Treceți la conținutul principal

Impresiile mele despre cura cu laptisor de matca


   Neata! Am fost tare incantata sa testez laptisorul de matca Apiland asa ca am asteptat cu mare nerabdare coletul ce continea un borcanas cu 25 de grame de laptisor de matca pur. Ca proprietatile sale sa nu fie afectate de variatiile de temperatura, borcanasul a venit ambalat intr-o cutie izoterma.


  Acest supliment alimentar este recomadat in caz de imunitate scazuta, epuizare fizica si psihica, probleme de memorie si somn, stres, menopauza, tulburari menstruale, hipertensiune, colesterol marit, afectiuni endocrine si ale ficatului. Din toata aceasta paleta, eu am avut pana de curand probleme cu imunitatea scazuta si cu ficatul care e cateodata plin de toane.

  Cura cu laptisor de matca e recomandat sa dureze cam 6 saptamani, se poate lua in orice anotimp si nu exista restricii. El poate fi consumat ca atare intr-o cantitate de 0,5 -1 gr dimineata, inainte cu 20 de minute inaintea mesei sau omogenizat in miere ( 10 g laptisor de matca la 500 grame de miere din care se iau 1-2 lingurite pe zi).



  Eu am optat sa-l iau ca atare deoarece mierea imi face aciditate. Nu am dozat exact cantitatea, dar cu ajutorul mini-linguritei pe care am gasit-o in cutia izoterma am luat in fiecare dimineata pe stomacul gol, intre 0,5 si 1 gram de laptisor, asa ca aceasta cura mi-a ajuns aproape o luna.


  Am intampinat niscaiva probleme legate de gust: nu mi-am inchipuit, dar laptisorul de matca e destul de acru si pisca putin! Prima zi a mers, dar de la a doua am avut impresia ca iau un medicament. Laptisorul trebuie pus sub limba si lasat sa se dizolve circa 5 minute, insa la mine s-a dizolvat in doar cateva secunde, ceea ce m-a bucurat - am scapat mai repede de gustul sau neplacut.


  Inca din primele ore ale primei zile am simtit ca m-am revigorat. Nu ca am devenit mai agitata, ci ca ma simt bine. Nu mi-a venit sa cred, are un efect atat de rapid incat nu pot sa nu-l laud si sa uit de gustul sau. Parca si respiratia mi-era mai usoara, ma simteam cu adevarat ok si asta doar de la mai putin de-o lingurita. Bineinteles ca am continuat si starea aceasta placuta s-a mentinut pe intregul intregii cure si o resimt si acum. Uituca nu-s de fel, asa ca nu pot sa spun daca potenteaza memoria. Nu mi s-a parut ca face pofta de mancare, dar este imperios necesar sa mancati ceva la 20-30 dupa administrare, pe mine ma durea stomacul daca uitam.


  Cat despre imunitate, tot astept sa ma loveasca rinita alergica dar anul asta pare mult mai blanda (o fi si de la cura cu noni) si inca n-am apelat la medicamentul Aerius. Sper sa nici n-o fac.


  Dupa ce-am testat laptisorul de matca pot spune ca ma astept sa revigoreze chiar si cele mai obosite corpuri si ca merita incercat macar primavara, cand organismul e vlaguit de la schimbarea de anotimpuri.


  Desi initial eram chitita sa-l administrez doar intern, m-am hotarat sa sacrific putin laptisor si pentru o masca pentru ten. E recomandat indiferent de tipul de piele si are efecte asupra urmelor lasate de cosuri. M-am bucurat sa aflu asta deoarece tocmai aveam niste pete pe care le doream cat mai repede duse.


  Am aplicat laptisorul pur si simplu, intr-un strat subtirel si l-am tinut circa 15 minute timp in care am simtit mici piscaturi. Doar atunci cand l-am intins pe ten mi-am dat seama ca este putin grunjos. Ceea ce e fain in cazul laptisorului e faptul ca nu e lipicios, in timp ce mierea ramane pe ten si te rogi jumate de ora de toate zeitatile s-o dai jos de pe piele. Laptisorul se clateste usor cu apa calduta si lasa in urma in ten foarte suplu si hranit. Ba chiar si porii i-a micsorat. Imediat dupa ce l-am clatit de pe ten, nu mi-a lasat impresia ca ar fi avut efect asupra petelor, DAR dupa circa 6 ore, uitandu-ma in oglinda am observat ca petele erau estompate, iar pielea stralucea pe pometi. E de incercat!


  Sunt curioasa daca voi ati testat laptisorul de matca. Daca va tenteaza il gasiti pe site-ul Apiland in trei variante: de 10 grame la pretul de 19 lei, 25 de grame ca cel incercat de mine - 44 de lei si borcanel de 100 de ml la care primiti si unul gratis de 25 pentru 159 de lei. Eu zic sa incercati cel de 25, dar daca va apucati de cura in familie, ultima varianta ar fi cea mai economa :).



Kissez!

Comentarii

  1. Mi se pare genial pentru ten. Eu nici nu mai folosesc cremă de față de câteva luni, însă aplic de 3-4 ori pe săptămână lăptișor+miere. Mierea e lipicioasă dar m-am obișnuit cu ea.
    Și ca energizant, chiar scriam cândva că e la fel de bun ca un baton proteic. După o linguriță alerg 2 ore fără probleme, chiar și pe temperaturi ridicate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa ce-am vazut la tine ca folosesti laptisorul pe post de masca m-am mobilizat si eu :).

      e fenomenal cata energie ofera si ce stare de bine :).

      Ștergere
  2. Eu am nevoie de el pentru memorie! :)) Chiar aș vrea să aud pe vreo uitucă cum sunt eu că a dat ceva rezultate în sensul ăsta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla