Treceți la conținutul principal

Trucuri, sfaturi, secrete

  Hello! Cred ca am in plan o astfel de postare de vreo doi ani si am tot amanat-o deoarece imi aduce aminte de revistele care dau de multe ori diferite trucuri, iar eu vreau sa-mi tin blogul cat mai personal cu putinta. Totusi, e vorba de mici trucuri pe care le-am folosit eu de mai multe ori, care m-au ajutat si pe care cred ca ar fi bine sa le impartasesc. Pe unele poate le-ati citit si in alte parti, dovada ca functioneaza la mai multa lume.


  Voi face acest gen de postare ocazional si in fiecare articol veti gasi cinci idei.


1. Multe dintre noi ne confruntam cu foliculita, adica firele de par crescute pe sub piele si senzatia aceea enervanta de prurit. Puteti sa micsorati efectele astea neplacute daca folositi crema de corp/lotiune ori de cate ori simtiti senzatia aia neplacuta. Trebuie sa fie o crema hranitoare, cu efect puternic, care sa calmeze zonele epilate. Cand am citit sfatul acesta am zis ca-i imposibil, ca doar ma dadeam cu lotiuni de corp, iar foliculita este practic o infectie a firului de par, dar folosind crema in mod regulat, acea infectie nu se mai produce. Pot sa confirm ca nu mai am probleme dupa epilat si ca nu-mi mai scarpin picioarele de parca as avea un purece :)). Totusi, v-as sugera sa aplicati lotiunea pe pielea netraumatizata, imediat dupa epilat si eventual pe o portiune mica de piele, sa vedeti cum reactioneaza pielea voastra. I-am recomandat si unei prietene sa faca la fel, dar la ea a invins lenea si prefera sa se scarpine :)).


2. Daca aveti acnee pe fata sau pur si simplu aveti tenul mai sensibil, se irita usor si va treziti cu cateva cosuri enervante, cand va spalati pe cap in niciun caz sa nu lasati apa cu care va clatiti sa va ajunga pe fata. O fi mai usor de stat sub dus cand iti poti folosi ambele maini, dar, credeti-ma, m-am trezit cu multe nenorociri pe ten de la apa plus sampon. Cea mai simpla varianta e sa luati capul dusului intr-o mana si sa directionati jetul de apa doar pe par in asa mod incat sa nu intre in contact cu tenul. Eventual sa va spalati cu capul in jos (asta mai aduce si ceva volum in cazul parului scurt si mediu).



3. In facultate am folosit sticle intregi de balsam Nivea pentru par blond. Si pentru parul din cap, dar si ca sa-l elimin pe cel nedorit de pe picioare. Citisem intr-o revista ca balsamul poate fi folosit si pe post de crema de ras si ca prelungeste senzatia de piele fina. Zis si facut! Pot sa confirm - asa e, plus ca nu simteam nevoia imediata de a aplica lotiune de corp imediat dupa. Pielea ramane atat de fina, incat nu-ti vine sa crezi ca balsamul de par poate fi atat de versatil. Eu ma temeam sa nu cumva sa ma trezesc cu o iritatie, dar nici vorba de asa ceva.



4. Daca aveti parul gras si se murdareste repede la radacina, incercati sa-l prindeti intr-un mod usor lejer. In niciun caz sa iasa suvite, dar ideea este sa nu strangeti foarte tare elasticul/clama/agrafa. In momentul in care parul e asa de strans, pe firele de par exista o presiune care le turteste de cap, iar scalpul secreta si mai mult sebum. Daca parul din fata va este scurt, prindeti un mic motz macar cat stati prin casa. Dupa o perioada e posibil sa vedeti schimbari in bine, asa cum am sesizat si eu. Inca ceva: daca imi prind parul peste cap, observ ca se ingrasa mult mai repede, asa ca prefer sa-l prind cu carare pe mijloc.



5. Pentru parul mixt - eu am observat ca parul mi se murdareste mult mai putin daca il tin lung. Marea majoritatea a revistelor si a blogurilor iti spun ca daca vrei ca parul sa ti se ingrase mai rar, sa-l tunzi. Eu zic exact contrariul, dupa ce mi-am analizat parul: cand il am mediu, parul imi vine foarte des pe fata si intra in contact cu machiajul de pe ten. E usor si zboara in mai toate directiile. Cand e lung, atarna si cam atat! :)) Nu se loveste atat de des de ten si avand parul mixt, el se pastreaza curat pe lungime mult mai mult timp. Cum nu mai sunt nevoita sa-l indepartez din figura, nu mai trag de el si atunci si scalpul secreta sebum intr-un ritm mai normal.


  Sper ca ideile mele va vor fi de ajutor si sunt curioasa ce v-a atras atentia din cele de mai sus :).




Kissez!

Comentarii

  1. Punctul 1 nu cred ca functioneaza la mine..o fi de vina lotiunea pe care am folosit-o..De 2 si 3 stiam si confirm. 4 am sa incerc. 5 iarasi nu mi se potriveste; am avut parul de la lung pana la jumatatea spatelui pana la scurt-baieteste si se ingrasa la fel de repede. Nu-l pot ierta de spalat chiar daca pe lungime nu e gras...o data la doua zile dau refresh :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca cu o crema grasa. eu daca folosesc lotiuni foarte usoara nu ma ajuta cu nimic.
      ma bucur ca si tu confirmi 2 si 3 :).

      eu dau refresh si la 3 acum, dar cand parul mi-e mai scurt mi se murdareste al naibii de repede :(.

      Ștergere
  2. Total de acord cu numărul 4. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte drăguță ideea articolului, chiar mă gândeam și eu să fac ceva cu trucuri și sfaturi generale (pe diverse subiecte), că doar pe un subiect precis n-am foarte multe de spus în majoritatea cazurilor și n-are rost să fac un articol pentru 2 idei.
    Mi-au plăcut cele prezentate de tine, iar cu punctul 3 mi-ai dat o idee bună, nu m-am gândit niciodată să folosesc balsamul de păr pe corp. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie-mi plac articolele de acest gen. de la adla sirghie am invatat destule despre par :).

      balsamul e genial folosit asa :). n-o sa-ti vina sa crezi ce piele fina lasa.

      Ștergere
  4. Multumesc de sfatul cu clătirea părului cât și pentru ideea de a folosi balsamul de păr pe post de gel de epilare. Și eu am observat că părul meu oarecum mixt se murdărește mai greu dacă e lung, chiar de aceea nu-l tund nici măcar în trepte, că am impresia că trebuie spălat la 2 zile (mi-e foarte lene să-l spăl des).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa e si la mine: daca treptele pornesc prea de sus se murdareste repede parul :(.

      Ștergere
    2. e o idee bună faza cu balsamul de păr pe post de cremă de ras, masca de păr e la fel de bună pot spune după ce-am încercat ambele variante

      Ștergere
    3. ma bucur ca functioneaza si la tine ;).

      Ștergere
  5. Tot printr-o revista am citit si eu chestia cu balsamul si de atunci, cativa ani deja, il folosesc mereu in scopul asta. :))
    Cu lotiune uit/mi-e lene sa ma dau zilnic. Dar parul mereu mi-l spal cu o mana si cu cealalta tin dusul,simt ca nu il spal bine in alt mod. Cat despre murdarit, o face la fel indiferent ca-i mediu sau lung, e treaba legata de radacini (la mine), cu lungimea nu are legatura. El e capricios oricum :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu recunosc ca numai folosesc asa des balsamul pe picioare si sincera sa fiu, nu stiu de ce :))))). acum ca am scris articolul asta cred ca ma voi intoarce la vechile obiceiuri :)).

      Ștergere
  6. sa stii ca subscriu la partea cu lotiunea de corp.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla