Salut! M-am gandit sa incepem saptamana cu ceva dulce, usor de preparat si foarte bun :) Aveti nevoie de:
-lapte - 750 ml
-orez - o cana mare
-3 linguri de zahar
-2 pliculete de zahar vanilat
-coaja de lamaie
-putina dulceata de pus deasupra (eu am avut de caise)
Se curata orezul si se spala. Apoi il punem intr-o cratita cu fund gros si adaugam in etape laptele amestecat cu zaharul. Cand vedeti ca s-a absorbit, mai turnati putin si tot asa, pana se termina laptele. In niciun caz nu se "ineaca" orezul cu tot laptele inca de la inceput!!! La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat. E foarte simplu, insa necesita timp :) Se serveste rece sau cald, in functie de preferinte. Eu il consum caldut si cu gem :)
Kissez!
-lapte - 750 ml
-orez - o cana mare
-3 linguri de zahar
-2 pliculete de zahar vanilat
-coaja de lamaie
-putina dulceata de pus deasupra (eu am avut de caise)
Se curata orezul si se spala. Apoi il punem intr-o cratita cu fund gros si adaugam in etape laptele amestecat cu zaharul. Cand vedeti ca s-a absorbit, mai turnati putin si tot asa, pana se termina laptele. In niciun caz nu se "ineaca" orezul cu tot laptele inca de la inceput!!! La sfarsit, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat. E foarte simplu, insa necesita timp :) Se serveste rece sau cald, in functie de preferinte. Eu il consum caldut si cu gem :)
Kissez!
Mi-e pofta de orez cu lapte!!!!!!!! (Miam miam!)
RăspundețiȘtergerenu pot sa-ti ofer decat o portie virtuala :(
Ștergeremmmm ce bine arata!fac si eu reteta in seara asta,mi-ai facut pofta!!!Alina.
RăspundețiȘtergereai facut? :)
ȘtergereAlina, de ce trebuie pus laptele atunci cand este absorbit? Eu pun totul odata.. :)
RăspundețiȘtergereEste vreun motiv anume?
daca il pui pe tot odata risti sa se prinda orezul si sa-l faci prea lichid si de aceea e bine sa pui in etape, pentru ca poti controla mai bine. plus ca am impresia ca se inmoaie mai repede.
Ștergereda,a fost delicios!te pup!Alina.
RăspundețiȘtergere:) :*
Ștergere