-am balacit bine (apa e destul de lina si suficient de calda la inceputul lui septembrie ca si o friguroasa fantastica cum sunt eu, sa poata sa se balaceasca peste doua ore!), o pornim spre casa. De data aceasta admiram in voie vegetatia, o combinatie de pini, cu palmieri, cactusi si floricele :). Si maslini, bineinteles :).

  Preturile! Subiect interesant :). In statiuni sunt mai mari, bineinteles: o apa la 1,5 de la 70 de centi, o paine de 350 de grame 1,6 euro.

  Si acum, ca sa va faceti o impresie: inghetata Magnum - 2,2 euro fiecare:

  Ciocolata Kiss 80 centi. N-am mai mancat de cand eram mica :).
 Conserva de caracatita 3,2 euro.
  Masline cu oregano - delicioase, apropo - 1,6 euro.
  Bere neagra 330 ml - 1,5 euro.

   Mancarea la tersae incepe de la 2,7 euro - vestitul Gyros. Ei bine, data trecuta cand am fost in Grecia de abia am putut sa mananc asa ceva, insa de data aceasta am descoperit o terasa unde se servea un gyros absolut delicios! M-am dus de doua ori acolo :)). Terasa se numeste Sweet Sour, e cea mai colorata si mai vesela terasa, cu mult rosu :). Nu mi-a iesit poza, dar pot sa va asigur ca gyros-ul chiar merita.


    In plus, suvenirurile pornesc cam de la 2 euro! Sper ca vi s-a parut utila postarea mea, am incercat sa aduc informatii din mai multe domenii. Daca e sa fac o paralela cu Paralia Katerini, as spune ca de data aceasta mi s-a parut ca am de-a face cu un relief mai salbatic, cu un peisaj mai verde.


   Alte lucruri:

- engleza se vorbeste peste tot, in magazine esti direct luat cu Hello, ceea ce face sa fie comunicarea simpla. Cei mai multi chiar vorbesc bine aceasta limba.

- in statiunile din Halkidiki veti intalni tone de romani, urmati indeaproape de rusi. Nu va apucati sa barfiti prea tare ca riscati sa vi se raspunda in romana :)).

- apa si vremea sunt foarte placute chiar si in septembrie

- in zona unde am stat eu majoritatea isi cumparau mancarea si-o consumau pe terase. Adevarul este ca si in magazinele de care va vorbeam poti gasi foarte multe lucruri interesante care te cheama la degustat.

- exista multe pisici! Eu mi-am facut o prietena care ma vizita zilnic si pe care am indragit-o din tot sufletul! Mai avea si niste puisori in burtica :).

 


  Voi ati fost in Grecia? Ce preferati? Statiunile linistite sau pe cele pline de distractie?




Kissez!

Comentarii

  1. si eu am fost anul asta in kassandra, am stat la Sani , e superba statiunea si zona. am calatorit toata insula in lung si in lat ca sa vedem fiecare loc.in principiu, nu m-a impresionat kassandra ,in afara de Sani[e cu totul altceva] , pot sa spun ca Thassos e mult mai frumos.te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. conteaza foarte mult si felul omului. spre exemplu eu am auzit multe chestii urate despre paralia katerni, dar mie-mi place foarte mult acolo :)

      oricum, banuiesc ca in grecia ma mai intorc :)).

      Ștergere
  2. Mie mi-a placut Grecia,dar cel mai si cel mai mult mi-a placut multitudinea de pisici,ca si in Turcia,si mancarea :D
    Cred ca cel mai mult as vrea sa ma intorc in Atena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cu mancarea lor nu ma inteleg prea bine ca au mirodenii pe care eu nu le prea iubesc ;)).

      Ștergere
  3. Haha nu înțeleg persoanele care fac dintr o vacanță, o destrăbălare all inclusive la hotel... Dacă tot ești acolo, te mai și plimbi, mai vizitezi, mai stai la plajă. .. mă rog, fiecare cu ale lui :)))
    Eu în grecia am fost doar în Lefkada și Kalamata... oricum prefer locurile mai pașnice, nu vida loca (o fi de vină vârsta:))))) Voi reveni în Grecia, îmi place ca destinație.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa zic si eu :)). am avut o tipa in autocar ce s-a laudat cateva ore cu tot ce-a mancat :))).

      si mie-mi place grecia si e si destul de ieftina pana la final :).

      Ștergere
  4. uiuiui ce pisicuta scumpa.. :)

    foarte frumoasa plaja. m-as balaci si eu vreo doua ore :D sau mai mult :))

    puup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pisicuta mea mai mult ca sigur are pui. mi-e dor de ea :((.

      Ștergere
  5. Bere Fix am băut și eu de mi-au sărit capacele :D. Îmi place foarte mult berea neagră, iar aceasta e tare bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e super buna. si mie-mi place parca mai mult berea neagra :)).

      Ștergere
  6. Prefer pe cele linistite in general. Masline cu menta ai incercat? e... ceva deosebit. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragut! Eu am fost doar in Corfu, insa sunt multe altele frumoase si de vizitat!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla