Treceți la conținutul principal

Unde esti, copilarie?

   Salut! Stateam si ma gandeam la copilaria de altadata. Nu, n-am sa incep sa dezbat daca era mai ok decat cea traita de copii din ziua de azi, n-o sa-mi aduc prea tare aminte de bananele puse pe dulap sa se coaca, de ciocolata prea putina si de cartile pentru copii cu iz socialist. Azi imi amintesc de joaca din jurul blocurilor, joaca simpla, plina de satisfactii. Recunosc, am fost un mic soarece de biblioteca din frageda pruncie, insa, bineinteles, se intampla sa abandonez cartile in favoarea tipetelor si chiotelor, a alergaturii si a merisoarelor din pom.


  Si totusi, aveam cateva jocuri de care fugeam cat puteam :)). Nu-mi placea sa joc telefonul fara fir. Cand imi vedeam amicii insirati in jurul bancii, deveneam posaca. Mi se parea cea mai mare prostie sa ne soptim cate-un cuvant si de abia asteptam sa se plictiseasca si sa trecem la ceva mai dinamic. De obicei aveam noroc si, in 10 minute, toata lumea era satula :)).
 

  Alt joc pe care nu numai ca nu l-am inteles niciodata, dar fata de care nici macar n-am manifestat niciun fel de interes era elasticul! Rareori stateam sa-l tin, dar mi se parea asa o prostie :)). N-as fi sarit pe acolo nici sa ma bati.


  Alt domeniu fara interes pentru mine era prostioara aia de joc cu ate/sfori, pe care le tot treceam pe degete de la una la alta. Pe bune ca nici nu mai stiu cum se cheama :)). Unele fete pierdeau timpul cu orele tot trecand de pe 10 degete pe altele, eu fugeam de acolo cat puteam :)).


   Acum o sa ziceti ca eram un copil cam atipic, dar pun pariu ca si voi aveati macar un  joc care nu va prea placea. Care e? Ia sa aud! :))





Kissez!

Comentarii

  1. Jocurile periculoase nu imi placeau(ala cu capra, cate oua are baba :)), ala in care se pocneau si sa ghiceasca cine a dat.. ahahaha), in rest orice, chiar si astea care ti se pareau tie plictisitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-e dor de copilarie. Acum mi se pare ca prea ne-am inchis in noi, totul se limiteaza la tehnologie, am uitat de lucrurile cu adevarat importante.Hmmm...stau si ma gandesc la ce joc nu-mi placea si nu-mi vine nimic in minte...cred ca totul depindea de starea de spirit pe care-o aveam. Intr-o zi poate aveam chef sa sar coarda, intr-o alta poate n-aveam...
    Oricum, eram mult mai fericita decat sunt acum.
    Prezentul mi se pare superficial...
    Ce fericire pe mine cand imi cumpara bunica-mea kiwi!
    Acum, avem acces la atatea produse din categoriile si parca nu mai exista acel farmec de alta data...
    Chiar de multe ori m-am gandit ca mi-ar fi placut sa ma nasc intr-o alta era, sa fiu un primitiv caruia sa nu-i pese de nimic decat de supravietuire si procurarea hranei.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma puteam juca ore in sir elastic, in schimb nu suportam Ratele si vanatorii, nu mai imi aduc aminte mare lucru din el, dar mereu plecam de acolo cand se apucau sa se joace jocul ala ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. uite cate asemanari! ca sa vezi - nici eu nu jucam elasticul si nici sforile pe degete, telefonul fara fir jucam, dar nu pot spune ca era jocul preferat.
    jocul preferat era pac-pac - un fel de ascunselea pe echipe.
    eu am fost generatia cu sotron si campionate de coarda, fetele de varsta mea nici nu jucau elasticul.
    cat despre soarece de biblioteca - asta sunt si acum :)
    As avea o propunere de rubrica- ceva de genul "cartea de pe noptiera" in care sa ne vorbesti despre cartile pe care le citesti si sa discutam despre carti, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am sarit sotron, imi placea :).

      stai pe aproape, parca mi-ai citit gandurile :)) duminica pregatim ceva. nu va fi, insa, o rubrica permanenta. Munca e de 3 ori mai mica si am impresia ca muncesc aproape degeaba. Nu-i un sentiment placut :(.

      Ștergere
  5. vai de mine, cum sa nu-ti placa elasrticul! :D si "atzele (sau matzele) incurcate" - nici acum nu stiu care e numele corect :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi ne jucam Tip top Minitop si off, si vaiii niciodata nu castigam (prietenul meu cred ca ii intelege pe jurati:)))).
    Eu elastic ma jucam fiind hiperenergica, ambitioasa si plinuta cred ca eram de rasul lumii. Dar incercam. De fapt, cred ca le-am incercat pe toate.
    Nu imi placeau jocurile agresive: Ratele si vanatorii, Tara, tara vrem ostasi & Co altfel...la joaca cu mine.
    P.S. doamnele de la biblioteca exclamau in momentul in care ma vedeau "Baaaasme".:))) Eram tare romantica.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu plinuta??

      eu ma jucam mai mult cu baietii, deci poti sa-ti dai seama ca ajungeam si in zona jocurilor agresive :)).

      :))

      Ștergere
  7. Eu am fost ingrozita toata copilaria mea de datul pe gheata si de bataia cu bulgari de zapada!! Mi se parea ca voi ramane fara cap, ca imi voi rupe ambele maini, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu paralizam numai la gandul baietilor care ne "spalau". groaznic!

      Ștergere
  8. Frumoasa postare :) eu imi aduc aminte de copilarie la tot pasul din cauza copiilor din ziua de azi care nu profita de asta. Eu una fugeam de mima si nici acum nu mi-ar placea sa il joc.
    Iar ca si soricel de biblioteca ma numar si eu :)) adoram sa citesc carti si aveam in generala cea mai lunga fisa cu carti imprumutate de la biblioteca scolii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cum sa-ti zic, dar URASC mima :))) noi nu jucam cand eram mici, dar cand mai vad si oameni in toata firea jucand mima, pe bune ca nu inteleg ce o fi atat de distractiv. ma bucur ca-mi impartasesti conceptia.

      Ștergere
  9. Mie imi placea enorm de mult sa sar elasticul, insa niciodata am agreat "Ratele si vanatorii". De asemenea nici jocurile de iarna nu ma incantau, decat saniusul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi ne dadeam cu sania pe o strada foarte lunga, uneori mai treceau si masini, dar rar...

      Ștergere
  10. :)) Ai fost haioasa!
    Mie-mi placea "elasticul", ala cu ate-sfori ma cam baga in ceata dar ma straduiam sa tin pasul...
    Care joc nu-mi era drag??? Pff, ce brainstorming e necesar!!! Cred ca nu-mi placea "Castelul" - noi asa il numeam; se asezau cateva pietre una peste alta si...cam atat imi amintesc din regulile sale, cert e ca nu ma atragea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca te-am amuzat.

      si noi l-am jucat rar, dar imi aduc aminte, vag, de el :))

      Ștergere
  11. Oooo, elasticul :X mie imi placea tare mult!! Eu nu prea imi amintesc jocuri care sa nu-mi fi placut, in general cred ca tot ce era afara era frumos...acum toti copii stau si se joaca pe calculator, ce mai copilarie...

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-a placut ce ai scris, m-am amuzat bine de tot! si mai ales, m-am identificat si pe mine insami pe alocuri..elasticul mi se pare cea mai mare prostie ever si il detestam, nu gluma!!! uneori vedeam de pe balcon cum faceau fetele asta ore intregi vara, pana se intuneca. bleah, nu-i de mine. eu eram cu papusile si cu chestiile de bucatarie, cu puzzle-uri si casete video cu desene Disney. si dat in leagan in livada bunicilor :X. te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si eu eram cu papusile si-mi placea sa ma joc de-a vanzatoarea :)).

      Ștergere
  13. mie imi placea tare mult sa joc elastic :)
    Nu-mi placea sa ma joc lapte gros

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie nu imi prea placeau jocurile de grup, gen Adevar sau provocare. Cele unde se vorbea, pentru ca eram si sunt foarte timida. Niciodata nu mi-au placut grupurile mari, nici acum nu imi plac, ma simt aiurea inconjurata de lume, mai ales sa stiu ca trebuie sa spun ceva. Din fericire la munca sunt singura, daca aveam o multime de colege cu care trebuia sa mananc, sa vorbesc, sa petrec timpul, cred ca o luam razna. Mereu am fost genul de om cu o prietena/doua. Si asta doar pentru ca sunt prea timida ca sa "imi permit" mai mult. :)) Asta nu inseamna ca sunt salbatica, cu trecerea timpului am mai "evoluat" si eu, dar uneori am inca starea aia aiurea. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine depinde de cum ma simt in ziua respectiva, dar in cele mai multe zile sunt rezervata ;).

      Ștergere
    2. Esti cumva scorpioanca? Toate scorpioancele pe care le cunosc, inclusiv eu, sunt cam asa. :))

      Ștergere
    3. sunt o balanta foarte mandra de zodia ei :)).

      Ștergere
  15. frumoasa postarea!
    eu nu puteam suferii jocul tara tara vrem ostasi...si acum il urasc.mai de graba imi aduc aminte de jocul meu preferat, pititea. si acum l-as mai juca,da' cu cine???...
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  16. In cercul meu de copii, jocul cu saritul elasticului se numea "chiloteii"...la voi, nu? Mi se parea absurd, mai ales ca fetele intrau intr-o stare competitiva exagerata din cauza lui. "Ratele si vanatorii" mi-a placut pana in momentul cand am primit o minge intre ochi, era dezumflata si destul de grea. M-am umflat intre ochi precum unul din personajele acelea ciudate din "Star Trek", de imi era rusine sa merg la scoala. Mi-am scos 3 aschiute de acolo si a trebuit sa iau injectii cu antibiotice. Si acum, la maturitate, am un semn destul de evident din cauza acelei lovituri. De atunci m-am ferit de orice joc care implica si o minge. Locuind la tara si avand campul in fata, ne placea sa ne urcam pe capitele de paie si tulei ale vecinilor. Odata am imprastiat o capita mare si am "capatat-o", toti copiii din cercul nostru. Si eu ma jucam mai mult cu baietii. Cand mergeau ai mei la servici incuiau poarta, pentru ca trebuia sa stau cam o ora cu sora mea mai mica pana venea bunica de la servici. Eu o lasam pe sora mea in plata Domnului, pentru ca un vecin sarea poarta si intra la mine in curte, iar impreuna ne urcam in pod si mesteream diverse chestii cu vechiturile de pe acolo. Am avut o copilarie grozava, in orice caz!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiam de "chilotei" :))

      vaaaai! eu doar am fost aproape sa-mi sparg nasul la handbal, dar la joaca nu-mi aduc aminte sa fi patit ceva.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader