Hello! Desi am mai scris pe ici-pe colo cateva idei despre acest produs, am considerat ca este imperios necesar sa aiba un articol doar al lui. Cu ocazia asta poate va fac si pofta pentru ca a fost una dintre marile descoperiri ale sezonului estival si m-a cucerit de la prima degustare. E adevarat, eu n-am experimentat foarte mult in retete, am gasit varianta castigatoare pentru mine din prima si m-am pus pe...mancat. Despre ce e vorba? Despre pasta tahini. Eu am avut-o in varianta Light de la Meridian pe care o gasiti pe Vegis.
Ce e pasta tahini? E o pasta foarte densa obtinuta din seminte de susan decojite care provine din bucataria araba. Logic, are un gust amarui, dar e foarte important cu ce e combinata. Desi se poate consuma ca atare si sigur as putea sa adopt varianta, eu am ales sa intind tahini pe rondele de orez expandat si le-am mancat ori asa, ori cu un mot de magiun de prune. Rareori am mancat ceva atat de satisfacator ca gust, consistent - ore in sir nu mi-e foame dupa masa si ofera o gramada de energie. Inclin sa aleg aceasta delicatesa dimineata si credeti-ma, ziua parca altfel incepe. Bineinteles ca depinde de gusturile fiecaruia cat tahini vrea sa puna pe rondele, dar eu marturisesc ca nu m-am zgarcit.
Avand un gust amarui, pasta nu se foloseste doar la dulciuri, ci si la hummus, alaturi de legume, pe crackers, practic voi alegeti ce drum e mai potrivit.
Singura chestie pe care tin sa v-o mai spun e ca pasta fiind super densa, are tendinta de a se lipi de dinti si initial o sa va faceti probleme ca nu mai pleaca de acolo, dar se dizolva in cateva minute si dintii raman perfect curati. Oricum, nu va grabiti sa zambiti larg imediat dupa mancare :)).
Kissez!
Ce e pasta tahini? E o pasta foarte densa obtinuta din seminte de susan decojite care provine din bucataria araba. Logic, are un gust amarui, dar e foarte important cu ce e combinata. Desi se poate consuma ca atare si sigur as putea sa adopt varianta, eu am ales sa intind tahini pe rondele de orez expandat si le-am mancat ori asa, ori cu un mot de magiun de prune. Rareori am mancat ceva atat de satisfacator ca gust, consistent - ore in sir nu mi-e foame dupa masa si ofera o gramada de energie. Inclin sa aleg aceasta delicatesa dimineata si credeti-ma, ziua parca altfel incepe. Bineinteles ca depinde de gusturile fiecaruia cat tahini vrea sa puna pe rondele, dar eu marturisesc ca nu m-am zgarcit.
Avand un gust amarui, pasta nu se foloseste doar la dulciuri, ci si la hummus, alaturi de legume, pe crackers, practic voi alegeti ce drum e mai potrivit.
Singura chestie pe care tin sa v-o mai spun e ca pasta fiind super densa, are tendinta de a se lipi de dinti si initial o sa va faceti probleme ca nu mai pleaca de acolo, dar se dizolva in cateva minute si dintii raman perfect curati. Oricum, nu va grabiti sa zambiti larg imediat dupa mancare :)).
Kissez!
La noi hummusul e pasiunea maxima a Katiei asa ca mereu am un borcan de tahini in casa. Eu il cumpar de obicei pe cel de la Solaris, pentru ca am incredere maxima in ei. O sa iau in considerare si varianta asta, desi recunosc ca la mine trebuie sa fie acolo aproape, in magazin, numai sa intind mana. Ca daca ne loveste pofta nu mai asteptam dupa comenzi online!:))
RăspundețiȘtergerenu ma mir, si mie-mi place hummusul :). eu tot online am tendinta, pana si la fulgii de ovaz :)). si am incredere in vegis, plus ca au o paleta asa larga de produse incat e imposibil sa nu descopar ceva super interesant.
ȘtergereLa fix a picat articolul tau!
RăspundețiȘtergereVreausa ma apuc de preparat hummus si eram in cautarea pastei sugubete. Pam! Pam! Yay! :D
s-o incerci si in varianta dulce :).
Ștergere