Treceți la conținutul principal

Pe noptiera mea se afla...

  Salutare! De curand am reusit sa fac niste modificari destul de importante legate de casa. Mi-am schimbat o parte din mobila, am scapat de o gramada de lucruri inutile si am incercat sa-mi pun amprenta cat mai bine. Totodata, incerc sa nu mai cumpar cosmetice inutile, ci doar ce folosesc sau ceea ce-mi doresc foarte tare. Cumva, caut minimalismul, iar curatenia si organizarea din jurul meu vreau sa le transpun in gandurile mele si viceversa. Pe noptiera mea sta o mica selectie cu iz autumnal. Crema de dus Oriflame cu aroma de castane, gelul de dus Senses cu vanilie, cateva produse Yves Rocher, crema preferata de picioare de la Avon, toate in editii limitate si pe care le folosesc cumpatat, ca sa ma bucur cat mai mult de ele. Oja rosie, culoarea pe care am evitat-o mult timp si care acum e mai tot timpul pe unghiile mele. Cuplul de arici e luat din Lidl de curand, iar perii lor sunt moi, din material, contrar primei impresii... tepoase! Ma inveselesc ori de cate ori ma uit la ei. Si difuzorul de arome! Pana de curand foloseam doar lumanari parfumate si vara le cam evitam pentru ca imi incalzeau prea tare camera, dar acest dispozitiv mi-a schimbat complet perceptia asupra aromaterapiei.
  In primul rand, arata foarte bine oriunde l-ai pune. In al doilea rand, ai nevoie de 100 de ml de apa si de cateva picaturi de uleiuri esentiale ca toata incaperea sa fie inundata de prospetime. Aparatul vine cu un cablu USB si daca citesti cu atentie instructiunile, te prinzi rapid cum functioneaza. Din patru pasi simpli l-ai pus la treaba si, odata ce l-ai pornit, difuzorul de arome incepe sa produca o simfonie de culori: verde,  galben, portocaliu, rosu, fuchsia, mov, albastru si termina cu alb, in timp ce aroma incepe sa se simta. Daca stai si te uiti la el, cum isi schimba culorile, devine chiar putin hipnotizant si linistitor :). Se poate seta si pe o anumita culoare, dar mie imi place varietatea. Ca miros, am preferat ca aleg uleiul esential de menta, pentru ca am primit acest aparat in vara si scopul meu era sa ma simt revigorata. Iubesc in continuare uleiul ales de mine, miroase excelent, complet, o aroma care te invaluie treptat si care, culmea! uneori parca ma energizeaza, alteori ma linisteste. Imi ofera echilibrul spre care tanjesc si o odihna mentala pe care nu pot s-o ating in alte conditii. Sticluta de ulei vine cu pipeta asa ca dozarea devine foarte facila. In plus, se vede calitatea numai dupa ambalaj.
  Am aflat cu incantare ca acest aparat creste umiditatea in camera, asa ca-mi va fi aliat de nadejde si in sezonul rece si ca imbunatateste respiratia in cazul racelilor. Banuiesc ca e bun si la rinita mea alergica, am impresia ca respir mai usor si complet.


  Ma declar incantata de acest difuzor de arome dupa aproximativ doua luni de cand a ajuns la mine. Chiar acum e langa mine si ii mai arunc cate-o ocheada in timp ce scriu articolul :). Alte detalii despre el, cat si un clip despre cum functioneaza, gasiti pe site-ul Recipiente Cosmetice. In opinia mea, poate fi un cadou excelent si o investitie inteleapta. Practic, il ai pe viata, iar uleiurile esentiale sunt foarte spornice, in timp ce lumanarile parfumate se duc in cateva ore.

  Va tenteaza difuzorul de arome? Voi ce aveti pe noptiera? :)


  Kissez!

Comentarii

  1. Imi place ideea de difuzor de arome, dar nu pot folosi asa ceva tocmai pentru ca am multa umezeala in toata casa, am dezumidificatoare peste tot (dar au si ele rezerve tot cu arome). Eu folosesc betisoare parfumate.
    Am trecut si eu la arome mai calde in cosmetice si ma entuziasmeaza tare venirea toamnei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine se facea condens din cauza faptului ca tipa care sta sub mine nu incalzeste, dar de cand am pus centrala (4 ani) s-a remediat problema si uneori iarna aerul e uscat in casa. deocamdata, am folosit difuzorul tot cu geamul deschis fiindca vremea mi-a permis si eu, daca pot, de prin mai pana in septembrie nu mai inchid geamul :). si noptile astea am mai dormit cu geamul deschis, cam zgribulita, ce-i drept :)).

      Ștergere
    2. Eu nu mai pot dormi cu geamul deschis :(( De exemplu, acum, la 7:50, sunt 8 grade. Am scos plapuma, am pornit caldura de 2 saptamani. La mine in casa e umezeala, in ciuda caloriferelor, din cauza caramizii din care sunt facuti peretii?! din cate am inteles, absorb foarte multa umezeala, casa e veche si mai stau si pe colt.
      Vorbind de parfumat casa, cred ca o sa incerc niste wax melts curand, ca tot am un "arzator" si nu-l folosesc.

      Ștergere
    3. si eu stau pe colt si iarna e teroare. de la noapte inchid si eu geamul, s-a racit prea tare, asteptam vara viitoare...

      cu wax melts n-am incercat inca :).

      Ștergere
  2. O mica intrebare : de ce nu tii gelul de dus la baie? Mie mi se pare mai la indemana asa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in total am 17 geluri :)). nu le tin in baie pentru ca ma decid chiar inainte de dus ce vreau sa folosesc si, de obicei, miros vreo 5 inainte sa aleg. nu as avea loc sa le tin in baie si, trebuie sa recunoc, imi place sa le stiu foarte aproape de mine. si gelurile, dar si celelalte produse cosmetice :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla