Treceți la conținutul principal

Cum poate un ghid sa-ti strice vacanta (Venetia 6 zile 2013 prin Christian Tour)



   Hey! Aceasta postare va fi una plina de obiectii la adresa Christian Tour si a ghidului care ne-a insotit, Aurelian D. Dar hai sa incepem putin altfel: inca de anul trecut va spuneam ca imi place sa aleg circuite deoarece vezi enorm de mult in timp relativ scurt. Un ghid competent iti va arata 80% din obiectivele super-importante. Ideea este sa faci un boost de culturalizare, iar restul (shopping, odihna, mancare) cade in clasament. Ideea este sa vezi, sa acumulezi, ceea ce pe mine ma multumeste mult, fiind adepta vacantelor active.


   Oarecum am fost nevoita sa aleg circuitul de anul acesta, deoarece doar el se potrivea perioadei in care doream sa plecam. Am cumparat pachetul inca din aprilie si ne-am pus pe asteptat. Timpul a trecut repede si iata! ne-am urcat in autocar. Autocar venit cu nitzica intarziere, care era imbacsit, nu prea curat si cu aer conditionat insuficient. Cel putin in prima zi am stat lac de sudoare si chiar daca am vazut ca s-au dus cativa oameni la soferi sa-i roage sa dea mai mult, situatia nu s-a schimbat. Hmmm, pentru ca am ajuns si la soferi (Marius si Constantin din cate imi aduc aminte), primul a pus la frane de am crezut ca o sa revad pranzul luat cu cateva ore in urma. Va dati seama, a fost si tragedia din Muntenegru... parca nu poti uita asta. La un moment dat am fost la cativa cm sa ne izbim de un microbuz... Nu mi-a placut. Am calatorit enorm cu autocarul, cred ca daca adun orele petrecute in autocar si tren, ma sochez, asa ca stiu cum e sa sofeze cineva bine.


   Si acum incepem cu ghidul. La prima vedere parea destul de saritor, dar s-a dovedit de o mare superficialitate, cel putin in opinia mea. Cand ne-am urcat ne-a dat cate o foaie cu numele, numerele de telefon ale hotelurilor si numerele lui. Niciun program al vacantei (ceea ce mi se pare imperios necesar). Doar a trecut printre randuri sa intrebe daca avem nelamuriri. Logic, pe moment nu-ti vin toate in cap, era normal sa ne vorbeasca el, din proprie initiativa.

   Problema optionalelor a fost deschisa abia a doua zi, dupa ce facusem un popas la Viena si multa lume isi cheltuise deja o parte din bani, iar optionalele erau destul de multe si destul de scumpe, dovada ca noi am platit dintr-un foc 142 de euro si nu le-am luat pe toate.


   In alta ordine de idei, ghidul a fost insotit de o domnisoara. Eu nu am treaba in general cu lucrurile astea, mai ales ca fata a fost retrasa si n-a deranjat, dar mi-a lasat impresia pe toata durata excursiei ca parca el era in vacanta si ne facea un mare favor rupandu-si din timp sa ne mai arate cate-un obiectiv. A fost de-a dreptul neprofesional. Plus ca nu mi se pare normal cand incepeam circuitul pietonal, sa-si scoata tigara si sa mearga in fata nostra iar eu sa inhalez fumul de tigara.


   In fiecare zi, era cate-un motiv de enervare, mai mic sau mai mare. Bineinteles ca cele mici sunt de inteles, e imposibil sa mearga totul struna. Oricum, in a doua zi de excursie am fost tinuta literalmente de mana sa nu ma iau la o cearta-monstru. Am cedat pentru ca stiam ca daca ma cert o sa-mi stric iremediabil excursia, dar o sa va povestesc ce s-a intamplat. Inca de dimineata, ghidul incepuse sa ne spuna ca poate mergem la Graz, poate vizitam lacul Bled, ca poate facem aia si poate facem ailalta. Lucruri care NU se aflau in programul excursiei. De dimineata pornisem din Budapesta spre Viena unde am fost lasati doar 2 ore. Am inteles fenomenul, seara trebuia sa ajungem in Padova pe la ora 22. Cu toate acestea, dintr-o data, sub pretextul ca ne face un mare bine, s-a pus problema opririi la Graz, un oras foarte fain de altfel, dar care nu numai ca nu era pe lista, dar ne intarzia ajungerea la destinatie cu inca o ora. Iar inainte ne asteptau cateva zile de excursie relativ obositoare. Eu am vociferat putin, dar ghidul si-a gasit "desteptii" si s-a supus la vot. Bineinteles, era nevoie de o mica cheta, 5 euro de persoana, chipurile, pentru taxe si parcari. Fara chitanta, logic ;). Dupa ce am ridicat eu mana ca nu vreau, s-au mai gasit 8 "tupeisti", dar n-a contat, ba chiar  intr-un mod ironic ne-a scos de sarantoci, propunand ca ceilalti sa plateasca pentru noi. Noi trebuia sa oprim la Graz si, din pacate, multi din autocar erau ori la prima excursie inafara tarii, ori erau... simpli (doua exemple: o femeie vazand statuia lui Dante in Verona a crezut ca e mama Julietei :)))) si un tip la Venetia voia sa se plimbe cu telegondola :))Nu vreau sa jignesc, dar au fost terenul propice. Si asa ca am oprit la Graz, mi s-au smuls 5 euro din buzunar (nu ca ma faceau aia pe mine, dar gestul a fost dizgatios) si am ajuns la ora 23 in Padova, pe o ploaie ingrozitoare. Si am uitat sa va spun ca, in final, la Graz am stat 20 de minute in piata din centru.

  Tot in aceeasi zi, au inceput lungile prelegeri ale ghidului. Da, vreau informatie pe traseu, insa tin minte ca Aurelian D. a avut intr-o zi si 3 interventii, dintre care  numai una (cronometrata) a tinut 1,5 ore. Citea de pe foi cu o voce monotona cursuri intregi, uitand ca nu are un amfiteatru de studenti si nici macar oameni pasionati. A fost de-a dreptul obositor si chiar inutil, pentru ca nu puteai sa-ti mentii concentrarea atat de mult, plus ca 90% din oameni deja se foiau pe scaune si vorbeau intre ei. Damn it, eram in vacanta. Desi peisajul a fost de exceptie la trecerea Alpilor din Austria spre Italia, nu a suflat niciun cuvant, preferand sa vorbeasca despre tzoalele ieftine de la Milano si despre mancarea extraordinara, dupa care inghitea in sec. Na, fiecare cu preferintele lui :D. In aceeasi dupa-masa ni s-a pus un documentar de 4 ore nesubtitrat, in limba engleza, despre Italia, dar in special despre Sicilia. Ultima data cand am verificat, Sicilia era in sudul Italiei si nu cred ca au intervenit modificari in relieful Italiei. Plus ca, din cate stiu eu, tv-ul din autocar se foloseste seara, pe intuneric, nu dupa-masa cu soarele batand in el si facand imposibila urmarirea programului. Oricum, eu am preferat sa privesc pe geam si cred ca m-am ales cu mai multe.

  Tot pe drum am fost nevoita sa ascult de mai multe ori un album de-al lui Celine Dion, artista pe care n-o suport. Nu mi se pare mormal sa pui atatea piese ale unui singur artist, muzica ar trebui sa fie variata, nu sa-i supui pe unii la grele chinuri.
 Iata cateva poze din superbul drum Austria- Italia despre care nu s-a suflat un cuvant:



   In acelasi registru, notez si interventia chiar lunga despre Budapesta, oras pe care nici nu l-am vizitat!!! Doar la intoarcere s-a facut croaziera pe Dunare (scumpa in comparatie cu Omnia Turism).


   Ce m-a deranjat iar, a fost atitudinea desconsideranta la adresa Ungariei si a Austriei, de parca erau ceva neimportant, iar Italia era miezul. In plus, scopul acestei excursii parea excursia OPTIONALA de la Milano, cand de fapt circuitul nostru se numea Venetia 6 zile cu subtitlul Pestera Postojna Slovenia.



   Bun, a doua zi, ne-am dus la Venetia. Am plecat cu un vaporas destul de ok, ne-am intors cu o rabla care era sa se scufunde. Plus ca ne-a luat cu catel cu purcel la o pizza "absolut delicioasa" care m-a lecuit de pizza. Multi au aruncat-o la gunoi.


    Urmatoare zi a fost cea mai tare. Plecare la Verona.  Iar apoi mult mediatizata excursie la Milano. Am fost 7 care nu ne-am dus si care am ramas in Verona de la aproximativ 9:30 dimineata pana la 9:30 seara. Norocul nostru ca ne-a placut foarte mult si de abia am asteptat sa ne desprindem de grup, a fost o zi reusita, dar daca o luam la rece, am fost lasati literalmente de izbeliste. Milano nu e la o distanta mare de Verona si initial, pe un ton super afectat ni s-a spus ca poate ajung inapoi la 8, dar ca nu crede. Si a aparut o ora si jumatate mai tarziu, fara nicio scuza, chiar sfiadator. Cand am urcat in autocar toti erau ca plouati si din cate am auzit la cei din jur, am impresia ca s-a intamplat ceva neplacut si pe acolo, dar nu stiu sigur despre ce e vorba asa ca prefer sa nu comentez. Oricum un tip ajunsese la concluzia ca "Mai bine stateam si noi ca astia la Verona ca n-a fost asa rau!" Oricum, statul tarziu in Verona s-a soldat cu trei piscaturi de tantar si cu o ploicica faina de vara in momentul in care asteptam autocarul si n-aveam unde sa ne adapostim. Foarte frumos, nu? Pare putin, dar ce ne faceam daca venea o furtuna in toata regula, lucru care oarecum era de asteptat, avand in vedere norii negri si amenintatori care se formasera?



   Excursia la Milano se facuse deja, asa ca pentru ghid, circuitul isi pierduse tot farmecul, asa ca in ziua cu Postojna am fost dati pe fast-forward si chiar am fost usor amenintati sa iesim din pestera pana la ora 12:30, chipurile, realizase ca-i duminica si ii era teama sa nu prindem maghiarii care veneau de la Balaton in Budapesta.


   In rest, am vazut relativ putine obiective fata de cate erau de vazut, toate organizarea excursiei lasandu-mi impresia de incurcatura de matze. Matze in sens de intestine, nu de pisici :))

   Eu am tacut, am avut cateva momente in care am aruncat niste priviri nimicitoare, noroc ca aveam ochelarii de soare pe nas si chiar eram chitita sa ma enervez cat mai putin putin si sa las peisajele sa ma bucure. Sfidarea suprema a aparut tot in ziua cu Postojna, inspre seara, cand ni s-au impartit FOI DE IMPRESII. Ma scuzati, dar am si eu limita mea... Desi in spate am tot auzit vociferari, am impresia ca nimeni n-a avut curajul meu, deoarece foile de impresii erau NOMINALE si, se stie, in anonimat lumea are tupeu mai mult. Pe mine nu m-a interesat, l-am catalogat cu nota 2, adica nesatisfacator, mai ales ca stiam perfect ca va urma aceasta postare. A fost chiar mirat, probabil nu se astepta de la o fata atat de tacuta, insa daca taci, nu inseamna automat ca nu te duce capul. Am fost foarte sincera si in completarea foii, sunt si aici si va spun ca n-o sa-i mai aleg pe Christian Tour numai daca n-o sa am alta optiune. Decat sa stau acasa, as mai risca o data.


   Exista foarte foarte multe plangeri la adresa Christian Tour, am vrut sa nu am idei preconcepute, dar ma alatur celor care au dat cu piatra si mai vreau sa mentionez ca excursiile optionale sunt mai scumpe decat la Omnia Turism spre exemplu. Singurul lucru mai bun fata de circuitul de anul trecut, au fost cazarile usor superioare.




   Acum la final, vreau sa va zic ca am reusit (si merit un premiu) sa detasez organizarea excursiei de locurile vazute. Sper sa faceti ca mine, pentru ca in urmatoarele postari o sa incerc sa va relaxez nitel, dar faptul ca Italia si Slovenia au locuri frumoase nu este meritul Christian Tour si am fost la un pas de o excursie ratata.

Later edit: Aceasta postare nu este scrisa ca sa-mi plang de mila si nici pentru disecarea subiectului "nu trebuia sa pleci in circuit", ci pentru ajutorul celor care urmeaza sa plece in excursii similare. Am motivele mele pentru care aleg astfel de excursii si chiar pot fi reusite, dovada cea de anul trecut. Am scris aceast paragraf cu tot respectul, deci n-o luati ca pe o ofensa ;).


Kissez!

Comentarii

  1. si eu auzisem ca aceasta agentie nu e chiar ok. imi pare rau de experienta ta neplacuta. eu nu am luat pana acum circuite de astea si sper sa nu fie cazul :). mi se pare sfant de capul tau, scoti lista, nu stai dupa x, y, z, nu te supui majoritatii, nu faci ce vor altii..
    Drumul e foarte frumos, si mie mi-a intrat la inima.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-as suporta nici sa fiu de capul meu si sa ma uit in toate directiile pana ma hotarasc incotro s-o apuc :).

      Ștergere
  2. Alina, eu nu am mers niciodata in excursii cu ghid si nici nu am de gand sa o fac prea curand. Macar in concediu sa ma simt libera, sa pot face tot ce vreau si cand vreau, fara sa depind de altii, fara sa ii incurc sau sa ma incurce. Poate ca nu reusesc sa vad tot ce imi propun, dar asa nici nu pot da vina pe altii. Sigur, nu as refuza daca mi s-ar oferi ceva gratis, dar sa ma enervez pe banii mei, nu, multumesc!
    Acum, ai si tu mila... Poate ghidul este tanar, poate este indragostit, hai sa il iertam, sperand ca a invatat lectia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exusta circuite de bun simt si ghizi competenti, iar asta e tipul de excursie pe care-l prefer momentan. nu-mi place sa tandalesc si sa bajbai... fara ghid plec doar daca ma duc undeva la mare.

      Ștergere
  3. Off, foarte naspa ce ti s-a intamplat.
    Si eu am auzit ca astia de la Christian Tour sunt mai scumpi decat altii, insa nu stiam ca nu sunt profi.
    Sincer, dupa ce am citit aici la tine, nu as mai avea curajul sa plec intr-o vacanta organizata de ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. netul abunda de recenzii negative la adresa lor, dar eu de obicei nu sunt foarte transanta si vreau sa vad pe pielea mea. si eu as fi vrut cu Omnia, dar nu s-a putut.

      Ștergere
  4. Vai ce nasol...sa te duci in vacanta si din cauza dezorganizarii sa iti faci mii de nervi. Eu am evitat dintotdeauna vacantele organizate asa datorita faptului ca nu vreau sa fiu legata de nimeni (autocar, ghid etc). daca vreau pizza ma duc intr-un loc tipic, nu unde ma duce ghidul, poate unde este pizza exact pentru turisti la preturi mari si calitate proasta. Si ma refer nu numai la pizza, in general, in orice tara straina incerci mancarea tipica. Daca imi ziceai sa esti in verona veneam si eu si te duceam intr-un restaurant de te lingeai pe degete :P:P:P Chiar am fost in Verona acum doua saptamani...la shopping :))) Lasand la o parte gluma, Verona, Padova, Venzia sunt niste orase foarte frumoase, le-am vizitat de multe ori si de fiecare data revin cu placere. Chiar ai ce sa vezi. Slovenia este o tara frumoasa, la fel si Austria...Ungaria nu am vizitat-o, decat am trecut pe autostrada, deci nu ma pot pronunta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii ca exat in Verona te-am pomenit? :) chiar ma gandeam cum ar fi fost sa ne intalnim :).
      da, sunt foarte frumoase si trebuie sa fac abstractie de ghid pentru ca am fost in locuri care chiar merita :).

      eu nu merg aproape niciodata la mancare in locul indicat de ghid, dar de data asta am facut o exceptie, timpul era scurt, urma excusria la murano si burano.

      Ștergere
    2. Daca imi ziceai sa stii ca veneam sa ne intalnim chiar daca sunt la 150 km distanta :) poate data viitoare.

      Ștergere
    3. daca mai ajung, iti spun din timp :).

      Ștergere
  5. Din punct de vedere al ghizilor cred ca sunt in lipsa de personal bun cei de la CH. Tour. Cand am fost in mai in Grecia cu ei - am mers cu autocarul- am dat peste o domnisoara la fel de dezinteresata, care citea de pe foi cu o voce monotona. Cateva chestii nasoale de precizat.. au fost cateva "urgente" pe drum ale personalului in care s-a oprit cate 15 minute timp in care pe langa faptul ca nu ne-a anuntat ca nu se coboara din autocar nici nu ne-a dat drumul sa iesim. Iar la feryboat ne-au tinut degeaba juma de ora in autocar cat a coborat ghida sa ia bilete. Apoi in duty free abia am stat 20 de minute si ne-au grabit ca sa ajungem la magazinul unde aveau ei probabil o intelegere. Faza cea mai tare e ca era sa ramanem pe acolo pentru ca unde aveam noi cazare nu se putea intra cu autocarul, fiind dusi de o ghida locala cu masina. Am coborat in Corfu din autocar, ne-a lasat acolo cu bagajele in statia de autobuz ca sa duca niste turisti la un hotel, ca apoi sa vina dupa noi sa ne duca la hotelul nostru. Cand am plecat tot la fel, a venit cu masina dupa noi urmand sa ne intalnim cu autocarul pe drum. Inteligenta de ghida nu a inteles bine unde trebuia sa ne intalnim, cert e ca am facut 2 ore ca sa ajungem la autocar, oprit in mijlocul drumului, unde ne mai si grabeau ca intarzie din cauza noastra. Optionalele au fost exagerat de scumpe - in jur de 40 de euro de persoana in conditiile in care noi am dat 120 de euro pe inchiriat masina timp de 3 zile in care am vizitat jumatate de insula, confortabil, cu aer conditionat fara sa ne oblige nimeni sa mergem in locuri neinteresante - ne-a povestit o doamna ca una din excursii a fost compusa din 4 manastiri si biserici, o masa care se platea, o plimbare cu "submarinul" care se platea in plus (submarinul era o barcuta cu partea de jos din sticla)si mult timp petrecut in autocar. Desi conditiile de cazare au fost bune si nu am nimic de reprosat restul nu merita nici cat negru sub unghie. Pe langa asta, ne-am interesat la hotel, daca vroiam sa mai prelungim sederea ne costa jumatate din pretul oferit de CH. Tour pentru 2 saptamani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii cum, daca dai un ban si e totul ok macar nu-ti pare rau... dar la ct vad ca dai banii si mai pleci si nemultumit.

      asta este, ne-am ars o data, acum am facut postarea pe blog, lumea va avea acces la ea si pe viitor ii ocolim.

      Ștergere
  6. Imi pare tare rau pentru acel ghid "incompetent". Problema la astfel de calatorii cu ghid, presupun mai putina concentrare la el si mai multa la peisaj, obiective, etc. Eu , personal asa fac. La cati ghizi "destepti" am vazut, cred ca si eu as fi fost mai buna ca ei. Asa ca, fa abstractie de el si viziteaza cat mai mult. Oricum, cred ca ai vazut niste peisaje superbe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai asta e si deviza mea, insa acest ghid a fost cel mai cu motz pe care l-am avut pana acum. sunt sigura ca exista cazuri si mai rele, dar eu pot vb doar din experienta mea.

      da, a meritat pana in final, noroc ca uneori am nervi de otel.

      Ștergere
  7. Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa neplaceri. Din cele spuse de tine, mi se confirma inca o data ca in Romania multe servicii nu se ridica la nivelul banilor cheltuiti si multi trateaza clientii intr-un mod care nu este profesionist. Stiu ca nu trebuie sa generalizez, dar nu ma pot abtine deoarece am auzit de multe astfel de cazuri. Astept sa vad mai multe poze din excursie. :) Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e, desi anul trecut am avut o vacanta buna, ghid foarte competent, au aparut doar micile nemultumiri imposibil de evitat din cauza colegilor de autocar.

      Ștergere
  8. Pacat ca un traseu asa frumos a fost stricat de o experienta atat de neplacuta. Agentiile de turism ar trebuie probabil sa fie mult mai atente la astfel de detalii, un client nemultumit nu recomanda si nu mai revine.
    Vacanta placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. traseul si locurile nu merita amestecate cu restul, de aceea am si facut aceasta postare separata :).

      mersi.

      Ștergere
  9. A dat dovada de proasta educatie ghidul. Punct! Eu m-as fi enervat mai rau, impulsiva fiind de felul meu. Fac alergie la oamenii care afiseaza o superioritate nefondata fata de ceilalti!
    Si punctul culminant ar fi fost sa imi puna Celine Dion la nesfarsit, pe care nu o suport deloc, nici eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt destul de impulsiva, dar sunt genul de om care intai acumuleaza si de abia apoi desarta totul.

      pe un drum lung mi se pare normal sa pui muzica variata, ca sa incerci, pe cat posibil, sa atingi cat mai multe gusturi.

      Ștergere
  10. imi pare rau , cum reusim sa schimbam asa ceva ? am vazut ceva interesant aseara , ceva cu schimbatul turismului la noi...greu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. primul pas sa schimbam e sa scriem articole. exista si forumuri, in special softpedia cu multa informatie pretioasa, insa acolo, sub anonimat, parerile pot sa-si piarda din impact. un blog personal mi se pare mai puternic si cel putin cine ma citeste de mult stie ca sunt intotdeauna sincera, plus ca am venit cu argumente pentru tot ce am enumerat.

      Ștergere
  11. da..nu ma mira..eu am fost cu ei in Grecia, ghidul de abia a baiguit ceva pe drum, excursiile optionale au fost triple ca pret fata de cele luate direct din statiune si drumurile, iar drumul la intoarcere mi-a provocat cel mai mare rau si sperietura de la atatea manevre. Anul acesta ma duc iar in Grecia, dar cu alta agentie. Si eu am reusit sa ma bucur de vacanta, peisajele au fost superbe, ma bucur ca si tu ai facut la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in circuit nu ai timp sa te interesezi de optionale, timpul e limitat, plus ca Milano s-a facut cu autocarul cu care am plecat din tara.

      pai daca nu afcem asa, ne ratam toata excursia. eu sm stiut inca de la faza cu Graz ca voi scrie aceasta postare :).

      Ștergere
  12. si mie imi plac excursiile pe circuite, dar doar daca merg numai cu grupul meu, adica tot autocarul e numai cu oamenii pe care ii cunosc. altfel, prefer sa ma duc eu de capul meu si sa gasesc un ghid local :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi am fost 47 in autocar, imposibil sa fi putut aduna eu atata lume :).

      Ștergere
  13. Hmmm...m-ar fi iritat si pe mine multe dintre cele pe care ni le povestesti si ma indoiesc ca as fi tacut! Cu ceva ani in urma, sigur n-as fi zis nimic; dar acum...spun ceea ce am de zis in astfel de situatii!

    N-am facut niciodata un astfel de circuit, nu-mi place sa depind de altii (sau nu de atat de multi)! Ador sa vizitez si sa dispun de timpul meu; daca tu spui ca tie iti plac astfel de calatorii, te admir - ai rabdare si rezistenta fizica!

    Asteptam viitoarele postari!
    Kisses!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu mai tac de mult. n-avea rost sa ma cert acolo si sa-mi stric excurisa. in schimb, tot mi-am facut parerea cunoscuta, atat in foaia de impresii cat si aici :). Asa ca tot am facut ce-am vrut :)).
      am, am, sincer. imi place sa imi depasesc limitele si umblu fff mult pe jos.

      vin si postarile frumoase care te fac sa uiti de partea neplacuta.

      Ștergere
  14. Eu nu auzisem nimic despre ei dar voi avea in vedere acest aspect pe viitor.
    Si pe mine m-au impresionat Alpii si Austria. Totul pare desprins din reclamele cu Milka. ;))
    Pacat ca ghidul a stricat "atmosfera" pentru ca ideea unui circuit este perfecta pentru noi, excursionistele. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai zis cu Milka :).
      da, noi care ne trezim cu noaptea-n cap :)).

      Ștergere
  15. Imi pare rău :(
    Bine ca ai rămas cu amintirile frumoase.
    Eu nu am fost niciodată cu această agentie, am fost de 3 ori cu Europa Travel și nu am avut probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trece, important e ce-am vazut, dar nu puteam sa las restul netaxat ;).

      Ștergere
  16. Desi postarea mi se pare simpatica, presarata cu glumite finute pe ici pe colo, te inteleg si te aprob intru totul. Stiu cum e sa planuiesti ceva frumos, sa astepti ceva cu tot sufletul si sa iasa aproape un dezastru. Si pana la urma, de ce nu, sa stii ca ai pus ban peste ban ca sa poti sa faci un lucru si vine un cretin si iti strica tot cheful... o singura data am mers intr-o excursie, in a 12-a la banchet. In Bulgaria. Mi-a placut mult, dar bineinteles ca a trebuit sa ma cert cu unii pentru ca deh, era vina mea ca ei aveau mai multi bani si eu nu puteam sa arunc cu ei in stanga si in dreapta cum faceau altii. :)) Pana la urma conteaza ca ai ramas cu ceva bun, totusi. :) Eu momentan merg in vacante doar cu prietenul, la noi in tara. Nimic organizat, prin agentii sau altele. Si a iesit frumos mereu. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii ca asa-i felul meu de a povesti: cred ca si daca as vb despre o drama tot as reusi sa fac pe cineva sa zambeasca...
      da, de la bani pornesc multe certuri...
      cand plec in tara niciodata nu organizez nimic, ba chiar imi aleg cazarea la fatza locului :). in strainatatea inca sunt prevazatoare :).

      Ștergere
  17. Imi pare rau. Eu cred ca nu ma puteam abtine si ii ziceam vreo doua. Dar ai dreptate, mai mult ma enervam si poate degeaba.
    Oricum ramai cu amintirele frumoase si pe cele urate le uiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa e, trebuie sa privim partea plina a paharului :).

      Ștergere
  18. eu nu am mers niciodata intr-un circuit.. :) desi m-ar tenta foarte tare. Asa ca nu am cine stie ce experienta.
    Dar oricum a fost foarte neprofesionalist din partea ghidului.
    mi-a placut articolul si chiar m-am amuzat pe alocuri... chiar daca stiu ca pentru tine, numai amuzant nu a fost :)
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai sa stii ca in timpul in care pateam cate ceva deja formulam frazele pentru postare :))))

      Ștergere
  19. Uf, eu cred ca am enervam rau si cum ma mai ia gura pe dinainte..sa-l fereasca sfantul! :))
    Pacat ca nu a decurs totul cum te asteptai, dar ma bucur ca te-ai detasat.
    La final, locurile frumoase au meritat niste nervi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, au meritat, ca au fost deosebite :). sunt de fapt :))).

      Ștergere
  20. Am facut si eu greseala sa achizitionez un circuit cu autocarul si mi-am promis ca nu mai fac greseala. Cu avionul e mult mai ok, iti faci traseul singur. Noi am plecat din Constanta spre Bucuresti, apoi a strabatut toata tara, ca sa adune lumea si abia apoi s-a indreptat spre granita. 24 de ore irosite. Plus opririle la toaleta pentru 40 de persoane, a cate o ora fiecare, o data de 2-3 ore...oribil!Mai aveam si o familie de mancaciosi cu noi, daca facea popas pentru masa, comandau cate 3 feluri fiecre si stateam cat 1,5 ore...iar la jumate de ora dupa plecare...cereau oprire pentru toaleta...
    Never again!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu stau in partea de vest a tarii, asa ca asta nu ma deranjeaza, din contra, zic mersi ca-s aproape de granita.

      si ai nostri erau tot timpul la toalete, in conditiile in care eu nu ma duc nici moarta :)).

      Ștergere
  21. ghidul a scapat ieftin, eu nu ma lasam fara sa-i zic vreo doua...
    Am fost in vacanta cu ch tour, dar acum vreo 6 ani si nu in circuit, dar a fost chiar ok, am fost multumiti, pe vremea aia poate erau mai buni sau am avut noi noroc.
    E bine ca te-ai putut detasa de nesimtirea ghidului si neprofesionalismul lui ca sa te bucuri de excursie, cred ca nu multi sunt in stare, asteptam partile frumoase si fotografiile, cat mai multe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai am zis, atat in foaia de impresii, cat si aici, pe blog :). prefer ca acest mesaj sa ajunga la oameni care intentioneaza sa mearga cu ct, iar daca da si el de articol, ii urez "lectura placuta".

      Ștergere
  22. daca domnisoara care il insotea pe acel ghid era prietena lui, atunci pentru mine e clar de ce sejurul acesta a fost privit cu dezinteres din partea lui. cand se organiza excursii la mine in liceu era imposibil ca eu sa nu merg insotita de iubitul meu. dirigina si preotii profesori ne atrageau mereu atentia (mai ales mie), pana in clipa cand ne urcam in autocar, ca nu cumva sa nu fim atenti la ceea ce ne va explica pe drum, ei facand pe ghizii in acea excursie. bineanteles, ca am zis ca ei si am facut ca mine. cum era de asteptat, in toata excursia nu ne-am dezlipit unul de altul. cand esti impreuna cu fiinta pe care o iubesti putin iti pasa de ceilalti, de ce spun, de ce vorbesc. daia nu mai puteam noi de istoria acelor locuri vazute din autocar, cand noi aveam ochi numai unul pentru altul si din cand cand, putin sau des ne dadeam "curiosi" de ceea ce ei povesteau. asa si omul acela...daca s-a intemplat ca partenera lui de viata sa il insoteasca in acest sejur in care s-a nimerit sa fi si tu...a fost ghinion.
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu erai in vacanta ta, nu erai la locul de munca, asa ca pt mine n-are nicio scuza ;).

      Ștergere
  23. Baiatul era in vacanta cu gagica si tu te-ai nimerit sa-l incurc, pai e frumos ce faci Alina? :))))

    RăspundețiȘtergere
  24. Am fost pt. prima si ultima oara cu Christian Tour in sept. 2013, in circuit Spania (Andaluzia).
    Exceptand locurile frumoase,ca si la ceilalti nemultumiti de agentie, am sa scriu partile negative ale exc. pt. ca si altii sa invete din greseli.
    Ma numesc Emil si sunt din Bucuresti, si ni s-au intamplat si noua de la inceput pana la sfarsit o serie de neplaceri :
    1. Discutii la asezarea pe scaune in autocar (una ni s-a zis la rezervare locuri ,alta la fata locului, dee… pilangiii inscrisi mai tarziu au stat mai in fata, fraierii … unde se nimereste, sa se certe turistii intre ei.
    2. La exc. optionala de la Alhambra, desi in program se specifica ca se platesc din tara biletele de intrare, nu s-au platit de cateva familii, drept urmare am ramas pe dinafara la vizitare, pt. ca fara rezervare, nu am gasit bilete.
    3. Ghida, o profesoara de geografie pensionara (dna Milan)care nu are nici o legatura cu turismul sau profesia de ghid, pe langa faptul ca nu avea habar de limba spaniola, pretindea ca vorbeste franceza, de unde, poate aia de balta si care ne –a zis ca face pe ghida pt. bani ca are pensia mica, si daca nu ne convine ceva, sa reclamam, ca se duce la alte agentie, fara problema .La un incident la cazare, i-a scurtat respective ,,nu sunt la dispozitia nimanui, nu sunt angajata CT .. ?,, ma intreb cine o fi plati-o.
    4. Ca de obicei, contratimp, ca toate circuitele, pe fuga, se pierdea timp la locuri neinteresante ca sa se stea putin la obiectivele importante, daca un turist a intarziat 1-2 minute, s-a plecat fara ei (sa vina cu taxiul daca nu sunt punctuali) dar daca au intarziat soferii cu autocarul 30 min., nu era pbl.
    5. Pt. optionale, of course nu se da chitanta, ca doar este nevoie de profit net la firma (evaziune pe fata)
    Si astea sunt doar o parte din ele, concluzia o trageti voi, nu credeti, verificati pe pielea voastra.
    Christian Tour, si poate nu numai ei se gandesc doar la profitul lor, nu la vacanta voastra de vis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Emil. Multumesc pentru comentariu.

      Singurul lucru pe care-l putem face este sa scriem cat mai detaliat despre experientele nostre reusite si sa speram ca vom dechisde ochii altor oameni. Noi oricum am patit-o si acum trebuie sa ne concentram pe locurile frumoase pe care le-am vazut si sa evitam pe viitor sa mai mergem cu CT :(.

      Ștergere
    2. Emil, exact in acest circuit merg in august....am citit atent ...mi ai putea spune si alte aspecte aegative?

      Ștergere
  25. Are dreptate Emil, ma numesc Tibi, am fost si eu in grup si contrar logo-ului din catalogul CT ,,Ne gandim permanent la tine,, am fost priviti ca o marfa, o sa vedeti de ce.
    Eu si sotia am optat pt. avion pana la Barcelona si de acolo reunire grup de avion cu cel de autocar si continuare circuit.
    Nu am fost anuntati ca s-a schimbat compania de zbor si ora de decolare (nici de la agentia unde am contractat exc. nici de la CT , ca si Tour operator, desi ceilalti ca si noi au fost chemati in agentii sa semneze pt. schimbare) si in consecinta am pierdut zborul catre Barcelona, noroc ca am gasit locuri la alt zbor mai tarziu, pe banii nostri, si am ajuns seara la hotel.
    Pe parcursul exc. ghida (insotitoarea de grup dna Marilena Milan) nu pierdea nici o ocazie sa ne spuna ca ea nu are treaba cu grupul venit cu avionul ci doar cu cei veniti cu ea autocarul din tara ,a cui o fi fost vina ca CT a pus o ghida la ambele grupuri care de fapt s-a unit in Spania pt. circuit.
    Da, asa este si cu banii de optionale fara chitanta pe care i-a incasat ghida iar daca cineva nu a vrut sa mearga la o optionala, desi drumul masinii trecea prin acelasi loc din oras au fost atentionati eventualii doritori ca trebuie sa se intoarca prin mijloace proprii, tren,taxi , ca sa nu mai spun ca am avut cazare pe Costa Brava la 1,5 ore de Barcelona si ne-am saturat trecand prin acelasi traseu de mai multe ori.
    Una peste alta, agentiile de turism ar trebui sa aleaga mai atent GHIZII. tineri pregatiti nu doar sa citeasca din prospecte,sa cunoasca limba tarii de vizitat, pensionarii plictisiti de viata si dornici doar de niste bani in plus, sa stea acasa sa se odihneasca dupa o viata de munca nu sa strice concediile altora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, cand mi s-a inmanat foaia de impresii am vrut sa scriu la rubriga sugestii sa-si caute mai atent ghizii, dar am zis s-o las balta, ca oricum ma enervasem destul.

      intr-un fel e logic sa fii mai stangaci cand esti tanar, dar atunci ar trebui sa lipseasca aroganta. iar cei in varsta, intr-adevar, ar trebui sa stea acasa, pentru ca munca de ghid este foarte solicitanta.

      oricum ct mi se par cei mai blamati pe net...

      multumesc ca ne-ai impartasit experienta si speram la excursii mai faine pe viitor.

      Ștergere
  26. Multumim Alina pentru ca ne-ai impartasit experienta ta.Din pacate noi am descoperit prea tarziu cele descries de tine, si in consecinta am avut parte de un sejur de cosmar in Italia cu acelasi ghid. Nici firma pentru care lucreaza nu e prea departe avand in vedere ca atunci cand faci o reclamatie, il pune tot pe ghidul acela sa raspunda, asa ca va dati seama ce obiectiv poate fi.

    Am fost si noi jigniti , umiliti de acest ghid Aurelian Dristaru, sa ca feriti-va............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm.. Imi pare rau ca s-a intamplat asta :(.
      Asa se face? Nici n-am mai auzit sa reclami ghidul la el insusi. Probabil e o modalitate de a descuraja comentariile negative, pentru ca nu multi au curaj sa spuna drept in fata ce nu le-a placut.

      Poate ne dai si alte detalii, sa stie lumea... Si pe viitor sper sa aveti mai mult noroc cu excursiile.

      Ștergere
    2. Eu in 2014 am avut mari probleme cu superspecialistul ghid Aurelian Dristaru.
      Desi ne-a insotit doar de la Budapesta spre Romania a reusit cu succes sa ne strice excursia. Arogant, obraznic si tupeu cat cuprinde. Sunt convinsa ca fara aceste trasaturi cei din conducere nu l-ar fi angajat.
      Am fost intr-o excursie de 6 zile piata de Craciun la Praga. Am avut un alt ghid dar de la Budapesta au amestecat turistii pentru ca autocarele s-au intors in tara pe trasee diferite. Acest troglodit a reusit prin incapacitatea lui de a organiza tranbordarea si preluarea turistilor sa creeze numai probleme.
      Un astfel de ins nu l-as tine nici sa mature prin autobuz. Un mizerabil care nu are cei 7 ani de acasa (daca a avut casa !?) care nu stie sa vorbeasca cu turistii , ii jignea pe toti indiferent de varsta.
      Daca vreti sa aveti o vacanta RATATA mergeti cu Christian tour.
      Eu de 10 ani merg cu Omnia. Au macar ghizi buni si respecta programul.

      Ștergere
  27. Acelasi lucru l-am patit cu Omnia,ghidul numindu-se Rodica Fagarasanu,tot pe Italia,se pare ca este caracteristic tarii noastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cu Omnia am avut o excursie frumoasa si chiar ma gandeam sa-i aleg din nou :(.

      Ștergere
  28. Am fost anul trecut intr-un circuit cu Christian Tour si m-am lecuit. Cazarile au fost horror, ghidul nu avea nicio treaba (ajungeam la muzee fix cand inchideau, citea de pe foi chestii care nu avea neaparat legatura cu orasele vizitate), au fost seri cand ne-am cazat si la orele 23-24, autocarul ultima rabla (am stat cu genunchii in gingii tot circuitul), micul dejun sub orice critica. La un hotel s-au furat cateva rucsacuri (printre care si al ghidului)...zici ca eram zilieri , mergeam la cules capsuni , cand ajungeam la hotel eram ultimii sconcsi, morti de foame (mancam numai din benzinarii)...NU RECOMAND circuitul Budapeste-Viena-Bratislava.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am fost anul trecut intr-un circuit cu Christian Tour si m-am lecuit. Cazarile au fost horror, ghidul nu avea nicio treaba (ajungeam la muzee fix cand inchideau, citea de pe foi chestii care nu avea neaparat legatura cu orasele vizitate), au fost seri cand ne-am cazat si la orele 23-24, autocarul ultima rabla (am stat cu genunchii in gingii tot circuitul), micul dejun sub orice critica. La un hotel s-au furat cateva rucsacuri (printre care si al ghidului)...zici ca eram zilieri , mergeam la cules capsuni , cand ajungeam la hotel eram ultimii sconcsi, morti de foame (mancam numai din benzinarii)...NU RECOMAND circuitul Budapeste-Viena-Bratislava.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :(

      eu n-am inteles niciodata chestia asta cu ajunsul la muzee cand se inchid... Oare de ce mai incearca sa ajunga cand e clar ca e prea tarziu?

      Ștergere
  30. mircea 03 iunie 2014 .Tocmai ne-am intors dintr-un circuit cu cristian t.(intentionat am scris asa),Italia-Coasta de Azur,cu acelasi ghid,aurelian dristraru si confirm tot ce a aratat Alina lui Brumarel(citisem cele scrise de dansa cu doar 2 zile inainte de plecare iar excursia o platisem cu 5 luni inainte) ,nu mai aveam ce face si am sperat ca ceva se mai schimbase intre timp.Mare greseala!
    Mai exact:
    -in Verona si Genova am vizitat ziduri pt.ca am ajuns tarziu si obiectivele erau inchise,in Florenta am ajuns luni cu muzeele inchise(Galeriile Uffizi si Capela Medici,Palazzo Pitti,-rateu),ptr."Cina cea de taina"(Leonardo da Vinci) -Milano trebuia rezervare din tara dar nu stia nimeni,in Venetia nici nu s-a pus problema sa se mearga cu vaporasul pe Grande Canale unde se afla cele mai frumoase palate,optionala Monte -Carlo s-a organizat in ziua Raliului de Formula 1(cand Monaco-ul este complet blocat) si nu poti vedea mai nimic;
    -in Roma cazarea grupului la doua hoteluri,(o parte in Roma,cealalta in Pomezia )a fost de o prostie inimaginabila deoarece cei 17 Km distanta de Roma sunt de fapt 30 si se pierd 4 ore zilnic ptr. deplasare din programul de vizitare ceea ce face ca unele obiective sa fie vizitate in mare viteza ,superficial ,iar la altele sa nu se ajunga(Basilica San Pietro);
    - in" faimosul"hotel Principe 4* din Pomezia am servit masa cu tacamuri din plastic;
    Nu recomand nimanui cristian tour!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi pare rau sa aud experienta ta si-mi mai pare rau ca ai descoperit articolul acesta prea tarziu ca sa mai schimbe ceva :(.

      eu n-am avut onoarea sa mananc cu tacamuri de plastic, nu mi s-a intamplat in niciun hotel/pensiune. hmmm...

      multumesc ca ai impartasit experienta ta.

      Ștergere
  31. Si eu sunt inca intr un circuit la istanbul, cazata la.un hotel de 3 stele...halal 3 stele! Nu ii acord nici o stea...la aeroport nu ne a asteptat nimeni cu placuta Christian tour cum trebuia...ne a asteptat soferul care nu vorbea nici engleza nici romana....asa vacanta de 1 stea jumate nu am mai avut de mult.....plus ca ghidul.e foarte grabit, alearga, nu merge si el normal...nu recomand aceasta agentie

    RăspundețiȘtergere
  32. Am apelat la serviciile Christian tour pentru a 5-a oara si acum am ramas dezamagit inca dinainte de plecarea autocarului! Cu o singura zi inainte am primit instiintare ca locul de plecare nu mai este cel comunicat de catre agentie in toata perioada octombrie-iunie. Toate pregatirile pentru ora si locatia initiale au fost anulate printr-un simplu telefon. Alt loc si alta ora au fost comunicate si nici ele nu aveau sa fie cele corecte. Am ajuns la noua adresa si de acolo ne-am trezit ca de la locul comunicat telefonic trebuie sa traversam cu trolerele (peste Calea Grivitei, de la nr. 159) pana pe partea cealalta a soselei (langa zidul Garii de Nord) unde se va face imbarcarea. ora de plecare era stabilita la 20.30 asa ca ne-am pus in miscare de acasa (ploua puternic la acea ora) cu mai mult de 90 de minute inainte. SURPRIZELE au inceput sa se tina lant dupa ce am fost coborati din autocar si lasati sa urcam cu bagajele pe ferryboat. Autocarul agenţiei Christian tour l-am lasat in Volos. La hotel toti aveam pregatita cazarea in BUNGALOW-uri. Raspunsul celei de la receptia hotelului la intrebarile turistilor romani a fost clar si raspicat. Agentia prin care am cumparat bilete a contractat locuri numai in BUNGALOW-uri. Dupa o mica discutie cu ghidul local, cativa turisti au dorit sa comunice faptul ca in contractele lor cu [agenţia] este scris doar cazare in HOTEL Belvedere. Despre BUNGALOW-uri… nimic mentionat in scris! Credeti ca BUNGALOW-URILE ROMANILOR ERAU LANGA HOTEL? SURPRIZA… SUS PE DEALUL DIN SPATELE HOTELULUI. Distanta? … 130 DE TREPTE MAI SUS si cateva alei insumand zeci de metri PANA la BUNGALOW-ul repartizat. credeti ca reusiti sa carati cu usurinta bagajele pana la usa unui bungalow? ( eu am rupt definitiv un troler pe care l-am mai folosit… dar nu ii bai… sunt magazinele pline).In BUNGALOW-ul in care am fost cazat aveam televizor CU TELECOMANDA dar compatriotii nostri au fost nevoiti sa ceara de la receptie telecomenzi atat de la tv cat si de la aerul conditionat. Surpriza lor a fost ca au primit telecomenzile tv -ul care nu functiona deloc si A.C. care nu facea mai mult de cateva bipuri… nimic in plus (pe scurt DEFECT TV si A.C.). Eu aveam A. C. dar trebuia sa sacrific un prosop pentru picaturile de apa care curgeau din aparat. Nici balta de apa de pe jos nu a fost ultima surpriza… urmatoarea a venit din partea tantarilor care intrau liberi in camera (pe la balcon si toaleta) unde nu aveam plase cum aveau cei cazati in HOTEL Belvedere.
    Daca doriti sa cunoasteti diferentele existente intre camerele de hotel si BUNGALOW-ul de pe deal in care sunt cazati turistii romani adusi de catre [agenţie] (indiferent ca eu am cumparat biletul din agentia de la Kogalniceanu si compatriotii mei de BUNGALOW au contactat agentia mentionata in BRASOV, CRAIOVA si TARGU MURES) intrebati un alt turist care nu are carte de identitate ori pasaport ROMANESC! Un sarb, bulgar ori polonez (englezii, nemtii italienii, etc…) primeste o camera de Hotel la care poate ajunge cu liftul ori pe scari (putine la numar). Sau primesc sa stea cazati la un bungalow la cerere si asta doar cu conditia ca sa fie langa piscina hotelului! Poate avea in plus un uscator de par, o cutie de valori, plase de tantari, telefon, A. C. functional (fara picaturi care curg in camera… banuiesc) un televizor cu mai mult de 5 posturi (5 posturi aveau romanii la care functiona tv-ul si primeau o telecomanda), room service, internet wireles (gratuit)…romanii il accesau doar coborand langa receptie ori piscina… altfel semnal lipsa!

    Sunt multe de zis..asa ca mai postez si continuarea mai jos putin...

    RăspundețiȘtergere
  33. hmmmm, nasoala experienta. chiar daca am o conditie fizica buna, garantat nu mi-ar fi convenit sa urc 130 de trepte. intr-adevar, daca erau persoane mai in varsta (care merg foarte des in excursii) sau copii mici, nu stiu cum ar fi urcat atata :(.

    mie nu-mi plac acesti ghizi cu o atitudine mult prea familiara si care de abia asteapta sa-si povesteasca viata. mi se pare complit lipsit de profesionalism.

    despre soferi care nu dau aer conditonat cum trebuie am mai avut parte :(. pur si simple nu le pasa decat sa ajunga cat mai repede la destinatie si cam atat... pricep fenomenul, ca doar ei sunt la lucru si nu-iplacut sa fii mereu pe drum, insa de ce sa sufar si sa ma sufoc din cauza lipsei de aer?


    in Grecia am dat de-o ghida de la Tramp Travel care me povestea de Marea Schisma si a avut o replica de genul: "Parca in 1070 a fost sau 1100, cine mai stie??"

    Am vrut sa tzip din spate: "1054 era, doamna si a fost un moment marcant pentru crestinism!!!"

    Sa speram ca vom avea mai mult noroc pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  34. Si eu am fost in Grecia, in urma cu vreo 4 ani. Am ales Paralia Katerini prin tour-operatorul Tramp Travel.Transportul cu autocarul a fost un chin, cazarea ok iar excursiile optionale foarte reusite,mai ales la Skyathos, o insula superba.Ghidul nostru a fost Vlad, o adevarata enciclopedie.Ne-a povestit atat de frumos despre Grecia incat aveam impresia ca e grec.Cineva din grup chiar l-a intrebat unde a invatat romaneste, la care el a raspuns cu umor "atat de rau vorbesc limba romana?".Datorita acestui baiat, pentru noi, concediul petrecut in Grecia ramane o amintire foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  35. din pacate tocmai ce am luat o cacialma de la Christian Tour; am primit o oferta interesanta pentru camera in hotel 3 stele cu demipensiune si transport cu avionul, pe care am acceptat-o, am semnat un contract si am platit un avans, dupa care mi s-a spus ca voi primi confirmarea intr-o zi-doua; confirmarea am primit-o in cca o ora si era negative, in sensul ca pachetul pe care l-am platit in avans nu era valabil, adica hotelul respective nu mai avea camera; astfel ca mi s-a oferit o singura varianta posibila, o camera twin la un hotel 3 stele, doar cu mic dejun si avion inclus la acelasi pret; am confirmat cu conditia sa am aceleasi servicii, dar operatoarea a facut chipurile rezervarea si acum nu mai pot refuza oferta fara sa pierd avansul de peste 1000lei; extraordinary este faptul ca am descoperit ca hotelul oferit ca varianta este de 2 stele si in unele clasificari chiar de 1 stea; am reusit sa vorbesc cu directorul operational caruia I-am spus ca nu plec din agentie pana nu imi recuperez banii; mi-a raspuns ca daca la ora inchederii nu ies afara, cheama politia; este inimaginabil cum se parta cu clientii; nu-mi venea sa cred; sunt insa hotarata sa imi recuperez avansul platit si sa rezilez contractual; evitati Christian Tour daca nu vreti sa riscati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sa stii ca m-as duce in excursie in locul tau, deja te-ai enervat destul si chiar daca hotelul e sub nivelul declarat, poate iese ceva ok pana la urma.

      daca nu, s-ar putea sa pierzi si excursia, si avansul si sa-ti faci inca o tona in plus de nervi.

      Ștergere
  36. si totusi ce agentie organizatoare sa alegi? sint putine in tara !
    intrebari care te macina in permanenta ,fara sa stii care este ok,cu cit te documentezi mai mult cu atit ceata este mai groasa !

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna in plus de toate neplacerile pe care le-ati prezentat si de care am cam avut parte eu am avut si ghinionul ca in a doua zi de circuit sa mi se fure toate actele. Raspunsurile ghidei au fost numai de genul nu stiu nu pot nu am ce face nu ma mai deranjati va priveste. Asa ca singura am cautat carabinieri pe strazile din Genova singura am mers cu ei la chestiea sa declarat furtul si sa obţine acea declaratie internationala spre totala nemulţumire a ghirdoveni care m-a avertizat ca in nici un. caz nu re chef de politie si daca nu termin in intervalul de timp de o ora cat avea alocat ptr Genova ma priveste. Prin bunavointa carabinierilor am reusit sa. ajung la grup pana nu isi terminase de recitat poezia. Imi spune sper ca acum va-ti linistit adica voi inceta cu deranjul. Nu ma poniatowski ptr. ca familia ma anunta telefonic. ca trebuie sa ajung cat mai repede la un consulat sa obtin acel travel paper ptr. ca declaratia de furt nu e act de identitate. A doua zi îndrăznesc sa o deranjez spunindu -i ca in ziua in care e programata czifarea Marsiliei eu. voi lua un taxi sa ajung la consulat. Raspunsul a fost ptr Marsilia am o ora nu va incadrati va priveste. In. aceste conditii norocul a fost ca urmau 4 zile in Nisa si am. plecat singura cu trenul spre consulatul de la Lyon. La Lyon era urmatoarea cazare dupa Nisa. Deci am platit trenul taxi de la gara actul de identitate o noapte cazare in Lyon. La consulat a durat 40min dar putea fi mai aglomerat motiv ptr care am avut acea marja de siguranţă de o zi. In acest circuit au fost furate actele mele in aceleaşi circumstanţe actele si banii unui somn si in penultima noapte s-au furat banii unei familii din camera in timp ce dormeau. Actele le-au gasit aruncate. Sunt oare doar întîmplări? ???Asa ca sfatul meu este sa ocoliti astfel de servicii:firma de la care am cumparat biletul e Bavaria Tour firma prestatoare Christian tour ghida Vartopeanu Victoria,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aoleu, urata intamplare si deplasat ca nu ai gasit intelegere din partea ghidului. si intr-adevar, ciudat ca au disparut banii atator oameni :(. nu stiu ce sa spun, eu astfel de lucruri n-am observat.

      eu am plecat din nou cu ct anul acesta si-am sa povestesc experienta mea.

      Ștergere
  38. Am fost cu Christian T,in Portugalia,in luna oct 2014.
    Este de departe o firma neserioasa si care isi trateaza turistii din punct de vedere al unui profit cat mai mare obtinut cu cheltuieli minime.
    Ne au cazat intr o statiune VIEIRA DE LEIRIA,la 170 km de Lisabona si desi aveam cazare la hotel Cristal, initial ne au cazat la niste bungalow uri ale acestui hotel unde conditiile erau impropii ptr cazare si nu se potriveau cu datele din contract.
    Toata lumea a facut scandal,nu am vrut sa intram in camerele repartizate,am contactat Consulatul din Lisabona,si dupa lungi discutii si cu un reprezentant al firmei ,ne au cazat in hotel abia de a doua zi.
    Statiunea era pustie ptr ca era in extrasezon si am fost obligati sa acceptam in mare parte excursiile zilnice ale firmei.
    Sigur de aceea ne au si adus asa departe de Lisabona ca sa putem merge cu ei si sa nu ne facem noi programul.
    Chitante ptr excursii ne au dat dar fara stampila si semnatura si pe numele altei firme.
    Ghid a fost o relicva de femeie care ar trebui sa stea la ...Antipa!
    2 excursii am fost cu un autocar portughez care avea pb cu aerul conditionat,soferul era nou pe acea masina si multe altele.
    Recomand, sincer, evitati Christian Tour,care ofera servicii de proasta calitate si care ar trebui sa faca obiectul unei anchete din partea organelor abilitate cu controlul acestor firme de turism.

    RăspundețiȘtergere
  39. Evitati cat puteti aceasta agentie care inca nu stiu cum reusesc mai gasesc inca fraeri ca mine si anume :
    - Am platit cica un pret preferential cu 6 luni ( marea expozitie si oferte turistice de la expo bucuresti 2014) inainte de plecare in Grecia si anume Creta la Hotelul Crispi. ( in poze acest hotel arata binisor) .la achitarea vacantei am primit biletele de avion cu o ora de plecare convenabila si distanta de le aeroport la hotel era de cca 45 Km .cu 3 zile inainte de plecare am fost contactati si am fost anuntati ca ora de plecare cat si aeroportul unde urma sa aterizam s-au schimbat si ca avem cca 250 Km de la aeroport la hotel ,adica pe scurt sa pierdem pe drum 4 ore la dus 4 la intors si sa nu mai spun ca am fost luati cu un microbuz de 18 persoane
    .Datorita schimbari orei de plecare de catre cristian tur am ajuns in prima zi la ora 18 la hotel si la intoarcere am plecat de la hotel la ora 6 stind pina la ora 16 in aeroport ( asa am petrecut 2 zile din cele 7 de vacanta )
    poate daca ar fi fost numai asta poate tragedia ( a se citi teapa ) nu ar fi fost asa de mare dar sa vedeti surpriza la hotel :
    am fost condusi la camera si sa vezi surpriza camera hotelului de 3 stele pe un site sau 4 pe altul arata altfel decat ce vazusem la prezentare pe fereastra vedeam la cca 2 m un stuf de 3 m inaltime in spatele acestuia o mlastina ce emana un miros groaznic ( nu am deschis geamul 5 zile )
    Nu am fost de acord sa primim camera si am cerut sa fie schimbata ( se facuse ora 19 intre timp) si am cerut sa vorbim cu reprezentantul cristian tur ( nu a fost o gresala ca am scris cu litere mici numele firmei )raspunsul receptiei a fost ca acesta va veni a doua zi .( de la aeroport grupul de cca 16 persoane a fost asteptat de un sofer de microbuz si de un individ ce nu era agent cristian tur ) iar de schimbarea camerei nu poate fi vorba pentru ca nu mai sunt alte camere libere decat dupa 2 zile dar trebuie sa platesc o diferenta de 20 euro pe zi .
    ce era sa facem ? am acceptat sa ramanem eu si sotia mea ( eram in luna de miere )
    pana a doua zi si speram sa rezolvam a doua zi .
    am fugit repede sa mancam pentru ca aveam allinclusiv dar sa vezi surpriza:
    in restaurant dozatorul de sucuri nu functiona ( timp de 5 zile a functionat doar 2 )
    Timp de 5 mancarea cu mici diferente era aceasi iar fructele erau de pe o zi pe alta caci am constatat ca unele ce erau taiate erau acrite (pepene ,ananas etc )
    in fine a doua zi la ora 9 a venit reprezentantul cristian tur si ne-a anuntat ca nu poate face nimic cu camera si sa sunam in Romania unde am sunat si au spus ca hotelul nu mai are camere si daca doresc alt hotel sa platesc o diferenta de pret .
    am ramas totusi acolo ce era sa fac ? si pe asta mizeaza si cei de la cristian tur cand prezinta totul in roz cand de fapt sunt o gasca de incompetenti si escroci ( pe romaneste ) care strica cele cateva zile de vacanta ale unor creduli ca mine sau tine .....tu decizi !!!!!! ar mai fi multe de spus dar maine trebuie sa ma duc sa muncesc din greu sa pot strange bani pentru o alta vacanta dar in nici un caz in aceasta viata nu voi mai apela la serviciile Ag cristian tur !!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Christian tour este cea mai neserioasa si prost organizata agentie de turism. In 2014am fost in Grecia insula Lefkada cu ei. Pur si simplu isi bat joc de tine fara pic de rusine. Inca de la plecare a trebuit sa asteptam dupa autocar care a intarziat cel putin 1 ora. Drumul a fost mult mai lung decat ne-au spus initial cu multe opriri. Hotelul nu se compara cu descrierea din oferta lor iar mancarea era jalnica( la agentie ni s-a recomandat a fi un hotel foarte bun verificat de ei!!!.). Cel mai mult m-a dezamagit comportamentul angajatilor si al ghizilor(cei care se ocupau de noi in statiunea unde am fost cazati). Dupa ce ca abar nu aveau pe ce lume traiesc iti mai dadeau si informatii eronate. Am vrut sa mergem in excursiile optionale si ne-au spus ca nu exista excursii cu plecare din statiunea noastra si ca trebuie sa mergem cu un microbuz sau taxi in alt port pt imbarcare. Mare teapa!!! erau excursii mai ieftine chiar si nu mai trebuia sa pleci cu 1 ora mai devreme si nici sa platesti transportul. Oricum cred ca aveau ei ceva de castigat din toata dezinformarea asta. In excursia pe care am facut-o cu vaporul ni s-a spus ca vom vizita anumite plaje (inclusiv Porto katsiki care se spune ca este cea mai frumoasa plaja din Lefkada)si porturi dar nici macar nu am oprit acolo. Noi am mers in aceasta croaziera mai mult pt a vedea aceasta plaja. Ulterior am aflat ca aceasta practica este obisnuita la ei si este un lucru normal. La plecare ni s-a spus o anumita ora sa mergem si sa asteptam autocarul intr-o statie de autobuz. Bineinteles ca a trebuit sa stam din nou cam 1 ora si jumate in soare pt ca autocarul a intarziat. La sosirea in tara nu aveau masina de transfer pt orasul nostru si iar am mai stat vreo 2 ore in timisoara pana au facut rost de o masina. Concluziile le trageti singuri.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua, chiar azi dimineata m am intors dintr un circuit christian tour, franta germania, cu acelasi domn Aurelian D, o persoana care nu are nicio legatura cu meseria de ghid, chiar corectandu ne ca el este insotior, nu ghid, cand i am reprosat atutudinea impasiva vis a vis de tot. In fiecare zi a existat un motiv de enervare, el venind de fapt la shoping, a plecat cu un geamantan imens spre tara. E al treilea circuit cu Christian si ultimul, o bataie de joc, nu au respectat programul, ni s a luat o zi libera din program, grupul de autocar a fost impreuna cu unul venit cu avionul, se folosea pe rand autocarul, pene la roata, curgea apa din autocar si soferii periodic il adapau, intarzieri.....

    RăspundețiȘtergere
  42. Hotel Belvedere SKIATHOS - Bataie de joc pe bani multi.
    Am cumparat un sejur de la ChristianTour incepand cu data de 24.06.2016.
    Camerele sunt o mizerie. cei de la ChristianTour au inchiriat cateva camere pe care cei de la hotel nu le pot vinde datorita conditiilor jalnice: Miros, mucegai, pereti murdari, crapati, probleme cu scurgerea , dozele electrice din pereti erau neacoperite. Se vedeau efectiv firele.
    Dupa nenumarate plangeri, telefoane date in tara la agentie, la ghidul local, dupa ce am fost mutat prin 3 camere una mai jalnica decat alta, am fost cazati intr-un bungalau care era acceptabil dar nicidecum de 4 *.
    Din punctul meu de vedere e o bataie de joc ceea ce ofera cei de la Christian Tour ca fiind cazare la hotel de 4*. Cred ca mai mult de 2 * nu are hotelul (cel putin din prisma camerelor vazute)

    RăspundețiȘtergere
  43. Am citit toate comentariile, de le vedeam mai inainte, cred ca ocaleam aceasta agentie, la chisinau e si mai dezastru, oameni incapabili, needucati care nu au idee de turism, dar directoarea o aroganta parca ne plateste ea sejurul, fiindca doar ei aveau charter la corfu am mers prin acesti arogonti care din start au spus neau devervit foarte rau, apoi a urmat cosmarul, ceea ce nea relatat nu corespundea cu realitatea, hotel era de 2 stele, nu de 4, concluzia ca nu stiu destinatia, se gindesc doar la bani si nu stiu sa se poarte cu clientii

    RăspundețiȘtergere
  44. Evitati sa mergeti in excursii cu Christian Tour ! Sunt o firma neserioasa,ghizii majoritatea foarte tupeisti si nesimtiti,nu vei fi respectat , si bineinteles o sa fi si umilit si cazat pe unde vor ei cand ajungi la destinatie . Mai bine cititi parerile tuturor celor care au fost cu ei , ca sa nu ajungeti sa scrieti ca si noi dupa ce va intoarceti ! Mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna seara draga mea! Am ajuns pe pagina ta intamplator dupa ce am dat cautare pe net pe numele ghidei care ne-a distrus aproape total ultima excursie pt. ca sunt foarte revoltata de ceea ce se intampla si vreau sa impartasesc din "dedesubturile" acestor afaceri pe spatele fraierilor ca sa stie si altii si sa fie avizati asupra problemei, sper ca imi ingadui acest lucru aici pe blogul tau.
    O sa incerc sa fiu destul de succinta desi imi este greu mai ales ca de abia a trecut o saptamana si incerc sa imi revin la normal din toate punctele de vedere, fizic, material si emotional. In primul rand sa stii ca am avut rabdarea si am citit toate comentariile celor nemultumiti, degeaba sunt unii care sustin altceva, oamenii au dreptate, sunt niste practici foarte in neregula ca sa nu fiu mai dura ale acestor asa zisi afaceristi pe banii multi ai nostri, ai tuturor. Dar, ca sa trec la subiect...desi nu e prima excursie cu ei, iar celelalte nici ele nu pot spune ca au fost foarte reusite, macar s-au pastrat niste aparente de bun-simt, iar celelalte 2 ghide, fiind mai tinerele ca mine, macar au incercat in limita posibilitatilor sa isi faca treaba si daca au fost slab pregatite sau fara chef macar nu aveau "clanta"! Am fost tot cu acest program SENIOR VOYAGE care dupa cum ii zice si numele am considerat ca e mai relaxant fiind si in extrasezon, deci erau toate premisele ca sa fie o excursie faina, in 2014 am fost ultima serie pe Portugalia, iar in 2015 cred ca tot cam la final de program pe Napoli. In afara de faptul ca a fost cazarea la 20-30 km de Lisabona, si la vreo 80 km de Napoli, care e o practica de-a lor bineinteles ca sa fii la cheremul lor sa cumperi de la ei, am zis ok, nu e nicio problema, doar de aia am venit sa ma plimb, sa ma ia din fata hotelului sa ma aduca in fata hotelului nu sa stau sa baunesc aiurea. Excursiile s-au facut in linii mari binisor, masa la hotel era tot pe sistem demipensiune mic dejun si cina, a fost oki, destul de variata si indestulatoare.

    RăspundețiȘtergere
  46. Deci, ca fost client, nimic nu ma pregatea pentru ce am patit anul asta! Ce mi-am zis: ei, ce se poate intampla, bineinteles ca iar o sa ne duca departe de Barcelona si asta este o sa cumpar iarasi excursii de la ei, mare filozofie! Gresit total, sau ma rog, ghinion, cum ar zice unii! Anul asta am optat pentru un circuit cu avion Barcelona-Madrid, ca mai fusesem la Barcelona dar nu si la Madrid. Toate bune si faine pana la sosirea la aeroport, unde ne astepta nebuna frate. dome'le deci asa ceva nu am mai pomenit de cand m-a facut mama....aroganta, se uita urat la noi de la inceput, vorbea rastit, indiferent de varsta interlocutorului, in grup fiind persoane si de vreo 80 de ani, nu s-a sfiit nici la acelea...a zis de la inceput ca ea era obosita ca facuse Spania clasic circuit de parca ne interesa pe noi treaba asta si s-a comportat toata excursia de parca ea era in vacanta, nu noi, mai putin partea cu vizionarea obiectivelor pe care tot timpul a facut-o pe repede inainte si ne-a fugarit de ne-a luat naiba pe toti ca sa nu ne tihneasca nimic si sa nu intelegem nimic. Dupa amiaza la hotel in prima zi dupa ce a incasat banii de optionale s-a schimbat si mai mult la fata in sensul ca a devenit si mai indisponibila si mai nepasatoare fata de orice intrebare i s-ar fi adresat, pur si simplu te ignora daca o intrebai ceva se prefacea ca nu te aude!
    Alte intamplari asa mai de povestit: a doua zi la excursie au intarziat 2 domni 2 minute pe ceas, foarte iritata i-a pus la punct, ziua urmatoare a plecat fara ei, s-a prefacut ca i-a uitat ca dupa aia sa se intoarca iara autobuzul la hotel sa ii ia....pt. faza asta normal ca domnul s-a prefacut si el ca nu a gasit grupul la intoarcere de la palat si asta a trebuit sa se duca pe jos sa ii caute, degeaba ne ameninta ea ca ne lasa pe acolo. Apropos de amenintari, este adevarat si confirm ce a mai spus si altcineva pe aici ca se practica, una doua soferii probabil de plictis, se laudau ca ce, daca nu ne convine programul sa ne dam jos din autocar. Despre soferi ce sa mai zic, copia nebunei, 2 impertinenti care in loc sa isi vada de invartit covrigul si sa nu bage masina in gard, se intindeau la vb cu clientii si raspundeau obraznic si amenintau. O data era sa cada de pe o serpentina si de 2 ori a pus frana brusc de era sa intram in masina din fata, iar cat despre curatenia din autocar, nu stiu de ce se imbulzea lumea sa stea la geam, ce poze sa faci pe soioseniile alea, cred ca duceau autocaru' la spalat cand se termina sezonu, ce naiba! Asa, urmatoarea sincopa la sf. zilei barcelona madrid 700 km cand imbecila ajunge la primul hotel (eram 2 grupuri) ne spune noua sa coboram cu tot bagajul sa ne cazam, trolerim noi pana la hotel cateva zeci de m si stupoare cand ajungem acolo ni se spune ca nu aveau camere destule pt. noi, ca sa vina grupul celalalt care era mai mic!!!!Si culmea, dupa ce ca nu a avut macar prudenta sa dea un telefon sa se asigure, a avut o zi intreaga la dispozitie, tot ea era nervoasa frate si in spume!!! Atunci normal ca mai multi membri au inceput sa se revolte pe buna dreptate, dar ce, ca tot ea cu gura mare, nicio scuza nimic, numai amenintari si vb proaste catre noi, fireste! Ea a ramas la hotel cu aia ca normal ca era in cadrul orasului, noi fraierii am mers cu soferii undeva pe autostrada, in the middle of nowhere...mancarea la portie putina, de proasta calitate si stricata in ultima seara, frumos, nu?

    RăspundețiȘtergere
  47. Ca sa nu uit sa mai remarc si alte calitati absolut deosebite ale acestei "ghide"?!?? la toate vizitele erau sa zicem in jur de 30 persoane. bun. madam vorbea DOAR pentru cei 3-4-5 care bineinteles stateau in sufletul ei si puteau sa auda, restul care erau mai in spate fie nu apucau sa ajunga grupul din urma, fie cand ne apropiam ne intorcea pur si simplu spatele si ne fugarea mai departe. Da, saraca, cred ca o costa gura parale sau ceva, dar ce ciudat, ca in momentul in care statea la barfa si la tigare cu soferii nu avea pb. asta, era foarte volubila! La fel si cand barfea anumite persoane din grup pe care nu le priza. De ex. era o cucoana mai in varsta cred ca avea vreo 80 de ani si nu putea sa mearga repede ca era operata la genunchi, ce credeti ca a stat vreodata sa o astepte sa ajunga? Isi batea joc de ea eu am auzit cu urechile mele ca zicea "ce a mai venit draga si asta sa imi strice excursia!!" si radea de ea si facea misto cu soferii ca si pe aia ii pufnea rasul in loc sa incerce sa o ajute, da sau alta replica cica "asta comenteaza de la inceput, tot nemultumita este" pai da normal saraca ca o rugase sa mearga mai incet sa se poate tine si ea dupa noi ca doar e excursie pt. seniori nu pt. maratonisti, dar ea in culmea nesimtirii a mers tot mai repede, de mai erau unii sa se si piarda si asa mai departe...
    deci in concluzie, grija 0 fata de client, interes numai pentru bani cu orice pret si cu orice mijloc, batjocura, zeflemea si amenintari. Partea proasta e ca toate din pacate sunt adevarate, nu am exagerat nici un pic, poate ca am omis cate ceva, si asta pe banii nostri si nu putini, cum se exprima unul din soferi, ceva de gen pai ce pretentii aveti bai de banii astia??? parca mi i-a dat ma-sa cadou 800 euro de caciula cu totul
    Asta este, cel putin din partea mea s-au lins pe bot, daca asa li se pare normal sa trateze un client, acuma fiecare isi va trage concluziile sale.
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  48. vai vai vai ... am citit toate comentarile si nu pot sa inteleg cum de nu am gasit toate informatiile astea inainte de a achizitiona pachetul de Craciun de anul trecut. A fost intr-un cuvant: GROAZNIC!!!!
    evident ca totul a inceput cu o mica intarziere de doar o ora jumate intr-o benzinarie din afara Brasovului... intarziere pe care agentia nu s-a mobilizat in niciun fel sa ne-o anunte, a trebuit sa sunam noi cand am vazut ca nu mai vine autocarul. Desi achizitionasem bilet cu loc pana in Budapesta, in Orastie am schimbat autocarul insa din Brasov si pana acolo am dat de Aurelian care este un incompetent si un arogant, care intr-adevar s-a comportata de parca era din banii lui excursia. In Budapesta nu am vazut nimic, croaziera pe Dunare cu cina a fost un fiasco, ultimul hotel in Budapesta a fost din filmele despre razboi, pentru ca hotelul era acolo in timpul acela( hotel Budapesta- cel circular). La final Aurelian pe drumul spre Orastie ne-a incantat cu cantece bisericesti in interpretare proprie. Eu am depus reclamatie la Ant, si-au primit amenzile cuvenite , mi-a venit si mie raspuns, insa daca vreau sa imi recuperez banii trebuie sa ii dau in judecata.

    Cu alte cuvinte cel mai bine e cont propriu, asa macar nu dai de un Aurelian care sa iti strice toata vacanta.
    Si niciodata in viata asta cu Christian Tour nu voi mai merge ... si am doar 30 de ani :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Am fost de doua ori cu CHT: în 2016 la Praga cu autocarul şi luna asta in Croația cu autocarul, de asemenea.
    Ce am remarcat?
    În 2016 (prima zi numai), am fost cu un ghid de nota 10, I. Laslo, apoi, cu o novice care nu ştia bine nici capitalele de pe Dunăre. Pe deasupra, ne alerga prin Praga de ziceai că mergem la gară, deşi aveam toată ziua la dispoziție. Ca să nu spun că nu avea bun simț şi ne ceruse dublu pentru cină, deşi am zis că vrem doar pentru o persoană. Slab, foarte slab. În schimb, cazari de nota 9 spre 10, mâncarea foarte bună (per total servicii bune, cu excepția prestațiilor ,, ghidei,, Corina Stancu).
    Anul acesta, şoferi de meserie, precum am avut şi la Praga, tineri, ghida a avut câteva gafe, însă in rest a fost destul de bine. Ceea ce am remarcat este că 20 de turişti au asteptat afară ca să mergem să facem croaziera (cele 20 de persoane nu au optat pentru croazieră)şi am avut vreo 2 hoteluri mai slăbuțe, deşi mâncarea era bună. Am avut timp liber în fiecare loc pentru suveniruri şi masă. Totuşi, CHT nu mai au servicii ca altădată.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Crema pentru ten Apidermin -review

  Hello! Fiind destul de multumita de Apidermaliv, care teoretic nu era pentru tenul meu, am decis sa cumpar un recipient micut de Apidermin. Varianta la 30 de ml costa 7,5 de lei si am luat-o dintr-un plafar.   Logic, am avut mari asteptari. Contine vitamina A si laptisor de matca, toate ingredientele sunt ok si este potrivita pentru tenul uscat.  In primul rand, ambalajul e dragalas, dar poleiala aurie dispare in cateva secunde. Spre exemplu, eu am avut-o in geanta vreo ora-doua de cand am cumparat-o si pana am ajuns acasa si deja arata ca trecuta printr-o mie de maini.   Acum sa trecem la produsul propriu-zis: cand am deschis recipientul am simtit un miros destul de puternic, dar nu deranjant. Textura (uimitor) pare mai light decat la Apidermaliv. Am avut impresia ca va intra rapid in piele, dar s-a format un soi de pelicula. Nu reprezinta o baza buna de machiaj, asa ca am inceput s-o folosesc seara. Din pacate, nu mi se potriveste. Nu are niciun efect asupra deshidratarii s

Impresiile mele despre cura cu spirulina

   Hey! Prin primavara m-am hotarat sa fac o cura cu spirulina pentru ca ma simteam cam vlaguita si aveam probleme destul de urate cu tenul. Inca de la inceput tin sa precizez ca nu am cunostinte in domeniu, ca m-am informat doar pe internet si ca experienta mea se poate sa fie diferita fata de a altora.   Nu prea imi place sa-mi administrez eu tratamente si suplimente, insa dupa ce am citit mai multe articole, am ajuns la concluzia ca spirulina este o mica minune ce aduce beneficii in aproape orice situatie si asa m-am decis sa incep o cura de aproximativ sase saptamani. Intai am cumparat un flacon de la Fares(spirulina+urzica, 60 de pastile-23 lei), apoi am ales Alevia (1+1 gratis, in total 60 de pastile-13 lei). Am luat cate-o pastila dimineata, la pranz si seara.    Parerile asupra efectelor sunt foarte variate, mai ales in ceea ce priveste slabirea/ingrasarea. Cred totusi ca am auzit mai multe voci care indeamna la consumul de spirulina in cazul in care se doreste o scader

Sondaje online: Daedalus plateste sau nu?

   Hello! Poate va aduceti aminte, la un moment dat spuneam ca experimentez putin cu sondajele online si ca sunt inscrisa in mai multe paneluri. La Daedalus am cont de multa vreme, am pierdut deja notiunea timpului. Am primit cateva invitatii la sondaje, apoi a inceput o perioada lunga de liniste. Intamplarea a facut sa citesc pe alte bloguri ca sunt seriosi, ca platesc, ca exista destule chestionare, dar eu tot nu primeam nimic. Le-am dat un mail, i-am intrebat ce se intampla si daca persoanele nou inscrise au sanse mai mari de invitatii la sondaj decat membri vechi. Logic era ca nu, asta mi-au si raspuns, dar dupa schimbul de mailuri am inceput sa mai primesc pe ici pe colo cate-un sondaj.    In primul rand, sa nu asteptati sa va imbogatiti! Mie totusi mi se pare de viitor aceasta abordare, plus ca-mi place sa completez chestionare, insa e clar ca remuneratia e mica si banii se strang destul de greu. Cu toate astea, comparativ cu alte paneluri, chestionarele sunt ceva mai bine pla