Treceți la conținutul principal

Crema pentru protectie solara La Roche Posay Anthelios XL Comfort - review

 Salutare! De cand mijesc primele raze de soare primavaratice apare si o puzderie de articole legate de protectia solara. Cu toate acestea, inca mai aud foarte des ca uleiul de masline protejeaza, ca fara crema de protectie solara te bronzezi mult mai frumos si multe altele si ca in articolele respective sunt "numai prostii". Si ma tot intreb, daca-s prostii, de ce vad atatea persoane cu pielea jupuita pe spate imediat ce incepe perioada de mers la plaja. Sau cu fata rosie ca o tomata incretita. E dureros, de ce nu te-ai proteja? Asta trecand de faptul ca expunerea repetata fara protectie duce la imbatranirea prematura a pielii.
  Recunosc, eu nu sunt super-obsedata sa ma ascund de soare, deoarece soarele are foarte multe beneficii, printre care faptul ca ajuta la asimilarea vitaminei D. Pe mine nu cred sa ma vedeti vreodata acoperita perfect si cu tenul alb ca laptele (eventual in toiul iernii :)), dar nici n-o sa apar in canicula cea mai mare cu pielea lipsita de aparare. Imi place sa aleg calea de mijloc si incer sa-mi gasesc echilibrul si vizavi de expunerea la soare, ca o Balanta veritabila ce sunt! Daca ma expun "cu cap" ajung sa am si un bronz uniform si multumitor, dar nici nu-mi usuc infiorator pielea, doar asta mi-ar mai lipsi. De felul meu nu ma ard oribil din prima nici pe fata nici pe corp, dar avand rinita alergica, folosesc des batistute si pielea din jurul nasului are de suferit si imi este foarte uscata in anumite perioade. Zona aceea ramane mai putin protejata si deseori mi s-a intamplat ca nasul sa-mi fie bronzat putin mai tare si nu cred ca arat prea cool asa.

De obicei alegeam un factor de protectie mai mic si pentru ten, dar anul acesta am dat-o pe 50 si am ales o crema de la La Roche Posay din gama Anthelios. Am preconizat ca voi sta tare mult pe afara si nu voiam sa ma cojesc ca un sarpe. Am ales varianta pentru ten uscat, normal, dar exista si un gel matifiant util pentru tenul gras si mixt. Recipientul are 50 de ml si un pret de vreo 62-63 de lei pe Aoro, de acolo mi-am luat-o.

  Textura e densa, de culoare galbena, dar se intinde repede. Nu contine parfum, dar are un miros usor - nu e cel mai fain miros, dar nici nu ma deranjeaza. La inceput, timp de 5-10 secunde lasa o pelicula usor albicioasa, dar apoi se absoarbe complet si nu simt ca acel film ar ramane la suprafata. Acest lucru e un mare plus pentru ca marea majoritatea cremelor cu FPS imi lasa o senzatia absolut enervanta si am sentimentul ca pielea nu-mi respira.

  Din cauza faptului ca se absoarbe destul de rapid in piele, reprezinta si-o baza foarte buna de machiaj, fondul de ten se aseaza bine peste ea. O aplic atat pe ten, cat si pe gat si toata portiunea expusa la soare, in functie de tricoul (bluza) pe care l-am ales. De obicei eu nu pot folosi doar o crema cu factor de protectie, dedesubt trebuie sa aplic ceva mai hranitor si hidratant, dar am aplicat ocazional Anthelios de una singura si a fost ok. Altfel, o combin cu Nutritic sau Hydreane Riche, tot de la acelasi brand.

  Pentru Anthelios XL Confort am nota 9, protejeaza bine si deocamdata n-am avut nicun fel de neplaceri cu ea.


Kissez!


Comentarii

  1. Nici eu nu ma ard de la soare, insa folosesc adesea produse cu spf 30 sau 50, in special in lunile mai si iunie. Produsul suna interesant, e un mare plus faptul ca nu lasa un film la suprafata pielii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, m-a incantat si pe mine ca nu lasa pelicula aia enervanta :).

      Ștergere
  2. Suna foarte bine! Eu am Bioderma Aquafluide care imi este ok vara, insa la toamna voi reveni la favorita mea : Kiss My Face SPF30. Poate vara viitoare incerc si eu La Roche Posay :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cu bioderma nu-mi aduc aminte sa fi experimentat, desi la un moment dat ma tenta crema pentru ten uscat si deshidratat :).

      Ștergere
  3. Mie mi se ridică părul în cap când aud că uleiul de măsline protejează. Am auzit pe cineva chiar acum o săptămână și am strâns din dinți ca să nu zic ceva... deși parcă-mi pare acum rău că n-am făcut-o. :))
    Sună bine crema asta, dar eu rămân fan protecție solară de la Bioderma de câțiva ani, sunt foarte bune și ceva mai ieftine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si daca le spui, tot aia vor face... si inca cu mandrie :)).

      Ștergere
  4. Folosesc produsele de la acest brand pentru inghijirea tenului insa cred ca voi testa si crema pentru protectia solara. Eu foloseam prod de la Piz Buin, tot de pe aoro le-am cumparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu piz buin n-am incercat, dar am inteles ca multa lume le lauda :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla