Treceți la conținutul principal

Trei aliati de primavara Pentru Corpul Tau

  Hello! Primavara este un anotimp frumos in care totul se trezeste la viata, dar tot primavara aceasta vine cu astenie, cu lipsa de concentrare, potenteaza diferite carente si, in general, este destul de rau primita de organism pentru ca-l bulverseaza de-a dreptul.


  An de an, ma confrunt si eu cu tot felul de problemute, iar primavara aceasta vreme a fost atat de capricioasa: intr-o zi eram in tricou si dupa alte trei stateam infasurata in geaca groasa, fular, caciula si manusi. Oricat ar fi de puternic un organism, tot trebuie sa depuna eforturi ca sa se adapteze la asemenea schimbari.

  In general, sunt adepta plimbarilor lungi care ma ajuta sa fac trecerea mai usor de la un anotimp la altul - statul afara ajuta corpul sa secrete oxitocina - hormonul fericirii, dar incerc sa introduc si anumite alimente in dieta mea, in speranta unei revigorari rapide. Eu sunt mare amatoare de fructe si primavara nu prea mai stiu ce sa aleg: exceptand banana pe care-o consum in fiecare dimineata, as vrea sa diversific meniul dar de portocale/mandarine/clementine m-am cam saturat, ananasul, rodia si pomelo parca nu sunt prea bune in perioada asta, nu vi se pare? Mere bune gasesc cam rar, de struguri inca n-am chef, iar putinele capsuni nu sunt intotdeauna aromate. Plus ca parca as dori ceva mai dulce. Si atunci mereu ma intorc la fructele uscate! Le iubesc, indiferent de care sunt. Important este sa fie fructe deshidratate, nu confiate, caci cele din urma au adaos de zahar si cum mai scap la cate-o ciocolata, nu ar fi o idee buna. Si sunt bune de luat si in deplasari. Mananc doi pumnisori si mi-a trecut orice pofta de dulce. In plus, le mai adaug si in iaurt. Au vitamine si ajuta foarte mult in problemele gastro-intestinale. Daca va plac si voua fructele uscate, am gasit un mix delicios de stafide, merisoare si goji - 200 de grame costa 11 lei.


  De cativa ani, semintele de chia au revolutionat alimentatia multor oameni, iar specialistii nu mai prididesc cu laudele. Au multiple beneficii, pe mine m-au interesat in special datorita continutului mare de calciu si magneziu, dar sunt utile si in lupta impotriva colesterolului, tensiunii, au efect in procesul de slabire, in prevenirea diabetului, ajuta sa avem un somn linistit, imbunatatesc functiile creierului, intaresc oasele si previn osteoporoza, ba chiar exista voci care spun ca ar preveni si cancerul. Si eu vi le recomand cu tot dragul: arata ca macul - bobite mici, nu au un gust pregnant si pot fi adaugate cam la orice fel de mancare. Se recomanda consumul a una-doua lingurite pe zi. Eu obisnuiesc sa le pun in iaurt si pot spune ca senzatia de satietate apare foarte repede si tine mult deci sigur sunt utile in curele de slabire. Mai obisnuiesc sa fac si budinca de chia: aveti nevoie de lapte ( de migdale, de soia sau chiar de vaca - laptele de vaca este destul de blamat, insa daca va place si obisnuiti sa beti, puteti sa incercati si varianta asta). Luati o cana, puneti vreo 2-3 linguri de chia, adaugati cam 300 de ml de lapte si lasati cateva ore. Semintele de chia absorb mult lichid si isi maresc mult volumul. Daca vreti sa consumati aceasta budinca la micul dejun, puteti face mixul de seara si apoi sa-l puneti la frigider. Puteti adauga fructe proaspete, fructe uscate dar are un gust foarte bun si fara ele :).

  Cand temperaturile sunt de tranzitie, inca am chef de ceai. De data aceasta l-am ales pe cel cu fragi de la Celmar. Spre deosebire de celelalte variante incercate, acesta nu e foarte aromat, insa il prefer acum, pentru ca deseori primavara corpul meu nu tolereaza arome prea puternice.


  Toate produsele pe care vi le-am prezentat in acest articol sunt de pe site-ul Pentru Corpul Tau - un site cu produse diverse: alimentare, de cosmetica, produse de igiena, suplimente, ceaiuri, antiinsecte, dar si bijuterii si manusi din piele :). Sunt foarte promti si seriosi, iar preturile lor sunt foarte bune. Ii puteti gasi si pe pagina de Facebook pentru a fi la curent cu ofertele lor.



  Acum astept sa-mi spuneti care sunt aliatii vostri primavara aceasta?



Kissez!

Comentarii

  1. Trebuie sa incerc si eu semintele de chia! Nu se poate!
    Cred ca sunt singura persoana care nu le-a gustat! ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu esti singura cu siguranta, dar cred ca ar fi bine sa le incerci :).

      Ștergere
  2. Nici eu n-am gustat semintele de chia si nici familia mea si trebuie sa indreptam asta, mai ales ca ne plac toate alimentele sanatoase. Cu banana imi incep si eu diminetile, fructe si seminte uscate ne plac si noua. Acum ne delectam cu amestec de seminte in care adaugam goji- rezultat e pe placul nostru, delicios.
    Cu ceaiurile de fructe merg la sigur in sarcina, pentru ca multe ceaiuri de plante nu-s recomandate in perioada asta, iar daca sarcina a adus o schimbare buna in dieta mea e legata de consumul mare de fructe, daca ma asezam in fata unui kg de fructe singura, n-as fi avut nici o problema sa le consum pe toate, fie citrice, kiwi si chiar mere, pe care inainte de sarcina nu puteam consuma mai mult de un mar o data :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fara banana de dimineata, refuz sa functionez :)).

      eu mananc si asa multe fructe, iti dai seama ce prapad faceam in locul tau? :))

      eu zic ca o sa-ti placa si chia, mai ales ca n-are un gust pregnant si merge cam in orice.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla