Treceți la conținutul principal

Jurnal de vacanta: Eforie Nord 2016

  Salutare! In ultimii ani m-am concentrat pe iesirile din tara si ideea unei vacante pe litoralul romanesc nu mi se parea tentanta. Ultima data am fost la Eforie Sud chiar inainte sa incep sa scriu pe blogul acesta si desi mi-a placut, nu mi-am facut un obiectiv din a ajunge cat mai repede inapoi. Din mai multe motive pe care n-o sa stau eu sa le enumar, vara aceasta (in iulie in special) puteam sa plec doar la mare la noi si trebuia sa aleg un hotel in care sa stau aproximativ cinci nopti si pretul sa fie usor peste 1200 lei in ceea ce priveste cazarea. In mod normal la noi in tara aleg mereu pensiunile care au preturi de 70-80 lei pe noapte, insa noi am avut niste vouchere de calatorie de care trebuia sa profitam asa ca am upgradat fara voie ;)).


  Dupa ce-am rascolit internetul si am cautat oferte, am ales sa mergem la Eforie Nord la complexul Brad Bran Bega fiindca este foarte aproape de mare. Eu nu mai fusesem in aceasta statiune, habar n-aveam ce mai e pe acolo. Stiam doar ca e o statiune foarte populata, ca e destul tineret si ca preturile sunt ok. Complexul BBB este format din trei hoteluri la baza comuniste, dar au fost renovate putin si asa s-a ajuns la patru stele. Am luat cazare pe cinci nopti in camera cu balcon si micul dejun pentru doua persoane, totul a costat in jur de 1400 lei in perioada 9-14 iulie. Acum preturile sunt ceva mai mari. Eu am fost cazata chiar in mijloc, la Bran, dar micul dejun il serveam la restaurantul Bega. Toate cele trei hoteluri sunt legate intre ele, deci nu m-am deplasat decat cativa metri.

Atuurile complexului:
- foarte aproape de mare, in cinci minute te-ai si tolanit pe sezlong
- foarte aproape si de gara - in zece minute de plimbare ai si ajuns
- desi e aproape de zona cu suveniruri unde este o aglomeratie crunta, e situat pe o strada foarte linistita
- un hotel destul de linistit in sensul ca n-am auzit scandaluri, muzica seara tarziu
- pereti foarte grosi care iti lasa impresia de intimitate si n-auzi ce se intampla in camera vecina
- balconul are vedere la mare (in departare) si la piscina hotelului
- piscina maricica
- lift care functioneaza foarte bine
- curatenie multumitoare
- preparate bunicele la micul dejun
- personal destul de amabil
- camera spatioasa
- pat mare si confortabil
- multe posturi tv. Acolo m-am uitat la finala campionatului :))
- gunoiul se ridica zilnic din camera, in baie se spala aproape zilnic
- dezinsectia facuta in hotel si in jurul hotelului: desi nu au plase impotriva tantarilor, nu m-am trezit cu nicio insecta
- iesirea din camera se face la ora 12 si exista camera de bagaje incuiata de care ne-am folosit pentru cateva ore


Minusuri
- usoare reminescente comuniste
- la hotelurile de patru stele de obicei ti se schimba patul la 2-3 zile, noi am ramas cu aceeasi lenjerie de la inceput pana la sfarsit, hartie igienica de calitate mai proasta decat te-ai astepta, in ultima zi nu ni s-a mai facut patul... Chestii micute dar care fac diferenta.
- desi mancarea e buna si proaspata la micul dejun, mi s-a parut ca lipsesc niste lucruri: painea era de un singur fel, cafeaua de calitate mai slaba, alegere medie in ceea ce priveste preparatele. Cantitatea insa era mereu suficienta.
- personalul format din copii de 18-19 ani care sa napustesc sa-ti ia farfuriile din fata inainte sa fi inghitit ultimul dumicat
- orar scurt pentru mese: micul dejun de la 7:30 la 9:30, pranzul de la 12:30 la 14:30 si cina de la 17:70 la 20:00
- nu au plaja proprie


 Acum fie vorba intre noi, am putut trai foarte bine si cu aceste minusuri, dar avand in vedere numarul stelelor si faptul ca debordez de sinceritate, m-am gandit ca ar fi util sa le stiti.


  In ultima poza, in stanga, puteti observa si sala de mese.



  Buuuun! Nu ne-am instalat bine ca am pornit dupa ceva mancare si sa luam pulsul statiunii, iar dupa-masa am ajuns si la plaja. Am fost pe Green Beach pe bucata de plaja rezervata Ana Hotels Europa. Am ales asa fiindca e extrem de aproape de locul unde ajungi pe plaja in partea dreapta a statiunii, umbrelutele desi par mai mici, sunt reglabile si poti sa le intorci dupa pofta inimii, baietii de pe plaja sunt amabili si mai primesti si saltea. Am vazut ca la altii, oamenii se puneau numai cu rogojinile lor direct pe sezlong - pe mine ma dor oasele numai cand ma gandesc la asta :)). Oricum, din ce-am vazut, in perioada in care am fost noi, sezlongul era 15 lei pe o zi intreaga. Plaja fiind privata au grija si la capitolul curatenie.Sunt zeci de pubele si pe langa sezonguri si m-am bucurat vazant ca turistii le folosesc si nu arunca gunoaiele pe jos.



  Eforie Nord este un furnicar! O statiune simpatica, vesela, dinamica si curatica! Pentru cei cu mai putini bani in buzunar, exista si Profi! Eu am mers la ei dupa fructe sau dupa napolitane Joe ;)). Pentru cei cu mai multi bani la ei, este imposibil sa nu gasiti ceva misto de facut! Eu nu mai stiam ce sa mananc, ce sa mai incerc :). Desi nu sunt o gurmanda de fel, acolo imi venea sa mananc orice!

  Dintre terase eu o recomand cu toata inima pe cea care tine de hotelul Belona. E chiar jos, langa mare cum cobori in partea dreapta a statiunii. Au limonade excelente: cu pepene, kiwi, capsuni la 9 lei, cu menta la 7 lei, frappe cu 8 lei si un mojito beton cu 15 lei. Niciodata nu am patit ca la un bar/teresa sa-mi placa absolut tot ce-am comandat. Le puteti bea pe terasa sau lua pe plaja.


  Sa va zic si niste preturi? Pe plaja: porumbul fiert 5 lei, paharel de mure/zmeura 5 lei, gogoasa 3 lei. Felia de pizza 4 lei, placinta dobrogeana 4 lei, bere la pahar incepand de la 3 lei. Hamsii 4 lei portia, fructe de mare 6 lei suta de grame. Covrigii ca peste tot: 1 leu bucata. Clatita uriasa 6-7 lei gogosi cu topping, sase bucati cu 5 lei. Meniurile la restaurante pornesc de pe la 17 lei si sunt compuse din trei feluri.

  Suvenirurile mi s-au parut ieftine: un magnet de frigider porneste de la 2 lei. Bratarile sunt mai toate in jur de 3 lei.


  La mine a fost o vacanta de lenevit fiindca aveam super nevoie de asa ceva: am stat pe sezlong, m-am bronzat si m-am ars o idee din cauza lotiunii de protectie solara (va povestesc eu in review), am stat pe terase, am mancat hamsii si fructe de mare si e prima vacanta dupa multe in care n-am slabit, semn ca nu m-am obosit deloc. Intr-una din zile am dat o fuga pana la Eforie Sud si acolo am gasit incredibil de multa liniste. Nu era aproape nimeni pe strazi, dar mi-a facut placere fiindca imi place statiunea asta mica. S-a ridicat si Eforie Sud in cei cinci ani de cand n-am mai vazut-o si asta ma bucura mult.


 

  Am prins o vreme minunata, m-am odihnit, m-am relaxat, as mai fi ramas inca o luna acolo. Si am plecat cu impresia ca si marea noastra e foarte frumoasa chiar daca eu mi-am dorit s-o dau pentru Egee, ca mirosul ei e puternic si il simt chiar si acum cand scriu, ca soarele parca arde uneori mai frumos in tara ta :). Mi-era dor, desi nu stiam, de o vacanta in Romania, de confortul pe care-l simti cand peste tot auzi limba ta. Imi place ca vad ca lucrurile se modernizeaza si ca multa lume se simte foarte bine pe litoral. Am plecat cu idei preconcepute in cap, dar m-am simtit excelent si nu exclud posibilitatea de-a ma intoarce.


  Shopping? Foarte putin. Mi-am luat doar magneti de frigider fiindca erau prea simpatici (5 lei fiecare) si niste bratari colorate care sa-mi aminteasca de vara 2016 (3 lei fiecare)



    Povestea mea e foarte subiectiva anul acesta si a contat enorm vremea perfecta de care am dat. De acolo, totul a inceput sa para frumos si nu regret o secunda faptul ca am avut norocul sa ma bucur de aceasta vacanta.



  Voua va place pe litoralul romanesc?






P.S. Desi n-are nicio legatura, astazi puteti profita de reducerea de 50 de lei oferita pe site-ul Elefant prin folosirea codului WOW50! El se aplica la toate categoriile, deci si la cosmeticele pe care le gasiti aici.



Kissez!

Comentarii

  1. Desi incerc in fiecare an sa ofer litoralului romanesc cate o sansa, macar un we, pana acum s-a dovedit a fi dezamagitor.
    Preturile sunt extrem de mari pentru oferta : atat la cazare cat si la mancare/ servicii per total, mizerie etc.
    Anul asta am fost in Mamaia si Constanta iar in Mamaia mi s-a parut totul horror: sezlogurile f scumpe, plaja cam murdata, muzica bubuia de iti venea rau, o bere din aia la halba (jumate bere - jumate apa) minim 10 lei??? Nu mai zic de cazare, ca nu gaseai nimic pe booking pentru o zi de we mai ieftin de 250 de lei. Faza ciudata e ca la fata locului o gramada de hoteluri goale. N-ar lasa nene la pret sa aiba turisti. Tin cu dintii de ele. Pai eu am fost anul trecut in costa brava 9 nopti, demipensiune 1100 ron. pai merita sa mergi in mamaia sa dai dublu pe nimic???
    totusi...ce au facut si ei bun, tot pe banii ue, a fost largirea plajelor. In Constanta cel putin, plaja arata SUPERB. Sezloange putine si asezate doar langa tarm , iar in rest o mare de nisip. Asta mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu recunosc ca n-am luat mamaia in calcul fiindca e o statiune prea fitoasa pentru gusturile mele, nu cred ca m-as simti prea bine acolo, dar eforie (si sud si nord) mi-au placut :).

      Ștergere
  2. Multumesc pentru articol! Din ce informatii am gasit eu, cred ca noi vom merge la Navodari sau ideal ar fi chiar la Tuzla. Ma bucur sa vad ca turismul in interiorul Romaniei se bucura de o ameliorare a calitatii. Vad ca preturile sunt ok pe litoral. Eu tot nu sunt entuziasmata de vacanta la mare si nu o astept cu nerabdare, dar asta pentru ca eu nu iubesc marea defel; prefer muntele, drumetiile, pescuitul pe lac/balta, padurile, umbra si racoarea! Oricum, sunt utile informatiile prezentate de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu stii care ti-e bugetul si planun, dar totusi cred ca ar fi mai bine sa mergi in eforie nord, altfel chiar s-ar putea sa te plictisesti. acuma zic si eu... :)

      Ștergere
    2. Nu bugetul e problema, ci faptul ca noi vrem sa fim departe de agitatie, aglomeratie, cluburi etc. Stiu ca avem cateva plaje salbatice pe litoral, insa sunt mai greu accesibile. Din informatiile de pe net, pe cea de la Tuzla am indragit-o cel mai tare, dar lumea spunea ca apa este plina de bolovani, iar faleza este abrupta (deci nu-i un loc tocmai potrivit pentru o familie cu copil). Apropo, mentionai in articol ca ai fost in Eforie Sud si era liniste, plaja era ok?

      Ștergere
    3. n-am coborat chiar pe mal, dar am vazut ca si acolo sunt plaje private. cand am fost eu acum cinci ani plaja era ingusta, dar intre timp s-au largit plajele. in partea stanga a statiunii ar trebui sa fie si mai liniste.

      eu daca nu vreau sa ma plictisesc, ma duc in locuri agitate, de aia am zis ca poate acolo nu te-ai plictisi pentru ca in statiunile linistite chiar nu prea ai nimic de facut exceptand plaja si scrute popasuri pe terase. ai mai putea sa te cazezi intr-un loc si sa mergi in explorare si in alte statiuni :).

      Ștergere
    4. E superbă plaja din Tuzla, pentru cei ce preferă sălbăticia, dar într-adevăr faleza și coborârea de acolo e abruptă. Bolovani în apă nu sunt însă peste tot, dar sunt alge. Totuși, cu mașina se poate ajunge ușor și-n alte stațiuni de acolo (eu din Tuzla am fost în Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Sud + o plajă dintre cele două al cărui nume nu l-am aflat - satul fiind undeva între Eforie Sud și Costinești) sau invers, o fugă în Tuzla dintr-o altă stațiune.

      Nu știu dacă mai trece Ioana pe aici, dar am zis să mă bag totuși în seamă, pentru că Tuzla e una din plajele mele favorite de la noi și aș renunța oricând la o stațiune amenajată în favoarea ei. Dar cu siguranță nu e pentru oricine, iar mașina personală e necesară, altfel nu ai cum te deplasa pe acolo.

      Ștergere
    5. sa speram ca vede si multumim pentru informatii :).

      Ștergere
  3. ma bucur tare mult ca ai avut o experienta placuta si sper sa mai revii pe litoralul romanesc. :D
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Să îți fie de bine vacanța, Alina!
    Eu n-am fost decât la Mamaia la noi, nu mi-a plăcut în mod excepțional, cred că mai mult m-ar fi incantat Eforie Nord acum că ți-am citit postarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :).

      eu la mamaia m-as duce numai sa vad cum e atmosfera, nu sa ma cazez acolo fiindca am sentimentul ca nu mi s-ar potrivi :).

      Ștergere
  5. Mi-a plăcut și mie în Eforie Nord, am fost acum 4 ani, iar acum 2 ani (într-un fel de „tur” al plajelor de la noi) ne-am oprit scurt și la Eforie Nord, de dragul amintirilor.
    Eu zic că minusurile pe care le-ai menționat legat de hotel contează, pentru că e dovada la cât de prost stăm cu serviciile, față de alții. :( Eu nici la hotel de 3 stele n-am întâlnit în alte țări să nu se schimbe lenjeria măcar la 2 zile, dacă nu chiar zilnic. Sunt detalii de genul ăsta care nu-ți strică vacanța, dar care parcă totuși contează. :D
    Mă bucur totuși că ai avut o vacanță plăcută și era ce aveai nevoie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa e, la partea cu serviciile suntem in urma altor tari, dar eu tot sper sa ne trezim si noi la realitate.

      probabil ca daca stateam 7 nopti ma enerva rau de tot faza cu schimbatul paturilor, dar la 5 nu am lasat sa ma supere :).

      Ștergere
  6. Frumos! Eu am fost o singura data la mare in Romania, nici nu imi mai amintesc.. eram mica. Nici nu is mare fan plaja, prefer muntele. Desi din cand in cand parca mi-e dor :) Cel mai mult mi-a placut in Menorca, am adorat plajile de acolo.
    Magnetii sunt chiar simpatici, si eu iau mereu de oriunde ma duc :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am trait cu impresia ca sunt fan munte pana acum 8 ani cand am decis ca marea e iubirea mea :)).

      visul meu este sa umplu frigiderul de sus pana jos cu magneti :)).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla