Treceți la conținutul principal

I'm back!

  Salutare! Mi-a simtit cineva lipsa? :) Sa stiti ca eu m-am gandit la voi chiar daca am avut niste zile foarte-foarte pline. Mi s-au intamplat si am asistat la atatea lucruri bune, dar si mai putin bune incat am sentimentul ca am lipsit cel putin doua saptamani. Am vizitat niste locuri extraordinare si ma bucur din tot sufletul ca am reusit sa ajung la ele. Destinatia mea a fost Istanbul unde am petrecut cateva zile la intensitate maxima si unde am descoperit o multime de lucruri si simt ca am urcat o treapta importanta pe scara evolutiei personale. E un oras plin de contraste, plin de atractii si am avut norocul sa prind o vreme excelenta pentru sfarsitul lui iunie, doar 27-28 de grade si soare bland. E diferit de tot ceea ce am vizitat pana acum si cu toate acestea am gasit o multime de lucruri care m-au atras ca un magnet si chiar si lucrurile care nu ma caracterizeaza, acolo mi-au parut pline de farmec. Am calcat si pe taram asiatic, am facut doua croaziere, am vizitat o insula superba, m-am plimbat cu trasura, am vizitat multe atractii turistice si am inhalat si niste gaz lacrimogen - nimic grav, dar neasteptat :)). Am o tolba de povesti, de toate felurile si chiar daca agentia n-a fost foarte bine aleasa, am ajuns la concluzia ca unele rele au fost inspre bine si pe durata excursiei am fost zen si am reusit sa vad doar partea buna a lucrurilor. Cu toate acestea, articolele mele sper ca vor pastra cat mai mult obiectivism deoarece ceea ce pe mine nu m-a deranjat asa de tare, mai mult ca sigur ar fi creat probleme mai grave altora.


  Daca Istanbulul e minunat si m-a primit cu bratele deschise si cu momente memorabile, am avut parte si de niste clipe pe care nu mi le puteam imagina inainte. Nu am patit nimic si am trecut destul de usor peste ele, insa am ajuns la concluzia ca exista pe lumea asta oameni atat de abrutizati incat nu au nicio scapare din mocirla in care se afla. E vorba de romanii care pleaca cu alte scopuri in Turcia, nu culturalizarea si chiar daca mi-am propus sa nu va dezvalui nimic pana la postarea dedicata, nu ma pot abtine sa nu notez ca am intalnit asemenea oameni incat nu-mi puteam inchipui ca exista. Eram constienta ca exista vulgaritate, limitare si un nivel foarte scazut la anumite vietati (oameni mi-e greu sa-i numesc), dar n-am avut ocazia sa vad la ce grad poate ajunge. Sunt inca sub influenta acestor momente deoarece eu am ajuns acasa doar acum cateva ore, numai ce-am stat putin, am facut un dus, am mancat si-am baut o cola cat sa fiu in stare sa ma conectez la internet si sa va salut. Nu au reusit sa-mi distruga excursia, nu sunt bulversata sau mai stiu eu cum, am un soi de blazare si saturatie si in acelasi timp un dezgust, dar ele nu-mi umbresc amintirea momentelor placute si asta ma bucura. As fi suferit daca ar fi reusit sa-mi rapeasca bucuria descoperirii unui loc atat de interesant, dar pe de alta parte mi-este mposibil sa ma intreb cum de exista asemenea specimene - eu care ziceam ca nu ma mai mir de nimic.


  Pentru ca deseori mi-ati cerut postari mai personale si pentru ca vreau sa va arat fara rezerve si partea mai putin placuta a vacantelor mele, voi povesti pe larg ceea ce s-a intamplat si chiar sunt curioasa sa-mi povestiti experiente similare.


  In total, voi face 4 sau 5 articole, unul despre subiectul controversat al oamenilor abrutizati, apoi unul despre agentia prin care am plecat iar doua sau chiar trei despre Istanbulul in sine, insa voi incepe sa scriu peste vreo doua zile deoarece am doua postari restante si intai trebuie sa le rezolv.


  Sunt impacata ca am reusit sa ajung in Turcia, era pe lista mea din 2008. Initial trebuia sa ajung in Antalya, imi facusem pasaport nou, dar niste probleme persoanale m-au impiedicat sa plec pentru o saptamana intreaga si chiar au fost niste momente in care mi-am vazut completat ratata excursia de anul acesta, dar iata ca planetele s-au aliniat si nu-mi pare rau o clipa ca am ajuns si acolo. Istanbulul merita clar o sansa de la orice pasionat de excursii.


  Acum va las, cred ca ma bag la odihna deoarece sunt treaza de mai bine de 30 de ore dintre care vreo 22 au fost pe drum ;). Am vazut ca am mesaje pe Facebook si mail-uri, voi raspunde la ele de maine incolo, sper ca ma intelegeti.



Kissez!


P.S. N-am luat multe cometice, dar urmeaza si un articol cu shoppingul de acolo si diferite preturi. Te pomenesti ca ajung la sase articole despre excursia asta :)).


 

Comentarii

  1. hello..bine ai revenit...astept cu curiozitate sa citesc povestile dar si multe poze

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc. foarte multe poze n-am si mi-e teama ca unele dintre ele nu vor fi prea clare pe pc, dar oricum va povestesc :)).

      Ștergere
  2. Bine ai revenit,Alina! De-abia astept sa citesc articolele despre aceasta vacanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :). saptamana aceasta cu siguranta voi scrie macar un articol :).

      Ștergere
  3. Welcome back! Abia astept sa vad ce ne vei povesti!
    Ma bucur ca ti-a placut Istanbul-ul, mie mi-a ramas acolo in suflet o parte din el :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai revenit!! Foarte frumoasa destinatia, abia astept povestile tale, si cu bune si cu rele! :) Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :). mi-a placut mai mult decat ma asteptam, sa stii :).

      Ștergere
  5. Odihna inainte de toate Alina, nu am fost pe faza in caz ca ai zis de vacanta, nici eu weekend-ul nu mi l-am petrecut acasa. Bine ai revenit.
    Saptamana faina. pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ți-am simțit lipsa și abia așteptam să aflu unde ai fost! Aștept cu interes postările despre vacanță, anul viitor sper și eu să ajung în Turcia (n-aș vrea să îndrăznesc să sper că o să ajung anul ăsta, probabil că singura ieșire din țară pe anul ăsta va fi Grecia).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am lipsit doar patru zile de pe blog :))))))))))))))).

      e super si-n grecia, m-as duce chiar maine pana acolo :)).

      Ștergere
  7. Abia aștept să citesc experienta de anul acesta. Știu ca am citit cu mare interes și anul trecut. Ești o super povestitoare! Te pup! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :). incerc sa povestesc cate putin din toate ca sa-i ajut pe cei care aleg aceeasi destinatie :).

      Ștergere
  8. welcome back! Asteptam cu nebabdare istorisirile tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multzu! am o tolba de povesti, dar voi incerca sa ma temperez :)).

      Ștergere
  9. Abia astept posturile, iubest genul de post de vacanta, cu peripetii si cu povestiri!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla