Treceți la conținutul principal

Bosch Tassimo Happy - review si povesti despre ce consumatoare de cafea sunt

   Salutare! Ati observat ca din ce in ce mai multi bloggeri simt nevoia sa sublinieze atunci cand scriu despre ceva cumparat din proprii lor bani? E ciudat cum aceasta nisa, inceputa din dorinta de a impartasi experiente reale si de-a fugi de publicitate agresiva de la tv si de prin reviste a ajuns sa se scuze si de a face slalom printre postari din colaborari si cele scrise doar fiindca au chef sau li se cere de catre public. Daca la cosmetice mi se pare de la sine inteles ca pe unele le cumpar din banii mei si ca la celelalte am colaborari, iar acest fapt nu afecteaza ceea ce va scriu despre ele, ca sa stati complet linistiti, o sa va spun de la inceput ca pe espressorul acesta l-am cumparat  si n-am nici macar cel mai mic beneficiu de pe urma acestei postari :)). Doar ca am chef de scris si probabil o sa ma lungesc!

 


  Care e relatia mea cu cafeaua? Mi-a placut intotdeauna mirosul de cafea si in casa mea s-a pus mare pret pe calitatea cafelei. Pentru mine cafea+portocale+brad = miros de Craciun. Cafeaua e cumva confort, acasa si caldura, dar mult timp n-am putut s-o beau si n-am inteles cum o bautura atat de frumos mirositoare, poate sa fie asa amara. Prima cafea care m-a atras a fost teribilul 3in1 pentru ca era... dulce. Pe urma m-am apucat de baut latte si cappuccino, iar de anul asta am trecut usor-usor la cafeaua aia clasica, cu putin lapte. Condensat daca sunt la o terasa si fara lactoza acasa, mai nou.


  Ce consumator sunt? Unul cu apucatori mixte, desi la baza, destul de pretentios. Daca sunt nevoita pot sa beau orice tip, dar simt calitatea urgent. Ca la parfumuri! N-am sa uit anul trecut cand m-am trezit cu un latte facut cu o cafea ieftina si imputita - a fost aproape traumatizant, dar eram obosita si l-am baut.


  Ce toleranta am la cofeina? Medie. M-am apucat si din necesitate de cafea. Nu mai intru in amanunte, dar acum ceaiul negru si verde nu pot fi in rutina mea, ma deshidrateaza prea tare, cola nu este o optiune din start. Mai beau si acum 3 in 1, dar doar de la Jacobs si cateodata cafea de pe la automate, unde setez zaharul la zero. Singurul motiv pentru care inca mai fac asta e pentru ca aceste tipuri de cafea au continut mai mic de cofeina si cumva jonglez in functie de cat sunt de obosita sau de cat stiu ca am sa ma obosesc. E un domeniu in care fac niscaiva concesii de voie-de nevoie. Diferenta e, insa, enorma. Daca voi puteti consuma zilnic cafea macinata, simpla, va invidiez, asa as face si eu. Fun fact: sunt la fel de nesuferita daca am prea multa energie ca atunci cand am prea putina.


  Ce am invatat in timp despre cafea? Ca se savureaza si intotdeauna se bea combinata cu apa. Cafeaua nu se bea decat cu apa si mereu alaturi de apa, altfel aroma intensa si placuta devine insesizabila pentru papilele gustative de la a doua inghititura. Cele doua trebuie alternate. In plus, aceasta combinatie ajuta sa nu ne deshidratam prea tare.


  Ce cafea imi place? Jacobs Kronung, Amaroy, L'Or, Illy, Manuel Caffe, Bristot si altele in genul acesta. Ce nu-mi place: Lavazza. Este tare si deloc aromata, iar eu traiesc pentru cea mai parfumata cafea. Daca miros ceva de proasta calitate, ma ia cu lesin. Asta sunt, m-am confesat :)). La mine in casa genul asta de cafea e denumit scurt si la obiect: borhot :)).


  Cum mi-am indreptat atentia catre un espressor? Nu imi place sa fac cafea la ibric fiindca nu am rabdare sa se decanteze. Acum trei ani, mi s-a pus pata rau de tot pe un espressor Dolce Gusto, insa am oscilat in asemenea hal incat am amanat decizia de a-l cumpara. Motivul principal a fost ca in general tot ce tine de Nescafe si partea asta de cafea nu e prea bine tolerata de organismul meu, decat ocazional. Altfel, cumparam demult.


  De ce am ales Bosch Happy Tassimo? Fiindca capsulele sunt in mare parte facute de Jacobs si L'Or, pentru ca a fost la oferta si pentru ca e roz-mov. Il gasiti si in culori mai clasice, dar asta mi-a placut la nebunie. La final, asta ma avantaja mai tare decat Dolce Gusto.


  Cat costa? A ajuns aproape o bagatela. Eu l-am luat cu 220 de lei de pe Altex. Tot acolo gasiti niscaiva capsule la preturi bune, dar intr-o selectie mai restransa. Oferta buna este pe eMAG, unde se gasesc anumite soiuri in exclusivitate. Am in plan capsulele fara cofeina si unele de ceai cu fructe de padure. 


  Cat costa capsulele? Minim 19 lei 16 capsule la cafeaua clasica, dar la specialitati pot ajunge la 25 de lei pentru 8 bauturi. Practic, aparatul e ieftin, dar daca bei multa cafea, se va simti la shoppingul de capsule.

 

  Ce capsule trebuie pentru Bosch? Doar cele pe care scrie Tassimo, plate, foarte plate.


  Unde gasiti capsule offline? Un singur fel de Jacobs la Lidl, cateva la Auchan si Profi, deloc la Penny, iar la Kaufland inca n-am verificat, dar sigur sunt si acolo.


  Merita banii? Eu spun ca da. Cafeaua este foarte buna, extrem de aromata, cu spuma, arata incredibil de bine, zici ca esti la cafenea. E ceva profi in toata experienta de-a face cafea cu espressorul, desi el e ieftin si accesibil. Spre exemplu, nu ma vad dand o caruta de bani pe un aparat care sa rasneasca boabele si caruia sa-i pui lapte sa-l spumeze, desi in mod cert suna bine.

 

  Cat dureaza sa se faca? Maxim doua minute. Cafeaua e fierbinte din primele secunde. Nu necesita nicio secunda in plus de asteptare.


  E costisitor? Daca bei multa cafea, s-ar putea sa fie. Clar iesi mai scump decat daca faci cafea la ibric, dar in mod cert iesi mai ieftin decat daca mergi pe o terasa. Bineinteles, sa stai pe o terasa e mult mai placut si raman fana acestei activitati, dar nah, acum a venit frigul.


  Poti bea si altceva decat cafea? Da, exista ciocolata calda de la Milka, iar cel mic pret e la Auchan - 20 de lei. Am incercat-o si e foarte buna, desi cam dulce pentru obiceiurile mele. Imi place ca aroma e bogata, ca la cafea. Mai e si ceai de la Twinings, dar un singur sortiment. In total sunt intre 25-30 de tipuri de bauturi disponibile, dar repet: majoritatea sunt online, mai ales pe eMAG.


  Ce trebuie sa faci la prima utilizare? Se ia recipientul de apa, se umple. In spatele espressorului exista un disc de plastic si el trebuie pus in locul special conceput pentru capsula. Se pune un vas mai mare pe locul unde trebuie asezata cana si se apasa butonul de facut cafea de trei ori. Practic, faci trei "cafele" ca sa cureti aparatul cu apa fierbinte. Dureaza cinci minute, dupa care poti prepara cafeaua. La anumite intervale de timp se face decalcifierea. Espressorul cere el singur aceasta operatiune si te anunta prin intermediul unui beculet. E un proces cam de jumatate de ora pe care eu inca nu l-am facut. Exista o multime de tutoriale pe Youtube, desi instructiunile mi se par clare. Teoretic se folosesc niste pastile speciale care sa inlature calcarul si care costa cam 50 de lei, dar romanul inventiv a descoperit ca operatiunea se poate face si cu sare de lamaie. Cica si cu otet, dar nu-mi place deloc ideea.

 

   Partile rele: mult plastic si carton. Despre capsulele Tassimo nu am aflat daca se recicleaza, dar la cele de la Nespresso, spre exemplu, stiu ca se poate. 

 

  Cat de des il folosesc? Cam sase cafele pe saptamana fac cu el.



  Care-i concluzia? Inainte de achizitie e bine sa-ti analizezi foarte bine obiceiurile de consumator, de aceea v-am dat atatea detalii si am facut o postare personala, plus ca am vrut sa va amuz pe alocuri :). Trebuie sa analizezi atat oferta pe partea de espressor, dar si pe partea de capsule fiindca fiecare aparat se poate folosi doar cu capsulele aferente. Eu am gandit mai mult decat trebuia acest pas pentru ca nu-mi place sa cumpar lucruri pe care sa nu le folosesc, chiar daca nu sunt o avere, dar mai ales pentru ca ma gandeam ca o sa incep sa beau prea multa cafea si stiu ca nu-mi face bine. Aici am cam avut dreptate fiindca ii tot dau ocol si-mi vine sa-l pun in functiune. E potrivit si pentru incepatori in ale cafelei, dar si pentru cei cu gusturi bine definite si destul de pretentiosi. Probabil nu-i prea sanatos ca apa fierbinte vine peste capsula de plastic, dar dureaza putin, iar in interiorul capsule de cafea, e doar cafea macinata. Zahar si alte minuni contin doar specialitatile.  

 

  Cafeaua e atat necesitate, cat si tentatie majora si placere pentru mine, dar trebuie sa tin totul in anumite limite dictate de corpul meu. Probabil inca sunt foarte entuziasmata de Bosch, e nou in casa si o sa ma mai potolesc candva, pana atunci sa speram ca nu devin hyper. Stiu ca ati putea jura ca am scris postarea asta guraliva cu cafeaua la cap, dar culmea, azi n-am folosit espressorul :)).

 

Kissez!

 

 

P.S. Cana e din Pepco, dar am luat-o acum doi ani.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Aerius

   Hey! Azi o sa abordez un subiect despre care n-am scris niciodata, insa, daca ma cititi de ceva vreme, ati observat ca uneori ma plang de alergie, sau mai bine zis rinita alergica. Ce m-a indemnat sa scriu? Cred ca faptul ca observ foarte multe persoane care stranuta si se simt rau toata primavara si care nu stiu cu ce se confrunta, dar si faptul ca anul asta mi-a fost mie foarte rau comparativ cu ultimii cinci ani.   Nu sunt medic, nici macar asistenta, dar s-ar putea sa aveti rinita alergica (mai e cunoscuta si sub denumirea de febra fanului) daca: - va deranjeaza mirosurile puternice - va mananca nasul foarte acut - stranutati in crize si uneori reusiti sa stranutati si de 30 de ori in 5 minute. - in preajma polenului, a ierbii, va simtiti de parca ati avea gripa - ochi sensibili, uscati si care nu suporta praful si soarele - senzatie de oboseala acuta - greutate in respiratie - senzatia ca orice ati face aerul nu intra perfect in plamani    Gandindu-ma in urma, e