Treceți la conținutul principal

Sampon Tresemme pentru reparare - review si metoda samponarii pe parul uscat

  Salutare! Cred ca sunt doua luni de cand imi propun sa fac o postare cu noutati dar de fiecare data cand vreau sa ma apuc de ea, realizez ca mai astept alte comenzi. Acum sunt pe drum doua mici de la Douglas si Oriflame asa ca iar am gasit motiv sa aman. Totusi, imi doream mult sa va scriu despre samponul Tresemme pe care l-am introdus in rutina acum aproximativ o luna si despre metoda samponarii pe parul uscat.

  Hai sa incepem cu produsul! Stiti ca Tresemme e unul dintre brandurile mele favorite cand vine vorba de par. Cu siguranta se comporta si actioneaza ca un sampon profesional, dar este foarte accesibil. Vine intr-o sticla de 700 de ml, costa 42 de lei si este spornic, asa ca aceasta butelca o sa ma tina mult. Poate o sa spuneti ca exagerez putin, dar folosirea acestui produs este o experienta senzoriala: are o textura atat de matasoasa si de placuta, face o spuma extrem de fina, se simte bland atat pe par cat si pe scalp, dar curata exemplar chiar si o podoaba capilara cu tendinte de ingrasare. Iar mirosul!!! O combinatie de produs "scump", o aroma cumva elevata, dar cu tendinte fructate care se pastreaza mult timp in par. Miroase exceptional!

  De cate ori il folosesc simt ca parul meu se simte...bine! Curat, matasos, foarte lucios, fara iritatii la nivelul scalpului, fara senzatia ca mi-l usuca prea tare, dar nici ca mi-l incarca. Pur si simplu simt ca ajung la echilibrul mult dorit. Nota 10! La baza este un sampon conceput sa repare si sa faca mai puternic firul de par agasat de colorare, decolororare, incretire, placa, perierea agresiva, impletire sau prea mult uscat cu foehn-ul. O sa-l vedeti si in favorite, dar pana atunci puteti sa-l cumparati si voi de pe Triodeluxe, un magazin foarte apropiat sufletului meu :).


  Poate ati auzit sau poate inca nu stiti de samponarea pe parul uscat, dar iata ca eu am incercat-o incepand din aceasta iarna. Ce presupune? Samponul se aplica putin cate putin la radacina firelor de par, pe scalp, fara ca parul sa fie udat in prealabil. Nici umezit. Se maseaza, apoi se emulsioneaza cu putina apa, se insista si oricat ar fi parul de murdar, se samponeaza in acest fel o singura data. Se presupune ca se mareste timpul dintre spalari, ca e foarte eficienta si ca reduce considerabil excesul de sebum. Cum sa nu ma tenteze asa ceva? De obicei ma samponez o singura data la doua zile, dar daca (rar) stau trei zile, trebuie sa samponez de doua ori fiindca parul nu mi-e curat din prima.


  Zis si facut! Am aplicat samponul pe parul uscat, am emulsionat incet si cu grija, am clatit bine. Am sesizat niste schimbari inca dupa prima tentativa si am perseverat. Pe termen lung concluziile mele ar fi urmatoarele:

- e dificil sa gasesti cantitatea ideala de sampon, am tendinta mereu sa pun mai mult fiindca samponul nu spumeaza in lipsa apei

- trebuie o cantitate mai mare de sampon decat la spalarea obisnuita

- trebuie atentie si e un proces mai meticulos decat la spalarea clasica, chiar si clatirea dureaza mai mult si trebuie facuta foarte amanuntit

- poate irita scalpul daca e facuta mai des de 3-4 zile, dar daca aveti si voi un par gras, stiti cat e de dificil sa rezisti patru zile. E teroare!

- sebumul dispare uimitor de repede si de bine prin metoda asta! Poate nu v-ati astepta, dar pur si simplu...il topeste!

- parul ramane curat mai mult timp

- acum, sa nu ne dam dupa copac, excesul de sebum miroase urat! Mi s-a intamplat sa trec pe langa oameni pe strada carora... le pute capul si sa nu stiu ce m-a lovit. E una dintre temerile mele, si daca as putea, m-am mirosi in varful capului la jumatate de ora si pot sa primesc cele mai sincere asigurari ca totul e ok, ca eu tot trebuie sa verific :)). Imi place mereu sa miros frumos si sa pastrez niste prospetime, dar iarna, pe sub caciuli parca sunt mai stresata. Cu samponarea "uscata" parul miroase frumos mai mult timp si ramane mai uscat, dar aceasta uscaciune parca e cumva artificiala, o senzatie de parca e parul altcuiva :).


  E un tip de spalare care functioneaza, dar la care am renuntat dupa vreo trei luni. Dupa cum spuneam si mai sus, mi-e foarte greu sa stau cu parul nespalat, mai ales ca apa e sfanta si m-am obisnuit de atatia ani sa ma spal des. Cred ca e mai potrivita unui par normal sau e folositoare pentru un sampon care imi ingrasa parul in primele 24 de ore. Cu Tresemme si Syoss ma simt proaspata pana la urmatoarea spalare oricum si nu are rost sa pierd atata timp cu emulsionarea si lipsa de spuma. Totodata, daca iarna poate mai rezist la procedura asta, vara n-am nicio sansa. Numai ideea ca transpir si nu ma spal mi-ar produse o crunta nefericire. Totusi, a fost un experiment interesant si, cum totul difera de la persoana la persoana, poate merita incercata la un moment dat :). Asa ca am revenit la obiceiurile mele:  o samponare la 48 de ore, balsam, parul uscat cu foehn-ul doar la radacina si fara produse de styling. E varianta care potriveste cel mai bine.


Kissez!

Comentarii

  1. am vazut in treacat pe facebook titlul si am zis ca e musai sa intru sa vad despre ce e vorba. Nu cunosc metoda asta, ma bucur sa aud ca functioneaza, dar mi-am dat seama ca nu e pentru mine, nu cred ca as avea rabdare in perioada asta a vietii, dar nu e rau de incercat, zic eu, daca esti perseverenta si ai rabdare. :) Am si eu samponul si imi place mult, de fapt toate din gama Tresemme mi-au placut, fara exceptie, si am deja cateva incercate :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu mai am rabdare, merge mult mai repede cu parul umezit :).

      sunt fana tresemme, imi plac sampoanele si ador balsamurile :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla