Treceți la conținutul principal

Am gustat si...

  Hello! Ma gandeam ca de mult n-am mai facut o postare din aceasta categorie :). Azi va scriu despre Inka, o bautura pe care am gustat-o in frageda copilarie, apoi n-am mai fost prea interesata de ea si am redescoperit-o de curand, fiind tentata de o multime de afise si reclame vazute.


  Ei bine, Inka e o bautura poloneza,care era la mare cautare la noi in perioada comunista, fiind un substitut al cafelei. E facuta din fibre de cereale si cicoare, are 100% ingrediente naturale, nu are cofeina si se prepara ca un ness. Instructiunile de utilizare de pe ambalaj nu sunt cele pe care le adopt eu. Varianta oficiala e sa iei doua lingurite de Inka si sa torni peste apa fierbinte si, dupa gust, se poate adauga lapte si frisca. Am gustat-o asa si nu-mi place, drept urmare am recurs la modul cum mi-o prepara mama cand eram mica: iau doua lingurite de Inka, torn putin lapte rece, amestec energic, apoi pun zahar (2 lingurite) si amestec iar. Apoi iau lapte cald si torn deasupra. E adevarat, o cana ajunge cam la 200-250 de calorii, insa dimineata mi se pare o idee foarte buna, mai ales ca stopeaza pofta ulterioara de dulce. Ca miros aduce cu nessul, dar ca gust imi aduce aminte de laptele-caramel. Oricum, e buna, mie-mi place :).

  O punga de 180 de grame costa cam 6 lei, deci e super convenabila si este perfecta pentru oamenii ca mine, care nu suporta cafeaua si s-au saturat de cacao, ceai sau lapte simplu. Plus ca ambalajul ma binedispune de la prima ora. Imi place si faptul ca se inchide etans dupa desigilare, asa ca produsul ramane aromat mult timp. Eu mi-am luat punguta din Lidl, dar am vazut-o si in Real si Kaufland.

  Voi ati incercat Inka? :)




Nu uitati de super-concursul nostru de aici!


Kissez!

Comentarii

  1. Mai, eu n-am baut din asta in copilarie, e prima data cand aud de ea..

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh Doamne, nu am mai baut Inka de ceva vreme. Uite ca mi-ai facut pofta! Ultima oara am servit cu putina frisca, e adevarat tot dimineata. O bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar acum am o ceasca in fata...Nici eu nu pot bea cafea, ceaiul nu imi place, capuccino am tot baut, iar de lapte simplu, m-am plictisit.Si eu o prepar tot cu lapte, cu apa nu este asa gustoasa.Nu ma prea intereseaza cate calorii are, important este sa am ce sa beau cald, in sezonul rece si care sa ma si trezeasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne-am potrivit. bine, teoretic Inca nu te trezeste, ca n-are cofeina, dar e foarte buna :).

      Ștergere
    2. Asa este, insa cred ca la mine este o chestie psihologica, un lichid maro si fierbinte, ma trezeste.

      Ștergere
  4. nu, dar niciodata nu-i prea tarziu!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu beau mereu inka alaturi de tata care nu se prea intelege cu cafeaua naturala deloc si i-am prins gustul si imi place si nu imi lipseste din bucatarie.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm... am sa incerc si eu...sunt mamica de 4 luni si m-am saturat de lapte cu cacao...cu toate ca nu sunt bautoare de cafea as bea ceva cu gust de cappuccino!pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu prea seamana cu cafeaua, doar ca multi preferau s-o bea pe vremuri pe post de cafea.

      Ștergere
  7. Am vazut si eu afisele prin tot orasul si chiar ma tenta sa o incerc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde ma intorceam dadeam de cate-o reclama, asa ca am zis ca-i musai s-o iau :)).

      Ștergere
  8. Nu am incercat , dar acum ma tenteaza :) Eu nu beau cafea :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Metoda pe care o folosesti tu o folosesc si eu, dar cand imi prepar ness, asa se face mai multa spuma. Nu cred ca mi-ar placea Inka, poate doar gustul, dar ca si efecte nu stiu...eu sunt coffee addict forever!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am incercat-o dar miam amintit de aroma ness-ului cu lapte.
    Yummmy. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca tocmai m-ai salvat. Eu iubesc aroma cafelei dar stomacul meu nu o suporta decat cand doreste el. In mod cert ii voi da o sansa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am incercat, m-a batut gandul de mai multe ori s-o iau, insa nu stiu...ceva m-a impiedicat. Cred c-am s-o cumpar si eu, totusi. Desi, dat fiind ca eu nu beau cafeaua cu zahar (deloc!!!), decat cu LAPTE (din belsug) mi-e sa nu aiba un gust prea amarui. Am incercat si cicoare 100% ca inlocuitor al cafelei, cu lapte bineinteles, insa nu mi-a placut; era mult prea amara. Aceasta e temerea si vizavi de Inka.:-) O cumpar intr-o zi, cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca nu cred ca va fi prea amara...

      Ștergere
    2. Buna! Pentru cei ca mine cu prbl la colon si stomac sa stiti ca este ideal. Desigur fiul meu de 18 ani a gustat si nu i a placut. E foarte bun si la digestie. Eu il prepar cu lapte de soia ptr ca nu am voie lapte. Incercati laptele soia bio din lidl si cred ca o sa va placa. Pofta buna!

      Ștergere
    3. Buna! Pentru cei ca mine cu prbl la colon si stomac sa stiti ca este ideal. Desigur fiul meu de 18 ani a gustat si nu i a placut. E foarte bun si la digestie. Eu il prepar cu lapte de soia ptr ca nu am voie lapte. Incercati laptele soia bio din lidl si cred ca o sa va placa. Pofta buna!

      Ștergere
  13. Mi-ai facut pofta! N-am mai baut de muuult:D

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu beau chestii de astea care inlocuiesc cafeaua :)

    RăspundețiȘtergere
  15. N-am baut in copilarie dar ii auzeam pe-ai mei de Inka! Ar fi o varianta pentru mine care fug de cafea deoarece cofeina imi da insomnii (indiferent de ora la care consum cafeaua, indiferent de concentratie). Ma intrebam daca stimuleaza tranzitul intestinal?!:P

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie-mi da insomnii daca beau dupa ora 2-3 si mai mult de un pahar de cola spre exemplu. dimineata nu-mi face probleme de obicei, dar ma agita si incerc sa evit. plus ca mai contribuie la eliminarea calciului din organism, deci nu e pentru mine.

      Ștergere
  16. eu nu beau nici cafea :D cand fac tiramisu gust din ness :)

    RăspundețiȘtergere
  17. eu nu am incercat-o dar mami a avut o perioada in care numai inka bea.. :D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mie imi place ness-ul, dar cum nu e f sanatos, m-am hotarat sa-l inlocuiesc cu varianta decofeinizata. Din ness cu 2 lingurite de zahar am ajuns la ness decofeinizat cu o lingurita de miere. :) Ce-i drept, nu are chiar gust de Nesscafe Red Cup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aud destul de des persoane care spun ca beau cafea cu miere, dar pe mine nu ma atrage. adica, cafeaua nu-mi place, mierea imi face super aciditate, cred ca m-as tine de stomac dupa o astfel de combinatie :(.

      Ștergere
  19. Daaa...am baut multa inka,dar e buna,acum mai beau la soacramia cateodata cand ma duc in vizita :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici eu nu sunt bautoare de cafea, mai servesc din cand in cand cate un cappuccino, tot din Lidl imi iau. Inka n-am incercat dar acum m-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu vreau, mai ales ca nu beau cafea. Daca nu are gust de cafea sau cappucino vreau sa o incerc. Acum astept a 2 a ciocolata calda de pe Iherb. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iherb ma tenteaza si pe mine, dar am auzit de colete pierdute and stuff si am o retinere, dar sunt atatea produse faine :).

      Ștergere
  22. O fi buna, nu zic nu, dar cafeaua mea e cafeaua mea! Si nu renunt asa usor, nu conteaza cat de laudata e concurenta :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Sincer nu stiam ce e inka asta de fapt , am auzit am vazut dar nu stiam ce e de fapt

    RăspundețiȘtergere
  24. primul lucru pe care-l fac cand ma trezesc e sa beau apa, dar dupa aceea ma orientez spre altceva :).

    RăspundețiȘtergere
  25. am incercat-o si eu , dar prefer cafeaua, mai ales ca eu sunt o fana a cafelei negre, fara zahar, fara lapte :)

    RăspundețiȘtergere
  26. In aceeasi zi am mers cu tata la magazin si am luat fiecare cate o punga. E foarte buna, mama mi-o face ca pe ness. Miroase a cafea, are gust de cafea, e buna buna. Bine, uneori am nevoie si de cofeina si dau fuga si dupa o cafea la pahar dar e ok. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla