Treceți la conținutul principal

Va invit la concurs :)

  Salutare! Iata ca am ajuns si la ziua in care sarbatorim impreuna prima mie de like-uri adunate pe pagina mea de Facebook! Concursul propriu-zis se va desfasura aici, pe blog pentru ca mi-este mult mai usor sa monitorizez inscrierile! In alta ordine de idei, va rog sa cititi cu atentie regulile, pentru ca eu nu ma abat de la ele.

   Ce vreau eu de la acest concurs? Sa citesc o amintire de-a voastra legata de Craciun! Din orice an, nu neaparat din copilarie. As prefera povesti fericite, care sa ne aduca mai aproape spiritul sarbatorilor, dar puteti sa-mi povestiti orice considerati voi ca este demn de mentionat. Accept o singura poveste de persoana, cu exceptia listei pe care am publicat-o pe Facebook cu oameni care au dat like si share postarii din 2 decembrie in care anuntam apropierea acestui concurs. Persoanele din acea lista au dreptul la doua inscrieri, adica doua comentarii distincte!


  La ultimele concursuri am intampinat mari dificultati la alegerea castigatoarelor, asa ca mai mult ca sigur toate comentariile de bun simt (adica de cateva fraze) vor intra la o extragere prin Random. Daca, prin absurd, voi avea parte de-un comentariu care sa ma impresioneze intr-un mod fabulos, imi rezerv dreptul de-a acorda premiul pe baza raspunsului, insa sunt 99,99% convinsa ca nu va fi cazul si ca vor fi mai multe raspunsuri frumoase! Asa ca aproape sigur apelez la Random in premiera :)).


  Ce trebuie sa faci, pe scurt:

- like paginii mele de Facebook, mentioneaza numele cu care mi-ai dat like
- share acestei postari pe Facebook - lasa-mi link-ul
- povesteste-mi o amintire legata de Craciun

perioada concursului 8 decembrie - 15 decembrie 2014 ora 23:59! 


  Premiile sunt in numar de 2, adica doua persoane vor primi cate-un set B.U. Wild format din apa de parfum si deo-spray. Daca trecem de 150 de inscrieri, mai adaug un premiu surpriza cu produse Balea! Daca nu, nu mai adaug :)).




  Va doresc mult succes, sper sa va placa tema concursului pentru ca eu vreau sa citesc cat mai multe povesti si va mai anunt doua lucruri: ca de obicei, nu dau drumul comentariilor pana la finalul concursului, ca sa nu se inspire nimeni de la altcineva si castigatoarele vor avea timp 3 zile sa-mi trimita datele din momentul in care afisez rezultatele.


Kissez!

Comentarii

  1. Like: Ilias Alexandra
    Link: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=959054584124213&id=314856875210657

    Hm..pentru mine orice amintire legata de Craciun este una fericita pentru ca i-am avut pe cei dragi alaturi si tabloul a fost mereu complet :)...Imi aduc aminte insa ca intr-un an parintii mei impreuna cu vecinii au complotat si l-au adus pe Mosu sa ne imparta darurile...desi eram mititica, mi-am dat seama dupa pantofii Mosului cine era de fapt :))... cand si-a auzit numele sarmanu "mos" a uitat care cum trebuie sa imparta cadourile si in loc sa imi dea mie papusa, i-a dat-o fratelui meu iar eu am primit evident o..masina :D... ce e drept , de mica nu prea am fost usor de pacalit cu povestile cu Mos Craciun...:)...am aflat adevarata poveste pe la 5 ani..dar nu m-a dezamagit deloc..ci din contra...cred si mai mult in notiunea de Mos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ghizdavu iuliana simona ;fb;iuliana simona ghizdavu ,share;https://www.facebook.com/iulianasimona.ghizdavu/posts/1505870886357175?pnref=story ,cea mai frumoasa amintire legata de Craciun a fost intr-un an ,cand am auzit ca imi bate cineva la usa si foarte fericita am fost cand am deschis usa si l-am vazut pe fratele meu care era plecat din tara de 15 ani si nu l-am mai vazut de atunci ,a fost un Craciun minunat ,imi amintesc cu mare drag aceea zi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumos e cand se aduna toti cei dragi la un loc :). si, wow, 15 ani e enorm de mult timp.

      Ștergere
  3. fb-Barcer Mihaela
    share-https://www.facebook.com/mihaelabmihaela/posts/995157177168110
    amintire legata de craciun? sunt atatea... multe! toate legate de iarna, zapada, brad impodobit, daruri, mese pline, ... dar, cel mai mult, imi amintesc cu drag de perioada in care fiica mea era mica si ma chinuiam, pe ascuns, noaptea, sa impodobesc bradul, sa pregatesc cadourile... acum, le facem amandoua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si cu siguranta trebuia sa faci bardul si sa impachetezi cadourile cat mai silentios cu putinta :)).

      Ștergere
  4. FB: Alwssa Aly
    Share: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=176333962561092&id=100005534673008&pnref=story
    Craciunul reprezinta pentru mine cea mai frumoasa sarbatoare din an, pentru ca sunt alaturi de persoanele dragi mie si pentru sentimentul pe care il traiesc in acele zile. Amintiri frumoase sunt multe, dar una dintre cele mai frumoase si comice totodata a fost in urma cu 18-19 ani cand m-am ascuns in sifonier si l-am asteptat pe Mos Craciun. Stiam deja ca Mos Craciun e mama asa ca am profitat de ocazie si i-am spus ca mi-ar placea foarte mult daca ar veni mosul mai devreme. I-am spus ca ma duc la baie, dar intre timp m-am ascuns in sifonier. Mama a venit, mi-a pus cadourile sub brad, a deschis geamul ca sa para ca de fapt a venit Mos Craciun, si a iesit din camera. Eu m-am dus repede la baie, am stins becul( il lasasem aprins pentru a fi credibil ca eu sunt la baie) si m-am intors in dormitor. Cand colo, ce sa vezi, venise Mosul!!!! M-am dus intr-un suflet la mama sa-i spun ca a venit Mos Craciun!!! Abia in urma cu 2-3 ani a aflat mama aceasta poveste. Sper sa consideri povestea mea frumoasa si sper sa fiu una dintre castigatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ce frumos ca nu i-ai stricat mamei tale bucuria, majoritatea copiilor ar fi iesit din sifonier sau n-ar fi rezistat sa pastreze secretul cativa ani :).

      Ștergere
  5. share https://www.facebook.com/smarandache.daniella/posts/1558011777767596
    fc smarandache daniella
    Anul trecut i-am facut bradul baietelului meu care avea 2 anisori si a fost atat de incantat de globulete si de bomboenele din brad ca a inceput sa traga de el si era sa cada bradul pe el.Acum cand ii povestesc se amuza copios si imi spuna ca era mic, acum este mare.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) nu ti-a spart globurile? eu asa faceam la varsta lui :)).

      Ștergere
  6. FB: Cristina Popescu
    Share: https://www.facebook.com/popescu.cristina.167/posts/10203591347683810
    Amintiri legare de Craciun am foarte multe. Cea mai draga imi este cea din anul 2008, cand baietelul meu avea 2 ani si un pic si a venit in vizita la noi strabunicul, de 82 de ani, care a urcat pan ala etajul 5 pe jos, cu bastonul (nu avem lift, noi stand la mansarda). S-a jucat cu stranepotul, i-a ascultat colinda, am povestit, am ras, apoi am mers la sora mea, care si ea sta tot la mansarda. Am facut o poza de familie, din care lipsea doar familia fratelui meu, care a emigrat in Canada. Si acum ma uit cu mare drga si dor la acea poza. In anul urmator acestui Craciun, bunicul s-a stins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta strabunicul a fost foarte incantat de acel ultim Craciun si voi aveti o amintire foarte frumoasa. din pacate, prea repede pierdem oamenii dragi :(.

      Ștergere
  7. Hello there! Pe FB sunt Bianca Beu, iar share-ul este aici https://www.facebook.com/maryan2406/posts/10152898620657350?pnref=story.

    Of… o poveste de iarnă.. Alina, mă trimiţi cu gândul atât de departe, pe culmile înalte ale copilăriei şi apoi, în mod paradoxal, mă cobori într-un prezent decepţionabil. De ce oare s-au schimbat atât de multe lucruri, de la iernile de atunci până în prezent? Din păcate, fără zăpadă -multă şi albă, curată - fără un brad înalt cât camera şi fără cete de colindători politicoşi, respectuoşi şi cu adevarat „ cântşcioşi”, care să vină mai mult de dragul tradiţiei, din respect pentru vecini, poveştile de iarnă nu mai pot fi atât de frumoase ca în trecut, iar, cum am mai spus, fără zăpadă multă, imensă, albă, nu mai pot fi complete!

    Am început şi noi să ne „americanizăm” şi să comercializăm sărbatoarea Crăciunului, noroc că ne-au mai ramas celălalte sărbatori de iarnă, un Moş Nicolae, o Bobotează, dar totuşi, parcă nu mai e la fel ca în trecut. Poate lipsa unui Crăciun cu adevărat alb ( bine, fără ninsori din alea dezastruse şi inundaţii), poate reducerea dimensiunilor pomului de Crăciun până la mărimea unei plante de birou ( caraghios! Poate practic, dar tot caraghios rămâne pentru mine… nu stiu cum ţi se pare ţie ) sau poate doar pur şi simplu am crescut? M-am maturizat prea mult ca să mai simt magia sărbătorilor în sensul în care o simţeam când eram copil? Spune-mi tu, Brumăriţo, căci tu eşti un suflet de copil în trup de femeie!

    Toate gândurile astea împreună cu aburii delicioşi ai ceaiului de iarnă cu care tocmai mă delectez îmi provoacă nostalgie, dar pentru că tu ai menţionat că ai prefera o povestioară veselă, implicit mi-ai trimis o invitaţie la visare, la copilărie.
    Eram micuţă, era iarnă, eram la ţară la bunici – locul pe care astăzi, fericită îl numesc „acasă”- şi făcusem cunoştinţă cu Moş Nicolae- pe atunci, Moş Niculaie. Niciodata nu am reuşit să-l cunosc pe Moş Crăciun (cel de la grădiniţă era parcă prea suspect, într-un an era mai bătrân, în alt an era mai tânăr, barba parca era „prea” falsă, burta prea nu ştiu cum, în fine, nu semăna cu Moş Crăciun de la Polul Nord, cel pe care îl vedeam cu toţii în filmele de Crăciun), dar am avut şansa – nefericită pe atunci, dar amuzantă acum- să-l cunosc pe Moş Niculaie, cel adevarat zic. Era un bătrân înalt, cu barbă lungă ( şi îmi parea adevarata!), era îmbrăcat – şi acum ţin minte- cu un cojoc maro cu dungi albe pe margine, iar pe cap avea o căciulă gri din blană de miel, în mână un băţ şi în spate un sac. Şi mă pomenesc plângând de frică, în braţele bunicuţei mele dragi, odihnească-se în pace, pe care o ţineam strâns de după gât, iar Moşu’ ăsta nesuferit mă certa că am fost rea ( bine, eu în fond, am fost un copil cuminte, poate doar o afurisită mică, eram prea curioasă şi voiam să ştiu tot..poate de-asta mai faceam rele, dar totul în scopul unei mai bune cunoaşteri, să ne înţelegem! ) Şi îmi amintesc că, sughiţând, printre lacrimi, o dojeneam pe bunica de faţă cu străinul acela, spunând-i „Da’de ce ai lăsat pe omu’ ăsta să intre la noi în casă?!!” ( frază care a rămas şi până astăzi în memoria membrilor familiei). Moşu’ atunci a început să râdă, a scos o pungă cu dulciuri din sacul lui şi a plecat, ameninţând că va veni şi la anu’.

    Dacă mă crezi, eu care eram tare suspicioasă şi am reuşit să demasc toţi Moşi Crăciunii, nu am putut afla nici până astăzi cine era acel om. Totuşi, cine era? Un membru al familiei, poate chiar bunicul meu? Dacă nu el ( nu de alta, dar nu purta barbă), atunci altă persoană? Mai traieşte? Părinţii mei nu au vrut niciodată să dezvăluie acest mic mister, nici măcar acum, după 20 de ani. Dar poate că e mai bine aşa, e mai bine pentru sufletul meu, e mai bine să cred că am trăit în viaţa mea banală un moment cu adevărat magic şi l-am cunoscut pe Moşul cel real!

    Mulţi pupici şi spor în continuare la lectură. Să te înveseleşti cu poveşti fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) sa stii ca si eu ma uit asa, mai ciudat la bradutii aia foarte mici :)). sunt foarte draguti ei, dar sunt prea mititei ca sa prinsa spiritul Craciunului.

      cred ca palirea asta a sarbatorilor e pretul platit pentru maturizarea pe care o doream asa de tare cand eram pusti. prea ne laudam ca vrem sa crestem mari!

      :)))) saraca de tine! eu am ramas cu sechele numai de la faptul ca Mos Craciun m-a tinut de mana in timp ce cantam o colinda. am zis ca mor acolo, nu alta :)).

      chiar asteptam sa-mi spui despre cine e vorba, nu ma asteptam la asa final! te pomenesti c-o fi fost chiar Mosul!!! :)

      Ștergere
  8. "Daca nu, nu mai adaug!" ... :))))) Esti haioasa tare! :D
    Felicitari pentru pragul atins, sa ne vedem cu bucurie si cand se va dubla, se va tripla acest numar... on and on!
    Nu ma voi inscrie (eu cam castig cand ma inscriu :P si vreau sa las si altor fete prilejul de a se bucura) dat te voi sustine cu share pe Fb! ;)

    Kisseeeees!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) eu am fost sincera. daca se poarta lumea frumos, ma port si eu. la cate inscrieri au fost ieri, e posibil si-al treilea premiu :)).

      eu speram sa iti citesc si tie povestea, poate te razgandesti :)).

      Ștergere
  9. Yey!Sunt prima!
    Daca stau sa ma gandesc,mi-e greu sa aleg doar doua amintiri frumoase de Craciun.Imi aduc aminte totusi o amintire inedita,din seara de Ajun.
    Prin clasa a noua,prietenele mele erau inscrise la Cercetasi si au pornit cu colindul,doar ca nu prea le primea lumea si asa s-au gandit sa treaca pe la prieteni,ca noi sigur le primeam.
    Le-am spus alor mei,am vrut eu singura sa fac prajiturele ca in filme si le-am asteptat.Doar ca nu au venit doar ele,ci au adus si niste baieti mai grasuti cu ele,care,dupa tot frigul indurat si mersul pe jos,s-au napustit si-au mancat toate dulciurile de pe masa,de au speriat-o si pe maica-mea si au baut cat vin fiert au putut :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prima :)).

      :)) bine ca ati avut rezerve. asa i-am adus eu o trupa intreaga mamei la locul de munca! saraca, a scos bomboanele de pom pe care tocmai le cumparase :))).

      Ștergere
  10. Numele Daniela Ionela Iorga
    share https://www.facebook.com/daniela.iorga/posts/813675732009160
    Intamplarea este de anul trecut,cand copiii nostrii fiind deja marisori si nu pre mai credeau in existenta Mosului,iar noi le-am pus cadourile sub bradul impodobit,iar ei le-au luat si in timp ce le despachetau cu mare fericire, a aparut tatal lor deghizat in Mos Craciun.Ei se uitau cu uimire,iar Mosul le-a spus ca a venit sa le ia cadourile inapoi din cauza ca nu au avut incredere in existenta lui.Jale mare pe copii,nu stiau cum sa isi mai ceara scuze si ce poezii sa ii mai spuna ca sa il induplece pe Mos! Mosul(tatal lor),milos din fire si-a ridicat masca si le-a spus copiilor adevarul ,cu conditia sa nu mai influenteze alti copilasi mai mici,asa cum si ei au fost influentati de altii.Intelegerea fiind facuta,le-am facut fotografii cu mosul,apoi l-au dezbracat pe Mos si s-au imbracat si ei si s-au fotografiat.Drept dovada stau si acum pe facebookul meu fotografiile de anul trecut,cu copii si mosul si copii-Mos Craciunei :). Multumesc frumos Alina pentru sansa acordata.Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) vai, vai! ce mutrisoare or fi facut! ai reusit sa ramai serioasa pana la final? :)) eu nu cred ca as fi putut sa nu zambesc pe sub mustati.

      Ștergere
    2. pff,daca ai sti cat de greu mi-a fost sa ma abtin,norocul meu a fost ca eram ocupata cu facutul pozelor,pt clipe de neuitat :) Anul acesta ne tot intreaba ce surprize nastrusnice le mai pregatim :)

      Ștergere
  11. FB: Daniela Gabriela Ionescu
    Share: https://www.facebook.com/daniela.ionescu.315/posts/751838998238396?pnref=story
    Amintiri frumoase sunt cele in care ne duceam la sanius cu colegii de scoala si cu alti copii din sat pe un derdelus aproape de casa. Asta se intampla mai mult in weekend. Ne uneam saniile si iesea un fel de tren. Pana ajungea trenuletul jos se mai dezechilibrau saniutele si erau copii pe jos. Era frumos si nu simteam nici frigul, nici faptul ca stateam toata ziua si ne era foame sau ca aveam ghetele ude.
    O alta amintire e atunci cand eram mici - in scoala primara. Ne-am dus cu familia in vizita la o matusa. Am stat vreo 2-3 ore pe acolo si cand ne-am intors era bradul deja facut. Am fost foarte uimite eu cu sora-mea de cine putea sa ne faca bradutul. Mama a zis ca mos Craciun l-a facut. Oare asa de repede putea sa-l faca, fiind in varsta si el si neavand asa multa putere? La cativa ani ne-am dumirit noi si l-am banuit pe bunicul care statuse acasa.
    Multumim pt concurs si sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si noi eram cu trenuletul, dar eu eram mai tematoare din fire si-mi dadeam drumul numai de la jumatea pantei :)).

      si la mine s-a ocupat bunicul de pom in vreo doi ani si nu intelegeam de ce bunicul se poate intalni cu Mos Craciun si eu nu trebuia sa apar neanuntata :))).

      Ștergere
  12. like :nicoleta ciocoiu
    share :https://www.facebook.com/nicoleta.ciocoiu.9/posts/607711619335605?pnref=story
    Craciunul a fost intotdeauna, la noi in familie, cea mai frumoasa sarbatoare si cel mai asteptat moment al anului. Am reusit sa pastram cu totii acelasi entuziasm si sa ne bucuram la fel de mult de aceste zile sfinte, in care reamintim de lucrurile simple, dar atat de importante, care ne fac viata frumoasa: masa de Craciun in familie, bucuria de a primi si oferi daruri celor dragi si linistea care ne inconjoara, inevitabil, in aceasta perioada a anului. Intotdeauna am petrecut Craciunul in familie si ne am bucurat de fiecare moment alaturi de copii ,am mers la sanius ,am facut oameni de zapada ,ingeri , ne am batut cu zapada astea sunt amintirile de care imi aduc aminte cu drag ...

    RăspundețiȘtergere
  13. FB: Dulce Ale, share:https://www.facebook.com/dulce.ale.5/posts/776193209121088?pnref=story. Toti asociaza Craciunul, in primul rand, cu cadourile, iar eu nu fac exceptie. Insa, din pacate, sunt cam mofturoasa, iar dorintele mele sunt cam greu de ghicit si/sau de multumit. Nu mi doresc lucruri scumpe, ci doar lucruri cu care rezonez si care mi fac placere: o carte buna, un CD cu muzica deosebita, o bijuterie handmade. Nu prea pot fi suprinsa placut, recunosc. Desigur, multumesc frumos pentru darul primit, dar...nu prea am fost lasata fara cuvinte. Cu o singura exceptie: cum doi ani, de Craciun, a poposit in casa mea, nu chiar legat cu funda :), un bichon alb, absolut superb, pe care l am adoptat. Pot spune ca el este cel mai reusit cadou de Craciun primit! In incheiere, dragelor, va urez sa primiti cadori inspirate si daruite din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo! cadou cu sufletel :). inseamna ca a crescut de atunci, sper sa te bucuri de el cat mai mult timp :).

      Ștergere
  14. FB:Janeta Ivan
    Share:https://www.facebook.com/janeta.janet.9/posts/355104221280819
    Offfff o amintire legata de craciun este de acum 22 de ani cand a fost cel mai minunat craciun pentru ca am petrecut in trei eu ,sotul si printesa noastra si de atunci la noi craciunul este magic pentru ca ne aduce bucurii si multe zambete ,o cheama Cristina si avem de doua ori momente de bucurie ,anul acesta vom fi si cu nepotica pe care nu o mai vazusem de 10 ani , un alt moment de bucurie si un craciun cu multe daruri si multa fericire pe chipurile celor dragi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa va traiasca si fata si nepotica si sa aveti sarbatori frumoase! :)

      Ștergere
  15. FB:Ene Maria, share:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=326791664175570&id=100005342163092&pnref=story Cea mai draga amintire legata de Craciun este cea de anul trecut, cand s a reunit intreaga familie. Copiii mei lucreaza in orase si in tari diferite, sotul meu este in permanenta plecat, asa ca s a reusit o mare performanta. Am serbat cum se cuvine, in sanul familiei, cu sunet de colinde si clopotei.Nepretuit!

    RăspundețiȘtergere
  16. FB Lacra Lacry
    share: https://www.facebook.com/lacra.lacry.7/posts/887123134654176?pnref=story
    Buna. O amintire frumoasa a fosta cum trei ani, cand dupa multa vreme i-am avut alaturi la masa de Craciun pe parintii mei (ei fiind plecati de multa vreme). A fost un Craciun de basm, cu pom imbodobit in seara de Ajun, cu colinde cantate, cu masa imbelsugata.. Am simtit din nou in sufletul meu acea bucurie pe care o aveam cand eram copii acasa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai putut sa simti o asemenea bucurie puternica, deoarece se intampla mult mai rar dupa o anumita varsta. si-ti doresc sa o mai simti cat de curand!

      Ștergere
  17. https://www.facebook.com/gradinariu.larisadelia/posts/761547713880806?pnref=story
    fb:Mardare Larisa Delia
    Cel mai frumos Craciun a fost acum 7 ani, a fost primul meu Craciun impreuna cu actualul meu sot, am fost la munte impreuna cu 12 prieteni si am petrecut ff bine, am facut foc de tabara, am mers pe partie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi amintesc un Craciun in care nu imi permiteam un bradut si am primit unul...artificial, insa superb! Alb, cam de un metru 70 cm, extrem de frumos! Am iubit acel bradut si inca il am! inca tin la el...are o valoare sentimentala foarte mare! Iar pentru ca bradutul sa aibe haine noi, am primit si foooarte multe globulete, beteala..albastre, rosii, mici, mari - superbe! Ce nu avusesem eu niciodata pana la vreo 18 anisori:D
    Inca am aceste decoratiuni si le folosesc cu drag, desi in fiecare an tot mai cumpar cate ceva - nu pot sa stau departe cand vad atat de multe decoratii sclipitoare!!!
    Cred ca acel Craciun a fost cel mai frumos si cel mai special din perioada adolescentei!

    Numele cu care te urmaresc pe FB: Loredana Manciu
    Share concurs: https://www.facebook.com/loredana.manciu/posts/10205626629451539?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul ca un Craciun fara brad isi pierde foarte mult din farmec. si daca are valoare sentimentala,iti doresc sa-l impodobesti mult timp de-acum incolo! :)

      Ștergere
  19. UNDE ESTE CRACIUNUL DE ALTA DATA?? Acela în care eram copil și trăiam cu emoție și bucurie în suflet venirea lui. Suntem prea ocupați, prea stresați, timpul parcă trece mai repede și am uitat esența acestei sărbători? Am închis ochii și am văzut momentul în care eram alături de surorile și fratele meu, în seara de Moș Ajun și împodobeam bradul și îi cântam „O, brad frumos” și cu ce emoție așteptam Moșul, și parcă am simțit mirosul de cozonac, prăjituri și sarmale. Crăciunul înseamnă înainte de toate iubire, speranță, zâmbete, bucurie, este magic. În această noapte dorințele noastre prind aripi și trebuie să credem cu tărie în ele. În noaptea de Crăciun minunile chiar au loc, pentru că în acele momente suntem altfel, ne permitem să sperăm în ceva mai bun pentru noi.
    Anul acesta o să retrăiesc Crăciunul, emoția și bucuria lui prin ochii fetiței mele, pentru că ea va reuși să îmi redea toate aceste momente prin zâmbetul și inocența ei.
    „Nu este nimic mai trist pe acest pământ decât să te trezești în dimineața de Crăciun și să nu mai fi copil – măcar în suflet” (Erma Bomberck).
    Îmi doresc ca acest Crăciun să fie pentru noi toți, magic… de poveste.
    de Victoria Rosia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am ajuns la concluzia ca daca-i privesti pe cei mici, cu inocenta lor si cu nerabdarea cu care-l asteapta pe Mosu', aproape ca poti simti exact la fel momentul :).

      Craciun fericit!

      Ștergere
  20. Nici eu nu ma inscriu, insa profit de ocazie ca sa te felicit pentru reusita si sa-ti doresc sa nu treaca mult pana vei mai adauga o mie de fani :)

    RăspundețiȘtergere
  21. fb:berzantu alina
    share:https://www.facebook.com/berzantu.alina/posts/10202960762688060?pnref=story

    cea mai frmuoasa amintire o am din clasa a 8 a.Atunci mos Craciun mi-a adus prima chitara,chitara la care canta copii mei.

    RăspundețiȘtergere
  22. O amintire frumoasa legata de Craciun pe care mi-o amintesc cu drag..s-a intamplat acum cativa ani cand era studenta si cam fara sa vreau de sarbatori am fost nevoita sa ma intorc acasa.Eram destul de suparata pentru ca pierdusem legatura cu vechii prieteni si deja imi imaginam cat de plictisitoare vor fi acele sarbatori.Insa lucrurile nu am stat deloc asa si pe langa faptul ca am avut niste sarbatori foarte frumoase,l-am cunoscut si pe viitorul meu sot in acele zile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca a iesit cum nu se putea mai bine, iar Mosul a stiut ce sa-ti aduca :).

      Ștergere
  23. Fb Anca Haba,share https://www.facebook.com/ank.haba/posts/827384357307924

    RăspundețiȘtergere
  24. pe parcursul anilor care au trecut destul de foarte multi ani pot scrie foarte multe despre frumoasele povesti de craciun in familia mea care era cu 5 copii,patru ai mei si a cincea de la casa de copii finca eram o asistenta maternala si practic am crescut tot eu deja are 16 ani si o cresteam de la varsta de ub an si doua luni,sigur cele mai frumoase amintiri se petrec de sarbatori cum ne pregateam fiecare stia ce are de facut baieti faceau cumparaturile si cu mine,iar acasa fetele faceau curatenie si la impdobitul bradului erau toti cinci,iar eu prin bucatarie cu prajturile si mancarile unde mai veneau si imi dadeau o mana de ajutor,erau cele mai fericite clipe si pentru mine si pentru copiii mei,iar a doua zi plecau cu colindatul care era pasiune baietilor de multe ori si fetele voia sa mearga dar le erau rusine,fetele mergeau cu saniuta pe dig.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca era mare agitatie si mult entuziasm in casa ta cu atatia prichindei :).

      Ștergere
  25. SHARE: https://www.facebook.com/budoi.catalina/posts/1023432477672975?pnref=story
    FB: Gabriela Catalina: https://www.facebook.com/budoi.catalina


    Muultumim pentru acesta minunata ocazie.. Pai zic, sa incepem...
    In ajunul Craciunului pe 24 decembrie, cred ca acum 8 ani.. cam asa..
    Am mers la cumparaturi.. ca mai aveam cate ceva de luat.
    In timp ce asteptam in fata magazinului PLUS (atunci), acum LIDL, asteptam sa ma intalnesc cu ai mei sa facem cumparaturile necesare. In timpul cand asteptam ca membrii familiei mele sa vina sa ne intalnim, erau foooooooarte multi oameni acolo, care venisera si ei tot pentru a face cumparaturi. Nu inteleg de ce, (desi cred ca da) o catelusa mica, parasita, a venit tocmai langa piciorusele mele, si nu la altcineva, dintre atatia oameni, uitandu-se la mine cu ochisorii umezi, implorandu-ma parca sa o iau in brate; am vorbit cu ea.. am mangaiat-o.. si au venit ai mei intre timp.. am intrat, am facut cumparaturile, si dupa, cand am iesit.. nici nu ma gandeam din multimea care era.. a reaparut iar intre picioarele noastre.. si bineinteles ce credeti?! chiar daca aveam atunci acasa foarte multi catei.. nu m-a rabdat sufletul sa o las acolo si am luat-o in san.. la caldurica, si am dus-o acasa.. Pentru mine este una din cele mai frumoase intamplari de suflet.. acum, Betty.. e la noi, e o fetita extrem de jucausa, inteligenta, canta.. "vorbeste"cu noi.. si este o fetita minunata... si ea si "sotul"ei Zuzu, si baiatul ei Ursu ca da, sunt o intrega familie !!!
    Am povestit si o sa povestesc intodeauna aceasta minunata poveste , pentru ca este povestea mea de Craciun de suflet! O iubesc! Si pentru ca iubesc animalele de mor.
    Ei ne aduc mereu zambetele necesare in viata noastra!

    Muuultumim tare mult pentru frumosul concurs!



    Si cum mai am dreptul la inca o poveste! Multumesc frumos!
    Se intampla acum ceva ani, cand eram putin mai mica.. o povestesc acum pentru ca este o amintire care mi-a ramas in suflet.
    Imi aduc aminte ca aveam musafiri (niste rude), si eram in sufragerie, si pomul de Craciun era impodobit undeva in bucatarie.
    Si stateam si asteptam cu drag sa vina Mosul.. pentru ca era ora cand eu consideram ca trebuie sa vina :)) se facuse seara si-mi doream tare mult asta. Si fie vorba intre noi copil fiind imi doream sa vada si verisorii mei ce primesc eu de la Mos.. :)))) oricum au primit si ei ceva, (din ce stiu), si, am zis sa ies... dupa atata asteptare :)) cand am iesit din camera si am mers spre bucatarie la brad.. si cand ce sa vedeti??? Mare surpriza... : Cadoul era deja sub brad.. am ramas.. :O ma gandeam cand a ajuns asa repede, si cand l-a si pus asa repede sub brad, fara sa aud vreun zgomot.. dar placerea a fost extrema, am pimit o gentuta mica, cu un ruj mic, si machiaje.. (din ce-mi aduc aminte), dar credeti-ma ca bucurie mai mare ca aia nu a fost... Mosul sau moasa mea (adica mama), nici acum nu stiu cum a ajuns ea pe furis sa-mi aseze cadoul sunt brad.. dar deh, doar ei parintii stiu asta, sau pardon.. doar el Mosul... atat! :))

    Pupici.. si muuuuuuultumim frumos pentru acest minunat concurs !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) deci acum are si familie! sa-ti traiasca catelusii :).

      :)))) si eu ma tot miram cum stie Mosul sa vina fix cand eu nu eram prin preajma :))). si numai adultii se intalneau cu el!

      Ștergere
  26. Amintiri.. Am atâtea amintiri frumoase legate de Crăciun. Cred că este una dintre cele mai frumoase sărbători și mă bucur să fiu mereu acasă, înconjurată de cei dragi. O să îți povestesc o amintire hazlie, de care imi aduc aminte mereu.

    În fiecare an, îmi propuneam să stau trează, să îl prind pe Moșu lângă brad, să-i aflu identitatea și să-l rog să-mi lase mai multe cadouri. Bineînțeles, adormeam dusă până dimineața. Când aveam vreo 7-8 ani (iar am adormit..of course :)) ), dar m-am trezit cu grijă pe la 5 dimineața, mi-am luat perna și m-am culcat sub brad, lângă cadouri. Deși sunt curioasă de când mă știu, nu am tras niciun ochi în punguțe și am așteptat să se trezească toată lumea :) Poate nu mă credeți în totalitate, dar ai mei pot confirma :))
    Felicitări din suflet, Alina, pentru toate realizările! :*
    https://www.facebook.com/irinabijoux/posts/705379389569264?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))))) eu pateam de Paste sa ma trezesc in toiul noptii si sa cer la toaleta :))))))). era ca un facut: doar in noapte de Paste ma apuca si odata am vazut cadorile in cos si ouale rosii, dar am tulit-o la loc in pat de frica sa nu vina Iepurasul sa ia tot ce adusese :).


      multumesc :)

      Ștergere
  27. Felicitari, Alinush! Cica primii 1000 sunt mai greu de facut, restul vin de la sine :)) (eu nu pot sa zic ca am observat sa fie asa, dar ma rog :D). Nu ma inscriu, te felicit doar. Si ajut cu un share, ca stiu cat e de greu sa raspandesti "vorba" ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :). da, sunt curioasa. am mai auzit faza asta, dar nu cred eu ca-i chiar asa :)))).

      Ștergere
    2. Cea mai frumoasa amintire de Craciun este legata de sotul meu, ne-am intalnit la o petrecere de Craciun 2008, am petrecut Craciunul impreuna si am ramas impreuna! Am o prietena care zice, ca el a fost cadoul meu de la Mos Craciun !!!! :D

      Ștergere
    3. Am uitat sa las linkul:

      www.facebook.com/crina.buica/posts/971328942896739

      Ștergere
    4. pai sa stii! a stiut Mosul ce s-aduca :)).

      Ștergere
  28. Un concurs minunat,poate voi avea noroc am dat like cu numele Balaban Violeta,
    de multe ori am petrecut Craciunul in familie,dar de o vreme il petrecem la nasii,unde avem ocazia sa ne bucuram de zapada de partie si de adrenalina,obisnuim sa pregatim mancarurile traditionale care ne plac cel mai mult,sarmalute,salata boeuf,cozonac etc. va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
    https://www.facebook.com/vyoleta.vyoo/posts/803462863051441

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inseamna ca te pregatesti de zapada si de petrecere :). sarbatori fericite!

      Ștergere
  29. FB: Deni Ifrim
    Shared:https://www.facebook.com/denifrim/posts/690450401053865?pnref=story
    Acum cativa ani am primit un inel de la iubitul meu, care mi-a devenit sot:)..si am fost foarte emotionata...era un fel de logodna...dar era prea timid si a zis sa mi-l dea de Craciun

    RăspundețiȘtergere
  30. fb: Ana-Maria Gurgu
    https://www.facebook.com/Dulcikanik1.veve/posts/910750105622031?pnref=story
    Cea mai frumoasa amintire de Craciun a fost acum multi ani, eram copil... cred ca aveam putin peste 10 ani si tin minte ca i-am scris Mosului ca imi doresc un soricel de plus cum vazusem eu intr-un magazin si ii scrisesem exact care magazin cum arata si toate cele. Dupa ce ii dau scrisoarea tatei sa o puna la posta la o zi doua merg sa-mi revad cadoul visat si ajung in magazin. Ce sa vad? Soricelul nu mai era, atat de dezamagita am fost...m-am intors acasa suparata mai ca plangeam si ii spuneam tatei si mamei ca cineva a luat soricelul si Mosul nu mai are cum sa mi-l aduca. Incercau sa ma linisteasca ai mei cu replici gen "O sa-ti aduca Mosul altceva mai frumos" etc. Si bineinteles ca mi-am luat gandul de la ce-mi doream astfel incat ca in dimineata Craciunului cu greu m-au convins ai mei sa vad daca a venit Mosul... si cand ajung langa brad, ghici ce? Soricelul meu era intr-o punga de cadou impreuna cu cateva dulciuri. Cred ca acesta a fost pt mine cel mai frumos moment de Craciun. Da si soricelul inca il pastrez desi au trecut peste 10 ani de atunci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost scris ca soricelul sa fie al tau :).

      si eu eram dusa in prospectare sa vada maica-mea ce-mi place si ce-mi doresc! intr-un an am pus ochii pe o jucarie bebelus intr-o salopeta albastra, o mai am si acum :).

      Ștergere
  31. FB. Roxana Popa Raducu

    https://www.facebook.com/roxana.p.raducu/posts/813263688714808?pnref=story

    Amintirile mele legate de Craciun ma intorc in copilarie, in casa bunicilor unde totul era minunat...nu pot sa povestesc asta pentru ca ..mi-e prea greu azi cand ei nu mai sunt. Pe vremea aceea mersul cu colindul prin sat era cel mai frumos lucru posibil. Dar cel mai bine imi amintesc de un Decembrie 1989 , pe vremea aceea aveam doar noua ani si pentru prima data am simtit un fior de speranta, libertate si emotie.. atunci am auzit si de Craciu ... caci pana atunci Craciunul parca fusese furat de Greench;de atunci in fiecare an simt fiorul Craciunului si ma bucur de beculete, libertate si uit de grijile zilnice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu aveam 4 ani la Revolutie, dar imi aduc aminte bine de foarte multe lucruri. si, tot asa, pe vremea aceea aveam oameni dragi in jur, care acum nu mai sunt :(.

      Ștergere
  32. FB like: Adina Gavriloi
    Share: https://www.facebook.com/adinamirabela.gavriloi/posts/815017641874567?pnref=story
    Un Craciun frumos avea loc pe la varsta de cativa anisori cand eram la bunici si masa era plina de preparatele bunicii si aveam brad natural impodobit si foc in soba care duduia...A venit Mosul, cel real cum credeam eu si i-am spus cu mari emotii o poezie.Si am primit o papusa minunata, baiat, cu ochi albastri si par cret si roscat.Am pastrat-o pana acum 2-3 ani si a fost cea mai iubita jucarie a mea.Cred ca nici un Craciun nu mi-a mai adus mai multa bucurie, de atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu mai am jucarii de la Mosu, dar pe el in persoana l-am cunoscut numai la gradinita, pe la serbari :).

      Ștergere
  33. Buna multumim de concursul asta minunat.O amintire frumoasa de Craciun?....Pai pe 27 decembrie m-am casatorit,cel mai frumos Craciun pot spune :) Un an minunat a fost 2000 pentru ca tot atunci in acel an pe 29 decembrie am botezat prima noastra finuta si nu a fost ultima.S-au primul Craciun al fetitelor noastre,ce este mai frumos decat sa_ti privesti copii langa primul lor bradit.
    share:https://www.facebook.com/banu.elena/posts/820872251297892?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite, bunicii mei s-au casatorit in preajma Craciunului :). e cu noroc!

      Ștergere
  34. Numele cu care am dat like Elena Banu scuze uitasem :(

    RăspundețiȘtergere
  35. Am dat like cu numele Vanyna Bodea.
    share link : https://www.facebook.com/vanyna.bodea/posts/804512139616552?pnref=story
    Am avut mereu sarbatori frumoase,as avea vreo doua povesti mai haioase de spus,dar o sa ma rezum doar la una : prima intalnire cu Mos Craciun la mine acasa( si ultima ).Povestea dateaza de vreo...hm (OMG!N-am cum sa fiu asa batrana!!!)...sa fie vreo 18-19 ani ( aveam in jur de 6-7 ani).In ajunul Craciunului era lege : bunica pleca cu noi ( cu mine si fratele meu ) la vecina ca sa aiba timp Mos Craciun sa imbrace bradul si sa-l duca in casa,impreuna cu nelipsitele cadouri,dupa care venea vecina ( aveam varste apropiate ) la noi pana ajungea si Mosul ei.Deh,traditii :D .Doar ca in anul acela...trecand pe sub geam si vazand beculetele din brad aprinse,am intrat ca o vijelie in casa anuntand-o pe mama (cat m-a tinut gura) ca a venit Mos Craciun.Mami doar a ras,dar eu n-am bagat-o in seama si m-am repezit in camera ca sa vad ce cadouri am sub brad,cand,soc si groaza : Mos Craciun era acolo,in camera,in fotoliu,langa brad!!!M-am oprit in mijlocul camerei si ma holbam la el ( imi aduc aminte de parca ar fi fost ieri) .Imi era atat de frica de el incat inghetasem .Nu pot sa-mi explic de unde venea frica asta,la fiecare serbare de Craciun venea si Mosul,deci nu-l vedeam pentru prima data,dar sa-l vad acolo,in casa mea,a fost ceva de nedescris.A incercat sa ma faca sa-i spun poezii,cantecele,dar stateam doar la mami in brate si ma uitam inspaimantata la el.Au incercat si cu : "Uite,lui Vali (fratele meu) nu-i este frica si e mai mic decat tine,el ii spune poezii si o sa primeasca daruri.Tu nu vrei daruri?" Dar nimic nu m-a putut face sa ma destind asa ca pana la urma ( dupa ce l-au scos pe fratele meu din sac de n ori :)) ),Mos Craciun mi-a lasat darurile sub brad si a plecat.Dupa ceva timp am avut curaj sa ma uit sa vad ce cadouri mi-a adus ( nu le mai uit niciodata : un joc Piticot,o papusa Barbie si un iepuras roz,cu urechile in dungi albe si negre si cu puf in mijlocul capului :)) ) .Nu pot sa-mi explic nici pana azi de ce mi-a fost asa de frica de Mos Craciun,dar stiu ca le-am spus alor mei ca daca ei promit ca nu o sa-i mai dea voie lui Mos Craciun sa intre si sa stea la noi in casa,si eu promit ca voi fi cea mai cuminte fetita :)) .
    Acum,ca am terminat cu povestea mea "horror" de Craciun,da-mi voie sa te felicit si eu pentru mia de like-uri si sa-ti urez la cat mai multe :).
    Te pup :* ( sunt tot pe aici,doar ca nu mai comentez asa mult :D )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite-asa ma lua pe mine bunica-mea sa cutreieram orasul, timp in care maica-mea, bunicul si strabunica pregateau tot. problema era ca noi doua veneam prea repede inapoi :)) si pregatirile erau in toi, asa ca mergeam la mine in camera si ma uitam pe geam, la dealul din fata si eram convinsa ca pe-acolo o sa vina Mosu cu sania lui :)). eu de fapt vedeam farurile de la masini :)).

      eu aproape ca am lesinat de emotie la gradinita la o intalnire de-asta cu Mosu, asa ca daca-l gaseam in casa, probabil ma ascundeam :)))).

      multumesc! te mai astept ;).

      Ștergere
  36. fb.pop aurelia,share.https://www.facebook.com/pop.aurelia.5/posts/686723261434806?pnref=story,Eu cu siguranta particip cu placere cele mai multe amintiri am din perioada sarbatorilor find o mama cu 4 copii am multe amintiri legate de sarbatori mai ales de mos nicolaie cum asteptau cadoul de la mos nicolaie fiecare isi curatau cizmulitele si puneau sub geam ca dimineata sa aiba fiecare cadou placerea si bucuria se vedeau de pe fetele lor cu cata bucurie asteptau pe mos nicolaie.Pentru mine era o placere si bucurie ca le puteam face la fiecare pachetele pentru mos.

    RăspundețiȘtergere
  37. FB. Lucica Lazar
    Share. https://www.facebook.com/lucica.lazar/posts/663540333766210?pnref=story
    Am multe amintiri legate de Craciun,dar totusi aleg una :)
    Acum 3 ani cand am venit din Spania si mi-am vazut pentru prima data nepotelul de 1 luna si 2 saptamani,l-am luat in brate si am simtit ca-l voi creste eu si ii voi fi ca o mama.A doua zi l-am luat la mine pentru botez,de atunci sunt 3 ani si il cresc eu.Deci ce-am simtit a fost adevarat.Nu-mi mai trebuia alt cadou.
    Multumim pentru concurs! :-*

    RăspundețiȘtergere
  38. nume fb: Anca Gabriela Lupu
    link share: https://www.facebook.com/anca.gabriela.9400/posts/757410304328666?pnref=story
    O amintire frumoasa de Craciun...pai.. am multe,dar cred ca cele mai frumoase amintiri sunt cele legate de Craciunul in familie. In fiecare iarna, pana la varsta de 17 ani, petreceam Craciunul la bunici alaturi de parintii mei. Era frumos cand toti aveam cate ceva de facut, cum bunica facea cozonaci in cuptor pe lemne, mama facea sarmale, bunicul si tata impodobeau bradutul, iar seara, mergeam la colindat la rude, prieteni de familie, ajugeam acasa abia a doua zi . Amintiri frumoase, de care imi amintesc cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu acum realizez ca mi-am petrecut mereu Craciunul acasa, n-am fost niciodata in deplasare. doar ca pe vremuri ne strangeam mult mai multi...

      Ștergere
  39. fb....elena cioran....linkul de share,,,https://www.facebook.com/elena.cioran.52.......cea mai frumoasa amintire a mea de craciun nu stiu ca am foarte multe amintiri frumoase ,dar una pe care nu o sa o uit niciodata a fost in anul 2009 ,nu o sa uit niciodata privirea parintilor mei fiind in etate tata 77 mama 75,care au crezut ca o sa moara si nu o sa si mai vada fata niciodata (sora mea plecase in Spania la munca in 2006 acolo a gasit un baiat sau placut si au rams impreuna ).asa cum stateam noi la masa de craciun au venit si ei (noi stiam dar am vrut sa le facem o surpriza parintilor)va dati seama ce bucurie pe chipul parintilor mei care nu isi vazuse fata de 2 ani de zile!

    RăspundețiȘtergere
  40. o amintire de craciun,,,,,,,,Ca tot omul am avut si zile bune si rele in viata de zi cu zi,nu stiu in ce an in perioada craciunului nu aveam nici bani de paine da sa mai vina si mos craciun fiind singura cu doi copii ...fata mea cea mica avea vreo 3-4 ani ,ea jucandu-se in spatele blocului a gasit 10 lei ,adica 1 leu acum,,,,venea cu ei strans in mana si striga cat o tinea gura uite mami banii de paine,,,,nu o sa uit cat oi traii acele clipe,,,,DUMNEZEU EXISTA,,,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :( desi am mai avut lipsuri, nu am trait un asemenea moment si-mi pare foarte trist :((. iti doresc sa nu ti se mai intample niciodata asa ceva si sa te bucuri doar de sarbatori frumoase!

      Ștergere
  41. Felicitari pentru cei 1000 de fani! E o vorba "Si cand ne va fi mai greu, sa ne fie ca acum" dar am s-o modific, "Si cand numar de fani se vor tripla, sa ne incanti cu aceleasi postari savuroase!".

    Cea mai frumoasa amintire de Craciun a fost acum doi ani. Am venit acasa de la facultate si ca intotdeauna bunicul m-a asteptat la gara sa ma ia. Avea ochii in lacrimi caci stia ca eram in depresie. Trecuse un an de cand ai mei divortasera, ambii se debarasasera de mine, unicul copil de parca as fi fost un gunoi caci si asa nu m-au crescut ei. Priveam pierduta pe geam in timp ce ma macinau amintirile ca voi petrece iar Craciunul fara ai mei, dar bunicul incerca din rasputeri sa ma faca sa mai simt mai bine dand volumul mai tare la radio [tin minte ca erau colinde la Magic Fm]. Ma uitam pe geam si plangeam pentru ca devenisem atat de invizibila. Imi aduc aminte zambetul bunicii cand m-a vazut la usa cu trolerul in mana, plangeam ca eram o epava si ea plangea ca sufeream... m-a imbratisat si am simtit ca aveam nevoie de o imbratisare. In seara aceea nu am mai fost buna de nimic, dar noaptea am stat in pat ascultand muzica si intrebandu-ma in ce directie o iau... stiam ca aveam nevoie de ei in jurul meu sa redevin ce eram. A doua zi am facut diverse bucate, i-am povestit despre relatia pe care o aveam, si am uitat pur si simplu de gandurile negative. Seara cand am impodobit bradul cu ea, mi-am adus aminte ce frumos e sentimentul sa impodobesti bradul, caci nu mai facusem asta de 2 ani din cauza ca eram la facultate. Tin minte ca dupa impodobit s-a lasat cu o sesiune de poze, glume si multa voie buna, iar bunicul ne-a prins in fapt cand a venit de la munca. Nu o sa-i uit vreodata privirea fericita, radia de fericire cand ne-a vazut zambind si razand.
    Nu-mi doream cadouri, si totusi am primit de la ei cel mai frumos urs de plus si un inel de aur pe care nu il dau jos niciodata. Evident, ei s-au suparat ca le-am luat prea multe cadouri iar eu ranjeam fericita ca aveau sa citeasca felicitarile si scrisorile ascunse in cadouri. A fost cel mai frumos cadou de Craciun, faptul ca am fost acasa, ca am impodobit bradul, ca am stat la masa in ziua de Craciun si ca am desfacut cadourile impreuna.
    Mi-am incarcat bateriile si am realizat ca nu trebuie sa plang pentru ca unii oameni nu stiu ce sa aprecieze ce au. De atunci nu am mai plans si in fiecare zi de vineri ii trimit bunicii o scrisoare in care ii povestesc orice, caci scriind imi exprim sentimentele mai bine decat as face-o vorbind la telefon cu ea.
    Nici in ziua de azi nu vorbesc cu parintii mei, dar sunt mandra ca am bunicii aproape de mine. Ma bucur ca la cei 23 de ani i-am facut mandri terminand o facultate si avand un job. Le-am aratat ca nu m-au crescut degeaba si ca le-am apreciat munca. Astept cu nerabdare sa merg la bunici impreuna cu prietenul meu... stiu sigur ca va fi un Craciun de neuitat in familie, si stiu ca se vor bucura ca le vin copiii acasa.

    P.S.: Chiar si in ziua de azi, bunica inca mai citeste scrisorile si felicitarile de la mine.

    https://www.facebook.com/AliceDream09/posts/10203511618935633?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!

      m-a impresionat foarte tare povestea ta. nici eu nu mai tin legatura cu tatal meu, asa ca te si pot intelege.
      macar ti-a dat Dumnezeu doi oameni deosebiti, care te apreciaza, care te sustin si pe care iti doresc sa-i ai cat mai mult timp alaturi.

      Ștergere
    2. Am avut nevoie de trei ani sa trec peste faptul ca tata nu ma mai vrea in viata mea dar am realizat ca am langa mine doi ingeri care m-au crescut pana la 20 de ani fara sa ceara ceva in schimb. Ma bucur ca ma intelegi, de obicei oamenii nu inteleg aceasta durere sa nu iti ai parintii aproape. Iti multumesc si te imbratisez cu mare drag.
      Chiar acum ma pregatesc sa plec acasa, avem un autocar de prins si deja ma imaginez acasa langa bunici. Mai mare e geanta pentru ei cu cadouri decat a mea cu haine. :)) Dar stiu ca se vor bucura enorm.

      Ștergere
    3. e bine ca ai reusit sa treci peste.

      :)

      Ștergere
  42. Un concurs interesant. Amintirile mele legate de Craciun sunt cele din copilarie, cand ieseam cu prietenii la sanius si veneam seara tarziu acasa, inghetati bocna, dar atat de fericiti. ACum tinerii, stau pe Fb, nu mai au copilaria pe care eu am avut-o!
    https://www.facebook.com/fairytalela/posts/1525187207750540?pnref=story
    Fb: Ella Pop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai rau era cand aveam de facut lectii pe-a doua zi si noi veneam rupti de la sanius :)).

      Ștergere
    2. ca zapada nu venea de Craciun de obicei pe-aici pe la mine, ci exact cand se termina vacanta :))

      Ștergere
  43. Hi hi.. m-am decis să nu irosesc șansa pe care mi-ai dat-o și m-am gândit să îți mai împărtășesc o amintire dragă.

    Totul începe atunci când m-am decis să fiu și eu Moș Crăciun. Eram prin clasa a 7a, dar nu prea știam cu ce se mănâncă treaba asta. Din bănuții mei, am cumpărat câte o ciocolată pentru ai mei și pentru fratele meu. Am desenat câte o felicitare (ca din partea lui Moșu :)) ) și le-am pus în punguțe. Problema cea mare a fost să le pun sub brad. Le-am ascuns strategic după fotoliu, iar dimineața le-am luat ”surprinsă” că Moșu nu le-a pus sub brad :)) A fost tare comic, dar m-am bucurat enorm de reacțiile alor mei.

    Și așa.. a început cariera mea de Moș :) Bineînțeles, între timp am prins dexteritate, dar și creativitate :D

    share: https://www.facebook.com/irinabijoux/posts/705379389569264?pnref=story
    facebook: Irina Rosianu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ce dragut!

      si mie-mi placea sa fac cadouri, dar n-am planuit asa de fain momentul :)).

      Ștergere
  44. Hmm o amintirea frumoasa... sunt mai multe ... dar imi vine acum in minte primul craciun cand a venit Rares pe lume.. avea 2 luni atunci fost greu pe de o paret dar minunat pe cealalta parte .Un alt craciun frumos ..a fost intr-un an cand am plecat la colindat..ne-am strans o gasca ..de cumnati , cumnate...si copiilor si am plecat sa colindam alti prieteni ,rude.... colindam pe drum.. cand ajungeam la ei , la cei care stateau la casa colindam sub geam ..iti dai seama ce frumos ce auzea o gasca de vreo 10-12 persoane ...cantand la unison...sub geam... amintiri frumoase...speer sa se mai repete figura si anul acesta .

    Fb b-andreia daniela
    share https://www.facebook.com/bandreia.daniela/posts/10205469467715655

    Pupici si sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai trebuie sa va faceti planul si sa va tineti de el, nu mai sunt multe zile pana la colindat :).

      sarbatori fericite! ;)

      Ștergere
  45. Fb:Georgyaa Geoo
    https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=876598455692196&id=100000261480494&pnref=story
    Si acum imi aduc aminte cum tata se costuma in Mos Craciun, batea in geamul casei, iar apoi eu ii deschideam usa si-l invitam in casa. Imi amintesc cum incerca sa-si controleze vocea atunci cand ma intreba ce peripetii am facut in ultimul an si cum ma asculta atent cand ii recitam o poezie. Iar cea mai 'inedita' a fost la 7 ani, cand am
    observat ca Mos Craciun avea aceeasi incaltari ca si tatal meu :)))
    Multumim pt concurs



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))) mi-ai adus aminte de-o poveste a mamei mele: era mica si taica-su s-a imbracat in Mos, dar piticania s-a prins ca Mosul are mainile identice cu ale tatalui ei si ca-s prea tinere pentru un mosneag :)))))).

      fete pe faza, ce mai!

      Ștergere
    2. Tare :))))):*

      Ștergere
  46. Din pacate, pentru mine Craciunul nu mai are savoarea sarbatorilor de altadata. Anul trecut a murit bunica, femeia care mi-a fost ca o mama. In data de 24 telefonul a sunat :( iar pentru ca am plecat la tara in urma noastra a ramas o casa goala, un brad impodobit si niste prajituri uitate pe masa. Stiu in sufletul meu ca ar trebui sa imi revin si sa intru incet, incet in "spiritul" sarbatorilor de iarna, insa pana acum nu am reusit sa imi decorez apartamentul, sau sa ma apuc de cumparaturi de Craciun. Probabil ca si anul acesta voi avea parte de un Craciun trist, pentru ca nu reusesc sa imi revin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :( foarte trist. si noi am avut o pierdere in familie, dar chiar pe data de 16 acum 14 ani, a fost un Craciun trist, fara farmec :(.

      incearca, totusi, sa lasi o urma de lumina in sufletul tau, cu siguranta bunica ta ar dori sa te vada fericita.

      Ștergere
  47. Multumim pentru concursul minunat in prag de Sarbatori !!
    Pentru mine toate Sarbatorile de Craciun sunt minunate,pentru ca iubesc sarbatorile de iarna ! Au ceva deosebit,imi place sa vad toti oamenii cum se pregatesc de aceasta sarbatoare magica,cum roiesc de colo-colo sa cumpere de toate,sa faca curatenie in case,se pregatesc de sosirea copiilor plecati la casele lor si se gandesc ce sa mai pregateasca deosebit, de data aceasta !
    Daca este si zapada,sunt cu atat sunt mai fericita ! Pentru mine sarbatorile de zapada sunt insotite obligatoriu de zapada,omat,nea,luminite colorate peste tot !
    Imi place sa vad orasul imbracat in haine de sarbatoare,colorate si stralucitoare.
    Un Craciun pe care nu il voi uita este cel de acum 4 ani de zile,a fost primul Craciun fara mama mea,dar in acelasi timp,primul Craciun petrecut cu sotul meu ! Datorita lui,sotului meu, am reusit sa trec mai usor peste durerea pricinuita de pierderea mamei si am reusit sa pot sa iubesc in continuare aceasta Sarbatoare Sfanta !
    Sunt foarte fericita pentru ca am reusit sa imi pastrez sufletul de copil,si sa ma bucur din plin de magia acestor sarbatori!!
    Nume FB : Mirela-Liliana Ion
    Link-ul de share este : https://www.facebook.com/burcescu.mirelaliliana/posts/900745609957810?pnref=story
    O zi minunata iti doresc si Sarbatori fericite,alaturi de cei dragi !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciunul e superb cu zapada, dar as vrea sa tina pana in 26 inclusiv :)).

      ma bucur sincer ca ai gasit forta in tine si suportul necesar sa treci peste un eveniment atat de trist si-ti doresc sa ai doar sarbatori fericite!

      multumesc asemenea!

      Ștergere
  48. Felicitari si bafta tuturor cu amintiri frumoase:) Eu nu reusesc sa gasesc in memorie amintiri bune de spus..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pacat, eu voiam sa citesc cat mai multe :).

      Ștergere
    2. Share https://www.facebook.com/vochineci.nikoleta/posts/802330519805495?pnref=story
      Facebook Coman Monika Nikoleta
      Craciunul a fost intotdeauna, la noi in familie, cea mai frumoasa sarbatoare si cel mai asteptat moment al anului. Am reusit sa pastram cu totii acelasi entuziasm si sa ne bucuram la fel de mult de aceste zile sfinte, in care reamintim de lucrurile simple, dar atat de importante, care ne fac viata frumoasa: masa de Craciun in familie, bucuria de a primi si oferi daruri celor dragi si linistea care ne inconjoara, inevitabil, in aceasta perioada a anului. Intotdeauna am petrecut Craciunul in familie. Asa am fost educata si nici nu mi-l pot imaginea altcumva decat in mijlocul familiei.Amintirile frumoase sunt intotdeauna langa oamenii pe care ii iubesti.

      Ștergere
    3. foarte dragut, dar cand te-ai inscris tu, concursul era gata de mult si castigatoarele afisate ;).

      Ștergere
  49. Chiar ai primit comentarii foarte frumoase la concurs. Am fost cred ca printre primele care am citit postarea ta, dar a zis sa nu dau chiar eu navala prima si sa ma inscriu, ci sa mai astept. Au urmat apoi niste zile nebune si super aglomerate si uite asa nu am mai apucat sa inscriu. Multe zile te-am citit de pe telefon si de acolo de multe ori s-a intamplat sa nu pot trimite comentarii. Si apoi m-am gandit ca poate e mai bine ca nu m-am inscris pentru ca eu primisem deja un premiu de la tine care avea legatura cu acest concurs.
    Stiu ca cine se scuza se acuza, dar simteam nevoia unei explicatii :)
    Si ca sa spun totusi si ce aveam de gand sa scriu pentru concurs, despre cea mai draga amintire a mea, care e chiar prima mea amintire legata de Craciun- aveam cred vreo 4 ani si jumate, eram deci marisoara si deja pricepeam eu cat de cat ce inseamna Craciunul. Si fetita cuminte m-am culcat devreme asteptand cu nerabadare a doua zi, dimineata Craciunului cand aveam sa descopar cadourile Mosului si bradul frumos impodobit. M-am trezit insa noapte fiind si am gasit bradutul impodobit si luminand frumos si feeric cu un cadou minunat- o trusa de doctorita. Am coborat timida din pat si uimita totodata, mi-am recitat frumos poezia in semn de multumire pentru Mos si am ridicat cadoul parca fermecata fiind de o vraja a lui Mos Craciun. Nicicand nu l-am simtit mai aproape ca atunci si am ramas si acum cu convingerea ca el, Mosul insusi, mi-a adus bradul si cadoul acela pe care l-am considerat mereu cel mai frumos cadou de Craciun.
    Chiar daca ma bucur acum alaturi de fetita mea, nicicand n-am mai regasit in mine si in tot ce ma inconjoara atmosfera minunata a Craciunului de alta data, cand ne asezam cu toti la masa, cand trosnea focul in soba si zapada scartaia sub talpi, cand in casa mirosea a sarmale si carnati, a muraturi si cozonac, cand eram fericiti ca primeam o carte sau caciula si manusi si nu ne doream jucarii sofisticate sau la moda, cand ne adunam intr-o trupa serioasa si porneam a colinda cu Buna dimineata la Mos Ajun. Nimic nu mai e ca atunci, doar amintiri minunate imi hranesc sufletul si ma bucur ca am avut o copilarie frumoasa si adevarata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, comentariile au fost frumoase, dar recunosc ca ma asteptam la mai multe :).

      tu stii mai bine, dar m-as fi bucurat daca concurai si tu :).

      wow! trusa de doctorita! uite, asta da cadou, cu siguranta mi-ar fi placut si mie sa primesc una, dar nu se gaseau mai niciodata jucarii ingenioase :(. imi place sa prezenta de spirit ai avut ca sa mai si reciti, eu una sigur uitam daca vedeam trusa aceea :)).

      uneori ma gandesc ca-s si vremurile de vina, noi din generatia noastra avem prea multe de dus pe umeri ca sa mai ramana loc si de candoare... totusi, cred ca trebuie sa facem eforturi, altfel vom ajunge peste vreo 20 de ani sa nu ne mai bucuram de nimic :(.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla