Treceți la conținutul principal

Lapte pentru protectie solara Gerocossen FPS 15 - review

  Salutare! Eu fac parte dintre persoanele care desi nu concep sa se duca la plaja fara crema cu FPS, isi doresc sa capete un bronz frumos. Imi place sa stau la soare, sa capat culoare si sa ajut corpul sa asimileze calciu fiindca in trecut am avut probleme in directia aceasta. Acum cativa ani foloseam SPF 50, dar in timp am mai scazut-o fiindca produsele cu FPS mare imi lasa o pelicula infiorator de deranjanta pentru mine si pe dedesubt pielea imi devine deshidratata. Dupa cateva expuneri la soare trec la FPS 15. Nu mi s-a intamplat sa ma ard decat daca omiteam vreo bucatica de piele si in timp am observat ca asta e protectia care mi se potriveste cel mai bine. Oricum, niciodata nu fac exces de stat la soare, cam de zece ori pe an merg la plaja (au fost ani cand am fost de doua ori) si nu stau prea mult desi mi-ar placea. Iar ca textura mereu prefer cremele si lotiunile. Stiu ca parerile sunt impartite in legatura cu factorul de protectie solara, insa consider ca este la fel de important sa alegi produse pe care le tolerezi si care iti plac.



  Chiar inainte sa plec la mare mi se terminase crema cu FPS. Avusesem Cien fiindca de trei ani tot de la Lidl am cumparat, dar ajungand in Auchan si vazand mult mai multe sortimente am zis sa schimb putin si m-am decis asupra cremei Gerocossen. Am dat vreo 17 lei pe ea, are 250 de ml si un miros foarte frumos, de ulei de argan. Mi-a placut si textura: o crema foarte placuta la atingere care lasa impresia ca intra rapid in piele si ca o si hidrateaza. Ok, am cumparat-o, am bagat-o in bagaj si am ajuns la mare.


  Eu obisnuiesc ca primul strat de lotiune sa-l aplic in camera inainte sa plec, iar pe plaja o reaplic de cateva ori. Ei bine, ajung pe plaja, ma pun pe sezlong (era dimineata pe la 8:30) si stau eu ceva vreme cu burta la soare, apoi ma intorc, mai stau o perioada si asa si dupa alte cateva minute, revin la pozitia initiala si mai apoi ma pun sub umbrela. Toata operatiunea a durat putin. Dupa foarte putina vreme observ ca am doua pete rosii in genunchi. Mi-am zis ca probabil m-am sprijinit eu in genunchi si ca-mi trece, dar la un moment dat ma ridic de pe sezlong ca sa ajustez umbrela si simt o usoara senzatie de disconfort. Dap, m-am ars! Nu grav, dar oricum...Nu-mi explicam ce s-a intamplat, dar dupa indelungi cercetari, am ajuns la concluzia ca m-am parlit in zonele in care ma atinsesem de prosopul de plaja: genunchi cand m-am intors de pe o parte pe alta, usor pe spate, gambe si cum era punctul cel mai inalt, pe fund! Puteti sa radeti de mine, dar aveam o jumatate de posterior (prea) bronzata.


  Problema cu aceasta crema cu FPS nu e ca nu protejeaza dovada fiind ca in celelalte zone nu m-am ars deloc si am prins un bronz destul de uniform, dar se sterge atat de repede de textile incat nu mi-a venit sa cred. N-am patit niciodata nimic de acest gen si am fost foarte nedumerita pana m-am prins ce si cum.


  Iar seara, la dus, simteam o tona de lotiune pe mine. Am folosit numai la mare un gel de dus intreg in sase zile ca sa scap de senzatia lunecoasa. E logic ca aceste creme cu filtru sa ramana pe piele intr-o oarecare masura, dar de unde aveam eu o tona de crema seara pe mine si totusi se stergea atat de repede pe prosop, ramane un mister.



  Una peste alta, de la Gerocossen am incercat mai multe produse care chiar mi-au placut, dar aceasta lotiune ramane un no-no si n-am s-o mai cumpar. Raman la Cien-ul meu care nu ma dezamagit nici macar cand m-am balacit si-am uitat de mine si de reaplicarea protectiei solare intr-o dupa-amiaza la Halkidiki acum doi ani.


  Daca pun plusurile si minusurile in balanta, ii dau un 5 acolo, dar mai mult nu pot. Apropo de arsura pe care am dobandit-o, am reusit sa nu ma cojesc prin metoda de care v-am povestit aici.







Kissez!

 

Comentarii

  1. Eu am avut de la ei spray-ul cu SPF30 și mi-a plăcut. Avea tot așa, un miros plăcut, de ulei de argan. Din păcate, având pielea măslinie, îmi e greu să spun dacă apără orice tip de piele de arsuri,în orice condiții, dar pentru mine a fost ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc lotiunea Cosmetic Plant pentru copii, cu factor de protectie 50. Nici mie nu imi place factor de protectie asa mare, dar de obicei folosesc lotiunea pe care o cumpar pentru copil, ca sa nu cumpar 2 :)) Si fiind pentru copii, are ingrediente mai prietenoase. Dupa ce stau cateva reprize la soare (eu stau maxim o ora pe zi, cand gasesc timp) si consider eu ca nu ma mai ard, urmatoarele reprize amestec lotiunea de protectie solara cu o lotiune de corp obisnuita. Fac asta doar pentru ca e FPS-ul asa mare, daca as avea o lotiune cu protecte 15 sau 20 nu le-as mai amesteca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de la cosmetic plant nu-mi amintesc sa fi avut crema de protectie solara, poate ar trebui s-o incerc :).

      Ștergere
  3. Legat de protecția solară, sunt într-adevăr păreri și păreri pe o parte, dar sunt și unele certitudini, demostrate de specialiști, una dintre ele fiind că un SPF 15 e cam degeaba. Ceva protecție oferă, dar pentru un timp prea scurt.
    Acum mna, fiecare face cum crede, voiam de fapt să menționez că sunt și destule creme cu SPF 30 sau chiar 50+ care nu lasă peliculă și nici nu curg la contactul cu apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit si eu ideile astea, dar adevarul e ca propria-mi piele am ajuns la concluzia ca spf 10-15 apara, cel putin de razele uvb. cu alea uva e mai urata treaba, fiind mai parsive...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla