Treceți la conținutul principal

24 de intrebari delicioase (?)

  Salutare! M-am ales cu un tag, asa ca am trecut la completat. E adevarat ca pe alocuri n-o sa spun lucruri prea interesante, dar tot il completez :)). Mersi, Deyutza, ca n-ai nominalizat.



1. Care este mic-dejunul tău preferat?
 Banana! Mananc in fiecare dimineata indiferent de program. E adevarat ca in jumatate din cazuri, dupa o ora de cand am mancat banana, mai mananc si altceva ;).


2. Cum îți place să bei cafeaua?
 Cat mai rar :)). Nu-mi place cafeaua si beau de doua ori pe an. 


3. Care este sandwich-ul tău preferat?
 Nu-mi fac decat acasa, n-o sa ma vezi cumparand decat foarte rar asa ceva. Mc-ul se pune? Nu de alta dar am fost chiar ieri dupa un hamburger. Recunosc, e una dintre placerile mele vinovate si o sa ma vezi lunar la Mc, dar doar o data.


4. Supă sau salată?
Clar, salata! Supa mananc o data la trei luni si atunci mananc supa limpede cu o tona de taitei sau cu patru galuste. Cu alte cuvinte, mananc zece linguri de supa.


5. Care este cartea ta de bucate preferată?
Stiu ca am o carte cu retete cu peste, dar nu-mi aduc aminte sa fi preparat ceva din ce era pe acolo.


6. Fără dulce sau fără savoare?
 Frustrant! O zi fara dulciuri, una fara savoare si tot asa :)).    
  

  7. Care este bucătăria ta preferată?
Nu pot sa afirm ca am o bucatarie preferata, dar imi plac mici accente din cea ungureasca si cea nemteasca. Probabil din cauza genelor. Dar nu ma supar sa-mi dai o oala plina de sarmale!


8. Care este emisiunea culinară preferată?
Daca ma uit la asa ceva ori ma plictisesc, ori ma frustrez ca nu stiu sa fac si in cazuri rare, ma ia cu pofta prea mare, asa ca evit :)).


9. Care este plăcerea ta vinovată?
Una singura? Nu pot sa ma limitez: dulciuri, Mc, pizzzzzzza, cartofii prajiti. 


10. Cine te inspiră în bucătărie?
Foamea! :))


11. Gătit acasă sau cina în oraș?
Ambele, de ce nu? Doar sa nu fie in aceeasi zi, am stomacul mic! ;)


12. Ce ai pe lista de preparate așa și așa?
Adica mancaruri care nu-mi prea plac? Destul de multe, nu sunt prea gurmanda.


13. Care este restaurantul tău preferat?
Nu am asa ceva. Doar pizza prefer sa-mi iau din anumite locuri.        



14. Îmi fac cumpărăturile la...
La Lidl in principal si apoi in alte lanturi de magazine! Urasc piata, aglomeratia aia, impinsul, vacarmul si am o atitudine de martir cand ma mai cara maica-mea la piata :)).  Inainte sa intram ii zic: Sa terminam repede si sa plecam!


15. Cel mai bun lucru pe care l-am mâncat este...
Ooof, multe mi-au placut! Dar uite ca mi-am amintit de inghetata de pe Insula Buyukada. Iar acum doua zile am mancat o amandina de era sa pic sub masa de placere :)). 


16. Care este cocktail-ul tău preferat?
Nu prea ma omor cu cocktail-urile, sincer.


17. Cu cine ai servi o cafea: George (Clooney) sau Heston (Blumenthal)?
Nu exista alte variante? Eu as vrea cu Tom Hanks ca sa-l intreb mai multe despre "Terminalul" :).


18. Ce nu lipsește din bucătăria ta?
Fructele si Axion-ul :))))).


19. Gustarea mea preferată...
Raspunsul asta se schimba de la zi la zi, dar uite ca o sa va zic ce am tot mancat zilele astea pe post de gustare: sunt la Lidl niste pungulite mai mici cu masline verzi, fara samburi. Le ador si e gramajul perfect pentru o gustarica.


 20. Ce fel de pizza preferi?
Capriciosa cu exces de ardei iute! Va aduceti aminte ca va ziceam ca uneori mananc atat de picant de imi curg lacrimile? :))   


21. Ce mâncare nu îți place deloc?
Cele foarte grase. Recunosc ca mai mananc de doua ori pe an o felioara de slaninuta (ma apuca iarna cand e foarte frig afara), dar astea sunt exceptii notabile pentru mine.  Si nici dupa carne nu ma omor, in general.


22. Blogul culinar preferat este...
Nu urmaresc pe nimeni in mod constant, doar daca am nevoie de-o reteta gugalesc si caut informatii.


23. Cel mai ciudat lucru pe care l-am mâncat.
 Pentru mine ciudate ar fi ganganile, bine ca n-am avut ocazia si sper sa nu fiu nevoita vreodata. Am un blocaj psihic legat de asta!


 24. Nu pot să trăiesc fără...
Mancare! :)))) V-am dat gata!




  Iata ca am ajuns si la final, sper ca v-am amuzat pe ici-pe colo si daca vrea cineva sa preia tag-ul, s-o faca rapid, ca vreau sa citesc :)).



Kissez   

Comentarii

  1. Mie nu îmi place în piață pentru că nici nu apuc sa ma uit de un preț, ca și sare pe mine sa ma servească. Eu trebuie sa ma uit în voie și sa compar. De-aia îmi plac supermarketurile, ca pot sa ma uit și 1 ora la raft, ca nu ma stresează nimeni.
    Slănină (de fapt gusa afumata) cu ceapă. Tot când e frig ma apuca și pe mine! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si asta...

      eu sunt ceva mai rapida, dar imi place sa-mi aleg eu, nu sa-mi puna altii ce vor.

      consumam mai multe calorii iarna si trebuie sa echilibram balanta :)).

      Ștergere
  2. Mi s-au facut tot felul de pofte citind tag-ul :(( de sarmale, in principal! Nici eu nu ma omor dupa carne. Daca ar fi sa fac cumparaturi doar pentru mine, as lua carne doar pentru sarmale sau cate un pui pt rotisor, rareori. In schimb, nu o refuz cand mi se ofera,.Gatita asa cum trebuie mi se pare delicioasa, in schimb nu stiu de ce nu e niciodata printre optiunile mele. Si e pe lista de cumparaturi doar pentru ca e in preferintele restului familiei. As alege oricand chiar si o portie simpla de cartofi natur, dar pofta de carne niciodata nu mi se face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zau? eu chiar ma gandeam ca inafara de junk-food si dulciuri n-am aminitit mai nimic :).

      asa si eu, desi momentan mi-e scarba si de carnea de pui fiindca am mancat acum doua luni o friptura care nu mi-a placut si m-am zburlit putin...

      Ștergere
    2. De junk food-uri e vorba :D Si cand am citit cuvintele "oala plina cu sarmale" imi imaginam oala aburinda, cu continut frumos mirositor........

      Ștergere
    3. lasa-ma ca acum 5 ani am avut o perioada in care voiam numai sarmale! mancam saptamanal trei zile :)))). dupa cateva luni m-am potolit, dar adevarul e ca-mi plac mult sarmalele, de fapt ma dau in vant dupa foile alea de varza murata :)). de obicei bunica-mea pune o multime de foi goale printre sarmale ca stie ca ma duc sa le caut imediat :)).

      hai ca mi-am facut pofta! :))))))

      Ștergere
    4. Exact asa face si maica-mea si eu la fel, punem foi de varza murata printre sarmale, la fundul oalei si deasupra. Vaiiiii.........................

      Ștergere
  3. Chiar m-ai amuzat cu răspunsurile la mai multe întrebări. Cu Axionul, de exemplu. :)))) Nimeni nu s-a gândit și la asta! :))
    Cu Lidl-ul mă oftici de mor, că au multe chestii faine, dar eu ajung prea greu la unul, nu știu cum se face ca din ditamai orașul în care umblu atâta săptămânal, să nu am niciodată drum pe lângă unul - iar când am drum, n-am timp să mă opresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe bune daca-mi lipseste vreodata :))))) atunci cum sa-l omit!

      eu am noroc ca ajung in cinci minute la el si ma stiu toti angajatii! :)

      Ștergere
  4. Ha, ha! Si eu am aceeasi deviza cand vine vorba de cumparatuiri: Intri, iei si iesi rapid. :)))
    Ne asemanam destul de mult, sa stii...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla