Hello! Pentru anul acesta mi-am propus destul de multe si printre dorintele mele se afla si faptul ca vreau sa gatesc mai des. Mie chiar imi place sa bucataresc si deseori ma relaxeaza. Am zis sa intru in 2014 cu dreptul si am contribuit si eu cu ceva la masa de Revelion :). Am ales sa fac un chec aperitiv cu ciuperci si morcovi. L-am mai facut o singura data, a iesit bine si atunci si-am vrut sa repet experienta.
Umplutura:
- o ceapa mare
- un borcanas de ciuperci (al meu a avut 180 de g)
- un morcov
- patrunjel verde
- sare si piper
Aluat:
- 3 oua
- 250 g faina
- 3 linguri smantana
- 50 ml ulei
- un plic de praf de copt
- sare
Si acum trecem la treaba... Incepem cu umplutura:
- spalam ciupercile si le maruntim
- spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoare
- curatam ceapa si o maruntim si pe ea
- punem ceapa la calit, apoi adaugam si morcovul si amestecam vreo 5 minute
- adaugam ciupercile, lasam la calit, apoi punem sare si piper dupa gust, iar la final, patrunjelul
Apoi ne ocupam de aluat:
- amestecam intr-un bol faina cu praful de copt
- spargem ouale si le mixam 5 minute
- peste ouale batute punem smantana si 50 de ml de ulei si mixam pana la omogenizare
- adaugam faina in ploaie si amestecam de sus in jos
- adaugam o lingurita de sare si amestecam din nou
Din compozitie luam cam doua linguri si le adaugam la umplutura. Amestecam.
Apoi tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in ea. Pe mijloc punem cu lingura umplutura, indesand usor. Apoi bagam checul vreo 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana checul prinde o culoare aurie.
Mie-mi place, insa trebuie sa recunosc ca-l prefer cald sau caldut, desi nici rece nu e rau ;).
Kissez!
Umplutura:
- o ceapa mare
- un borcanas de ciuperci (al meu a avut 180 de g)
- un morcov
- patrunjel verde
- sare si piper
Aluat:
- 3 oua
- 250 g faina
- 3 linguri smantana
- 50 ml ulei
- un plic de praf de copt
- sare
Si acum trecem la treaba... Incepem cu umplutura:
- spalam ciupercile si le maruntim
- spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoare
- curatam ceapa si o maruntim si pe ea
- punem ceapa la calit, apoi adaugam si morcovul si amestecam vreo 5 minute
- adaugam ciupercile, lasam la calit, apoi punem sare si piper dupa gust, iar la final, patrunjelul
Apoi ne ocupam de aluat:
- amestecam intr-un bol faina cu praful de copt
- spargem ouale si le mixam 5 minute
- peste ouale batute punem smantana si 50 de ml de ulei si mixam pana la omogenizare
- adaugam faina in ploaie si amestecam de sus in jos
- adaugam o lingurita de sare si amestecam din nou
Din compozitie luam cam doua linguri si le adaugam la umplutura. Amestecam.
Apoi tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in ea. Pe mijloc punem cu lingura umplutura, indesand usor. Apoi bagam checul vreo 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana checul prinde o culoare aurie.
Mie-mi place, insa trebuie sa recunosc ca-l prefer cald sau caldut, desi nici rece nu e rau ;).
Kissez!
foarte interesant.. :D merita incercat.. la urmatoarea sarbatoare poate ii dau o sansa. :D
RăspundețiȘtergerepupici!
ok ;).
ȘtergereO reteta tentanta, arata delicios!
RăspundețiȘtergeresa stii ca primul a aratat chiar un picut mai bine :)
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereAlina.
ma bucur ca-ti place :).
ȘtergereYamiiii!!!!
RăspundețiȘtergereCred ca e delicios<3
Mi-ai facut pofta:))
pupici:*
:)) sorry!
ȘtergereArată foarte bine! pe mine mă încântă astfel de aperitive :D!!
RăspundețiȘtergereo să încerc și eu, e chiar simplu! mersi de rețetă!
http://lessismorebysimina.blogspot.ro/
da, e simplu si daca zic eu asta, chiar e :)).
Ștergeree bine de notat reteta, chiar daca au trecut sarbatorile nu se stie niciodata cand vrei sa mai schimbi un pic meniul :)
RăspundețiȘtergere:*
eu prima data l-am facut pe post de pranz ;)).
Ștergeregospodino! :) l-as incerca si eu, dupa ce mai termin din avalansa de mancare ramasa de la sarbatori :)
RăspundețiȘtergerenoi nu facem f multa mancare iar eu oricum nu pot manca lucruri tinute mai mult de maaaxim 48 de ore in frigider. nu e un moft, ma simt foarte rau daca o fac.
ȘtergereÎmi place cum arată! ♥
RăspundețiȘtergerema bucur :).
ȘtergereArata yummy, cred ca o sa il incerc si eu, dar o sa il dukanizez:))
RăspundețiȘtergere:)) spor!
Ștergerespor! ;)
RăspundețiȘtergere