Treceți la conținutul principal

Sport de... primavara (part 2)

  Hey! Asa cum va spuneam in postarea precedenta, azi o sa va spun parerea mea despre avantajele sportului acasa si o sa va dau cateva video-uri care mie mi-au fost foarte utile :).

  In primul rand, situatia financiara a romanilor este nefericita. O stim cu totii si este o realitate care nu poate fi ignorata decat de inconstienti. De ce sa nu recunoastem? Exista persoane care nu-si permit sa mearga la sala si sa plateasca acel abonament sau care prefera sa faca altceva cu acei banuti. Acasa nu te costa nimic, deci aceasta scuza dispare. In plus, si echipamentul costa, iar acasa poti sa te imbraci si cu o pereche de izmene ponosite, in care nu te vede nimeni :)).

 La mine exista doua motive mari si late pentru care prefer sportul acasa

- cum ma apuca cheful de exercitii la diferite ore, trebuie sa profit la maxim de acel imbold. Pana as pleca de acasa, as ajunge la sala si m-as schimba, deja sansele sa nu mai am chef, cresc!

- singura, pot controla mult mai bine efortul. Paradoxal intr-un fel, insa acasa chiar poti sa te trantesti pe jos daca nu mai poti. Daca esti la sala o sa te opresti mai repede sa nu te faci de ras, ori o sa te simti ca naiba in timp ce te pravalesti pe jos sub multe perechi de ochi :)).


  Dezavantajul major al sportului acasa este faptul ca nu ai pe nimeni sa te corecteze in timp ce faci exercitiile, asa ca exista riscul sa nu le faci cum trebuie si chiar sa-ti faci rau. Eu n-am patit-o pana acum, dar sunt intotdeauna foarte atenta la explicatii si urmaresc video-urile de 3-4 ori inainte sa ma apuc. Oricum,daca simti ca te doare ceva, te inteapa, simti disconfort si-ti dai seama ca nu e banala febra musculara, opreste-te! Nu forta, ca n-are rost.



  Acum, o sa ca arat programul cu ajutorul caruia mi-am recapatat eu forma fizica. E vorba despre programul cardio a lui Billy Blanks. Tonifiaza excelent si pune toti muschii in functiune. L-am ales si m-am reintors la el dintr-un motiv motiv bine stabilit: nu e nevoie sa te intinzi pe jos. Eu evit in sezonul rece sa ma pun cu spatele pe podea pentru ca racesc usor si am o nebuna la etajul 3 care nu-si incalzeste casa. Oricat as incalzi eu camera mea (si o incalzesc slava Domnului, ca-s o mare friguroasa), parchetul e mai rece si chiar nu vreau sa ma imbolnavesc.

  Billy Blanks e genul de om care chiar si prin monitor reuseste sa te ambitioneze si explica foarte bine. Goood job! :))
Pentru abdomen pe durata sezonul cald mai fac si urmatorul set:



Un video foarte ok este acesta, il mai fac ocazional :). Merge pe acelasi principiu ca primul:
Si pentru vara asta mai am in plan si:


  Daca sunteti la categoria incepatori, va recomand un filmulet mai scurt:



  Tot un filmulet mai scurt e urmatorul, dar va spun cu mana pe inima ca are super efecte. De la niciun program n-am simtit asemenea tonifiere :). Plus ca Sol e o prezenta linistitoare :). E video-il meu favorit si toata vara il fac.
Si ultimul, dar nu cel din urma, cu Cassey Ho, pentru picioare tonifiate :). Credeti-ma, functioneaza. Si se lasa cu multa febra musculara :)).





  Sper ca v-au fost de folos si chiar mi-ar placea sa stiu ca am mobilizat pe cineva la sport :)).


  Si daca tot am obosit atat doar uitandu-ne la altii, va dau o veste faina: pe Kurtmann sunt reduceri de 70% :). Oare ce sa-mi iau?? :)).



Kissez!







Comentarii

  1. Ma bucur ca ai postat aceste video-uri, m-am uitat peste cel pentru abdomen si cred ca ma voi apuca si eu de el :D Si poate le voi incerca pe toate, stiu unde sa le gasesc, la tine :) Multumesc pentru ele :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-am fost de folos si chiar sper sa te apuci de acel video :).

      Ștergere
  2. Si eu prefer tot sportul acasa. In rest, mai ies in parc sa alerg!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar vreau sa ma uit peste video-urile astea.. sa vad ce ma stimuleaza. :D
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai perfecta dreptate cu tot ce ai scris. Billy Blanks, il stiu si am facut exercitii dupa el o perioada lunga de timp in trecut.

    RăspundețiȘtergere
  5. De unele din exercițiile regăsite în filmulețe nu știam și chiar sunt foarte utile. Thx! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim pentru sursele de inspiratie!
    De maine ma apuc si eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragut articolul tau, Alina!
    Eu merg la sala de trei ori pe saptamana si fac tae bo si aerobic. Din pacate o viroza rea de tot ma tine acasa deja de vreo zece zile si mi-e un doooor de salaaa ...
    Mi-a facut placere sa-l revad pe Billy Blanks :)
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooof, asa ma enerveaza si pe mine cand ma racesc si nu pot face si mai apoi nu mai am acelasi randament...

      multa sanatate!

      Ștergere
  8. cu schimbarile astea cu g+ pierdusem, acum le-am salvat si pot spune ca e un inceput, nu? :)
    Cand e vorba de intins, ma pun pe pat si fac acolo. La mine atat jos cat si in lateral nu isi incalzeste apartamentul si evident ca peretii si podeaua sunt reci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bineinteles ca e un inceput :).

      asa-i cu zgarciobii astia batuti in cap!

      Ștergere
  9. de mult nu am mai facut sport dupa astfel de filmulete. aveam si eu cateva surse de inspiratie dupa care ma ghidam pentru a-mi tonifia coapsele interioare:
    http://cum-sa-slabesti.savy.ro/exercitii-pentru-slabit-zona-coapselor-interioare/
    le practicam zilnic pe acestea, dar si alte exercitii care se adreseaza dezvoltarii diferitelor segmente; exercitii fizice destinate dezvoltarii supletii musculare, bineânteles dupa exercitiile specifice pregatirii organismului pentru efort.
    acum pun accent mai mult pe ceea ce invat la scoala. pe primul semestru am studiat Gimnastica de baza, unde s-a pus foarte mare accent pe exercitiile de front si formatii, iar la Atletism ne-am axat pe scoala alergarii si scoala sariturii.
    acum studiem Gimnastica acrobatica, si pot spune ca si aceste exercitii fizice care include aceasta ramura a gimnasticii au efecte deosebite asupra dezvoltarii fizice dar si psihice.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur de comentariul tau, esti in masura sa ne dai sfaturi :).

      Ștergere
  10. sunt in stadiul in care inca mai am multe de invatat.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte dragut articolul si respect pentru ca reusesti sa faci sport acasa!
    In cazul meu nu prea functioneaza asa ca am ajuns sa platesc abonamente la sala si sa fac constant :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte utile video-urile. Anul trecut am facut hip-hop abs insa anul acesta vroiam sa incerc ceva nou...am incercat Insanity dar e mult prea solicitant.
    O sa ma apuc si eu de cele postate de tine...par eficiente :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am uitta si eu putin la Insanity, dar n-am de gand sa ma ocup cu asa ceva. pana la urma trebuie sa-mi si placa ce fac, nu sa fiu toata chinuita :)).

      Ștergere
  13. Mulțumesc de cele 2 articole. Într-un fel, pentru mine sunt foarte inspiraționale, nici eu nu am absolut nicio formă fizică și multe kg de dat jos; cu dieta e ceva mai ușor deși abia aștept să mă remut singură (din cauza renovărilor stau în altă locație) să văd dacă nu reușesc să mă pun pe făgașul acela strict corect.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla