Treceți la conținutul principal

Neighbours attack - cu mult drag pentru toti vecinii mei :D

  Salutare! Ceva se intampla in ultima vreme: cred ca viata vrea sa-mi arate ca mai am multe de vazut, pentru ca in ultimii ani am abuzat de expresia: eu nu ma mai mir de nimic! Si nu numai ca repetam des ideea asta, dar chiar eram blazata. In general, eu fac parte din oamenii aceia care nu sunt pesimisti din nastere, dar care pe parcursul vietii au vazut asemenea caractere si personaje incat au renuntat la a vedea partea buna din persoanele din jurul lor, preferand sa fie circumspecti.


  Spre exemplu, eu nu ma astept la nimic bun din partea vecinilor mei si a vecinilor in general. Mie-mi place ca atunci cand ajung acasa sa-mi incui usa, sa ma bucur de oaza mea de liniste. Inteleg ca se pot naste prietenii si intre vecini, dar nu mi se pare normal ca aceste prietenii sa nu ma lase sa am liniste in casa mea. Spre exemplu, de la mine de pe palier (exceptie apartamentul nostru) toti sunt pensionati pe baza de boala sau batranete, iar prieteniile si dusmaniile lor sunt traite literalmente pe coridor. Ca sa fie in trend, si unii vecini de la 3 si de la 5 au aderat la grupul sus-numit. Toti stau cu usile descuiate, e un continuu du-te-vino intre usi si marea parte prefera sa gaseasca cu usile deschise. Stiu tot meniul palierului si ador faptul ca vecina de vizavi face vinete - eu detest mirosul de vinete arse, il percep foarte toxic si de altfel nici nu mananc (desi in copilarie le devoram). Va dati seama ce fericire e pe mine cand toata casa imi miroase a arsura.

  Mi se intampla sa vreau sa plec in oras cu treaba si sa ma uit pe vizor si sa vad practic toata casa celor de peste drum si pe vecina mea iubita dand cu mopul pe jos. Recunosc ca la inceput mi-era jena de jena lor, acum sunt doar dezgustata si plec in tromba.

  Eu m-am mutat intr-un bloc turn sperand sa raman semi-anonima. Vezi sa nu! Daca atunci cand m-am mutat era liniste pe coridoare, n-a durat mult si a inceput sarabanda. Pe scurt, o sa va spun cateva obiceiuri:

- la etajul 3 avem un club de zi si de noapte. Vecina de acolo si-a scos o masa subreda, doua scaune si le-a pozitionat pe coridor. Ori de cate ori o apuca cheful, iese sa fumeze si este inutil sa va spun ca miroase a fum de tigara pana la etajul 7. Totodata se uita cu un aer tamp ori de cate ori cobor pe jos. Vezi-Doamne e lift, ce fac pe scari? Iar cand am venit de la Istanbul cu trolerul (cu liftul atunci) parea realmente socata. Ma intreb si acum oare de ce.

- vecina de vizavi marturiseste cele mai ciudate detalii din casa. Inainte sa mearga sa-si prelungeasca pensia de boala se lauda ca nu se vopseste ca sa arate cat mai rau si induiosator!

- altii de pe palier tin usa apartamentului deschisa si noaptea, isi lasa nepotul nesupravegheat si copilul asta deschide usa liftului si-l blocheaza. Nu mai departe de ieri am fost nevoita sa stau cu un bax de apa in brate pana a binevoit bunicul sa-si bage odrasla in casa.

- la etajul 8 am un tip cu doi caini care blocheaza intentionat liftul ca ii este lene sa-l astepte si-l vrea aproape de el. Nu conteaza ca uneori il blocheaza si pentru doua ore.

- cand vecina de vizavi incasa la asociatie se certa non-stop cu sefa blocului si se jigneau in toate felurile si era un circ pe coridor de evitam sa ies pe usa in perioada aia. Blocul era impartit in doua tabere, noi eram Elvetia :)).

- sefa blocului consuma 1 metru cub de apa la doua luni. Asa si arata. Molia e mai cool decat ea.

- o vecina de la parter a plans cu sughituri cand la asociatie i s-a notat un m cub de apa cand ea folosise 0,789.

- tot sefa blocului (sta sub mine) aeriseste extrem de rar si cand o face, eu trebuie sa-mi inchid geamul - asa duhoare vine

- aproape toti din bloc si-au luat de-a lungul vremii masini de spalat, centrale pe gaz si aparate de aer conditionat doar ca sa se laude ca le au si le folosesc o data la cinci ani.

- aproape toti se iau de noi sa facem, domnule, economie, cum sa consumam 3 persoane 8 m cubi de apa calda. Degeaba le spunem voalat ca noi ne spalam si ei nu, nu numai ca nu pricep, sunt si foarte mandri de economiile lor.

- vecina de vizavi iese pe coridor cu parul in prosop ori de cate ori se spala. E un eveniment ce trebuie vazut de toate amicele.

- tot vecinii de vizavi dau cu usa in mod brutal de cel putin 40 de ori pe zi. Nu exagerez. De cele mai multe ori ies si se uita in lungul coridorului. Cand am surprins asta prima data pe vizor am zis ca am halucinatii. Imediat ce aud ca s-ar putea petrece ceva pe coridor, s-au si napustit sa vada despre ce e vorba.

- tot ei au un caine care latra intr-un mod isteric, pe care-l calca zilnic pe labute, pe care nu-l deparaziteaza si de la care toti membri s-au umplut de viermi. Mi-e mila de el ori de cate ori il vad, mai ales ca e batran.

- tot ei recicleaza o bucata de plastic pe post de sac menajer si merg la ghena cu cate-o mana plina de gunoi. Da, duc cojile de ceapa si altele direct in mana goala.

- intr-o vreme vecina ma urmarea ori de cate ori ieseam pe usa. Fix atunci iesea si ea. Acum n-o mai face, i-au trebuit vreo 6 ani sa intelegea ca nu ma intereseaza dilemele ei. Intr-un final cred ca mi-a observat figura pe jumatate blazata, pe jumatate scarbita :)).

- acum 8 ani am aruncat zeci de reviste glossy si le-am pus la ghena de gunoi, iar vecina de dincolo le-a luat pe toate acasa (fara sa stiu) si le-a citit. Dupa care mi-a zis ca daca mai am reviste, sa i le dau ca-s interesante!

- odata, maica-mea a coborat cu niste carpete sa le arunce si tot vecina de vizavi i-a sarit in fata si a desfacut plasa sa vada ce arunca. Maica-mea e o fiinta finuta, eu sunt cateodata mai din topor - incerc sa ma mulez pe stilul celui cu care discut - pur si simplu s-a speriat cand a vazut-o pe tanti asta napustindu-se la plasa.

- vecina de deasupra racneste in special in jurul orei 12 noaptea in Skype cand vorbeste cu nepotul care e in alta tara. Copilul e de-abia de un an si ceva daca nu ma insel, dar bunica-sa se prosteste intr-un hal infiorator. Prima data cand s-a intamplat, am crezut ca cineva plange, asa sunau prostelile ei.


- alta vecina de pe palier este mai mult in stare de ebrietate, daca ma intelegeti. In jurul blocului avem niste pisici si vecina asta iese sa le arunce mancare direct de pe geam fix in iarba. Logic, matzele nu-s tot timpul pe faza si deseori se indeparteaza de mancarea picata din cer. Si atunci vecina incepe sa le ghideze: Mai la stanga!!! Mai la dreapta!!! Stau sa ma gandesc daca pisicile astea sunt asa de evoluate incat sa stie care-i stanga? Sau dreapta. Desi uneori facand comparatia intre vecina si pisici ma astept ca pisicile sa ridice botul din iarba si s-o intrebe pe vecina-mea: stanga ta sau a noastra? :))


  Acum v-ati facut o scurta impresie despre vecinii mei. Si ei ma iubesc pe mine, dar imi dau seama ca ei ma vad doar ca pe o fiinta fara haz cand de fapt (sa-mi fie cu iertaciune) eu cam fac misto de ei si am ajuns la concluzia ca eu nu ma pot cobori la nivelul lor. Refuz s-o fac, dar chiar nu ma intereseaza ca Gigel s-a batut cu Maricica si ca Maricica si-a luat plasma mai mare decat Nutzica. Pot sa traiesc foarte bine si fara aceste informatii pretioase.


  Ei bine, acum o sa ajungem la obiectul postarii de azi, pana acum a fost doar de incalzire. Dupa cum va spuneam, repetam ca pe mine nu ma mai mira nimic. Si intr-o zi, dupa ce fucusem curatenie generala in dulapuri si adunasem trei saci imensi cu tzoale, ma pregateam sa ma opintesc cu sacii aia pana la cel mai apropiat tomberon. Nu nu-i arunc, ii pun langa tomberoane ca oamenii sarmani sa-si aleaga din ei.


  Fiind patita in mai multe ocazii, cum a fost aia cu revistele, m-am uitat pe vizor inainte sa pornesc cu primul sac, nu cumva sa-mi sara femeia in tricouri, blugi si papuci si sa-nceapa festinul.


  Si cum ma uit eu asa, o vad pe vedeta blocului nostru, cu prosopul in cap, cu mainile in sold. In fata ei, o vad pe vecina de la 5, cea cu Skype-ul, care se tot fataia in stanga si-n dreapta. Ma uit nedumerita: oare ce fac? Stiti ca vizorul modifica destul de tare imaginea...Ma mai uit o data si incep sa disting ceva intre ele: destul de mare, culoarea albastra, le ajungea cam pana la bust. Iar vecina de la 5 se tot invartea in jurul acestui morman, in timp ce cealalta se uita fix la el.


  Eu eram in continuare nedumerita pana cand am inceput sa-mi dau seama ca mormanul se misca ocazional. Atunci vad si-o foarfeca si-mi cade fisa: vecina de la 5 il tundea pe vecinul de vizavi in mijlocul coridorului, mai bine zis in fata usii noastre.


  Mi-a stat mintea in loc, recunosc si mi-am zis: uite ca inca ma mai surprind si dupa 11 ani de cand m-am mutat! Nici nu vreau sa-mi inchipui ce urmeaza: mielul si porcul se transeaza pe scari, bradul se ciopleste tot acolo si iata ca mai nou ne-am deschis si frizerie. Eu o sa sugerez sa faca si-un solar, poate o vad pe vecina si-n costum de baie.



  Am stat in mai multe locuri si am observat ca peste tot se isca tot felul de lucruri, problema e ca in blocul turn sunt multi si daca ai ghinionul sa stai fix intre ei (la alte paliere e mult mai liniste) ai pus-o de-o mamaliga! Asa ca nu, n-am ajuns semi-anonima.


  Cred ca am avut o idee buna acum multi ani cand am vrut sa xeroxez Ghidul nesimtitului si sa-l impart in casutele postale. Posibil s-o fac la un moment dat.


   Sa va mai spun ca am avut si vecini mai rai decat cei pe care-i am acum? :)) Da, am avut si culmea intr-un bloc care era considerat de elita. Asa ca in general incerc sa-i evit, recunosc ca-i privesc cu un dezgust pe care nu numai ca nu pot sa mi-l ascund, dar nici nu incerc si in rest, mai fac cate-un misto si cate-o postare pe blog. Sa le ceri sa fie civilizati este imposibil, sunt genul de oameni cu minte de copil razbunator carora daca le faci observatie, ti-o coc mai dihai! Macar au inteles ca la usa mea nu se vine cu pretexte idioate si-am observat ca atunci cand ies eu pe usa, dupa doua secunde si usa de pe care vine mirosul de mancare se inchide brusc si eficient.


  Voi ce vecini aveti?




Kissez!




P.S. Tratati aceasta postare cu umor! ;) 

Comentarii

  1. Esti taaare amuzanta! Cred ca vecini din acestia avem toti...eu una am doar niste stimabile care fac "word of mouth" cat e ziua de lunga pe palier. In rest, chiar e liniste :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai impresia asta despre mine :)).

      nu exista bloc fara word of mouth :)).

      Ștergere
  2. :)))) imi era doar de vecinii tai si de postari de genul. :D
    Pot spune doar: Doamne, mare ti-e gradina.....

    am si eu cateva specimene dar nimic atat de grav. :D
    am o vecina care sta toata ziua la banca din fata blocului sau pe un scaun asezat in scara, la parter si ori de cate ori cobor se uita sa vada cine vine.
    Inainte spargea si seminte, acumv a ca n-o mai face :D
    am si specimene care trantesc usile fara nici o jena. Si specimene pe care trebuie sa le aud dupa miezul nopptii cum urla la copii.

    si mai nou, am cativa vecini care cica s-au mutat sau stau pe la parinti, alte rude.. si nu mai platesc apa. Dar culmea ca ii vad frecvent venind si spalandu-se aici... si apa aia o platim noi.. ca doar n-o sa iasa nimeni in minus.. :D
    cam astea sunt peripetiile de la mine din bloc. :D
    puup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i? vecinii mei mi-ar oferi idei de postari cel putin sptamanal, dar asta ar insemna sa le acord prea multa importanta :)).

      a ramas fara bani de seminte? :)

      noi avem contoare la aproape orice, dar pierderile se calculeaza in functie de cat consumam: eu care consum, platesc pierderi intr-un procent mai mare.

      Ștergere
  3. Trebuie sa recunosc ca m-a amuzat tare mult descrierile facute desi imi dau seama ca pentru tine e un adevarat chin sa traiesti asa. Eu sunt destul de norocoasa, imi vad vecinii o data la 2 saptamani. Stau intr-un bloc micut si toiata lumea merge la job. Cel mult aud un toc la o saptamana la ora 8:30-9. In cazul tau...timpul le va rezolva intr-un fel! Multa rezistenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut lucruri mai rele de atat, incerc sa-i evit si cam atat. eu ma intalnesc foarte rar cu ei si pe coridor :)).

      multumesc :)).

      Ștergere
  4. Hai ca mi-a placut asta. Bineinteles, imi pare rau pentru tine, suna absolut horror. Eu stau la bloc de un an si ceva; ce ziceai tu de problema cu apa, la mine e invers. Vecinii refuza sa puna contoare, drept urmare irosesc o groaza de apa, iar eu ajung sa platesc pentru doua persoane peste 200 de lei pe luna. Doar nenorocita de apa. Asta-i cel mai grav. Doamna de sus care umbla cu tocuri in casa si pustiul de jos care asculta aceeasi melodie trance non stop de-mi tremura patul sub mine par nimicuri..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut vecini mult mai dusi cu pluta, dar acestia au recuperat destul de repede. cand ne-am mutat, parea ca palierul e o oaza de liniste :)).

      sa stii ca si eu ascult o melodie saptamani in sir si uneori dau putin mai tare :)))))))))))))))))))))))).

      Ștergere
  5. Eu sunt fericita din punctul asta de vedere. Stau la 2 km de oras, la curte. Ce-i drept, curtile nu sunt foarte mari si casele sunt destul de apropiate, o aud din curte pe vecina mea cum urla la sotul ei si ii adreseaza tot felul de apelative ”dragute”. Alti vecini, pensionari, se intalnesc in fata portii vecinei de langa mine si barfesc vrute si nevrute. Si fata de noi si-au manifestat nemultumirea, pentru ca noi nu stam niciodata la barfa cu ei. De asemenea, vecinele mele se viziteaza reciproc toata ziulica, dar la noi acasa vin doar prietenii si rudele noastre. Noi i-am invatat pe vecinuti ca in curtea noastra ei pot pune piciorul doar atunci cand au neaparata si urgenta nevoie de ceva important, si inainte de asta trebuie sa strige la poarta sau sa bata in geam, nu sa dea buzna. Procesul asta de invatare a durat cativa ani buni.
    Macar cand intru in casa am liniste.
    Nu cred ca exista strada sau bloc fara vecini dezgustatori si enervanti, dar din ce ai scris, la tine in bloc e ”crema cremelor”. Macar bine ca v-ati detasat fata de ei, prin atitudine, dar tot e nasol sa fii tu spectator la toata mizeriile din vietile lor.
    P.S.: N-am mai putut la faza cu vecina care iese pe coridor cu prosopul in cap cand se spala :)) Daca ar consuma si macar 3 m cubi de apa pe luna, spalatul n-ar mai fi un eveniment si ea n-ar mai avea momentul ei de glorie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca incep eu sa povestesc cum se aduna ai mei in fata blocului, mai am material de o postare :)).

      si la mine adurat ani buni pana i-am invatat sa-mi respecte usa, dupa un an dupa ce ne-am mutat erau mereu la usa noastra doar-doar ne imprietenim, dar cu cine sa ma imprietenesc cand vedeam ca nu rezonam la aceleasi lucruri?

      de fiecare data cand se spala cred ca iese pentru ca am vazut doar eu de vreo 40 de ori la viata mea si doar nu stau s-o urmaresc :)).

      hai ca iese si ecva bun din toata faza cu vecinii: o postare amuzanta :)).

      Ștergere
  6. Imi pare rau pentru neplacerile pricinuite de vecini tai, dar tare-am ras citindu-te, mai ales la faza cu pisicile nedumerite.
    Slava domnului, n-am probleme de genul asta! Dar cu foarte multi ani in urma locuiau in apartamentul de sub mine doua batrane, mama si fiica, care adunau din gunoaie si aveau si o multime de mazte si porumbei in casa. Nu am cuvinte sa descriu ce miros urca la mine.
    Un sfarsit de saptamana linistit iti doresc ! Mai ales pe casa scarii :)

    http://cosmetice-afaceri-online.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, faza cu pisicile e fara pereche. eu cand am auzit-o pe vecina ce zice, am crezut ca vorbeste cu niste oameni, nu-mi inchipuiam ca vorbeste cu pisicile :)).

      aoleu! am avut si noi o femeie de genul acesta in centrul orasului, o stia toata lumea, dar a murit...

      multumesc la fel :)).

      Ștergere
  7. Am ras copios. Mie blocul tau imi aduce aminte de un satuc de pe vremea lui Ceasca. :))))) Doar ca nu am depistat "securistul de serviciu".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stai ca-ti zic: tipa de sub mine :)). e marcata si foarte mandra de asta :)).

      Ștergere
  8. Ha! Ha! Ha! Acum pot sa spun ca ma consider norocoasa! ;))
    Am doar niste vecini galagiosi langa mine, o doamna "Rambo" vis-a-vis si o Nutzica putin cam betivanca la etajul inferior.
    Nu ma mai plang! Parol! ;))

    RăspundețiȘtergere
  9. pe lângă faptul că „m-am spart de râs”, încep încetul cu încetul ce-o să pătimesc din ianuarie când mă mut;
    la mine unde locuiesc acum e destul de ok, am doar un vecin problema numărul unu, pe cineva care mai are obiceiul de a zbiera mai ales noaptea (îl suspectez pe moșulețul de deasupra) și băiatul vecinei de alături care mai dă muzica cam tare, astea în condițiile în care stau într-un bloc de 4 etaje + parter cu garsoniere

    RăspundețiȘtergere
  10. E de râsul-plânsul, dar mie mi-ai făcut seara mai frumoasă, ai fost foarte amuzantă în descrierea vecinilor/pățaniilor! :))
    Și parcă acum vecinii mei par mici copii, dacă-i compar cu ai tăi. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Offf, e tare greu cu asa vecini ! Dar important este ca reusesti sa te detasezi si sa nu te enervezi tot timpul ! Atitudinea fata de ei conteaza , ca a-i face sa inteleaga ce si cum gresesc stiu cum e : nu ai o sansa ! Am stat si eu la bloc pana la 28 de ani si nu faceam aliante deloc cu vecinii ca nu imi place ! Dar aveam o femeie in varsta care mereu urmarea cand plec , ce fac..si ma "turna " parintilor ( eu stateam singura , eram studenta , la cateva blocuri distanta de ai mei ) ...culmea era ca parintilor li se parea deplasat ce zicea femeia si o evitau ca stiau cum e ! Mai culmea era ca eu eram un om foarte cuminte si la locul meu si tot se plangea de una de alta, de ceva inchipuit !Cand la un moment dat i-am cedat apartamentul fratelui meu , eu deja ma casatorisem , el nu proceda ca mine : liniste , sa tina cont ,etc...muzica la maxim , le raspundea celor care nu isi vedeau de treaba lor si erau innebuniti niste vecini de ce tanar adolescent se mutase acolo ! :) Acum stau la casa , dar observ ca si aici chiar daca am doar 4 vecini, nu toti pot fi ok: unul e mai mult beat , da tv-ul la maxim si il uita asa zile intregi , plecat de acasa..imi injura cainii ca latra ( desi au de ce ! ) ,altul e barfitor si cand ma vede prin curte ma ia la intrebari de la Adam si Eva , dar acum stie ca nu stau la vorbe , evit mereu !Mai rau cu altii , care nu iubesc animalele si mi-au omorat un pisoi lovindu-l , nu l-am putut salva, era prea grav..unei pisici i-a dat cu ceva in cap si a pierdut un ochisor, acum e un mic "pirat " :( , alteia i-a infipt o furca in burtica ! Din fericire , a venit asa ranita acasa si am dus-o la spital si e bine, dar nu mai pleaca de ani buni dincolo de garduri ! Oameni rai sunt oriunde si de vecini pe care nu ti-i doresti tot ai parte fara sa vrei...important este sa ii punem la punct si sa nu le permitem tot ce le trece prin minte ! Postarea ta m-a facut sa zambesc , insa imi dau seama cat de enervant este sa ai vecini astfel de oameni ! Toate cele bune iti doresc ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. auch! bine ca ai avut parinti destepti, altfel o pateai chiar nevinovata fiind.

      ce oameni rai. mie recunosc ca mi-e teama de cainii vagabonzi, dar nu le-as putea face rau, in general imi plac animalele.

      mersi la fel :).

      Ștergere
  12. cu umor am tratato..noi vrem sa ne mutam cat mai curand in bloc nou, si de aprox 2 ani ne tor facem cate ceva in el pana a ne muta..si am vecini care ma intreaba v-ati mutat deja?..habar nu am cine sunt..dar se pare ca ei stiu de noi. exista un banc din pacate care este si adevarat.
    cand vii cu un barbat/femeie dupa caz acasa si nu este sotul/sotia te vad toti vecinii si tiu si ce ai facut, insa daca ti se sparge casa nimeni nu vede nimic =)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am patit-o si eu sa fiu intrebata referitor de nsite subiecte de care nu-mi aduc aminte sa le fi pomenit de fata cu ei... dupa ce ca-s nesimtiti, nici istetime n-au :(.

      Ștergere
    2. da, asa se intampla si uneori mai si vad lucruri care n-au loc de fapt :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla