Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 17 februarie 2017

Diavolul in rochie albastra

  Hey! In ultima vreme m-am aratat interesata sa schimb putin genul de lectura pe care obisnuiam sa-l aleg, asa ca uitandu-ma pe site-ul de la editura All am decis ca vreau sa incerc si o carte politista. Foarte rar aleg asa ceva daca nu e vorba de Jeffery Deaver sau de romane scrise de autori nordici, insa am zis cazul sa incerc si cu ceva...nou.
  Actiunea cartii Diavolul in rochie albastra are loc in anii '40, iar personajul principal este Easy, un tanar de culoare care incearca sa duca o viata echilibrata, sa-si faca o viata ordonata si marea lui iubire e insasi casuta in care locuieste. Intr-o buna zi ramane fara serviciu si devine foarte tentat sa castige niste bani intr-un mod care pare foarte simplu: trebuie sa gaseasca o fata alba care-si duce zilele prin barurile de jazz frecventate de tinerii de culoare. Munca sa de detectiv devine foarte dura rapid, personaje dubioase si violente se arunca in urma sa, politia ii rasufla in ceafa si, mai mult, incepe sa se indragosteasca de fata cea controversata. Povestea se incalceste foarte tare, dar Easy este chitit sa afle adevarul si sa depaseasca momentul dificil in care se afla. Mi s-a parut o carte politista cu o cadenta specifica acestui gen, insa contextul si perioada in care are loc i-a oferit un plus. Cartea a fost chiar si ecranizata in '95 cu Denzel Washington in rolul principal.


  Cunoasteti povestea?




Kissez!








2 comentarii:

  1. Nu am citit-o, dar titlul imi suna atat de cunoscut, oare si filmul a avut acelasi titlu? Cred ca mi-ar placea subiectul... :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...