Treceți la conținutul principal

15 lucruri pe care bloggerii nu le spun prea des

  Salutare! Am observat ca cititorii de bloguri sunt deseori interesati sa afle ce picanterii se ascund de ochii lor. La randul meu, am fost intai cititor de bloguri si de abia apoi am decis ca imi doresc sa scriu. Am fost naiva la inceput, ba chiar pot sa zic ca dupa ani de blogging privesc cam toate lucrurile diferit si multe din conceptiile si impresiile pe care le aveam s-au modificat. Sunt foarte multe lucruri pe care bloggerii le tin pentru ei si le discuta doar intre ei si astazi o sa va spun unele dintre ele, din punctul meu de vedere, asta insemnand propria experienta, dar si din momentele in care am tras cu ochiul in curtea vecinului ;).


1. Orice blogger scrie la un moment dat cateva tampenii crase. Principalul motiv e ca bloggerii sunt oameni si toata lumea greseste. Am spus si eu niste ineptii pe blog, am citit si la altii cateva de m-am tinut de cap, eu sustin ca e bine totusi sa lasi articolele alea in pace si sa-ti asumi greselile. Pe de alta parte, in cativa ani poti sa ai o parere complet diferita si fata de un produs cosmetic. Poate chiar iti placea o crema, de exemplu, acum 5 ani si acum te miri de ce o foloseai.

2. Un blogger nu are tot timpul chef sa scrie. Ca orice alta ocupatie, atunci cand ai o rutina si se asteapta ceva de la tine, incepe sa semene a serviciu si sunt zile in care stai si te uiti ca mata-n calendar. Uneori faci si greseli de scriere impardonabile la prima vedere doar pentru ca te concentrezi greu.

3. Bloggerii uneori exagereaza putin povestile pentru a le face mai atragatoare. Nu e o minciuna propriu-zisa, e doar darul povestirii, zic eu, si daca modificarile nu sunt mari, zic eu ca nu-i o meteahna.

4. Bloggerii au bisericute, se barfesc cu nesimtire, unii cu ura, cu invidie, exista animozitati cat casa intre ei. Cei mai destepti se evita elegant, ceilalti se ataca reciproc constant sau macar sporadic. De multe ori exista cititorul X care urmareste bloggerii A si B nestiind ce sentimente exista intre ei. Daca ati stii cate barfe am aflat eu chiar fara sa vreau :)). Incerc sa ma tin departe de zona asta si cred ca cine m-a cunoscut cat de cat si-a dat seama de asta.

5. Uneori pare ca ai furat o idee de la cineva cand tu nici n-ai stiut ca altcineva scrie ceva ce ai scris si tu. Mi s-a intamplat si mie :)).

6. Unii bloggeri s-au apucat de treaba doar pentru bani. Nu e atat de evident pentru cititori, dar alt blogger simte asta muuuult mai repede.

7. Postarile in care pui o gramada de suflet au de multe ori 10% din succesul unui articol pe care il faci intr-un sfert de ora. E si frustrant uneori, dar te consolezi cu postarile celelalte :)).

8. La inceput, bloggerul are mari emotii cand scrie, cand publica, cand raspunde comentariilor, dar mai apoi devine un lucru absolut normal. Asta nu inseamna ca nu pui suflet in ceea ce faci, ci ca deja ai impresia ca te adresezi unor oameni care te cunosc.

9. Bloggerii fac recenzii cu laude doar pentru a-si pastra colaborarile. Un subiect controversat, dar in care multi ar trebui sa se simta. Eu am recunoscut ca in ultimii ani (la inceput eram foooarte acida) ma exprim putin mai elegant cand nu-mi place un produs primit spre testare. Nu mai zic ca-i oribil, asa cum faceam :)), pentru ca m-am maturizat si imi dau seama ca omului respectiv nu-i pica bine sa-i fac produsul harcea-parcea in direct, mai ales ca oamenii au nevoi diferite, dar clar va spun cand nu-mi place ceva. Din cauza sinceritatii mele am pierdut colaborari, dar prefer sa spun ca am castigat cititori. Si, ca sa nu ziceti ca nu va dau o picanterie, ia sa va povestesc eu o faza. Acum o vreme o bloggerita care era pe mare val la vremea respectiva a primit un produs spre testare, sa zicem o lotiune. Fata se lauda constant pe blog ca foloseste lotiuni de doua ori pe an, ca nu-i plac, ca n-are rabdare si, intr-un grup restrans de bloggeri a afirmat ca lotiunea respectiva e ceva oribil. Dupa vreo doua saptamani, pur intamplator vad ca posteaza review la produsul respectiv. Soc si groaza! Eram chiar foarte curioasa sa vad cum si-a exprimat ideae de lotiune oribila si cand intru dau de un articol plin de elogii, era cea mai buna lotiune pe care o incercase vreodata! Stiti cum mi s-a luat din momentul ala?

10. Ca blogger, incepi sa fii obsedat de anumite lucruri. Te corectezi gramatical si in gand, vezi un produs si deja te gandesti cum o sa scrii despre el, te trezesti gandindu-te ca trebuie sa faci poze, ca ai lumina buna la o anumita ora, mergi pe strada si compui fraze. Eu de multe ori ma pun sa scriu, dar articolul e conceput de multa vreme in mintea mea. Asta vine cu experienta, la inceput simti presiune, mai apoi intra in obisnuinta.

11. Ai nevoie de o doza de narcisism cand iti deschizi un blog chiar si la nivel subconstient. Poate nu pare cel mai moral lucru, insa clar ai asa ceva in momentul in care consideri tu ca trebuie sa ti se auda "vocea".

12. Uneori un blogger primeste oferte de-i vine sa se ia de cap. Unii au impresia ca-ti fac o favoare ca-ti dau un articol scris de ei ca tu sa-l postezi...gratis! Pe bune? :))

13. Cat se castiga din blogging? Eterna intrebare! Variabil, bineinteles, si multi adopta sistemul barter, adica primesc servicii si produse in schimbul articolelor. Se castiga, dar mai putin ca in alte tari civilizate. Se castiga, dar trebuie sa si cauti asta. Se castiga, dar putine sunt blogurile pe care o sa gasiti doar postari sponsorizate. In rest, oamenii vorbesc din experiente proprii, gen eu cand va povestesc despre ceea ce mi-am cumparat. Acum eu ma refer la masa larga de bloggeri, nu doar la un segment anume.

14. Pentru unii bloggeri au impact mult mai puternic comentariile de hate decat cele frumoase. Eu consider ca i-am pus la colt pe cei plini de energie negativa pentru ca niciodata nu aprob un astfel de comentariu si oricum n-am avut multe dar acum aproape ca nu exista. Aici e casa mea unde invit pe toata lumea care doreste sa intre si pot sa inteleg ca nu-ti place de mine, dar mai departe nu ma intereseaza si orice are vibe negativ dispare, asa ca nimeni nu are prea multa rabdare sa persevereze :)). Consider ca cea mai mare greseala este sa alimentezi asta, sa le raspunzi sau pur si simplu sa-i bagi in seama. Pe mine, insa, ma marcheaza foarte mult comentariile pozitive. Uneori ai o zi super nasoala si vine un cititor si iti scrie ceva frumos, din suflet si pur si simplu iti face ziua mai buna. Iti dai seama ca omul ala e sincer si ca nu are nimic de castigat de la tine, dar vrea sa-ti spuna ca te apreciaza si asta e cel mai frumos cadou pe care eu il pot primi.

15. Intre bloggeri chiar se nasc prietenii frumoase si eu sunt recunoscatoare ca am cunoscut niste fete extraordinare cu ajutorul acestui blog. Nu multe, dar sunt.


   Concluzia e ca in blogging e ca in viata, cel putin asta cred eu. Ai prieteni, ai antipatii, uneori iti mai controlezi cuvintele, alteori zici ce-ti vine la gura. E important pentru un cititor, sa gaseasca bloggeri pe care ii urmareste pentru stilul lor, dar mare, mare atentie, poti sa placi un blogger, omul din spatele blogului, dar asta nu inseamna ca recomandarile lui ti se potrivesc sau ca tot ce spune e litera de lege. Sau sa te superi pe un blogger ca ai citit ceva la el si tie nu ti-a placut. Asta nu inseamna ca el n-a fost sincer in acel moment si pe acel subiect. Si pana la urma, acest fenomen de blogging s-a nascut din dorinta de-a ne spune parerile, de-a face schimb de idei, de-a fi originali, noi insine si de-a ne pune amprenta pe ceea ce scriem.



  Ar fi si altele, dar astea mi-au venit in minte acum. Daca mai doriti povesti despre blogging si poate chiar vreti sa aflati ceva anume, puteti sa-mi scrieti ori aici, ori pe Facebook, ori chiar in privat daca vreti ca doar eu sa vad mesajul.



Kissez!

Comentarii

  1. Cu punctul 15 mi-ai amintit de câte ori am fost întrebată „Cum, voi două nu erați prietene înainte de blog?” Chiar se pot naște prietenii reale, fără interese, dar e într-adevăr mai rar.
    Ce să zic în rest... îmi sunt foarte bine cunoscute toate ideile și aș putea să mai adaug multe. :)) Să vezi cum simți bisericuțele, bârfa și ura când ești în mijlocul lor la evenimente. Te doare capul.
    Cu 5 mi-ai amintit de o duduie care a venit să-mi scoată ochii că i-am furat ideea EI de articol, o idee inventată acum mulți ani prin SUA. :)) Amuzant mi s-a părut că eu îi știam vag blogul și habar n-aveam de articolul ei. Unii și au impresia că au inventat ei roata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu chiar ma consider norocoasa, am gasit niste fete minunate care mi-au demonstrat in timp ca sunt alaturi de mine la bine, la rau :).

      imi inchipui cum e si la evenimente, cum nu sunt din vucuresti, n-am avut inca onoarea, dar am imaginatia bogata.

      oooof, asa oricare poate veni sa spuna ca eu sau tu sau oricine a copiat ceva. tu cum ai reactionat cand a venit asa la tine?

      Ștergere
  2. Am cateva bloguri pe care le urmaresc, pe care intru zilnic ca sa vad ce articole au. In special apreciez sinceritatea unui blogger. Acum am inceput sa deosebesc o parere sincera de una care este fabricata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in timp cu siguranta incepi sa vezi multe si ca cititor :).

      Ștergere
  3. M-a uns la suflet articolul tau, zau!
    Sunt 100% de acord cu toate afirmatiile tale si te felicit pentru ca l-ai scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur foarte mult!

      chiar daca nu mai vorbim asa des ca inainte, faci parte din fetele beton :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla