Treceți la conținutul principal

Dezamagirea Enliven - un soi de review

  Hey! Ce fericita am fost cand am descoperit sampoanele Enliven si ce mi-am mai luat-o eu in freza de la ele (la propriu si la figurat). Pareau sa mi se potriveasca foarte bine, ma scapau de excesul de sebum, imi placea cum se comportau si credeam ca mi-am gasit sampoanele care sa ma completeze perfect.

  Eu mereu astept o perioada buna inainte sa fac review-uri, dar uite ca la sampoanele Enliven am avut nevoie de peste un an sa ma prind care-i treaba. Am inceput sa le folosesc in vara lui 2013, am renuntat la dragul meu Syoss pentru ele si totul parea foarte bine. Si cand totul pare ca merge bine, deja iti pierzi din vigilenta, nu-i asa?


  In iunie, anul trecut, a inceput sa-mi cada parul cam tare. Pe moment m-am gandit ca e pe baza de stres (chiar am avut cateva saptamani in care m-am consumat mult din diverse motive personale), cert e ca de fiecare data cand aspiram, gaseam pe covor considerabil mai multe fire decat de obicei. Ulterior m-am gandit ca tot Enliven-ul se poate sa fi potentat aceasta cadere.

   Imi simteam parul cam lipsit de vlaga, dar am continuat sa urmez rutina mea. Cam in aceeasi perioada, maica-mea a trecut pe langa mine (eu stateam pe un scaun si aveam parul prins destul de haotic si cu destul de multe carari) si mi-a zis ca pielea din varful capului pare a fi cam violacee. Primul lucru la care m-am gandit a fost ca mi-am petrecut toata ziua umbland pe strazi si ca m-a ars putin soarele. N-am dat importanta si oricum mi-era cam greu sa-mi vad crestetul. Viata a mers inainte cu aceleasi obiceiuri, aveam multe pe cap si stresul nu ma lasa sa ma analizez prea tare. Ba mai mult, orice stare de disconfort sau nervozitate o puneam pe seama stresului.


  Dupa inca o perioada (destul de indelungata) mi-am dat seama ca mi-a aparut o senzatie intensa de prurit la nivelul scalpului. Stres, stres, dar parca era mai mult decat atat. M-am dus glont la maica-mea si am pus-o sa ma cerceteze: acelasi rezultat: Alina, ai pielea violacee, arata iritata!


  Mi-am luat doua oglinzi si-am inceput sa ma uit si eu, atat cat imi permitea parul, bineinteles: pielea era iritata foarte tare si am descoperit ca am si niscaiva cojite - scalpul se usca fenomenal. Si asta in conditiile in care eu foloseam foarte putin sampon la o spalare.


  Recunosc, am inlemnit si de atunci mi-am dat seama ca nu-i niciun stres la mijloc, ci samponul. Mi s-a facut frica: eu oricum n-am o pleata prea bogata, asta-mi lipsea! Am intrerupt urgent folosirea samponului (in ceasul al 12-lea) si cu plansul in gat am fugit sa-mi iau Syoss, cel putin stiam ca el e bland si ca l-am folosit 3 ani cu mare succes.


  Cand m-am spalat cu Syoss mi-am dat seama ce i-am facut parului meu cu Enliven. Firele mele si-au revenit relativ repede si mi-au dat altele noi, slava Domnului!


  Enliven m-a injunghiat miseleste pe la spate si a actionat lent, astfel incat luni de zile nu am crezut ca este el de vina, ci STRESUL! Mi-am dat seama ca-mi vlaguise atat de tare parul, incat parea ca o treime s-a pierdut. Firul era subtire, anemic si parca deteriorat pe lungime. Repet, nu mi-am dat seama de puternicele efecte negative, numai cand am trecut la Syoss si-am vazut cum imi arata parul dupa ce-l foloseam. Diferenta era enorma.


  Si acum cand ma gandesc la Enliven, ma mananca pielea capului si au trecut luni bune de la intamplare. E clar ca el a fost vinovatul pentru ca eu nu folosesc produse de styling decat foarte rar, singurul care-mi atinge scalpul e samponul. Plus ca dupa ce am oprit folosirea, lucrurile s-au calmat si-au revenit la normal.


  Acum nu ma mir de ce nu mi se ingrasa scalpul - saracul de el era paralizat de atata agresivitate.



  Intrucat am laudat de multe ori aceasta gama de sampoane si chiar pareau de folos la inceput, dar si pentru ca sunt mereu sincera in articolele mele, am considerat ca este obligatoriu sa scriu aceasta patanie. De atunci, suflu si-n iaurt: nu ma mai despart de Syoss veci pururi, nu ma mai intereseaza sa testez nimic din categoria sampoanelor, mi-am luat fiole speciale pentru par si nu mai vreau sa aud de Enliven. Nota 0.


  O parte din greseala mi-a apartinut, insa tot efectul acesta negativ s-a petrecut in luni de zile si senzatia aceea intensa de prurit a aparut dupa mai bine de-un an. Daca observam asa ceva din primele 2-3 luni, ar fi fost mult mai bine pentru mine, dar vazandu-l aliat de nadejde o perioada indelungata, pur si simplu nu m-am gandit ca ar putea sa fie asa nociv in timp. In toata viata mea am patit foarte rar lucruri de genul asta si de cand am blog mi s-a intamplat doar de vreo 3 ori sa-mi schimb parerea despre produse dupa o utilizare indelungata.


   Da, acum imi cercetez scalpul la doua zile! M-am invatat.



Kissez!

Comentarii

  1. eu m-am inteles foarte bine cu enliven! n-am avut nicio problema

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai! :-s Bine ca ti-ai dat seama pana la urma! Mie mi-e foarte frica de sampoane pentru ca am parul foarte damaged si nu imi mai permit nici eu experimente esuate. Mie Schauma mi-a facut-o, aratam ca o matura si mi-a aparut o tona de matreata dupa prima spalare... Deci, e bine sa ai un sampon de incredere! :D

    http://colorspiritattitude.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am experiente neplacute cu shauma de acum 10-11 ani, m-am trezit cu matreata, eu care fac foarte rar. si s-a intamplat dupa o spalare...

      Ștergere
  3. Si eu am încercat sampoanele de la enliven anul trecut, mai exact pe cel cu zmeura. Si nu am reusit sa-l termin. Nu am avut o problema atât de mare ca si a ta dar m-au dezamăgit si pe mine. Nu îmi spala parul deloc si îmi lasa o senzatie de mancarime. Plus ca mirosul frumos din sticla era teribil pe par.
    Pupici :*
    dianedusoleil.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. E posibil ca samponul sa contina surfactanti duri sau vreun alt ingredient la care tu ai o sensibilitate. Cunosti cumva ingredientele ? As fi curioasa sa arunc o privire pe lista cu ele :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu ma risc sa mai schimb H&S pentru niciun sampon din lume, mi-am luat prea multe tepe. :D Momentan il am pe cel cu ulei de migdale, lasa parul matasos si are un miros super dulce.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu ma tot uit la brandul asta, dar nu stiu de ce nu ma tenteaza deloc ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am patit exact aceeasi chestie cu un sampon de la Lidl,ceva portocaliu. Cateva prietene l-au laudat mai ceva ca pe sampoanele profesionale, si ce-i drept, lor nu le-a facut rau. Parul arata super, curat, lucios, cu volum, doar ca incepuse sa-mi cada parul, masiv. Si eu am zis ca e tot de la stres dar maica-mea, noroc cu mamele, mi-a zis ca sigur e de la el si mi-a luat ceva de la L'Erbolario. Cum nu l-am mai folosit, s-a oprit si caderea parului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-am incercat cien, doar un balsam asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea.

      stiu mamele ce stiu :).

      Ștergere
  8. Offf, Syoss asta! (Ii dam ignore lui Enliven momentan). De ani de zile tot imi spun ca o sa incerc vreunul din sortimentele de Syoss si intamplarea face ca imi pica in mana tot altceva, desi ma holbez la sticle in magazine, studiez ingredientele. Luna trecuta am avut un episod de matreata si mancarimi si am dat fuga la Billa sa imi iau H&S. Bineinteles ca m-am uitat la toate sampoanele, nu doar la H&S, de atunci am ramas cu gandul la Syoss Glossing. Ambalajul arata asa de fain, avea keratina si ceva uleiuri mai la inceputul listei de ingrediente, am si deschis capacul sa il miros....mirosea asa de placuuuuut! Dar n-a fost sa fie... La urmatoarea achizitie de sampon, sper sa imi fac curaj sa il iau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, toate de la syoss miros foarte bine :). eu ti-as zice sa-l iei, dar daca pe urma nu ti se potriveste, poate arunci cu sticla dupa mine :)).

      Ștergere
  9. Urata experienta ai avut :(. Nu am incercat niciun produs Enliven si nici nu am auzit de ele sincer....daca o sa le vad o sa le ocolesc :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am incercat destul de multe, dar nu mai am niciun chef dupa asta.

      Ștergere
  10. ce sortiment de syoss este mai delicat si il recomanzi? si eu am scalpul foarte problematic.:( Am vazut ca a aparut si syoss antimatreata dar mi-e frica sa-l testez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca n-ai matreata n-are rost sa-ti iei ceva anti. si nici daca esti vopsita edoarece scoate culoarea. eu zic ca cel mov pe care l-am cumparat ultima data e foarte bland. il vezi undeva in postarile anterioare.

      Ștergere
    2. am foarte multa matreata, asta e problema..si vreau ceva bland! merci pt raspuns!

      Ștergere
    3. acum vb din experienta mea si nu-i neaparat sa ti se intample la fel, dar in trecut daca am avut probleme cu matreata si am inceput un sampon nou care mi-a priit, m-a scapat de matreata chiar daca nu era special conceput pentru asa ceva.

      Ștergere
  11. nasol tare! sa stii ca pe mine m-au ajutat mult mastile cu uleiuri naturale impotriva caderii parului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mine numai vitaminele m-au ajutat cu adevarat, in clasa a 10-a, dar mi-au adus si kilograme bune, deci zic pas.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla