Treceți la conținutul principal

O gura de aer

  Neata! Eram foarte curioasa de cartea lui Orwell, asa ca indata ce-am primit coletul de la aceasta librarie online, m-am si apucat s-o citesc. Nu stiam sigur la ce sa ma astept, asa ca am inceput-o cu nerabdare.

 Eroul acestui roman este George Bowling, un tip de 45 de ani, agent de asigurari, casatorit si tata a doi copii. Cu alte cuvinte, un tip foarte obisnuit. Nici forma fizica nu-l scoate din acest semi-anonimat, caci George al nostru este un tip blond, cu ochii deschisi la culoare, cu o burta proeminenta, dar nu foarte mare. Practic, oameni ca el se vad la tot pasul.

  Cu toate aceste, in acest om atat de obisnuit la prima vedere, incep sa apara unele intrebari existentiale si framantari profunde, mai ales ca actiunea se petrece chiar inaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. George mai luptase si-n razboiul precedent si chiar daca nu avusese parte de intamplari cu adevarat marcante, amintirile il rascolesc. Ba chiar incepe sa-l obsedeze amintirile legate de copilaria lui, de pescuitul care-i placea atat de mult si pe care nu l-a mai practicat de-o gramada de timp.

  Intr-o buna zi, panicat fiind de faptul ca totul se schimba cu repeziciune si niciodata nu poate sti cat dureaza pacea mondiala, dar si cea launtrica, a propriului sine, George incepe sa planifice o adevarata evadare - o saptamana pe taramul unde copilarise si-o sesiune de pescuit. In ajutor ii stau 17 lire castigate la pariuri, bani de care nu stie absolut nimeni. Ce va gasi in locurile in care traise odinioara, va las sa descoperiti singuri.


  Mi-a placut cartea, merita citita si cel mai tare m-a surprins latura pe care filosofeaza de data aceasta Orwell. Chiar daca pe alocuri devine pesimist, asa cum il cunoastem din 1984, de data aceasta m-a surprins cu un umor deosebit. Nu, nu-i o carte la care razi cu lacrimi, insa franchetea cu care abordeaza anumite subiecte, mai ales cele legate de maturizarea baietilor sau cele legate de viata de familie a unui om casatorit de multi ani si intrat in rutina, ori mi-au smuls zambete, ori m-au facut sa simt ca am intrat exact in gandurile cele mai ascunse ale lui George, deoarece rareori un om/un personaj care se poate caracteriza cu atata sinceritate. Si cand spun gandurile cele mai ascunse ale lui George, ma refer atat la eroul Bowling, cat si la autor :).

  Pacat ca O gura de aer e foarte scurta, doar 274 de pagini. Totusi, as recomanda-o acelora care cauta romane putin mai...altfel :).



  E joi, asa ca invit sa cititi recenzii si la:
Gabi - http://paginidezisinoapte.blogspot.ro/
Ana Maria - http://the-adventures-of-a-lady.blogspot.ro/


Kissez!

Comentarii

  1. Interesant subiectul carti, nu am citit decat o singura carte Orwell si sunt curioasa sa ii descopar mai bine operele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cartile lui sunt deosebite, dar clar 1984 ramane capodopera sa :).

      Ștergere
  2. Iata o carte a lui Orwell pe care m-as incumeta sa o citesc, de 1984, n-am curajul necesar sa ma apuc prea curand, vreau totusi sa sper la o lume buna pentru copi mei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Great post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta carte, o voi comanda si eu. Eu inca mai am jumatate din Alegiant de Veronica Roth.

    RăspundețiȘtergere
  5. poate anul acesta reusesc sa o citesc si eu, daca nu la anu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. desi de obicei nu citesc astfel de carti, cred ca e timpul sa le dau o sansa.. poate in vacanta de vara ca ar fi mai mult timp. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla