Salut! Imi aduc aminte ca si anul trecut in Ajun am postat o reteta foarte simpla pentru cele care ori n-au reusit sa faca nimic si sunt in pana de inspiratie, ori pentru cele carora prajitura initiala nu le-a iesit :).
Anul acesta repet experienta, mai ales ca pana azi dimineata aveam cu totul altceva in cap si, apucandu-ma de treaba, mi-am dat seama ca am chef sa fac o alta reteta. Ce va propun eu astazi e foarte simplu de facut, dar cu un gust foarte bun. Plus ca aveti nevoie doar de putine ingrediente.
400 g faina
1 ou
250g margarina/unt
100 g zahar pudra
praf de copt stins cu lamaie
dulceata
- zaharul pudra se face spuma impreuna cu margarina/untul
- se adauga faina amestecata cu praful de copt stins si galbenusul
- se framanta bine
- se tine aluatul la rece 30 de minute
- cu mana, se fac bile destul de mici, in care facem gauri si punem dulceata
- se coc 15 minute la foc mediu
Eu am folosit gem de prune, pentru ca are cuisoare in compozitie si m-am gandit ca se potriveste foarte bine. Ale mele urmeaza sa mai fie pudrate cu zahar, insa las operatiunea asta pentru dupa-masa :). Bineinteles ca am si prajituri, insa pe acestea le-am facut tocmai acum si am vrut sa le impart cu voi ;).
Kissez!
Anul acesta repet experienta, mai ales ca pana azi dimineata aveam cu totul altceva in cap si, apucandu-ma de treaba, mi-am dat seama ca am chef sa fac o alta reteta. Ce va propun eu astazi e foarte simplu de facut, dar cu un gust foarte bun. Plus ca aveti nevoie doar de putine ingrediente.
400 g faina
1 ou
250g margarina/unt
100 g zahar pudra
praf de copt stins cu lamaie
dulceata
- zaharul pudra se face spuma impreuna cu margarina/untul
- se adauga faina amestecata cu praful de copt stins si galbenusul
- se framanta bine
- se tine aluatul la rece 30 de minute
- cu mana, se fac bile destul de mici, in care facem gauri si punem dulceata
- se coc 15 minute la foc mediu
Eu am folosit gem de prune, pentru ca are cuisoare in compozitie si m-am gandit ca se potriveste foarte bine. Ale mele urmeaza sa mai fie pudrate cu zahar, insa las operatiunea asta pentru dupa-masa :). Bineinteles ca am si prajituri, insa pe acestea le-am facut tocmai acum si am vrut sa le impart cu voi ;).
Kissez!
ce bine arata! cred ca sunt tare delicioase.
RăspundețiȘtergereAlina.
sunt foarte bune si nu exagerat de dulci :).
Ștergerearata f bine Alina! o sa incerc si eu reteta!e super simpla!
RăspundețiȘtergereda, si in plus a incaput totul in doua tavi. in vreo doua ore a fost gata cu totul.
Ștergerearata foarte bine si par gustoase.. :D
RăspundețiȘtergeream insa o intrebare.. punem dulceata si apoi le bagam la cuptor? sau punem dulceata dupa ce le scoatem de la cuptor? :D
pupici!
in ordinea in care am scris :). intai dulceata, apoi cuptorul.
ȘtergereArata delicios. O sa incerc si eu reteta. :)
RăspundețiȘtergerePupici
ok :).
ȘtergereArata foarte bine, nu mai am timp sa incerc astazi, insa dupa Craciun voi incerca :)
RăspundețiȘtergereasta-i prajitura cam pentru toate sezoanele :)) este timp.
ȘtergereDelicio!!! Ce bine arata!!! Trimite vreo doua prin e-mail! :P :)))
RăspundețiȘtergereacum, acum :).
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMiam, yummy!! Cred ca sunt f bune alaturate gemului de prune!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!
e misto combinatia :)
Ștergeresarbatori fericite si tie!
Imi dai si mie niste ochisori si eu iti dau tie la schimb briose cu ciocolata si portocale, ce zici, merge?:)) Te pup
RăspundețiȘtergereyep, merge :))
ȘtergereDoamneee ce bine arata!!E tarziu...dar ar merge de minune cateva!Sarbatori fericite!!:*
RăspundețiȘtergeres-au bucurat aseara de succes :)).
ȘtergereSarbatori fericite! :*
Foarte bun!Craciun fericit!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit! :)
Ștergere