Treceți la conținutul principal

Lucruri care ma emotioneaza - se lasa cu secrete!

  Salutare! Planuiam postarea aceasta de la ziua mea, deci din octombrie, dar initial am vrut sa scriu mai multe idei, apoi am decis sa ma limitez. Uneori imi dau seama ca desi scriu des pe blogul acesta si spun lucruri despre mine, nu prea las sa se vada amanunte personale. Nu este doar ceva ce mi se intampla in online si e mai degraba felul meu de-a fi: destul de rezervata, mentin limite si foarte putine persoane stiu sa faca delimitarea intre rezerva mea nativa si cea dobandita, prin care bravez. Nu-mi place sa fac caz din sentimente in public si ideea mea de romantism, sensibilitate si emotie, desi pe alocuri puternica, este foarte diferita de cea a majoritatii fetelor :).


  Consider ca pasiunile si preferintele unui om reflecta mai bine decat orice o persoana, asa ca astazi am adunat cateva lucruri care ma emotioneaza si care au un puternic impact asupra mea. N-o sa ma refer la momente de genul cand am dat licenta si m-au apucat niste emotii idioate fix dupa ce-am iesit de la prezentare :)), ci vor fi lucruri care imi ating sufletul.



1. Ma emotioneaza sa privesc un cer curat, indiferent de anotimp. Dupa cateva secunde in care il admir ma simt mai libera, mai fericita si mai increzatoare.


2. Aproape toate piesele Depeche Mode parca sunt scrise pentru mine. Nu neaparat pentru versuri ci pentru liniile melodice. Cel mai mult imi place sa le ascult pe intuneric, pentru cateva minute evadez din lumea reala. Cand ii ascult, orice mi se pare posibil si nu exista formatie pe care s-o admir atat de tare.


3. 4 luni 3 saptamani si 2 zile! Cand a aparut filmul asta si-a fost mare tevatura cu el, desi m-a interesat mult subiectul, nu l-am vizionat. Nu aveam incredere intr-un film romanesc. Dupa o perioada lunga mi-am facut curaj, l-am cautat si m-am uitat. Mi s-a parut o capodopera, atat de fidel realitatii anilor '80 incat doua zile nu m-am putut concentra la nimic altceva. Mintea mea era acolo, in film si cu greu m-am desprins. De atunci l-am revazut de multe ori si chiar dupa ce l-am vazut de vreo cinci-sase ori tot ma simteam marcata cand se termina. Nu pot sa-l vizionez decat singura, cand afara e frig - asa cum e in film. Si ca sa vedeti cat mi-a placut, va spun ca am visat la un moment dat o continuare si ma aflam pe coridoarele caminului. De departe cel mai bun film romanesc si unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut eu.


4. 1984 de George Orwell. Despre ea v-am povestit, dar nu pot sa n-o adaug la lista. Am simtit atat de multe citind-o desi aveam doar 18 ani. O ador si acum si ori de cate ori o citesc descopar alte fatete. O carte foarte profunda si pentru cei cu imaginatie bogata. Daca ati citit-o, pentru mine scena in care prespapierul ce avea un mic coral in interior cade si se sparge m-a emotionat atat de tare fiindca semnifica spulberarea tuturor iluziilor. Din pacate in film nu se pune accent pe asta, eu as fi vazut perfecta derularea in slowmotion a momentului.


5. Rolul jucat de Tom Hanks in Terminalul. Surprinde atat de bine est-europeanul plecat in lume, marginalizarea lui si dramele lui incat deseori simt un nod in gat uitandu-ma la film.


6. Ma emotioneaza puii de animale. Nu toti si nu tot timpul, dar acum cativa ani m-a privit in ochi un pui de pisica si-a facut-o cu atatea nevinovatie si curiozitate incat mi-au dat lacrimile. Am stat si ne-am privit zeci de secunde in sir in timp ce il tineam in palma :). Am si vrut sa fur pisoiul (il gasisem afara din curtea lui), dar apoi mi-am zis ca as face o fapta marsava si l-am lasat sa se intoarca.


7. Intotdeauna cand citesc despre Holocaust, prizonieri de razboi si in general, oameni nevinovati care sufera, nu pot sa nu ma intreb de ce oamenii se chinuie atat de tare unii pe altii. De ce e mai usor sa ne distrugem decat sa ne ajutam? Dupa o astfel de carte nu pot sa discut despre lucruri banale si petrec mult timp cu gandurile si filozofiile mele.


8. Ma emotioneaza sa vad poze cu mine copil cat si cu cei pe care ii cunosc. Sunt poze de pe vremea cand nu stiam cum va fi viata noastra, cand eram atat de mici incat nu stiam mai nimic, dar zambetele si supararile noastre erau atat de puternice.


9. Si Luna si noi a trupei Vita de vie! Reuseste de fiecare data sa ma faca sa simt ca ma inalt. Mult timp a fost formatia mea preferata si piesele lor m-au facut sa simt foarte multe lucruri.



10. Marea. Nu neaparat a noastra, in general. Am descoperit-o mai tarziu decat majoritatea excursionistilor. Imi petreceam vacantele pe la munte si eram convinsa ca nu as avea rabdare sa stau la plaja si de balacit prin mare mi-e si acum cam teama - am un respect deosebit fata de ea si mi se pare foarte usor sa ma inec. Iubesc sa ascult valurile, sa simt mirosul sarat si sa simt libertatea pe care doar la mare o descopar. Vorbeam la un moment dat cu cineva care fusese de peste 50 de ori la mare si mi-a dorit sa intrec acest prag. Si eu imi doresc asta foarte mult.




  Care sunt iubirile voastre sau/si slabiciunile? Va regasiti in ceva din lista mea?





Kissez!

Comentarii

  1. A fost foarte frumos articolul asta, Alina. M-ai emotionat atat de tare. Rezonez atat de mult cu tine la capitolul corzi sensibile, slăbiciuni sau iubiri, cum le spui tu. Pe mine ma emoțiornează des ființe nevinovate, care au nevoie și cer ajutorul nostru. Ma emoționez des și plâng ușor dar nu consider ca asta e o slăbiciune ci un dar. Te pup și îți urez multa sănătate și o primăvară minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ti-a placut si ca avem atat de multe in comun. eu am avut ani in sir in care n-am varsat o lacrima si de abia mai apoi mi-am dat seama ca imi facuse rau sa tin atat de multe in mine.

      multumesc! si tu sa ai o primavara cat mai frumoasa :).

      Ștergere
  2. Si pe mine ma emotioneaza multe dintre cele pe care le-ai enumerat mai sus.
    Holocaust, mare, cer, animalute, carti...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooh, da! Am asteptat demult postarea asta :)
    Unele puncte le avem in comun, altele deloc :)) In comun ar fi 6, 7 si 8. Dar la 10, e total invers. Pe mine ma emotioneaza muntii, ii ador. Marea am vazut-o destul, chiar am si locuit intr-un orasel la mare, dar nu ma pasioneaza deloc. Imi place doar cand e mare transparenta, frumoasa, gen Menorca, cu plaje micute si nu foarte pline. Dar daca e sa aleg, aleg muntele. Animalele le iubesc, in general, fie pui sau nu, dar daca sunt pui sunt si mai adorabili :)
    Pe langa poze, in general imi plac amintirile, imi place cand vorbesc cu sora-mea, sau in familie si ne amintim de intamplari trecute, mereu zambim cu nostalgie si drag.
    Iar punctul 7 e delicat.. multi nu vor sa auda despre acest subiect, razboaie in general. Eu cred ca nu trebuie sa ignoram ceea ce s-a intamplat. Si daca ne doare, sa doara. Celor care au suferit pe-atunci i-a durut mai tare :( Mereu o sa imi amintesc de prima data cand am fost in Berlin si am vizitat Topographia des terrors, mi s-a strans inima cu tot ce am vazut si citit. Dar trebuie sa stiu.
    Muzica lui Queen ma emotioneaza pe mine, omul ala avea o voce incredibila!
    Si.. nu-mi vine nimic altceva acum in minte, dar o mai fi :)
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da? zisesem ceva de ea in jurul zilei mele de nastere :). mie mi-ar placea sa locuiesc la constanta, desi vantul e cam puternic si asta cred ca nu mi-ar placea.

      eu povestesc foarte mult cu mama, ne aducem aminte tot felul de lucruri si uneoru ma surprinde ca-si aduce aminte detalii chiar si despre colegii mei de scoala, detalii pe care eu le uitasem :).

      eu citesc mult despre razboaie si mereu ma atinge rau de tot sa descopar ororile petrecute. eu aman mersul la auchwitz, dar la berlin as merge chiar si acum.

      mama e fana queen, mereu e foarte entuziasmata cand ii asculta pe vh classic :). ar trebui sa fac o postare legata de intamplari funny cu mama mea daca am tot pomenit-o, am multe si mi-a zis ca nu se supara daca le scriu.

      pupici!

      Ștergere
  4. Rar trece o zi în care să nu privesc visătoare cerul, deși îl prefer cu câțiva nori pufoși și, mai ales, la răsărit și apus. Nu există multe lucruri pe lumea asta care să mă emoționeze mai mult decât un animal, orice animal și indiferent că e pui sau adult. Despre Holocaust am început să citesc mai multe abia de anul trecut și de fiecare dată subiectul mă tulbură, dar vreau să știu cât mai multe. Chiar azi îmi făceam ultimele planuri pentru Berlin și am realizat că printre cele mai importante locuri de văzut din oraș sunt pentru mine cele legate de subiectul ăsta.
    Marea o iubesc, pe fiecare în parte, la fel și plajele cu peisaje sălbatice, iar un vis ceva mai recent e să ajung să văd și să mă bălăcesc în fiecare mare și ocean de pe pământ. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu zici rau cu rasaritul si cu apusul :).

      sa ma iei cu tine, ca sunt dispusa sa ma balacesc si eu :)).

      Ștergere
    2. Sunt o fire emotiva, putine lucruri nu ma misca. Pana la o anumita varsta nu cunoscusem nici marea si nici muntele, la mare am locuit cativa ani si tare mult mi-a placut... prima mea dragoste! Am fugit in weekendul asta o zi sa vad marea, mare bucurie! Muntele, ce provocare si cate sentimente, tare mult imi place! Sa ies in natura e grozav!
      Cat despre emotii care te consuma, razboaie... hmm filmul, Calul de razboi, e ultimul care mi-a intrat la suflet... tulburator!
      Tu... tot enigmatica esti, pup, zi frumoasa!

      Ștergere
    3. si eu ador sa stau in natura, chiar daca uneori ma limitez doar la parc :).

      nu l-am vazut, il notez.

      da? :))) incerc sa nu mai fiu asa de enigmatica :)).

      pupici!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla