Treceți la conținutul principal

Mai citesc si reviste si apoi discut despre ele ;)

   Hello! Recunosc, eram dependenta de reviste si cumparam aproape tot ce se gasea pe piata acum cativa ani. Mai apoi mi-am vazut de treaba pentru ca aveam impresia ca toate articolele se repeta pana la plictis. Momentan cumpar doar ocazional cate-un numar, dar in octombrie neaparat imi fac timp sa rasfoiesc o aparitie glossy - e un fel de traditie :).


  In acest octombrie am decis ca sunt curioasa vizavi de Cosmopolitan, mai ales ca e editia aniversara. Intr-o vreme aveam colectie si-era preferata mea. De descoperit, am descoperit-o la sfarsitul clasei a XII-a si am fost entuziasmata, pentru ca era o revista la care citeai zile bune, aveai sentimentul ca e altfel fata de celelalte publicatii. Nu pot sa uit sa uit numarul aniversar din 2005 care era atat de stufos incat am citit vreo saptamana din el. Si acum regret ca l-am aruncat impreuna cu alte reviste.

  Pauza de Cosmo am facut mai bine de 5 ani, pentru ca ajunsese aproape vulgara si ma saturasem complet de ea.


  Acum am dat de-o editie de 162 de pagini- destul de subtirica. N-am mai gasit vulgaritate si asta ma bucura, insa Cosmopolitan nu mai are aerul acela de revista care revolutioneaza.


  Nu vreau sa fiu carcotasa, imi dau seama ca o revista implica multa munca si probabil si inspiratia se mai domoleste la un moment dat. Apoi m-am gandit ca revistele nu ma mai surprind aproape deloc din cauza faptului ca ma invart printre atatea bloguri care imi ofera atatea noutati, dar si latura aceea personala care te face sa te imprietenesti cu unele blogerite si sa le citesti cu nesat fiecare vorba.


  Probabil ca daca nu eram in trend-ul acesta super-fain al blogurilor, probabil ca revistele ar fi venit cu mult mai multe noutati. De altfel, asta se intampla cu multe tinere care inca n-au auzit de aceasta comunitate.


  Pe de alta parte, redactiile revistelor chiar daca nu prea vor sa recunoasca, cred ca simt blogeritele ca pe-un pericol, pentru ca nu pot sa nu remarc faptul ca declinul revistelor a aparut odata cu explozia de informatie online la care au contribuit din plin blogeritele.



  Se spune ca orice urca trebuie sa si coboare: dupa zeci de reviste pe care le sorbeam din priviri, am trecut la bloguri. In cativa ani probabil blogurile vor disparea si vor fi inlocuite doar de clipuri pe youtube si pe alte site-uri de gen.


  Revenind la reviste, cred ca trebuie sa le recunoastem partile bune, de care uneori uitam, mai ales cand ele n-au vreun cadou care sa ne fure atentia:


- revistele au avut o importanta majora in educatia sexuala si asta mi se pare cel mai laudabil efect. Incepand cu Bravo, terminand cu Cosmo, generatia mea, cele dinainte si cele de dupa, am avut acces la foarte multa informatie. Astfel, am aflat nenumarate lucruri pe care n-am fi avut curaj sa-i intrebam pe parinti sau chiar pe prieteni. Numai cine a avut ochelari de cal nu s-a informat.

- ne-au deschis o poarta catre produsele high-end pe care acum cativa le priveam pe foile lucioase si visam sa le cumparam.

- ne-au aratat ca exista moda, tendinte, n-am sa uit niciodata sfatul dintr-un Look, ca nuantele de olive sunt perfect complimentate de alaturarea unui accesoriu roz. Nu m-as fi gandit la aceasta asociere niciodata, dar numai incercati! :)

- s-au implicat in campanii, ne-au atras atentia asupra unor fenomene

- ne-au bucurat, atunci cand le cumparam dupa un examen, dupa o perioada stresanta, cand ne tolaneam pe pat, cu ele in brate si alaturi cu o ciocolata :).



  Revenind la Cosmo de octombrie, ea vine si cu o mostra de fond de ten Vichy Teint Ideal si patru pantylinere Libresse si costa 9 lei ;).



   Voi ce relatie aveti cu revistele? La ce puncte sunteti de-acord cu mine?




Kissez!

Comentarii

  1. eu inca sunt o cumparatoare fidela a rvistei Cosmo. daca peste Unica mai sar in vreo luna, Comso n-o ratez.din plictiseala, din obisnuinta, nu stiu de ce, dar cert e ca imi place s-o citesc, ma relaxeaza, si-mi trebuie un adevarat ritual pentru cele 2-3 ore in care o citesc. ai dreptate, cred ca revistele ne-au dat educatia sexuala de care aveam nevoie, am invatat de la altii cam cum sta treaba, iar in materie de machiaje, oje si moda sigur n-o nimeream pe cont propriu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am mai cumparat reviste din obisnuita, dar m-am oprit in special pentru faptul ca nu mai aveam unde sa le depozitez.

      ma bucur ca esti de-acord cu mine :).

      Ștergere
  2. Chiar la toate punctele sunt de acord . Imi aduc aminte cu drag de Bravo si Cool Girl , in perioada aceea aveam si un cont pe forum-ul lor . In momentul de fata nu as mai putea rasfoi Cool Girl , m-ar enerva la maxim :)) Eu pana prin clasa a 10-a aveam toate numerele de la aparitie . Ce-I drept in ultimii 2-3 ani am cumparat tot mai rar reviste , acum 2 ani s-a inchis si chioscul de ziare din cauza vanzarilot tot mai slabe ( era unul singur in oras , orasul fiind unul mic ) . Anul trecut le-am aruncat pe majoritatea , cred ca am pastrat maxim 5 , cele de care imi parea chiar rau sa nu le mai vad pe raftul meu cu reviste. Chiar cred ca am o poza prin laptop cu ditamai sacul plin de reviste . A fost atat de greu , l-am rugat pe iubitul meu sa il arunce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era usurica Cool Girl, dar pentru vremea liceului era draguta :).

      si la mine s-au inchis o gramada de chioscuri de ziare :(.

      si eu am aruncat odata o sacosa enorma, dar mi-a parut rau dupa ele si de aceea n-am mai strans prea multe.

      Ștergere
  3. Sunt de acord cu afirmatiile tale si iti marturisesc ca incercand sa realizez cati ani au trecut de cand n-am mai cumparat o revista glossy...nici nu mai stiu. Inainte cumparam 4-5 lunar. Pe urma am inceput sa iau cate una o data la 2-3 luni cand era vreun cadou mai fain. Acum nici atat. Ultima oara cred ca am cumparat reviste cand m-am internat sa nasc!:)) Stiam ca n-o sa dorm noaptea dinaintea nasterii si la carti nu ma puteam concentra. Mi-e oarecum dor, dar parca mi se par scumpe si inutile acum. Vorba ta, blogurile raman baza si pentru mine acum...As cumpara un Elle, din curiozitate, sa vad cum mai e revista mea preferata din facultate. In liceu si eu tot cu Cosmo eram cel mai des...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cumpar vreo doua pe an, mai mult ca sa nu pierd contactul :)).

      :)))

      Elle e ok, dar e cam exclusivista si uneori ai vrea o tzoala de-acolo si cand vezi cat costa te ia cu lesin :))).

      Ștergere
  4. Acum ca stau sa ma gandesc. revista Cosmopolitan a fost cea ma des cumparata in adolescenta mea. Tot ce ai scris mi se pare adevarat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine Cosmo si Cool Girl si Bravo Girl urmate de Unica :)).

      Ștergere
  5. Eu mi-am luat Elle , destul de interesanta si aia ,cu toata ca si eu m-am lasat de mult de cumparat reviste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, parca Elle a ramas cel mai aproape de ceea ce era, dar pretul mi se pare cam maricel.

      Ștergere
  6. Sunt de acord cu aproape tot ce ai spus, doar că nu cred că filmulețe de pe youtube vor lua locul blogurilor.. cel puțin nu într-un viitor prea apropiat. Desigur, e doar opinia mea! :D
    Mie mi se par mult mai slabe articolele din revistele de acum decât cele de acum câțiva ani, dar așa cum ai zis și tu... mi se pare că nu mai vin cu nimic nou și din cauză că sunt la curent cu toate noutățile datorită faptului că mă învârt zilnic prin blogosferă și aflu de aici tot ce mă interesează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as vrea sa n-am dreptate cu youtube-ul, dar eu simt si mi-e teama ca spre asta ne indreptam. o sa vedem in maxim 5 ani :).

      probabil daca n-am sta atata pe bloguri, revistele ne-ar aduce acel plus de informatie dorit :).

      Ștergere
  7. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste revistele. Eu simt ca le-a cam trecut vremea....Internetul abunda de informatii mult mai complexe decat cele din reviste. De cand am facut cunostinta cu magnifica lume a blogosferei nu prea cumpar reviste....eventual doar pentru cadouri, atunci cand ma intereseaza. Insa mi s-a intamplat sa imi fie dor sa stau in varful patului cu o cana de ceai si sa inlocuiesc laptopul cu o revista pe care sa o rasfoiesc.
    Intr-adevar cu timp in urma am invatat destul de multe lucruri din reviste si aveam o colectie intreaga, insa asa cum am spus si mai sus...le-a cam trecut vremea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca si mie mise face dor uenori sa stau cu o revista si deseori ma pregatesc multumita si cand incep s-o rasfoiesc zic: asta stiu, asta nu-i bine :)).

      Ștergere
  8. In urma cu cativa ani buni, cumparam si eu reviste - dar nu tot ce era pe piata! Am luat vreme buna "Ce se intampla, doctore?" si, sporadic, Unica, Cosmo, Avantaje... Ziarului-revista Formula AS i-am fost fidela foarte multi ani!

    De acord cu punctele de vedere expuse de tine! Imi place cum ai structurat articolul, Alina! Si cum esti o Brumarica, deh, cred ca voi lua Cosmo aniversar - din cauza cui oare? :P

    Pupiiiici!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. csid m-a surprins ca era o revista bine structurata, cu informatii interesante, dar nu stiu de ce, o luam mai rar :)). cred ca din cauza ca-s eu reticenta cu doctorii :)).


      si avantaje are numar aniversar!

      Ștergere
  9. Lovely post and enjoyed reading it

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. In adolescenta eram mare fan "Cool Girl" (si Bravo cateodata) cred ca am toate editiile, rar sa fi ratat vreuna, am si fost publicata intr-unul dintre numere, am castigat premii, apoi am trecut la "Bolero" dupa ce am intrat la facultate, apoi am descoperit "Cosmopolitan"", Ce se intampla doctore?", "Unica", "The One" si altele pe care le citeam cu mult interes. Le cumparam, deoarece gaseam foarte multa informatie de care aveam nevoie, asa cum bine ai amintit si tu, imi placeau si micile cadouri oferite, insa, incetul cu incetul, interesul meu pentru reviste mi s-a domolit. Acum, gasesc in mediul on-line si pe bloguri mult mai multa informatie care ma intereseaza. Totusi am ramas fidela unei singure reviste, InStyle.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu nu pierdeam un numar din cool girl si de-abia asteptam joia sa apara :).

      cam asa si eu, the one mai rar.

      cu In Style trebuie sa recunosc ca am o experienta foarte scurta, dar eram deja in faza netului si probabil de aceea.

      Ștergere
  11. Exact acelasi lucru l-am facut si eu! Am cumparat intr-o perioada si am rasfoit in draci tot ce aparea la stand. Facusem plase de maculatura din cauza placerii de a admira pagini lucioase...Asta pana cand au taiat atat de mult din continut si au imprimat atat de multe reclame incat m-au facut sa ma simt prostita, dusa de nas.Inteleg ca ei cu asta se finanteaza dar sa ajungi sa ai 3/4 din numar numai reclame si restul info mi se pare lipsa de respect fata de cititor. Cumpar rar acum, prefer sa ma documentez pe style.com si elle.com.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-am treaba cu reclamele cata vreme revista e groasa, ca asta inseamna ca totusi e si de citit in ea, insa la noi revistele sunt subtirele rau :(.

      Ștergere
  12. recunosc - de cand cu YT si cu blogurile, nu mai cumpar reviste decat daca au ceva tentant cadou.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt de acord cu tine in tot ce ai scris, din pacate revistele nu mai sunt ce au fost si nu le mai cumpar decat daca ma atrage un anumit cadou. Era o vreme cand simteam ca ma rasfat citind o revista, dar a trecut de mult vremea aia.
    In liceu pe langa Bravo cumparam Ecran magazin- toata clasa o cumpara si o devoram si o reciteam pana aparea noul numar, ba mai mult o citeau si parintii acasa :) Eh alte vremuri, alte generatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum 4-5 ani revistele se bateau in cadouri vazand ca pierd cititori si chiar am luat lucruri dragute. plus ca daca erai fidel unei reviste, era placut sa vezi ca pentru 2-3 lei mai primesti o atentie, acum nici cadouri nu mai sunt :(.

      uite, de Ecram magazin eu nu-mi aduc aminte :). dar bravo am avut colectie :)).

      Ștergere
  14. Eu foarte rar cumpar cate o revista.Anul acesta mi-am luat de 2 ori Cosmo si am fost dezamagita.Inainte le cumparam luna de luna,insa acum mi se pare mult mai util sa citesc noutati online :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e si mai simplu intr-un fel pe online: ai chef, deschizi pagina si citesti :).

      Ștergere
  15. si eu cumparam acum cativa ani multe reviste, s-a u imputinat cu timpul, din varii motive ...inca mai pastrez primii 10 ani de Avantaje ! ..ce numere erau atunci ... am un pulover tricotat dupa un tipar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avantaje mi-a placut mult intr-o vreme :). cam acum 7 ani.

      Ștergere
  16. Eu nu cumpar reviste...ziare...etc. Pur si simplu...consider ca pot obtine informatii gratis care sunt la mana oricui...toata lumea.are acces la internet. Imi placea in adolescenta sa citesc despre persoane publice, fashion, machiaj...aveam colectii intregi. Cred ca si acum mai sunt la mama! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu cumparam multe reviste intr-o perioada dar am observat ca se repeta la nesfarsit unele articole. In prezent cumpar cat mai rar dar chiar si acum mai dau de articole pe care le am si le-am vazut deja. De ex articolul despre tenul perfect, fara pete din Glamour l-am mai citit in Elle anul trecut. Pe mine ma intereseaza noutatile beauty&hair mai mult de aia le iau, cam rar, ce-i drept...

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu eram fana a revistelor in urma cu ceva ani. acum insa le cumpar doar cand vin impreuna cu ceva cadouri interesante.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla