Treceți la conținutul principal

Mini-colectia mea de parfumuri

  Hello! Postarea asta se vrea scrisa de multa vreme, dar nu reuseam sa-mi amintesc sa fac o poza reprezentativa. Pana la urma m-am enervat si am zis acum ori niciodata, asa ca astazi o sa va vorbesc putin despre preferintele mele.


  Nu mai departe de trei ani, avem deschise maxim 2 parfumuri si, daca aveam altelele, le tineam in tipla. Imi placea sa ma concentrez doar pe anumite arome, insa, pentru ca sunt o persoana care se plictiseste rapid de aproape orice, ma saturam de acelasi miros si rezultatul era ca, de la jumatatea sticlutei si pana la sfarsit, fiecare parfum ajungea sa fie pulverizat prin aer, organismul meu deja nu-l mai suporta si cu siguranta nu l-as mai fi cumparat. Asa ca, deschizand mai multe, le rotesc si nu ma plictisesc de ele.

  Aveam obsesia ca parfumurile deschise isi modifica aroma dupa cateva luni. Da, se intampla si lucrul acesta, insa la parfumurile ieftine. Sa fiu sincera, colectia pe care o am acum nu subliniaza foarte bine gusturile mele. Recunosc, la parfumuri am inclinatii high-end, doar ele ma multumesc cu adevarat, deoarece un parfum de calitate se simte imediat. Bine, am observat ca exista enorm de multe persoane care nu stiu sa faca diferenta intre parfumuri. Simtul mirosului dezvoltat poate fi un dar, atunci cand esti capabil sa te bucuri cu intensitate de arome deosebite si poate fi un adevarat blestem cand nu ai bani de parfumuri de firma si trebuie sa te multumesti cu variante mai ieftine :)). Oricum, cand vine vorba de parfumuri incadrate intr-un anumit buget, aleg Oriflame si Avon (parfumurile mai vechi). Le recunosti dintr-o mie, insa pe pielea mea persista si in sticla isi pastreaza de obicei aroma pana la final.

  Am mai zis-o de ceva vreme, in primele postari ale blogului: nu suport replicile de genul Refan, Federico Mahora si altele. Am facut prostia sa-mi cumpar "sosia" lui Amor Amor de la Cacharel si am fost aproape sa fac icter. De la inceput se simtea izul de alcool si... apa, dar dupa vreo luna s-a imputit (alt cuvant n-am gasit) groaznic si m-am lecuit total. Plus ca mai miros pe la o amica diferite replici si intotdeauna ma doare capul groaznic de la ele, de parca am baut alcool de proasta calitate. E adevarat, fierea si ficatul meu sunt foarte sensibile.


   Oricum, cred ca majoritatea dintre noi ne multumin deseori si cu parfumuri mai accesibile, dar asta nu inseamna ca nu tanjim la altele. Eu cam asa sunt, dar, ma stiti, nu-mi place sa irosesc lucrurile, asa ca, daca genul de aroma mi-e pe plac, de obicei le folosesc. Starea aia de incredere teribila in sine si ideea ca sunt deosebit de interesanta le ating doar cu parfumurile scumpe, deci din colectia mea cu unul singur :)).



  Hai sa vorbim si de colectie. In primul rand am si o copie, Suddenly, dar e destul de ok pentru vara. E slab, nu persista prea mult si chiar si 10 puf-uri pot sa dau ca n-o sa intoxic pe nimeni :).

  Inca un parfum ieftin e cel de la H&M, a costat doar 5 euro, dar miroase si el placut si nu-si modifica deloc mirosul, desi l-am deschis cu mai bine de un an in urma. Logic, nu persista prea mult nici el.



  La categoria middle-end as incadra So elixir, v-am vorbit de el aici. Il folosesc in orice anotimp, anul asta chiar m-a atras destul de mult, dar chiar daca la Yves Rocher exista arome interesante, tot nu le pot compara cu Bvlgari spre exemplu. Mai departe, Life by Esprit, e un parfum fructat, care costa 15 euro la 15 ml, nu persista prea tare nici el. Shine de la Heidi Klum a fost favoritul meu cam in urma cu un an, v-am povestit despre el si aici si raman la parerea ca pare mai scump decat e. Mai departe More by Demi si Pretty Swan, sunt doua parfumuri ok, persistente nevoie mare si care se consuma greu. Review-uri aici si aici.


  Ok, si am ajuns la preferatul meu, Bvlgari Omnia Coral. Fac ce fac si tot sper Bvlgari trag, mi se pare ca au arome persistente, speciale, usor elegante indiferent de note. Desi e apa de toaleta, 2 pufuri sunt suficiente pentru a ma super-parfuma, dovada e ca desi l-am folosit des, am consumat de abia o treime.



  Avand in vedere ca unele n-au review, va intreb pe voi: despre care vreti sa va scriu mai intai? Suddenly, Life sau Omnia Coral? :) Ma supun dorintelor voastre.



Kissez!
 

Comentarii

  1. Mmmm ce postare placut mirositoare. :)
    Mi-ar placea sa citesc cate ceva si despre Omnia Coral. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai mult ca sigur despre Omnia voi scrie, dupa ce am studiat comentariile :)).

      Ștergere
  2. M-ar interesa sa stiu mai multe despre Omnia Coral si Life by Esprit.
    Suddeny il am si eu, dar la mine persista mult si la inceput mi-a dat serioase dureri de cap, eu il tin pentru sezonul rece, peste vara mi-a placut foarte mult Naturelle de la YR si So elixir purple tot YR. Mai am un Eclat de weekend de la Oriflame care nu ma incanta foarte tare.
    Colectia mea e chiar slabuta asta pentru ca pana de curand eram cam anti parfum ca sa zic asa, nu suport foarte bine mirosurile tari, cele dulci nici atat, imi plac foarte mult parfumurile fresh - care le regaseam si in deodorante.
    M-ar incanta mult sa detin la un moment dat un parfum high-end cu un miros sofisticat care sa nu fie dulce si sa nu-mi dea dureri de cap, parfumul care sa ma defineasca.
    Dupa ce vin din concediu mi-am promis sa-mi comand niste parfumele de la essence si sunt curioasa si in privinta parfumurilor lansate de curand de burjois.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca eu mirosit un parfumel essence si mi s-a parut ok, era fructat si destul de placut.

      am avut si naturelle, dar incepea sa ma manance nasul de la el.


      incearca parfumuri cu note marine sau verzi, de obicei nu sunt asa grele si poate ar fi mai bine sa ramai la ape de toaleta, apele de parfum persista uneori si 24 de ore si probbail te-ar deranja.

      Ștergere
  3. Parfumurile de la Bvlgari sunt si preferatele mele! Exact cum ai spus si tu, indiferent de note (florare, fructate, orientale etc.), parfumurile lor emana eleganta si rafinament. Ca sa nu mai spun ca mirosul chiar ramane pe piele timp indelungat! Preferatul meu este Omnia Amethyste, pur si simplu il ador!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. L-am avut si eu, dar nu l-as mai cumpara, nu pot sa zic ca m-am indragostit de el.

      Ștergere
    2. Preferatul meu...:)

      Ștergere
  4. Si eu ma plictisesc repede :) Folosesc 7 parfumuri prin rotatie :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand am vazut titlul articolului mi s-au luminat ochii :D.Am o adevarata obsesie vizavi de parfumuri.Majoritatea celor din colectia mea sunt de la Oriflame,dar mai am cateva,putine si de pe la alte branduri :).De cand am primit mostra Fame by Lady Gaga,imi sta gandul tot la acel.a parfumul/apa de parfum :D.Si daca pana acum am rezistat eroic tentatiei,nu stiu pentru cat timp o voi mai face :D.Simt ca incep sa cedez :)).Cat despre review,eu as dori review la Omnia Coral by Bvlgari :x.Am "mirosit" ceva parfumuri de la Bvlgari si...oh,tentatia e prea mare :D.Sper sa nu aibe de suferit bugetul meu dupa review-ul facut de tine :D.Pupicei :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, ma bucur ca ti-am captat atentia si sper ca ti-a placut. ia-l daca stii ca e un sentiment arzator :).

      tu decizi dupa ce-l citesti :).

      Ștergere
  6. este si unul din preferatele mele :)
    fac ce fac si ma reintorc la parfumurile BV!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu vreau review pentru Life by Esprit sau Omnia...despre Suddenly am citit deja destul de multe review-uri si l-am mirosit eu insami in Lidl. Mie nu imi place deloc.
    Mie mi se par mai mult decat ok parfumurile de la Avon si Oriflame, mai ales pentru pretul lor. Iar apele de parfum de la aceste firme chiar sunt persistente. Si mie imi plac cele mai vechi, iar Little Black Dress e preferatul meu, urmat de Tomorrow.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parfumurile noi de la Avon (adica 2-3 pe care le-am incercat) m-au dezamagit rau de tot. cele vechi sunt mult mai ...serioase.

      Ștergere
    2. Asa e, chiar sunt mai serioase. Si pe mine m-au dezamagit multe dintre cele noi, miros mai "cheap" decat costa, unele.

      Ștergere
    3. ma bucur ca avem aceeasi parere :).

      Ștergere
  8. Si parfumurile " high-end" se deterioreaza daca nu sunt pastrate in conditii optime, chiar daca dupa mai mult timp.
    Inainte faceam greseala sa imi cumpar ape de parfum la 100ml si pentru ca mereu am deschise 20-30 de sticlute in acelasi timp, cateva tot ajungeau sa se deterioreze. Acum cumpar la 30ml si reusesc sa mai si termin din ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu imi tin parfumurile in conditii ok, asa ca daca pute dupa o luna e clar ca nu-i nimic de capul lui.

      ooo! daca as avea atatea, mai ales sa fie toate deschise, m-as stresa cum sa le termin in timp util :)).

      Ștergere
  9. Da, nu am pe nici unul, asa ca las pe fete sa se decida.
    Parfum vrac am cumparat in vremea liceului, atunci mi-au placut foarte mult, nu am avut nici o problema, nu le-am mai incercat caci intre timp s-a desfiintat sau mutat magazinul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ca zici, imi aduc aminte ca aveam la 15 ani unul ce se dorea chanel 5. atunci eram mandra de el :))))))))))))).

      Ștergere
  10. Ai ceva parfumuri, nu gluma.Si mie imi place More by Demi.As fi curioasa sa citesc despre Omnia Coral, mai ales daca spui ca este preferatul tau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmm..primul review l-as vrea pentru Omnia Coral.. :)
    Simona.

    RăspundețiȘtergere
  12. Omnia Coral. Eu l-am testat in magazin si mi-a placut foarte mult...ese un parfum fresh pentru vara as spune eu . Sunt tare curioasa de persistenta lui . (Ana)

    RăspundețiȘtergere
  13. eu abia astept sa citesc review-urile la toate cele 3 parfumuri.
    deodorante ce am mai ieftine, ca la parfumuri nu prea economisesc bani. totusi, mi-am propus sa nu imi mai cumpar altele pana nu mai termin din ele.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai oricum nu cred ca te prea plictisesti alegand din ele :).

      Ștergere
  14. Omnia Coral. Eu il am deja pe cel verde( Saphire parca se numeste) dar mi s-a parut ca rezista prea putin. As fi curioasa de cel Coral cum e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jade :). Pe el l-am vrut initial, dar m-am decis la Coral :).

      Ștergere
  15. Daca tot se supune la vot, aleg Omnia Coral :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Oare sunt singura femeie care nu se da in vant dupa parfumurile scumpe? :)) Tin minte ca mai demult imi doream din toata pipotica un parfum de firma, dar de cand lucrez intr-o parfumerie, numai cu produse originale si destul de scumpe, nu am reusit sa zic UAU la niciun parfum. Singurul pe care am zis ca l-as cumpara daca as avea cu ce, e varianta light a lui Jasmin noir, L'eau exquise. Si imi mai plac parfumurile Carolina Herrera. Dar sunt imposibil de scumpe. Eu fac ce fac si tot la Yves Rocher revin. Am 3 parfumuri primite si un Vanille Noire pe drum, la promotie, cu vreo 97 de lei. Am emotii de mor, niciodata nu am dat atat pe un parfum. Momentan, singurul pe care l-as cumpara e Moment de bonheur, e divin pentru mine. Sa vedem cum se comporta si vanilia. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca eram in locul tau, eram tentata sa ma bag in faliment :)). Eu nu le iau din parfumerii, preturile sunt prea mari sa dau impacata atata banet. Si totusi, am impresia ca fiecare parfum scump este o investitie si, la finalul anului, cu un parfum-doua scumpe ies mai ieftin decat daca as lua mai slabe si care le termin intr-o luna.
      poate prinzi un duty-free. Eu s-ar putea sa ma risc si cu Aoro, dar inca am cu ce sa ma dau si mai astept :).

      Ștergere
    2. Chiar nu ma tenteaza, imi ajunge ce am acum, le iubesc mult de tot si singurul mod in care as mai pune gheara pe un parfum ar fi sa il primesc cadou. Altfel nu. Am deja 3, urmeaza al patrulea, plus cele pe care le aveam si le foloseam pana acum, care raman parfumuri de posetuta, pentru un puf de reimprospatare cand plec de la munca, poate asa reusesc sa le consum. Sper sa gasesc parfumul scump care sa ma faca sa strig de incantare, avand atatea la indemana gusturile mi se schimba mereu. Pana acum detestam parfumurile dulci si mai grele, acum imi vine sa le mananc pe paine si tot asa. :)) Am fost in Sephora si am mirosit multe, cele pe care voiam sa le miros de o vreme si nu le aveam la munca, dar nimic nu m-a dat pe spate. Ba chiar aveam o mostra de Valentina, pe care am scapat-o in baie la Gara de Nord (si azi injur pe tema asta, iubeam parfumul ala. Sper ca s-a spart sa parfumeze jegul ala de acolo) si am fost surprinsa sa observ ca nu mirosea la fel, era mult, dar mult mai "diluat" mirosul. Nu as lua un parfum scump decat daca as avea incredere in magazinul respectiv. Si bineinteles... sa am vreo 16 milioane pe luna. :)) Dar da, un parfum e o investitie care merita, mai ales cand ai un "fix" si stii ca nu te va dezamagi. La cum ma stiu eu pe mine, azi il iau si il iubesc, maine il dau de pereti si plang banii aruncati. :P

      Ștergere
    3. :)) esti foarte comica cum povestesti :)))).

      poate o sa gasesti parfumul ala care sa te faca sa scotocesti in portofel si pe care sa-l iubesti din toata inima :).

      Ștergere
  17. Si eu aplic aceeasi strategie, le aplic prin rotatie ca sa nu ma satur de ele. Desi uneori nu functioneaza si i le mai pasez mamei mele.
    Am primit de curand Gucci Rush si-mi place. Are un miros persistent si placut, fructat. Si despre parfumurile Lolita Lempicka pot spune acelasi lucru la capitolul persistenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma atrag si LL, dar la cate ma atrag pe mine, nu-mi va ajunge o viata sa le cumpar :)).

      Ștergere
  18. nicidecum. are balta peste!
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum cativa ani buni si eu foloseam un parfum pana il terminam, apoi incepeam altul, dar bineintele ca acum nu mai fac asa :)
    Cum ai zis si tu la un moment dat ma plictiseam si nici nu il mai simteam, si atunci ce rost avea sa-l mai folosesc :)
    Nu am nici un parfum de la Avon sau Oriflame, majoritatea parfumurilor le-am cumparat din dutty-free-uri din aeroporturi, si atunci imi cumparam mai multe. Acum mi-am facut un stoc de toata frumusetea :)...dar nu le-am desfacut pe toate :)
    Pentru Bvlgari am avut si am o slabiciune , am avut o colectie de mini parfumuri de la ei si asa de mult mi-au placut , deci eu zic sa incepi cu Omnia :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow! cate ai?
      si mie-mi plac duty-freeurile, as putea sa dorm acolo :)).

      Ștergere
    2. ca m-ai intrebat, m-am pus pe numarat, nici eu nu stiam, deci am 12 parfumuri ( dintre care 3 sunt folosite pe jumatate ) si 12 parfumuri mici ( unele de 8 ml, unele de 12 si unele de 4 ml)Imi place sa-mi mai imi cumpar si mai micute , sa-mi dau seama daca intr-adevar imi plac pe pielea mea sau daca nu ma plictisesc prea repede. Daca se intampla asta, inseamna ca nu-mi place asa de mult si nu o sa mi-l iau in cantitatea mai mare :)

      Ștergere
    3. si mie-mi plac parfumurile mici, n-ai timp sa te plictisesti de ele :).

      Ștergere
  20. eu am avut bvlgari omnia,l-am primit din strainatate si mi-a placut cum miroase.mi se pare ca miroase...oriental.sunt convinsa ca si omnia coral miroase la fel de bine ;).
    in schimb,suddenly mi se pare ca ii copie dupa coco mademoiselle(in anglia cica asa ii considerat)si nu ma prea ma incanta.coco mademoiselle si no.5 de la chanel mi se par a fi parfumuri de babe.parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar acum folosesc suddenly, mi-am propus sa-l termin ;). merge...

      Ștergere
  21. mie imi place mult light blue de la d&g , e preferatul meu, imi pare rau ca nu prea mai gasesti parfumuri online originale

    RăspundețiȘtergere
  22. Cele mai deosebite parfumuri sunt cele de la Bvlgari. Nu pot sa le compar cu nimic. Sunt pur si simplu deosebite si interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi plac mult, dar in ultima vreme am descoperit si rochas si lolita lempicka - sunt deosebite si ele :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla