Treceți la conținutul principal

Wishlist ;)

  Salutare! Am furat aceasta idee de postare de la Dee si astazi o sa va arat lista mea de dorinte in ceea ce priveste cartile!  In plus, un newsletter mi-a adus astazi o veste buna, asa ca o sa va spun imediat si voua despre ce e vorba.


  Imi doresc foarte mult sa citesc Purificare a lui Sofi Oksanen. Am facut cunostinta cu aceasta scriitoare acum doi ani cand am citit pe nerasuflate Vacile lui Stalin. De atunci am mai citit-o de doua ori si de fiecare data mi-a placut la fel de mult. In ultima carte este vorba de o tanara estoniana care din cauza dezradacinarii si a problemelor din familie ajunge anorexica, bulimica si dependenta de medicamente. In Purificare actiunea se petrece tot in Estonia anilor '80-'90 cand in curtea unei batrane apare o tanara fata traumatizata care vorbeste o estoniana invechita. Cele doua se vor atasa si in urma discutiilor vor descoperi legaturile dintre ele. La Sofi Oksanen mi-a placut stilul de scriere: oscileaza de la blandete la duritate, uneori suprinde cu niste replici pe care ai tendinta sa le citesti de doua ori si trateaza subiecte vechi si noi de importanta majora. Sper sa nu fiu dezamagita de Purificare, dar nu cred sa se intample asta, a fost tradus in 40 de tari, deci s-a bucurat de-un mare succes. Gasiti cartile acestei autoare aici atat in varianta clasica cat si e-book.
 Lupul Rosu (Liza Marklund) este alta carte pe care vreau neaparat s-o citesc. Am parcurs toate cartile din seria cu jurnalista Annika Bengtzon care au fost traduse in romana si doar aceasta imi lipseste. Mi se pare cea mai buna serie de carti politiste scrise de autori nordici, consider ca are destul suspans si povestile sunt inteligent construite. Gasiti cartea si ebook-ul aici.
  Zile birmaneze, pentru ca mi-am propus sa citesc tot ce-a scris Orwell! Chiar daca nicio alta carte nu se ridica la valoarea lui 1984 (cartea mea favorita din toate timpurile) simt ca ma reintalnesc cu un prieten apropiat. Mi-e teama de momentul in care nu voi mai avea sa citesc nimic de Orwell. Daca va tenteaza Zile birmaneze o gasiti aici. E inspirata din perioada de colonizare in care autorul a fost ofiter in Birmania.

 Extrem de tare si incredibil de aproape pentru simplul fapt ca in filmul inspirat de ea joaca Tom Hanks si e actorul meu favorit. Din cauza ca n-am apucat sa citesc inca romanul, nu m-am uitat nici la film si sunt frustrata. Personajul principal e Oskar, un baietel cu o inteligenta iesita din comun, al carui tata moare in atentatele din 11 septembrie 2001. Actiunea are loc in 2003 cand Oskar gaseste o cheie intr-un plic pe care scrie Black. Copilul se hotaraste sa caute toate persoanele cu acest nume si sa descopere incuietoarea care poate fi deschisa cu aceea cheie. Daca n-ati citit inca acest roman si vreti sa vedeti cum e, il puteti cumpara de aici.
  Ma voi limita doar la cinci titluri pentru ca imi doresc sa fie un wishlist care sa fie bifat ceva mai repede. Cu siguranta imi doresc sa am Un baiat pe lista lui Schindler pentru faptul ca ma intereseaza totul despre Holocaust si pentru ca am citit multe cuvinte de lauda la colegele mele din blogosfera. E disponibila aici.





  Eu am ajuns la concluzia ca mereu cartile care mi se par bune sunt foarte triste. Dar ca sa incheiem pe un ton mai vesel, in timp ce scriam eu postarea aceasta, am primit un newsletter prin care am aflat ca astazi si numai astazi Elefant ofera un voucher de 50 de lei valabil pentru toate categoriile de pe site-ul lor la cumparaturi de peste 249 de lei. Mi se pare o oferta foarte buna si am vrut s-o impart cu voi. Iata codul voucherului!

http://www.elefant.ro/






  Si daca ati crezut ca acesta e un wishlist cosmetic si sunteti putin dezamagite (desi eu sper sa nu), iata ca vin cu ceva si pentru voi! Oferta Yves Rocher pe aprilie suna cam asa:


1. O surpriză la alegere pentru o comandă de minim 59 RON:
- Apa de toaleta Flori de Cires
- Lapte pentru corp Trandafir proaspat
- Crema hidratare intensa 24 ore
2. O surpriză la alegere pentru o comandă de minim 99 RON :
- Setul de 3 bagaje Elegance
 3. Livrarea este gratuita pentru comenzi de minim 79 RON.
Alte oferte interesante:
- Produse noi din gama Plaisirs Nature
- Reduceri cu pana la -30%
-  Set 2 produse demachiante + Sacosa shopping Oferita, pret 40 lei 


  Apropo de produsele noi din gama Plaisir Nature, le gasiti aici si preturile pornesc de la doar 7,9 lei. Aromele disponibile:

- zmeura si menta
- vanilie Bourbon
- nuca de cocos
- mango si coriandru
- migdale si flori de porocal
- lavanda si mure


  Mie cel mai bine imi suna in acest moment mango si coriandru!

  Cam asta am vrut sa va spun astazi, sper ca ati gasit macar ceva util in acest articol!






Kissez!


Comentarii

  1. Spor la bifat!
    Sunt sigura ca o sa-ti placa Un baiat pe lista lui Schindler. Este exceptionala!
    Trebuie sa-mi fac timp pentru 1984. Inca nu am citit-o si deja mi-e ciuda (pe mine).:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multu!

      si eu sunt sigura. si eu cred ca o sa-ti placa 1984, e tot o carte plina de... teroare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla